COVID19 - opasnost 21. stoljeća
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća
S obzirom da je pitanje mogućnosti daljnjeg rada, mislim da... je... nekako... to i jedina opcija. Nije da sam se cijepio zbog straha za život ili zato što se od covida masovno pada po ulicama i umire... ili zato što su me oni likovi iz stožera uspjeli u nešto uvjerit. Ne treba mi netko prislonit pištolj na glavu i zaprijetit ako se ne cijepim da sam nagrabusio. Dovoljno je da mi se zakomplicira život do mjere da je normalan život nemoguć. Sva sreća da sam uzeo pfizer, s obzirom da je zadnjih par dana aktualna vijest o zviždačici iz Pfizera koja je javnosti obznanila kako su razvijali to "cijepivo". Pročitajte si više o tome na netu, nije teorija zavjere.
Nikada u svojih 25 godina nisam imao prilike svjedočiti ovome što se sada događa - da ljudi zbog necijepljenja gube posao ili im se život komplicira. Toliko o tome.
Nikada u svojih 25 godina nisam imao prilike svjedočiti ovome što se sada događa - da ljudi zbog necijepljenja gube posao ili im se život komplicira. Toliko o tome.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Život ti je zakompliciran već 2 godine, ali tek si sada shvatio. Žrtva si manipulacije sve dok se zamaraš svjedočenjima, teorijama, brojevima i smrtnošću. Kada se na YT link nasmiješ i klikneš nešto treće, van si manipulacije. Isto vrijedi i za atatistike o broju zaraženih.johnnyboyy1711 wrote:S obzirom da je pitanje mogućnosti daljnjeg rada, mislim da... je... nekako... to i jedina opcija. Nije da sam se cijepio zbog straha za život ili zato što se od covida masovno pada po ulicama i umire... ili zato što su me oni likovi iz stožera uspjeli u nešto uvjerit. Ne treba mi netko prislonit pištolj na glavu i zaprijetit ako se ne cijepim da sam nagrabusio. Dovoljno je da mi se zakomplicira život do mjere da je normalan život nemoguć. Sva sreća da sam uzeo pfizer, s obzirom da je zadnjih par dana aktualna vijest o zviždačici iz Pfizera koja je javnosti obznanila kako su razvijali to "cijepivo". Pročitajte si više o tome na netu, nije teorija zavjere.
Samo je oko bolnica i ničeg više. Ti si sa 25g, ako si zdrav, trenutno siguran i bez cjepiva. Ali ćeš posredno i sam izvući deblji kraj jer mirovinu nećeš imati gdje zaraditi. Cijepio si se radi sebe, sa vremenom ćeš shvatiti. Ja ću uzeti i 3. dozu iz istog razloga. I 4. 5. 6. redom kako izlaze i kako mi ih daju za uvjet.
Što se tiče gubitka posla radi necijepljenja. Nije to ništa novo, ovaj put pogađa sve, a ne samo neke poslove. Problem je ograničenje kretanja (javne ustanove, trgovački centri...). To je zadnji put viđeno 40ih i išlo je po nacionalnosti. A da ne govorim o idejama uskraćenja zdravstvene zaštite, to nisu radili ni 40ih.
BTW Virus na globalnoj razini ima negativan trend. Ako ga zadrži, nestati će prirodnim putem. Ovo vrijeme dok je tu treba progurati.
1972. zbog epidemije Variola vera cjepljena je cijela Juga u 2 tjedna uvedeno je izvanredno stanje
svi su cjepljeni ,nije bilo interneta i teorija zavjere svi su se morali cjepiti i sve je nestalo u kratko vrijeme.
Danas svi imamo mogućnost izbora i nije nam i to dosta .
I sam nisam bio u prvim redovima za cijepljenje i dok mi nije par frendova umrlo od tog zla bio sam skeptičan i sumnjičav ,
a i nisu bili nešto bolesni osim viška kila. Cijepio sam se sa 2 doze i živ sam ,da li se mogu zaraziti mogu
ali sam napravio sve da se maksimalno zaštitim. Ako su me čipirali onda već radim u njihovom intresu.
Jebiga mi smo uvijek zadnji u Evropi po svemu pa tako i cjepljenju ta činjenica dosta govori o nama.
svi su cjepljeni ,nije bilo interneta i teorija zavjere svi su se morali cjepiti i sve je nestalo u kratko vrijeme.
