Prinova
Moderator: BoB
Prinova
Pozdrav svima!
Evo nakon duljeg vremena i poprilično dugog izostanka, malo se javljam.
Došla je prinova u vatrenu obitelj. Ponovio sam se u revolver A.UBERTI 1858 New Army Inox .44.
Privi dojam - izvanredno, izvrsno leži u ruci. Ugodno me iznenadio, a zapravo je poprilično velik komad metala.
Ciljni sustav je vrlo jednostavan. Dvojio sam je li uzeti target model, ili klasiku, pa sam odlučio za klasiku.
U ponedjeljak je predan zahtjev za oružje "C" kategrije sukladno Zakonu, i sada očekujem dolazak policajca pa provjeru razine kao i za zadnju zračnu pušku...
Uglavnom, malo će se dimiti i u Slavoniji (Pampas i Vinkovci).
Evo nakon duljeg vremena i poprilično dugog izostanka, malo se javljam.
Došla je prinova u vatrenu obitelj. Ponovio sam se u revolver A.UBERTI 1858 New Army Inox .44.
Privi dojam - izvanredno, izvrsno leži u ruci. Ugodno me iznenadio, a zapravo je poprilično velik komad metala.
Ciljni sustav je vrlo jednostavan. Dvojio sam je li uzeti target model, ili klasiku, pa sam odlučio za klasiku.
U ponedjeljak je predan zahtjev za oružje "C" kategrije sukladno Zakonu, i sada očekujem dolazak policajca pa provjeru razine kao i za zadnju zračnu pušku...
Uglavnom, malo će se dimiti i u Slavoniji (Pampas i Vinkovci).
Cestitam...patch wrote:..................dolazak policajca pa provjeru razine kao i za zadnju zračnu pušku...
No nisam shvatio onaj dio gore....dolazak pol. kao i za zadnju zracnu pusku !
Kakvi dolasci, kakve kontrole, za zracno oruzje ?
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
Re: Prinova
Lex, pa sta sad nije jasno? Covjek napisao jednostavno, na pravilnom i gramaticki tocnom hrvatskom jeziku? 
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Hoces reci da je tebi sve jasno ?jolly wrote:Lex, pa sta sad nije jasno? Covjek napisao jednostavno, na pravilnom i gramaticki tocnom hrvatskom jeziku?
Nemoguće je Nemoguće
Hvala.
Da, kod prijave za "c" kategoriju bio sam u PU kod sluzbenika puskara (provjera kalibra i modela po racunu).
Službenica je prije pisanja odobrenja trazila da dodje policajac dodje k meni doma radi provjere uvjeta. Sef imam i premda je i sam policijski službenik rekao da "c" kategorija ne trazi jos uvijek ovako detaljnu provjeru, ali ona je svakako napravljena.
Izgleda da sam prvi u svojoj zupaniji sa ovim tipom oruzja pa je islo mozda i duljim putem nego je potrebno.
Sve je odradjeno stvarno i brzo i korektno.
Da, kod prijave za "c" kategoriju bio sam u PU kod sluzbenika puskara (provjera kalibra i modela po racunu).
Službenica je prije pisanja odobrenja trazila da dodje policajac dodje k meni doma radi provjere uvjeta. Sef imam i premda je i sam policijski službenik rekao da "c" kategorija ne trazi jos uvijek ovako detaljnu provjeru, ali ona je svakako napravljena.
Izgleda da sam prvi u svojoj zupaniji sa ovim tipom oruzja pa je islo mozda i duljim putem nego je potrebno.
Sve je odradjeno stvarno i brzo i korektno.
Mene zanima otkada se mora predati zahtjev za "c" kategoriju.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
Nema zahtjeva za C kategoriju nego registracija 8 dana od dana kupovine.Postao/la Barut dana 01 svi 2018, 16:52
Mene zanima otkada se mora predati zahtjev za "c" kategoriju.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
Oruzje C kategorije prodaje se bez nabavne dozvole.
Ali se mora registrirati u mupu unutar 8 dana od kupovine.
U nekom vremenu od registracije, vlasnik dobija potvrdu o registraciji oruzja C kategorije.
Potvrda je na papiru formata A4. (niti slicna oruznom listu.)
Za oruzje C kategorije ne treba lijecnicki, ali se kod registracije mora dati izjava o vlastitom doktoru opce prakse.
I zapravo u zakonu nije definirano nacin drzanja i smjestaja oruzja C kategorije (treba li u sef ili ne mora?), sto cesto uzrokuje burne rasprave na forumima, ali po meni nema razlike u nacinu drzanja bez obzira jel B, C, ili D kategorija. Ovo ide na savjest vlasnika, a dobar i odgovran vlasnik oruzje drzi zakljucano, prazno i pod kontrolom, a ne u ormaru sa kaputima ili ispod kreveta.
Ali se mora registrirati u mupu unutar 8 dana od kupovine.
U nekom vremenu od registracije, vlasnik dobija potvrdu o registraciji oruzja C kategorije.
Potvrda je na papiru formata A4. (niti slicna oruznom listu.)
Za oruzje C kategorije ne treba lijecnicki, ali se kod registracije mora dati izjava o vlastitom doktoru opce prakse.
