Poznavaoci zračnog oružja molim pomoć oko kupnje

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
Retroljubac
Civil
Civil

Poznavaoci zračnog oružja molim pomoć oko kupnje

Post by Retroljubac » 31 Jul 2015, 02:50

Želio bi kupiti nešto od zračnog oružja veče snage preko 200 m/s ( c kategorija uz prijavu u Mupu) a treba mi za dvije stvari:rekreacija za gađanje u metu i glinene golubove i tamanjenje štetočina miševa,štakora.Bitna mi je preciznost i nešto što je kvalitetnije izrade,pa me zanima zračna puška? ili zračni pištolj? i koji kalibar 4.5, 5.5, 6.35 ? Hatsan..Gamo..Crossman?ili neki drugi proizvođač?koje su bolje? dal se cijev kod zračnog oružja haba ili to ovisi koji je proizvođač,jel imaju sve sličnu kvalitetu cijevi,o čemu ovisi snaga zračnice jel o opruzi?

Bruno Strat
Pozornik
Pozornik

Re: Poznavaoci zračnog oružja molim pomoć oko kupnje

Post by Bruno Strat » 31 Jul 2015, 04:47

Nisi naveo ono "najbitnije" a to je novac...
Što se tiče gađanja štetočina, to je zabranjeno zakonom pa je bolje i ne spominjati.
Po kvaliteti se naravno sve razlikuje pa tako i zračne puške. Ako hoćeš nešto dobro po pitanju uloženo dobiveno tu ti je Slavia odlična.
Po pitanju snage... Koliko sam ja zapazio opruga naravno ima utjecaja na snagu ali ti isto tako na snagu utječe volumen cilindra , stanje brtvi, veličina i težina klipa...

Moja preporuka je Slavia 634 ako nisi nešto pretjerano pri novcu ili recimo nešto skuplju opciju Diana 31 koja je već "top". Crosman, Gamo i Hatsan ti baš nisu neka dika od kvalitete i večinom imaju naglasak na snagu ali ista relativno brzo opadne. Isto tako se, generalno te puške ne mogu pohvaliti nekom velikom preciznošću kao recimo Slavia, Diana, Anschutz, Weihrauch...
Od polovnog si pogledaj Anschutz 335 (običnu ili magnum verziju). Ja sam ju prije par mjeseci napokon nabavio i iako je stara cca tridesetak godina drapa diabolu u diabolu a na njoj su jedva vidljivi tragovi korištenja (i to samo kozmetički tragovi). Uglavnom, odlična puška.
Netko radi što zna a netko zna što radi...

Post Reply