Danas svi imamo mogućnost izbora i nije nam i to dosta .
I sam nisam bio u prvim redovima za cijepljenje i dok mi nije par frendova umrlo od tog zla bio sam skeptičan i sumnjičav ,
a i nisu bili nešto bolesni osim viška kila. Cijepio sam se sa 2 doze i živ sam ,da li se mogu zaraziti mogu
ali sam napravio sve da se maksimalno zaštitim. Ako su me čipirali onda već radim u njihovom intresu.
Jebiga mi smo uvijek zadnji u Evropi po svemu pa tako i cjepljenju ta činjenica dosta govori o nama.
Nemoj tako, oni koju su zakasnili sa ukrcajem na Titanic imaju drugi pogled na posljedice kasnjenja, bojim se da ce tako biti i u ovom slucaju i tek onda ce se pokazati prava ljudska priroda !!matezg1 wrote:..Jebiga mi smo uvijek zadnji u Evropi po svemu pa tako i cjepljenju ta činjenica dosta govori o nama.
Nemoguće je Nemoguće
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

a jbt tam di trebamo biti prvi tam se neguramo al kad treba biti topovsko meso za farmaceute odma nas prče kamoli sreče da su naši političari bili tolko angažirani kad treba dovest investitore investicije i radna mjesta u hr.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ja stvarno mogu reći da je kod mene u familiji efekt cijepljenja 100%.
Svi cijepljeni dva puta dobili su koronu,neki i teži oblik,neki imaju gadne nuspojave na cjepivo.
Mi ne cijepljeni smo ok,testiranje kaže da smo i negativni...tako da....
Svi cijepljeni dva puta dobili su koronu,neki i teži oblik,neki imaju gadne nuspojave na cjepivo.
Mi ne cijepljeni smo ok,testiranje kaže da smo i negativni...tako da....
Kod mene u porodici i na poslu svi cijepljeni. Nuspojava nema jer su svi pomrli,neki vec i dva puta. Ja se jos drzim ali i to je na klimavim nogama.
Oj zivote ,zgazena limenko
Laprdanje
Oj zivote ,zgazena limenko
Laprdanje
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

E na k... nabim jugoslaviju. svima kojima fali juga imate jos komunističkih zemalja na svijetu preselite se tamo. brzo če te se vratit. Ovo nisu teorije zavjera. pred očima mam se događa fašizam kakvog ni hitler ni musolini se nebi sjetili. ali eto kao sto je jedan mudar čovjek rekao nevrijedi ko hoče shvatit če a ko ne neče nekim ljudima je jednostavno preteško izač iz mentaliteta ovce.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

starci su se na nagovor pametnog brata cjepljeni i mater mi od tada ima probleme sa zdravljem do te mjere da vise ni ljekovi protiv bolova ne pomažu uz to dobila je koronu i tešku upalu pluča ko je tu lud.
ja i žena trenutno u karanteni pozitivni oboje simptomi jača prehlada i to je to sa time da mi je žena teški kronični bolesnik koji je prije godinu dana malo više možda ustala iz kreveta tek.
ljudi ima osoba koje su umrle i ne osporavam to i žao mi je i za njih i njihove obitelji ali dajte molim vas ko se cjepi smije živiti normalno a ko ne ima prava kao židovi u nacističkoj njemačkoj. najviše me brine zapravo sto ima onih ljudi koji to podržavaju.
ja i žena trenutno u karanteni pozitivni oboje simptomi jača prehlada i to je to sa time da mi je žena teški kronični bolesnik koji je prije godinu dana malo više možda ustala iz kreveta tek.
ljudi ima osoba koje su umrle i ne osporavam to i žao mi je i za njih i njihove obitelji ali dajte molim vas ko se cjepi smije živiti normalno a ko ne ima prava kao židovi u nacističkoj njemačkoj. najviše me brine zapravo sto ima onih ljudi koji to podržavaju.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Smrt je postala jedino smrt od covida u današnje vrijeme. Vukova na zemlji još uvijek postoji, postoji i ovaca.
"Je li budućnost mjera zapravo model 1G?" (Svi portali jučer)
"Modeli 3G i 2G postoje i u dijelu Njemačke, no sve se glasnije priča o modelu 1G - drugim riječima, svi se moraju testirati, pa i cijepljeni.
