Optika i nosači do 2000 kn za magnum springericu?
Moderator: karabalic
Optika i nosači do 2000 kn za magnum springericu?
Pozdrav svim forumašima,
kao što naslov kaže, u potrazi sam za pristojnom optikom koja će izdražati na magnum springerici koju bi koristio za gađanje papirnatih meta do 60ak metara udaljenosti (slaganje grupa). Konkretno me zanima Hawke Panorama 4-12x40 AO, pa ako ima netko iskustva sa Hawke optikama neka slobodno podjeli iskustvo sa ostatkom foruma. Za nosač sam se već odlučio, kupujem sportsmatch-ov DM60 dampa mount jer ga dosta ljudi hvali i preporučuje za springerice. Cjena mu je oko 400-tinjak kuna, dakle ostaje mi nekih 1500-1600 kn za optiku. Znam da će mi mnogi preporučiti Nikko stirling airking optiku ali mi je ovaj "sokol" zapeo za oko.
kao što naslov kaže, u potrazi sam za pristojnom optikom koja će izdražati na magnum springerici koju bi koristio za gađanje papirnatih meta do 60ak metara udaljenosti (slaganje grupa). Konkretno me zanima Hawke Panorama 4-12x40 AO, pa ako ima netko iskustva sa Hawke optikama neka slobodno podjeli iskustvo sa ostatkom foruma. Za nosač sam se već odlučio, kupujem sportsmatch-ov DM60 dampa mount jer ga dosta ljudi hvali i preporučuje za springerice. Cjena mu je oko 400-tinjak kuna, dakle ostaje mi nekih 1500-1600 kn za optiku. Znam da će mi mnogi preporučiti Nikko stirling airking optiku ali mi je ovaj "sokol" zapeo za oko.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Optika i nosači do 2000 kn za magnum springericu?
mislim da u trecinu cijene tog nosaca mozes dobiti gotovo identican ali sa jednim vijkom za fiksiranje i to jos 10mm dulji...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Jel imaš kakav link ili sliku da vidim?Mike_Torello wrote:mislim da u trecinu cijene tog nosaca mozes dobiti gotovo identican ali sa jednim vijkom za fiksiranje i to jos 10mm dulji...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

evo ga
http://www.ebay.com/itm/1-piece-Scope-M ... 460c2106f9
fi 30mm, duzina 120mm
a ako hoces prodam ti ja svoj, nov u kutiji, ne koristen - 200kn =) haha
http://www.ebay.com/itm/1-piece-Scope-M ... 460c2106f9
fi 30mm, duzina 120mm
a ako hoces prodam ti ja svoj, nov u kutiji, ne koristen - 200kn =) haha
Naručio ja jučer odavde (DM60) http://www.tawnadoairguns.com/sportsmat ... e_inch.php i nisu mi zaračunali shiping
Sad se jedino premišljam oko optike... Hawke panorama ili Delta optical titanium 4-16x42 (popularno zvani DOT na poljskim formima) Na jednom poljskom web shopu su mi dali odličnu ponudu, 940 zlota za optiku +besplatna dostava (manje od 1700 kn)
http://kolba.pl/luneta-celownicza-delta ... -p326.html
Poslao sam im upit dali ova optika može izdržati trzajeve magnum springerice (25J) i dobio sam potvrdan odgovor. Sad nisam siguran koliko im mogu vjerovati, budući da im je u interesu da prodaju robu ali pokazali su se profesionalnima u dopisivanjima preko maila i fleksibilnima kada je u pitanju cijena i s njima se (za razliku od hrvatskih preprodavača) može razgovarati o cijeni proizvoda. Imaju super foru da ti snize cijenu proizvoda ako nađeš negdje drugdje isti proizvod za manji iznos, samo im pošalji link i spremni su sniziti cijenu!
Ako ima netko iskustva sa Delta Optical Titanium 4-16x42 optikom neka se ne srami napisati riječ-dvije.
Poslao sam im upit dali ova optika može izdržati trzajeve magnum springerice (25J) i dobio sam potvrdan odgovor. Sad nisam siguran koliko im mogu vjerovati, budući da im je u interesu da prodaju robu ali pokazali su se profesionalnima u dopisivanjima preko maila i fleksibilnima kada je u pitanju cijena i s njima se (za razliku od hrvatskih preprodavača) može razgovarati o cijeni proizvoda. Imaju super foru da ti snize cijenu proizvoda ako nađeš negdje drugdje isti proizvod za manji iznos, samo im pošalji link i spremni su sniziti cijenu!
Ako ima netko iskustva sa Delta Optical Titanium 4-16x42 optikom neka se ne srami napisati riječ-dvije.
Nemas razloga da se brines, prvo je kupujes optiku koja kosta manje od 300 Eur, tj. ocekivanja su uvijek proporcionalna cijeni, kao i kvaliteta, to si valjda vec i sam skuzio kada su optike u pitanju. A drugo pitanje je zapravo koliko metaka godisnje ispalis iz tog topa ?
