PETARDE nekad i sad ???
Moderator: BoB
PETARDE nekad i sad ???
Sjeca li se netko vremena kada se petarde donosilo iz Austrije, Zelene piratke i one deblje crvene ??? Bilo je to dosta godina prije no ne znam da li sam sa godinama postao nagluh ali ovo sto nam se danas prodaje pod razred II pa cak i III je blago receno PREVARA ???
Zelena piratka je odvaljivala daleko jace od svega ovoga sto danas Mirnovec ili Orion prodaju kao klasa II, jad i bijeda jednom zapaljena mogla se baciti u bazen, WC itd nije se gasila i svaka je stvarno razvaljivala ?
One crvene nije nikome ni na kraj pameti padalo da je baci u neki zatvoreni prostor ?
U cemu jer fora , zna li netko ?
Ima li jos negdje za kupiti prave robe, a ne ovo smece koje nam podvaljuju ?? Topovski udar i Megatron je prakticki isto sranje umotano u drugu ambalazu ??? POMAGAJTE....
Zelena piratka je odvaljivala daleko jace od svega ovoga sto danas Mirnovec ili Orion prodaju kao klasa II, jad i bijeda jednom zapaljena mogla se baciti u bazen, WC itd nije se gasila i svaka je stvarno razvaljivala ?
One crvene nije nikome ni na kraj pameti padalo da je baci u neki zatvoreni prostor ?
U cemu jer fora , zna li netko ?
Ima li jos negdje za kupiti prave robe, a ne ovo smece koje nam podvaljuju ?? Topovski udar i Megatron je prakticki isto sranje umotano u drugu ambalazu ??? POMAGAJTE....
Nemoguće je Nemoguće
Re: PETARDE nekad i sad ???
i mene zanima isto to.
sjećam se da je stric nabavio Zeus dinamitke krajem 90-ih. male crvene, sužene na vrhu, zatvorene plastičnim čepom, a punjenje je bilo svega 3-4 cm (niti 50% dužine petarde).
kada je ta pukla između dve zgrade svi prozori su se tresli.
a ove danas 5 puta veće i niti približno jake.
sjećam se da je stric nabavio Zeus dinamitke krajem 90-ih. male crvene, sužene na vrhu, zatvorene plastičnim čepom, a punjenje je bilo svega 3-4 cm (niti 50% dužine petarde).
kada je ta pukla između dve zgrade svi prozori su se tresli.
a ove danas 5 puta veće i niti približno jake.
Zelena piratka sa lagano suzenim grlom u vrhu kao puscani metak.Sjecam se,to je bila granatalex-lutor wrote:
Istina je ovo što pišete ali morate znati da su svake godine zakonski propisi sve stroži. Imam u svojoj trgovini prodaju pirotehnike pa je tako već na početku prodaje MUP zabranil neke proizvode i morali smo ih vratiti... Tak da i nije baš sve do proizvođača-dobavljača.
Od 2017. kreću još neke strože mjere tako da sve pomalo ide k vragu...
Od 2017. kreću još neke strože mjere tako da sve pomalo ide k vragu...
Pirat sa suženim vrhom i Fiesta žute su bile zakon, stvarno derale. Pirat profil isto bila dobra, a Mega je i bila Mega. Bacali smo ih u more i pucale su. Ovo danas klinac. E da, na Piratu je tada pisaloda su 1. razred!
Mega bang i turbo bang ,crvene sa plasticnim cepom na dnu su se pojavljivale nekad poslije 2000 godine i stvarno su derale, iako ove zelene piratke koje su harale jos u zadnjim danima juge su cini mi se bile cak i jace,a ova danas crvenka od Mirnoveca sa gipsom na dnu,pa to je smijesno.Velika ko kranjska kobasica a pucanj prdac.Ono veliko sto danas zovu topovski udar nije ravno ondasnjoj maloj zelenoj piratki ili cak zutoj fiesti i minervi.
Sto su tocno zabranili, o kojim se proizvodima radi, daj malo detalja, vjerovatno je to jedino i vrijedilo ????Aguila wrote:............ MUP zabranil neke proizvode i morali smo ih vratiti... ..
Nemoguće je Nemoguće
Ja svake godine dam izvjesnu sumu novaca za pirotehniku, tako da iz osobnog iskustva mogu potvrditi da je sve ovo što ste rekli za današnje Pirat petarde živa istina. One njemačke su bile zakon...
Što se recentne ponude tiče, po mom iskustvu ''best buy'' ove godine je ''Shock'' petarda od Mirnovca. 20 komada petardi za 29,90 Kn.
Mislim da su ''Shock Pirat'' od Oriona slična stvar, čak su i nešto jeftinije, 19,90 Kn za 20 komada, ali njih nisam još isprobao tako da ne znam kako jako puknu.
Što se recentne ponude tiče, po mom iskustvu ''best buy'' ove godine je ''Shock'' petarda od Mirnovca. 20 komada petardi za 29,90 Kn.
Mislim da su ''Shock Pirat'' od Oriona slična stvar, čak su i nešto jeftinije, 19,90 Kn za 20 komada, ali njih nisam još isprobao tako da ne znam kako jako puknu.
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!
Zaboravih napomenuti... od svega što sam imao priliku isprobati, definitivno najjače petarde su ''M-80'' od Mirnovca. Cijena je malo viša, 59,00 Kn za osam komada, ali isplati se.
Zato lijepo odite u loviste il na streljanu i derite za 0 kn iz tandare il papofke
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
Decki zar vam nije dosta pucanja, streljastva, lova, sad vam jos I petarde trebaju! 
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Jedino da doček organiziramo na streljani u lovištu, pa sve skupa objedinimo.
Jako volim miris baruta, pa čak i onog iz petardi 
- technotronic
- Stožerni Narednik

Jucer probao ovo (na slici sa patronom 12kom za usporedbu velicine)
http://i.imgur.com/YfRPzuw.jpg
Nigdje veze,stara zelena piratka je pucala 3 put jace i bila 5 put manja.
http://i.imgur.com/YfRPzuw.jpg
Nigdje veze,stara zelena piratka je pucala 3 put jace i bila 5 put manja.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Meni osobno najdraže su bile one žute Minerva, ali sa smeđim dijelom za paljenje. Kraće su, ali zato pucaju ko.....
Kasnije je Minerva imala žuti dio za paljenje, ali te su već bile slabije.
Sad sam malo stariji pa više ne rabim petarde, a možda i slabije percipiram pucanj, ali nema više pravog gušta u tome.
Kasnije je Minerva imala žuti dio za paljenje, ali te su već bile slabije.
Sad sam malo stariji pa više ne rabim petarde, a možda i slabije percipiram pucanj, ali nema više pravog gušta u tome.
E toooo je bila prava igra...sjecam se tih uzitaka....ne znam kako dans stoje stvari ???technotronic wrote:eee, one zelene piratke iz Graza, koje su se nosile... ima li još toga?
Uglavnom ispred Interspara je bila pokretna kamperica trgovina gdje si mogao kupiti sto ti srce hoce....
Nemoguće je Nemoguće
- technotronic
- Stožerni Narednik

eeehh, da zlatna vremena, koliko je bilo 100 kom? 100 šilinga čini mi se? 
Mislim da je ta cijena, jer je 100 DEM bilo cca 700 Ats, ili barem blizu te cifre.....
Nemoguće je Nemoguće