Da, to je rješenje, dok ne postignemo 80 posto procijepljenosti. Kad to postignemo, virus će i dalje kružiti, ali on će biti i kao booster da postignemo bolji imunitet, a sam covid će postati kao prehlada, normalna bolest", rekao je Andrej Trampuž, šef odjela za infektologiju bolnice Charite u Berlinu."
Znači shvatili su da i cijepljeni mogu prenositi virus. Isto tako su shvatili da ćemo se cijepit dok će nam paralelno virus biti booster DA POSTIGNEMO BOLJI IMUNITET.
Ne znam dal da se smijem ili plačem na ovo.
"Je li budućnost mjera zapravo model 1G?" (Svi portali jučer)
"Modeli 3G i 2G postoje i u dijelu Njemačke, no sve se glasnije priča o modelu 1G - drugim riječima, svi se moraju testirati, pa i cijepljeni.
Da, to je rješenje, dok ne postignemo 80 posto procijepljenosti. Kad to postignemo, virus će i dalje kružiti, ali on će biti i kao booster da postignemo bolji imunitet, a sam covid će postati kao prehlada, normalna bolest", rekao je Andrej Trampuž, šef odjela za infektologiju bolnice Charite u Berlinu."
Znači shvatili su da i cijepljeni mogu prenositi virus. Isto tako su shvatili da ćemo se cijepit dok će nam paralelno virus biti booster DA POSTIGNEMO BOLJI IMUNITET.
Ne znam dal da se smijem ili plačem na ovo.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
Samo se trebaš bolje informirati. Od početka se zna da bi i cijepljeni mogli prenositi virus, cjepivo nije 100% efikasno. Da cjepivo ima rok trajanja i da će biti potrebno docijepljivanje.
Kao i da je prioritet rasteretiti zdravstveni sustav.
Nikada se ovo nije sakrivalo. A zašto to naši mediji i stožer nisu dali ljudima jasno na znanje, nemam pojma. Napravili su štetu i doveli do nepovjerenja. Čak i do situacija da cijepljeni odbijaju prihvatiti da su zaraženi, jer su eto cijepljeni 2 puta, pa šire dalje.
Po državama zapadne evrope ovo nije slučaj. Možda im je zato i procijepljenost viša i bolje se nose sa pandemijom.
Možeš se vratiti nazad kroz temu, pa vidi što sam pisao u samim počecima cijepljenja. Nije mi palo sa neba, čitao sam.
Mjere danas uvode, ne radi podbacivanja cjepiva u osnovnoj funkciji, rastetećenju zdravstvenog sustava. To je ostvareno. Nego radi nečeg drugog.
Cjepiva su pravljena za wuhan varijantu, a trenutno aktualna je delta. U slučaju delte, cjepiva su podbacila u smanjenju širenja zaraze i boje se novih mutacija radi visokog broja zaraženih. A kako je delta znatno zaraznija od wuhan varijante. Moglo bi se dogoditi da se zdravstveni sustav preoptereti radi užasno visokog broja zaraženih, time i hospitalizacija premda je postotak umanjen. Nitko ne želi riskirati, premda statistika govori da je moguće.
Covid potvrde su represivno sredstvo kojim se ljudima sugerira disciplina i cijepljenje.
Po mom mišljenju, to je loše napravljeno. Stvorilo je presedan koji u budućnosti može postati opasan. Danas segregacija po cjepivu, a sutra...
Trebalo je ići na klasične metode, ma koliki otpor izazvale. Obvezno cijepljenje (ništa novo), kazne za nepoštivanje pravila (ništa novo).
Ovako su napravili sistem koji na prvu izgleda pošten, jer ostavlja mogućnost izbora (test umjesto cjepiva). A zapravo je jako problematičan jer uvodi segregaciju i smanjenje osnovnih prava po nekom obilježju. To se nije smjelo dogoditi.
A nije nikakva tajna da je upravo cirkulacija ljudi bez testova (potvrde) dovela do ovakve eksplozije. Zato danas sve veći broj stručnjaka traži testiranje i za cijepljene.