I zapravo u zakonu nije definirano nacin drzanja i smjestaja oruzja C kategorije (treba li u sef ili ne mora?), sto cesto uzrokuje burne rasprave na forumima, ali po meni nema razlike u nacinu drzanja bez obzira jel B, C, ili D kategorija. Ovo ide na savjest vlasnika, a dobar i odgovran vlasnik oruzje drzi zakljucano, prazno i pod kontrolom, a ne u ormaru sa kaputima ili ispod kreveta.
Turn better into best!
To je sve meni jasno, a pitanje sam postavio zbog ovog dvosmislenog citata:
Trebali bi biti precizniji kad govorimo o birokratskim procedurama, da ne zbunjujemo ljude.patch wrote:...
ne zbunjujemo nikoga. samo sam opisao ono što sam prošao.Barut wrote:To je sve meni jasno, a pitanje sam postavio zbog ovog dvosmislenog citata:
Trebali bi biti precizniji kad govorimo o birokratskim procedurama, da ne zbunjujemo ljude.patch wrote:...
Bez uvrede.patch wrote:ne zbunjujemo nikoga. samo sam opisao ono što sam prošao.Barut wrote:To je sve meni jasno, a pitanje sam postavio zbog ovog dvosmislenog citata:
Samo sam htio da pojasniš kakav si to zahtjev predao, s obzirom da po zakonu oružje "C" kategorije se samo donese na policiju radi prijave.
Zanima me to, u slučaju da tvoja PU ima drugačiju proceduru u odnosu na druge?
na nema uvrede, dapače. razumijem što misliš reći.
Čitao sam detaljno aktualni zakon i tu je sve jasno. nema mi smisla i ne da mi se natezati, već jedino biti strpljiv.
nadoći će.
krivo rade jer potrebno je samo doći s računom/ugovorom o kupnji i obaviti pregled i prijavu kao i za sve ostalo što potpada pod kategoriju c. da stvar bude bolja, ovo sam već imao sa zračnom koju sam dobio na poklon. bila je po karakteristikama kategorija c i bio je samo pregled i potvrdu sam dobio isti dan.
očigledno sam sa c/b prvi takav slučaj u PU, pa je umjesto toga formirana nekakva komisija (koja se teško sastaje zbog članova koji koriste g.o.), bio je i službenik na provjeri uvjeta pa je ustanovio kako za kategoriju c nisu potrebni uvjeti za držanje jer nisu propisani (ali svakako imam sef i ormar zbog drugog oružja koje sam pokazao) i čeka se njihovo mišljenje kako bi bila napisana potvrda.
obzirom da nije hića, čekam odgovor.
žalosno je što ja kao korisnik izgleda više znam o tomu nego osobe koje rade taj posao. ali tu je što je.
obzirom da planiram uzimati još ponešto, nije mi u cilju šiljiti, a sada bih već imao razloga.
Čitao sam detaljno aktualni zakon i tu je sve jasno. nema mi smisla i ne da mi se natezati, već jedino biti strpljiv.
nadoći će.
krivo rade jer potrebno je samo doći s računom/ugovorom o kupnji i obaviti pregled i prijavu kao i za sve ostalo što potpada pod kategoriju c. da stvar bude bolja, ovo sam već imao sa zračnom koju sam dobio na poklon. bila je po karakteristikama kategorija c i bio je samo pregled i potvrdu sam dobio isti dan.
očigledno sam sa c/b prvi takav slučaj u PU, pa je umjesto toga formirana nekakva komisija (koja se teško sastaje zbog članova koji koriste g.o.), bio je i službenik na provjeri uvjeta pa je ustanovio kako za kategoriju c nisu potrebni uvjeti za držanje jer nisu propisani (ali svakako imam sef i ormar zbog drugog oružja koje sam pokazao) i čeka se njihovo mišljenje kako bi bila napisana potvrda.
obzirom da nije hića, čekam odgovor.
žalosno je što ja kao korisnik izgleda više znam o tomu nego osobe koje rade taj posao. ali tu je što je.
obzirom da planiram uzimati još ponešto, nije mi u cilju šiljiti, a sada bih već imao razloga.
Razumijem.
Komisija za cb.....
Znači tako je u Vukovarsko-Srijemskoj. Baš ću pitati u svojoj PU kad budem išao tamo, kako oni gledaju cb oružje i kategoriju C općenito.
Komisija za cb.....
Znači tako je u Vukovarsko-Srijemskoj. Baš ću pitati u svojoj PU kad budem išao tamo, kako oni gledaju cb oružje i kategoriju C općenito.
Evo, riješeno. Dobio potvrdu, idemo polako u nabavku opreme i streljiva.
Bit će pitanja pa ću trebati pomoć...
Bit će pitanja pa ću trebati pomoć...
- Stožerni Narednik

Navedi mi barem jednu UHLJEBARSKU instituciju da nije takva situacija. Otvori bilo koja vrata u zupaniji, opcini, gradu, komunalnom, itd... svuda ista prica....patch wrote:...žalosno je što ja kao korisnik izgleda više znam o tomu nego osobe koje rade taj posao. ...
Prvi odgovor je tradicionalno NE MOZE, NE ZNAM ! PA ti ako hoces nesto napraviti onda kopaj sam po pravilnicima, zakonima, tumacenjima i kada izgubis mjesec dana pa se vratis sa cinjenicama onda kazu Aaaaaaaaa dobro je sada moze !
Mi smo krivi, jer nikako da narod zauzme stav da MI placamo tu ekipu i da su oni tamo radi nas a ne obrnuto.
Nemoguće je Nemoguće