Glock gen5
Glock gen5
“Having is not so pleasing a thing as wanting, it may not be logical but it is often true.”
“The bureaucratic mentality is the only constant in the universe.”
"If there's nothing wrong with me... maybe there's something wrong with the universe!"
“The bureaucratic mentality is the only constant in the universe.”
"If there's nothing wrong with me... maybe there's something wrong with the universe!"
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: Glock gen5
Moje je misljnje, po skromnom iskustvu rekreativnog streljastva u HR, da realno postoje samo tri pistolja za uzeti u obzir u HR, za rekreativnog strijelca, uzimajuci u obzir, podrsku trgovaca, i pouzdanost izrade. Dakle neka od verzija slijedeceg:
Zbrojovka cz 75/85 B u nekoj od verzija
Glock, u nekoj od verzija
HS, ili XDM u nekoj od verzija.
Za prezizno streljastvo ima, naravno bolje, ali za aktivno rekreativno gadjanje, te ipsc/idpa sportove ovo pokriva sasvim solidno.
Zbrojovka cz 75/85 B u nekoj od verzija
Glock, u nekoj od verzija
HS, ili XDM u nekoj od verzija.
Za prezizno streljastvo ima, naravno bolje, ali za aktivno rekreativno gadjanje, te ipsc/idpa sportove ovo pokriva sasvim solidno.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Uz jedan mali detalj... imaš zamjerku i problem sa HS/XD kuc kuc na kapiju u Karlovcu i majstori ga riješe dok čavrljaš sa zaposlenicima.
Apropo ove Glock Gen sage... i ameri se već smiju. Glock mi je ok, barem 19, ali toliki marketing oko prepakiranog proizvoda starog 40 godina...
Smijali su se oni i kada je Glock predstavio kombinaciju polimera i celika pa su kasnije krenuli sa kopiranjem tog istog " smijesnog proizvoda " 
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Lex, ti ne prestajes da me iznenadjujes!
ocekivao sam od tebe drvlje i kamenje na moj komentar za HS/XDM!
Sala, sala, prijatelju!
ocekivao sam od tebe drvlje i kamenje na moj komentar za HS/XDM!
Sala, sala, prijatelju!
Turn better into best!
ovako to izgleda kad čovjek podlegne marketingu.. tip konstatira da je XDm bolji u svakom segmentu ali eto Glock je Glock
https://www.youtube.com/watch?v=oDLvkZHJ7aQ&t=594s
https://www.youtube.com/watch?v=oDLvkZHJ7aQ&t=594s
opet.. meni je G19 jedini pištolj koji trebam (omjer dimenzija/mase/kapaciteta) ali da je naj.. nije. Tako da to iracionalno uzbuđenje petom generacijom koja je identična prvoj je samo rezultat agresivnog marketinga.. svi sjećamo scene filma starog 20 godina kad Tommy Lee kaže novajliji (jadan ne zna ništa pa ni pištolj si odabrati) "Get yourself a Glock"
Nemojmo biti amerikanci.
Nemojmo biti amerikanci.
Hahahhahaha...jolly wrote:Lex, ti ne prestajes da me iznenadjujes!
ocekivao sam od tebe drvlje i kamenje na moj komentar za HS/XDM! ...
Ne koristim niti jedno od navedenog pa stvarno ne mogu komentirati ista utemeljno na svom iskustvu. No praksa je u pravilu pokazala da nakon nekog vremena koristenja slicnog alata za istu namjenu brzo shvatis zasto je onaj skuplji i originalni u pravilu i bolji. Zapravo kod oružja ne treba zaboraviti osnovno " Što jednostavnije to bolje " a što su proizvodi noviji sve VIŠE se udaljavaju od tog pravila.