Prirodni imunitet je uvijek bolji, pa to nije nešto što se otkrilo danas. Problem je smrtnost od 0.5% i više, kao i post covid, koji je primjećen ali još uvijek neistražen. Zato se na prokuživanje ne gleda kao na idealnu soluciju. Džaba imunitet ako si invalid i izgubio najbliže. Ono što se vidi je da je post covid češći od nuspojava cjepiva i svi savjetuju cijepljenje. Uključujući i dio znanosti kao npr. Lauc.
Tkđ. ni prirodni imunitet nije 100%. Poznajem ljude koji danas imaju covid po drugi put.
Nikada se ovo nije sakrivalo. A zašto to naši mediji i stožer nisu dali ljudima jasno na znanje, nemam pojma. Napravili su štetu i doveli do nepovjerenja. Čak i do situacija da cijepljeni odbijaju prihvatiti da su zaraženi, jer su eto cijepljeni 2 puta, pa šire dalje.
Po državama zapadne evrope ovo nije slučaj. Možda im je zato i procijepljenost viša i bolje se nose sa pandemijom.
Možeš se vratiti nazad kroz temu, pa vidi što sam pisao u samim počecima cijepljenja. Nije mi palo sa neba, čitao sam.
Mjere danas uvode, ne radi podbacivanja cjepiva u osnovnoj funkciji, rastetećenju zdravstvenog sustava. To je ostvareno. Nego radi nečeg drugog.
Cjepiva su pravljena za wuhan varijantu, a trenutno aktualna je delta. U slučaju delte, cjepiva su podbacila u smanjenju širenja zaraze i boje se novih mutacija radi visokog broja zaraženih. A kako je delta znatno zaraznija od wuhan varijante. Moglo bi se dogoditi da se zdravstveni sustav preoptereti radi užasno visokog broja zaraženih, time i hospitalizacija premda je postotak umanjen. Nitko ne želi riskirati, premda statistika govori da je moguće.
Covid potvrde su represivno sredstvo kojim se ljudima sugerira disciplina i cijepljenje.
Po mom mišljenju, to je loše napravljeno. Stvorilo je presedan koji u budućnosti može postati opasan. Danas segregacija po cjepivu, a sutra...
Trebalo je ići na klasične metode, ma koliki otpor izazvale. Obvezno cijepljenje (ništa novo), kazne za nepoštivanje pravila (ništa novo).
Ovako su napravili sistem koji na prvu izgleda pošten, jer ostavlja mogućnost izbora (test umjesto cjepiva). A zapravo je jako problematičan jer uvodi segregaciju i smanjenje osnovnih prava po nekom obilježju. To se nije smjelo dogoditi.
A nije nikakva tajna da je upravo cirkulacija ljudi bez testova (potvrde) dovela do ovakve eksplozije. Zato danas sve veći broj stručnjaka traži testiranje i za cijepljene.
Prirodni imunitet je uvijek bolji, pa to nije nešto što se otkrilo danas. Problem je smrtnost od 0.5% i više, kao i post covid, koji je primjećen ali još uvijek neistražen. Zato se na prokuživanje ne gleda kao na idealnu soluciju. Džaba imunitet ako si invalid i izgubio najbliže. Ono što se vidi je da je post covid češći od nuspojava cjepiva i svi savjetuju cijepljenje. Uključujući i dio znanosti kao npr. Lauc.
Tkđ. ni prirodni imunitet nije 100%. Poznajem ljude koji danas imaju covid po drugi put.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Jedno sam mislio, drugačije sam se izrazio. Naravno da svako sa kojim zrncem pameti može to zaključiti, mislio sam na činjenicu da se je ljudima ostavljao dojam da su razriješeni svega kada se cijepe. A to se sada upravo i događa. Cijepljeni potencijalno šire virus. Ne čude se samo Hrvati na ove nove modele koji se uvode.IB43 wrote:Samo se trebaš bolje informirati. Od početka se zna da bi i cijepljeni mogli prenositi virus, cjepivo nije 100% efikasno. Da cjepivo ima rok trajanja i da će biti potrebno docijepljivanje.
Nikada se ovo nije sakrivalo. A zašto to naši mediji i stožer nisu dali ljudima jasno na znanje, nemam pojma.
S jedne strane, barem je osvježavajuće vidjeti osobu koja ne zabija glavu do kraja u pijesak i kima na svaku naredbu koja mu se da i ipak vidi probleme sa određenim stvarima koje se ljudima nameću, pogotovo oko nečeg što je postao već bauk, a to su ljudske slobode.
