POTVRDA HSS, NASJKUPLJA POTVRDA U HRVATSKOJ
Re: POTVRDA HSS, NASJKUPLJA POTVRDA U HRVATSKOJ
Nisam to mislio.Ariel wrote:Naravno, gdje se treba učlaniti?
Ne može se učlaniti u udrugu koja još ne postoji. Da bi se osnovala krovna udruga moraju biti (tri?) voljna streljačka kluba da ju osnuju. Moj klub je zainteresiran. Trebaju nam još dva kluba koji imaju slične interese i slično razmišljaju da bi to mogli realizirati. Zanima me ima li još zainteresiranih klubova.
The truth is hate to those who hate the truth.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Imas PM.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

Nevjerojatno - Da su srusili monopol saveza!
Tumacenje je tu, sad samo da neko potvrdi da je ishodovao nabavnu na osnovu potvrde kluba.
Da stvar bude nejverojatnija, trebalo nam svima dve godine od donosenja zakona da dodjemo do ovoga!
Tumacenje je tu, sad samo da neko potvrdi da je ishodovao nabavnu na osnovu potvrde kluba.
Da stvar bude nejverojatnija, trebalo nam svima dve godine od donosenja zakona da dodjemo do ovoga!
Turn better into best!
Kako bi ta potvrda trebala izgledati? Ja sam u procesu dob8vanja statusa aktivnog natjecatelja preko streljane Las čiji sam član. Trebao sam već uplatiti savezu tih 200 kuna za potvrdu, ali baš ću nazvati streljanu da vidim jesu upoznati s ovim i kako će to komentirati.
- jolly
- Cinker - bojna

Po meni: obrazac nije definiran.
Savjet: copy paste stare potvrde, zamijeniti ime pravne osobe koja to izdaje. (obrazac od kluba)
Podaci o strijelcu, isti. Uprava tvog kluba ce znati to napraviti.
(Ja bih tako)
Vezano za 200 kn za uplatu.
To je cijena koja vrijedi do 31.12, od 01.01 ide na 300 kn.
Zato reagiraj cim brze u svom klubu.
Jos uvijek ne znamo kako i da li prolazi po novome, pa svakako javi.
Savjet: copy paste stare potvrde, zamijeniti ime pravne osobe koja to izdaje. (obrazac od kluba)
Podaci o strijelcu, isti. Uprava tvog kluba ce znati to napraviti.
(Ja bih tako)
Vezano za 200 kn za uplatu.
To je cijena koja vrijedi do 31.12, od 01.01 ide na 300 kn.
Zato reagiraj cim brze u svom klubu.
Jos uvijek ne znamo kako i da li prolazi po novome, pa svakako javi.
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Kada smo citirali Zakon,neki su ga tumačili po svome.sbullet wrote:Evo, tumačite si kako hoćete.
Valjda je ovo sada dovoljno?
- jolly
- Cinker - bojna

Ako nisi do sad radio potvrde za sportsko oruzje, onda moras shvatiti da je ovo dubinsko rusenje starog sustava. Za visegodisnje streijelce skoro pa nezamislivo.Mirok wrote:Kada smo citirali Zakon,neki su ga tumačili po svome.sbullet wrote:Evo, tumačite si kako hoćete.
Jedino meritorno tumacenje ovog clanka zakona, moze doci samo od onog ko je novi zakon predlozio. Mup.
Po istoj inerciji, i shvatanju monopola na potvrdu, (monopola koji traje desteljecima - kroz promjene zakona) - cak i HSS je na prethodnim sastancima izglasao cak i podizanje cijene te potvrde. (jer, potvrda se mora imati....mora se platiti.... po starom shvatanju, i nema druge, pa moze i poskupiti- i za svaki slucaj vrijedi im 6 mjeseci, da se mora ponovo raditi kad zatreba)
I sad to pada u vodu.
Tumacenje meritornog autoriteta je tu. Ako klub moze izdavati potvrdu, ta potvrda sad moze biti i besplatna.
A sad sacekajmo da vidimo primjenu. Ja se nadam da prolazi.
Turn better into best!
Mala digresija. Potvrda HSDS-a je za članove besplatna. Tako da netko nebi mislio
da je cilj svake krovne udruge naplaćivati potvrde o članstvu.
da je cilj svake krovne udruge naplaćivati potvrde o članstvu.
Moram se korigirati. Referirao sam se na potvrdu HSAS-a.
Da, zakone treba znati čitati. Ovo nije od jučer. Zakon je na snazi malo više od 3 godine.Mirok wrote:Kada smo citirali Zakon,neki su ga tumačili po svome.sbullet wrote:Evo, tumačite si kako hoćete.
Da, ovakve potvrde prolaze. Opet kažem da je provjereno ali eto nekim renomiranim članovima foruma trebaju dodatne potvrde da nešto je kako je.
Puno postova na forumu ne znači da znaš više od drugih. To je samo znak aktivnosti na forumu.
Iz kluba su rekli da će napisati potvrdu pa ćemo viditi sto kazu u PU.
- jolly
- Cinker - bojna