Nemoguće je Nemoguće
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mislio sam da trazis 30mm, no, evo ga i 25mm i 120mm duljine... 16$ sto znaci niti 100kn...tito wrote:hvala na ponudi al treba mi nosač promjera 25.4 mm
Naručio ja jučer odavde (DM60) http://www.tawnadoairguns.com/sportsmat ... e_inch.php i nisu mi zaračunali shiping379.09 kn me izašlo (nadam se da neću morat platit trošak dostave kad mi ga poštar donese)
http://www.ebay.com/itm/ACM-25mm-Double ... 3f0dc259b0
godišnje 500 do 1000 dijabola max (kutiju-dvije). Al imam u planu i vortekov PG2 tuning kit naručit za koji tjedan pa će vibracije biti dodatno smanjenelex-lutor wrote:Nemas razloga da se brines, prvo je kupujes optiku koja kosta manje od 300 Eur, tj. ocekivanja su uvijek proporcionalna cijeni, kao i kvaliteta, to si valjda vec i sam skuzio kada su optike u pitanju. A drugo pitanje je zapravo koliko metaka godisnje ispalis iz tog topa ?
Nije baš isti kao i DM60 al ajde dobro...Mike_Torello wrote: mislio sam da trazis 30mm, no, evo ga i 25mm i 120mm duljine... 16$ sto znaci niti 100kn...
http://www.ebay.com/itm/ACM-25mm-Double ... 3f0dc259b0
Dampa mount se sastoji od dva djela međusobno spojena, između kojih se nalazi tvrda guma (dva gumena umetka, slična O-ringovima). Fora je u tome da se upravo zbog tih gumenih umetaka trzaj koji springerica proizvede ne prenosi u potpunosti na samu optiku.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

samo je pitanje koliko to isto pridonosi NE-preciznosti...
Kolko to pridonosi NE preciznosti je tema koje ću se rado dotaknuti kada isprobam kako čitava stvar funkcionira. 
Za 2000 kn dobiješ Sidewindera 30 5-24x56 s nosačima za ultra magnum springericu. Obrati se na PM.
Volim crno pa makar i ofarbano.......
Stigao nosač i djeluje mi kvalitetno, ako nekoga zanima kako izgleda mogu staviti fotku na forum. Zanimljivo je da i Weihrauch i Diana preporučaju dampa montažu, a na nekom forumu sam čak pročitao da Diana daje garanciju od dvije godine (ako se ne varam) na svoje optike jedino ako se koristi upravo taj nosač.
Što se tiče izbora optike; poslao sam mail Delti i dobio odgovor da DOT 4-16x42 optika nije predviđena za springerice jače od 17 J! Svaka čast na iskrenom odgovoru od proizvođača, dok se Hawke kune u kvalitetu Panorame i tvrde da će izdržati na magnum springerici ako se koristi Dampa montaža.
@ Karabalić -svaka čast na ponudi al već sam bio naručio (i platio) nosač tako da se buđet smanjio... Da ste ranije uletili sa ponudom nebi se dugo premišljao, premda sam htio laganiju optiku (do 500-njak grama)
Što se tiče izbora optike; poslao sam mail Delti i dobio odgovor da DOT 4-16x42 optika nije predviđena za springerice jače od 17 J! Svaka čast na iskrenom odgovoru od proizvođača, dok se Hawke kune u kvalitetu Panorame i tvrde da će izdržati na magnum springerici ako se koristi Dampa montaža.
@ Karabalić -svaka čast na ponudi al već sam bio naručio (i platio) nosač tako da se buđet smanjio... Da ste ranije uletili sa ponudom nebi se dugo premišljao, premda sam htio laganiju optiku (do 500-njak grama)
Pozdrav svim forumašima, svako dobro u novoj 2014 godini
Malo da osvježim temu:
Stigla optika (Hawke Panorama) iz Slovenije prije koji mjesec, sa poštarinom (HP) koštala me je 1640 krznaša. Plus 380 kuna za već spomenuti jednodjelni nosač, taman ispadne oko 2000 kn.
Unatoč odličnom vremenu nisam ju još montirao i isprobao, ali ju zato svako malo vadim iz ambalaže i špijuniram susjede
Budući da mi je ovo prva optika, nemam ju s čime usporediti al mislim da je gravirana končanica stvarno tanka i da će odlično poslužiti za slaganje grupa na 50-ak metara, premda mislim da sam trebao uzeti optiku sa većim povećanjem... (od 4x-16x) ali otom potom.
Volio bih gađati paintball kuglice (promjera cca 1.5 cm) na 50 m, koja su vaša iskustva sa tako malim metama na toj udaljenosti?
Malo da osvježim temu:
Stigla optika (Hawke Panorama) iz Slovenije prije koji mjesec, sa poštarinom (HP) koštala me je 1640 krznaša. Plus 380 kuna za već spomenuti jednodjelni nosač, taman ispadne oko 2000 kn.