Ljudi su toliko sišli s uma da ne vide problem u covid-potvrdama i da još čak ima i zagovaratelja.
Vani se čude na ovako visoku zaraznost delte. To je iznenadilo.
Efikasnost cjepiva, nije. Imaš na temi link na istraživanje o efikasnosti još dok je delta bila nešto novo. Primjećeno je već onda da cjepiva slabo štite od zaraze deltom ali dobro od hospitalizacija.
Iznenadio je i Izrael. Prvo nalaskom da je rok trajanja cjepiva niži od očekivanog. A zatim rješenjem u obliku booster doze za drugu varijantu virusa.
Razmatra ovu situaciju puno pametnih ljudi, smisliti će nešto. Samo ih treba poslušati. Novinari i političari većinom nisu među njima, pa ih niti slušam.
Efikasnost cjepiva, nije. Imaš na temi link na istraživanje o efikasnosti još dok je delta bila nešto novo. Primjećeno je već onda da cjepiva slabo štite od zaraze deltom ali dobro od hospitalizacija.
Iznenadio je i Izrael. Prvo nalaskom da je rok trajanja cjepiva niži od očekivanog. A zatim rješenjem u obliku booster doze za drugu varijantu virusa.
Razmatra ovu situaciju puno pametnih ljudi, smisliti će nešto. Samo ih treba poslušati. Novinari i političari većinom nisu među njima, pa ih niti slušam.
COVID potvrde nisu idealne, imaju manu. I kao uvijek, naći će se pojedinci koji će je gledati iskoristiti za vlastite ciljeve.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2317094
Trenutno su sa druge strane batine, ali da se batina okrene ne bi se bunili. Dapače, znali bi je iskoristiti.
Ne vjerujte ovakvima. Izgubiti ćete posao bez razloga. A dobro se zna da je očajnicima najlakše manipulirati i najlakše ih je pretvoriti u kamikaze.
Ovo nisu ljudi sa dobrim namjerama. Nitko tko vam savjetuje ugrožavanje vlastite egzistencije nije dobronamjeran.
Nitko tko razdvaja ljude po bilo kojem obilježju (nacija, vjera, seksualna orijentacija....) nikako nije spojiv sa slobodama.
Biti će i političkih opcija koje će ovo vidjeti kao priliku za nove glasove.
Ne dozvolite da vas manipuliraju.
Imate opciju za zadržati posao i normalni život. Testiranje.
Nije potrebno dovoditi vlastitu egzistenciju u pitanje.
Nema fašizma u ovome trenutku. Ali ima opcija koje bi ga uvodile u budućnosti. Fašizam vas obilježi po urođenome, nema se izbora.
Premda ne razumijem vaš strah od cjepiva. Poštujem vaš izbor. A i taj izbor vam omogućuje normalni život. Gledajte na ta 2 testa tjedno kao dio posla kojeg radite i kojim zarađujete plaću.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2317094
Trenutno su sa druge strane batine, ali da se batina okrene ne bi se bunili. Dapače, znali bi je iskoristiti.
Ne vjerujte ovakvima. Izgubiti ćete posao bez razloga. A dobro se zna da je očajnicima najlakše manipulirati i najlakše ih je pretvoriti u kamikaze.
Ovo nisu ljudi sa dobrim namjerama. Nitko tko vam savjetuje ugrožavanje vlastite egzistencije nije dobronamjeran.
Nitko tko razdvaja ljude po bilo kojem obilježju (nacija, vjera, seksualna orijentacija....) nikako nije spojiv sa slobodama.
Biti će i političkih opcija koje će ovo vidjeti kao priliku za nove glasove.
Ne dozvolite da vas manipuliraju.
Imate opciju za zadržati posao i normalni život. Testiranje.
Nema fašizma u ovome trenutku. Ali ima opcija koje bi ga uvodile u budućnosti. Fašizam vas obilježi po urođenome, nema se izbora.
Premda ne razumijem vaš strah od cjepiva. Poštujem vaš izbor. A i taj izbor vam omogućuje normalni život. Gledajte na ta 2 testa tjedno kao dio posla kojeg radite i kojim zarađujete plaću.