Slazem se.sbullet wrote: Puno postova na forumu ne znači da znaš više od drugih. To je samo znak aktivnosti na forumu.
Ne kazem da ne mogu pogrijesiti. Upravo imamo jedan primjer.
Turn better into best!
Koliko se stvari s vremenom zakompliciraju. Nekada davno to je bilo tako jednostavno i potvrde nisu koštale ništa.
1976. god. nabavio sam svoje prvo sportsko oružje MK .22 LR, trebala mi je potvrda kluba. Tada sam zbog studija živio u drugom gradu,
pa sam skužio da mi je jednostavnije tražiti potvrdu u lokalnom klubu, nego putovati doma. Došao sam u klub, objasnio ljudima o čemu
se radi, samo verbalno sam se učlanio i istog trena dobio dozvolu o članstvu, a tek kasnije platio člnarinu i kompletirao uipis u klub.
Neznan jeli to i tada bilo baš u redu ili prečica, pa zato neću ni imenovati klub, kojem san ostao zahvalan.
1976. god. nabavio sam svoje prvo sportsko oružje MK .22 LR, trebala mi je potvrda kluba. Tada sam zbog studija živio u drugom gradu,
pa sam skužio da mi je jednostavnije tražiti potvrdu u lokalnom klubu, nego putovati doma. Došao sam u klub, objasnio ljudima o čemu
se radi, samo verbalno sam se učlanio i istog trena dobio dozvolu o članstvu, a tek kasnije platio člnarinu i kompletirao uipis u klub.
Neznan jeli to i tada bilo baš u redu ili prečica, pa zato neću ni imenovati klub, kojem san ostao zahvalan.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
- jolly
- Cinker - bojna

Napomenuo bih da se rijecima iz tumacenja "da se aktivno bavi ili natjece", sad pokrivaju slijedece katrgorije ljudi u ovom sportu:
- redovni Clan kluba, u klubu prisutan kao rekreativac
- Natjecatelj, kao i do sad
- trener (koji se ne natjece, nego trenira ljude)
- Sudac (koji se ne natjece, nego sudi na natjecanju)
- pa cak, i tajnik, ili predsjednik koji vode klub - odnosno uprava kluba, ljudi koji sudjeluju u radu zupanijskih ili krovnih saveza, rade razne administracijske poslove, organizaraju utakmice, i sl. a nisu obavezno i bas uvijek natjecatelji, ali bez kojh bi sve stalo
I to tako treba biti.
(a prije su svi morali izaci na biltenu kao natjecatelji)
Mislim da smo kroz ovu temu, raspravili mnoge stvar na kvalitetan nacin, i istresli stvari koje se prije nisu spominjale.
- redovni Clan kluba, u klubu prisutan kao rekreativac
- Natjecatelj, kao i do sad
- trener (koji se ne natjece, nego trenira ljude)
- Sudac (koji se ne natjece, nego sudi na natjecanju)
- pa cak, i tajnik, ili predsjednik koji vode klub - odnosno uprava kluba, ljudi koji sudjeluju u radu zupanijskih ili krovnih saveza, rade razne administracijske poslove, organizaraju utakmice, i sl. a nisu obavezno i bas uvijek natjecatelji, ali bez kojh bi sve stalo
I to tako treba biti.
(a prije su svi morali izaci na biltenu kao natjecatelji)
Mislim da smo kroz ovu temu, raspravili mnoge stvar na kvalitetan nacin, i istresli stvari koje se prije nisu spominjale.
Turn better into best!
Otkud sad opet ta informacija da vrijedi 6 mjeseci, gdje to piše.jolly wrote: i za svaki slucaj vrijedi im 6 mjeseci, da se mora ponovo raditi kad zatreba)
- jolly
- Cinker - bojna

Dobro pitanje
Turn better into best!
Možda vrijedi 6mj kao i nabavna dozvola,ako je do toga ne upotrijebiš.
Ja sam prije 2god nabavio pušku i teta na šalteru je provjerila do kad mi vrijedi potvrda od saveza i kaže ona meni još ti vrijedi 2god,pa prema tome od kad sam je predao u mup pa do sada potvrda vrijedi 5god,ako se u međuvremenu nije ništa promijenilo....
Ja sam prije 2god nabavio pušku i teta na šalteru je provjerila do kad mi vrijedi potvrda od saveza i kaže ona meni još ti vrijedi 2god,pa prema tome od kad sam je predao u mup pa do sada potvrda vrijedi 5god,ako se u međuvremenu nije ništa promijenilo....
- jolly
- Cinker - bojna

Ja za sportsko oruzje, za nabavnu dozvolu, svaki put druga potvrda HSS. Meni niko nije rekao 5 godina. Ovo prvi put cujem.
6 mjeseci o kojem se prica, vjerojatno je definirano nekom od odluka izvrsnog odbora HSS.
Inace, HSS nece izdati potvrdu za bilten koji je stariji od 12 mjeseci. Nisu radili niti olaksice oko izdavanja potvrde u doba korone, kad nije bilo bas natjecanja, a istovremeno su vlasti produzavale trajanje oruznog lista do isteka korone.
6 mjeseci o kojem se prica, vjerojatno je definirano nekom od odluka izvrsnog odbora HSS.
Inace, HSS nece izdati potvrdu za bilten koji je stariji od 12 mjeseci. Nisu radili niti olaksice oko izdavanja potvrde u doba korone, kad nije bilo bas natjecanja, a istovremeno su vlasti produzavale trajanje oruznog lista do isteka korone.
Turn better into best!
Ja imam samo sportsko oružje oko 18god i do sada sam vadio nabavnu 7 puta,a potvrdu od saveza samo 3 puta.
Dok je oružni list vrijedio 5 god i potvrda je vrijedila isto tako 5 god.(Možda su kod nas u Mup-u krivo protumačili zakon,ali je to do sada bilo tako)
Dok je oružni list vrijedio 5 god i potvrda je vrijedila isto tako 5 god.(Možda su kod nas u Mup-u krivo protumačili zakon,ali je to do sada bilo tako)