" Ili platiš kurvu ili doktora " , svi mi emotivno reagiramo pogotovo kada prvi puta skucas neku lovicu i kupuješ prvi komad oružja, nema veze što i kako samo neka bude što prije u ormaru , ma bit će super za početak, daj što brže samo da se puca, streljana, šuma, pičiiiiiiii......e onda nakon negog vremena uhvatiš u ruku neki drugi komad pa se krenš čuditi, jeboteeee...kako leži, kakvo okidanje....a vidi i nišan je bolji, ovaj ne odskače u stranu, okvir bolje hvata, navlaka ne zvoni kao crkveno zvono...itd..itd..itd ...
Nemoguće je Nemoguće
pa ti otpadnu nišani jer su plastični... pa zamjeni plastičnu vodilicu povratne opruge, pa okidanje doradi ili još bolje uzmi novo za 100€.. kupiš gun pa promijeniš sve što se može promijeniti
- istra champion
- Cinker - bojna

Glock vs XDM;
-Glockov ''SAFE ACTION'' system (trigger safety, firing pin safety i drop safety) je jedan od najinovativnijih sustava okidanja, bilo to prve ili pete generacije, pouzdan je i nikad te neće iznevjeriti dok kod XDM-a nije tako. Iako su neki dijelovi sustava preuzeti (kopirani i malo dorađeni) od prastarih pištolja (Glock od Steyra M1907, dok HS od Browninga M1906), Glockov je pouzdan dok HS-ov nije.
-Glock ima ujednačenu silu okidanja (2.5 kg, a neki sportski modeli 2 kg), dok kod XDM-a varira i do 2 kilograma, svaki pištolj ima drugačiju silu okidanja, barem kod onih za naše tržište...
-Glocku može otpasti prednji(1-3 gen.) ili se pomaknuti zadnji ciljnik (ako tučeš orahe
) ali ne može zahrđati kao kod XDM-a
-Metalne osovina kočnice kod XDM-a može zahrđati pa ne radi kočnica, može zahrđati i osovina zapinjače pa se ne može pucati,... dok glock nema takvih problema!
U prvom postu, na linku, vide se sve razlike od gen.4 u odnosu na gen.5, a ima ih dosta, koliko je bolji ili nije od gen.4 pokazat će praksa
-Glockov ''SAFE ACTION'' system (trigger safety, firing pin safety i drop safety) je jedan od najinovativnijih sustava okidanja, bilo to prve ili pete generacije, pouzdan je i nikad te neće iznevjeriti dok kod XDM-a nije tako. Iako su neki dijelovi sustava preuzeti (kopirani i malo dorađeni) od prastarih pištolja (Glock od Steyra M1907, dok HS od Browninga M1906), Glockov je pouzdan dok HS-ov nije.
-Glock ima ujednačenu silu okidanja (2.5 kg, a neki sportski modeli 2 kg), dok kod XDM-a varira i do 2 kilograma, svaki pištolj ima drugačiju silu okidanja, barem kod onih za naše tržište...
-Glocku može otpasti prednji(1-3 gen.) ili se pomaknuti zadnji ciljnik (ako tučeš orahe
-Metalne osovina kočnice kod XDM-a može zahrđati pa ne radi kočnica, može zahrđati i osovina zapinjače pa se ne može pucati,... dok glock nema takvih problema!
U prvom postu, na linku, vide se sve razlike od gen.4 u odnosu na gen.5, a ima ih dosta, koliko je bolji ili nije od gen.4 pokazat će praksa
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
Istina tužna istina ! Ali razlog je " jeftina kurva" , ljudi kupe nešto što se zove " radni pištolj" a nakon nekog vremena žele od njega napraviti STI, HPS, Pardini, Tngfoglio i slično...jedino su zaboravili da ove navedene izvadiš iz kutije ( nakon što platiš više od 2000 Eur) staneš na liniju u pucaš grupu od 1 "sjekira wrote:pa ti otpadnu nišani jer su plastični... pa zamjeni plastičnu vodilicu povratne opruge, pa okidanje doradi ili još bolje uzmi novo za 100€.. kupiš gun pa promijeniš sve što se može promijeniti
Nemoguće je Nemoguće