Unatoč odličnom vremenu nisam ju još montirao i isprobao, ali ju zato svako malo vadim iz ambalaže i špijuniram susjede
Budući da mi je ovo prva optika, nemam ju s čime usporediti al mislim da je gravirana končanica stvarno tanka i da će odlično poslužiti za slaganje grupa na 50-ak metara, premda mislim da sam trebao uzeti optiku sa većim povećanjem... (od 4x-16x) ali otom potom.
Volio bih gađati paintball kuglice (promjera cca 1.5 cm) na 50 m, koja su vaša iskustva sa tako malim metama na toj udaljenosti?
To Jel ti odgovara povećanje moraš sam vidjeti, po meni je pre malo,ja obožavam gadane paintball kuglica ali s nekom magnum puškom nisam to bas uspijevao ni na manjim udaljenostima, s Steyerom i Daystatom ide bez problema i do 80 metara!
Javi nam rezultate i o kojoj je pusci riječ!
Takode sve najbolje!
Javi nam rezultate i o kojoj je pusci riječ!
Takode sve najbolje!
Volim crno pa makar i ofarbano.......
Riječ je o Diani 48. Za sada mi je izazov na 40 m pogoditi čep od pive
a o gađanju paintball kuglica mogu samo maštati.
Još tražim dijabolu koja joj paše. Ugradio sam drugu oprugu i prema savjetima sa stranih foruma treba ispucati kutiju-dvije dijabola da se opruga formira i sve sjedne na svoje mjesto (break-in period) pa će i paintball kuglice doći na red
Za sada sam ispucao preko 500 dijabola, uglavnom JSB 5.52 od 15.89 gr i grupe se sužavaju!
Osim tih od 15.89 gr, dobre su se pokazale i JSB 5.52 od 14.35 gr (ovih sam naručio svega 40 komada za probu i sad mi je žao što nisam naručio više) a H&N FTT 5.53 od 14.66 gr mi ulaze u cijev na knap i nisu ni loše ni dobre.
Ako imate neki savjet po pitanju dijabola, pretvorio sam se u uho
Još tražim dijabolu koja joj paše. Ugradio sam drugu oprugu i prema savjetima sa stranih foruma treba ispucati kutiju-dvije dijabola da se opruga formira i sve sjedne na svoje mjesto (break-in period) pa će i paintball kuglice doći na red
Za sada sam ispucao preko 500 dijabola, uglavnom JSB 5.52 od 15.89 gr i grupe se sužavaju!
Osim tih od 15.89 gr, dobre su se pokazale i JSB 5.52 od 14.35 gr (ovih sam naručio svega 40 komada za probu i sad mi je žao što nisam naručio više) a H&N FTT 5.53 od 14.66 gr mi ulaze u cijev na knap i nisu ni loše ni dobre.
Ma kakve paintbal kuglice sa feder zracnom na 50m.Zracne springerice bas i nisu puske koje su simbol neke preciznosti i sa pokojim pogotkom cepa od pive promjera 3cm na 40m mozes biti prezadovoljan.tito wrote:Riječ je o Diani 48. Za sada mi je izazov na 40 m pogoditi čep od pivea o gađanju paintball kuglica mogu samo maštati.
Još tražim dijabolu koja joj paše. Ugradio sam drugu oprugu i prema savjetima sa stranih foruma treba ispucati kutiju-dvije dijabola da se opruga formira i sve sjedne na svoje mjesto (break-in period) pa će i paintball kuglice doći na red![]()
http://www.youtube.com/watch?v=J3IIsxUUsNY
UPOZORENJE! Predlažem da se prije gledanja videa sjedne na stolac i pripremi čaša vode i kocka šećera
Ovo što majstor izvodi sa springericom izgleda impresivno, skidam mu kapu. (negdje oko 8. minute je najbolji dio)
UPOZORENJE! Predlažem da se prije gledanja videa sjedne na stolac i pripremi čaša vode i kocka šećera
Ovo što majstor izvodi sa springericom izgleda impresivno, skidam mu kapu. (negdje oko 8. minute je najbolji dio)
- Bruno Strat
- Pozornik

Ja se baš ne bi složio sa ovim da je rijetkost pogoditi čep od piva na 40m. Ja sam sa Slaviom 634 i Airking 3-9x42AO baš na toj udaljenosti imao barem 90% pogodaka u čep. To sam pucao sa dobrim naslonom što znači da je puška dovojno precizna. Druga stvar je što od 10 hitaca "iz ruke" jedva dva puta pogodim ali tu nije kriva puška nego isključivo ja.
Sada imam CZ M-81b i kutija od diabola manje više svaki puta dobije po ušima na 30m.
Sada imam CZ M-81b i kutija od diabola manje više svaki puta dobije po ušima na 30m.
Netko radi što zna a netko zna što radi...