IB, pametan si covjek, na zalost radis kod poslodavca koji ne pita hoces iglu ili neces, ako neces ne moras ni doci na aerodrom. Nije bas da imas neki izbor, radio sam slicne stvari pa znam kako to ide no cijepiti se protiv Malareije, Zute groznice itd..itd.. je jedno jer su to kokteli koji su u upotrebi XX godina i zapravo su STVARNA CIJEPIVA, oslabljeni uzrocnici na osnovu kojih nase tijelo stvori tkr. TRAJNI imunitet, iako je u zutoj knjizici bio datum vazenja kao da sam tetrapak... No ova prica se OTELA kontroli od samog pocetka, lazi u samom startu, Ekipa koja je tvrdila i objasnjvala mapu tog virusa te garantirala da NIJE nastao prirodnim putem je prakticki nestala sa NET-a. Sa druge strane kako je moguce imati cijepiva proizvedena 2018 a pandemija se pojavila 2019/20e.IB43 wrote:...Imate opciju za zadržati posao i normalni život. Testiranje.
.
Kakav je to sustav ako ne priznaje one koje su preboljeli virus a dokazano imaju antitijela, sve se svodi na papire i birokraciju, znaci NEMA BRIGE za zdravlje, zna se da cijepljeni prenose virus od samog pocetka a ne stavlja ih se u izolaciju, cijepljeni se boje NE-cijepljenih ..heloooo pa sto to znaci ?
Sa druge strane imas NALOG o smanjivanju punktova za PCR, placam zdravstveno 30g i da napravim test moram ici u Pulu ili Rijeku, znaci cca 80km u jednom pravcu, + cestarina + moji sati i naravno kresnuti 400Kn.. koliko mene kosta svaki test cca 800Kn !! Prije si to mogao odraditi u svakom domu zdravlja ( ako radis na svoj zahtijev ) a sada su NAMJERNO OTEZALI testiranje na nacin da mora doci samo u centre...
NE silim te ja cijepljenje ali da bi dosao do testa moras pretrcati maraton od 84 km !
Podsjeca me na igre u logoru: Tko preskoci minsko polje taj je slobodan, svi normalno poginu u polju a Mujo nekako preskoci i ostane ziv, ali cujes sa strane "Hans " prestup i opleti po Muji !!
Stozerasi i politicari su teliko nesposobni da ni lagat ne znaju, o cemu da vise pricamo ???
Nemoguće je Nemoguće
Nije nikome palo od pobornika ne cjepljenja i teoretičara zavjere okrenuti pilu na drugu stranu
ako su već izmislili virus i cjepljenje , zašto je onda cijepivo dostupno u razvijenim zemljama a u nerazvijenima nije .
Ako ćemo tim putem globalne zavjere ,možda da se reducira stanovništvo u nerazvijenim zemljama koje imaju veći prirodni prirast ali nemaju lovu.
Svjetskoj ekonomiji i novom svjetskom poretku trebaju ljudi koji će raditi i trošiti novce a ne oni koji
će im biti na teret pa možda i iz ove perspektive treba sagledati cijelu priču.
Cijepite se ili se nemojte cijepiti odluka je na vama i moje observacije na temu cjepljenja u bivšoj državi nemaju veze sa jugonostalgijom
nego samo govorim kako danas ipak postoji mogućnost izbora koja nekad nije postojala i da možemo biti sretni da je tako.
Prije 40 godina cjepili bi na silu i nitko te nebi pitao da li to želiš ili ne.
ako su već izmislili virus i cjepljenje , zašto je onda cijepivo dostupno u razvijenim zemljama a u nerazvijenima nije .
Ako ćemo tim putem globalne zavjere ,možda da se reducira stanovništvo u nerazvijenim zemljama koje imaju veći prirodni prirast ali nemaju lovu.
Svjetskoj ekonomiji i novom svjetskom poretku trebaju ljudi koji će raditi i trošiti novce a ne oni koji
će im biti na teret pa možda i iz ove perspektive treba sagledati cijelu priču.
Cijepite se ili se nemojte cijepiti odluka je na vama i moje observacije na temu cjepljenja u bivšoj državi nemaju veze sa jugonostalgijom
nego samo govorim kako danas ipak postoji mogućnost izbora koja nekad nije postojala i da možemo biti sretni da je tako.
Prije 40 godina cjepili bi na silu i nitko te nebi pitao da li to želiš ili ne.