Ja nisam ljubitelj oružja! A ti?

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Ja nisam ljubitelj oružja! A ti?

Post by blackpowder » 10 Dec 2008, 22:20

Ja nisam ljubitelj oružja. :A16: Mogu slobodno reći da ne volim oružje. :A18: E#m ga moraš čistiti, em ga moraš hraniti skupom municijom, em te svaka šuga demokratska gleda ko Američkog "red necksa" :A10: Ja volim žene, :A13: dobru hranu i dobro vino (ne nužno tim redom) :A20: . Oružje je nešto što mi donosi zadovoljstvo na drugi način. Ispunjava moje slobodno vrijeme, omogućuje mi postizanje odličnih sportskih rezultata a zadnjih desetak godina intenzivnijeg bavljenja vatrenim oružjem osigurava mi i egzistenciju :A16: .
Što je oružje za vas?
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Ja nisam ljubitelj oružja! A ti?

Post by BOXI » 10 Dec 2008, 22:45

Ja sam ljubitelj oružja, kolekcionar, nekadašnji takmičar i strijelac, a sada strastveni lovac.
Oružje zajedno sa lovstvom upotpunjuje moje slobodno vrijeme, a prazni kućni budžet i radi bračne razmirice.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 10 Dec 2008, 23:06

Boxi, ne čini li ti se malo perverzno ljubiti :A14: hladni metal pored toliko žena? :A03:
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 10 Dec 2008, 23:12

mene je skoro sram dogovoriti na ovakav upit nakon sto me BP zadnji put "oprao" =) hehehe
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 10 Dec 2008, 23:21

blackpowder wrote:Boxi, ne čini li ti se malo perverzno ljubiti :A14: hladni metal pored toliko žena? :A03:
Što se moje žene tiče bolje da ljubim hladni metal nego tuđe žene, ljubomora joj je jača strana (valjda je do sada imala razloga biti ljubomorna).
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 10 Dec 2008, 23:24

Oruzje je nesto od cega sam "bjezao" od kad sam otisao iz MORH-a.

A sad, ujutro, idem cistiti oruzje nakon danasnje posjete strelistu u
"Derezi" i stvarno mi je srce ponovo na mjestu! :A09:

A sto se tice zena, dobro je kad shvate da je bolje da se druzis s
oruzjem nego da sjedis u birtiji s konobaricom u krilu.

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 10 Dec 2008, 23:34

k.horvat wrote:
A sto se tice zena, dobro je kad shvate da je bolje da se druzis s
oruzjem nego da sjedis u birtiji s konobaricom u krilu.
POTPISUJEM :A25:

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 10 Dec 2008, 23:45

Prepirali se Marx i Engels - što je bolje imati ženu ili ljubavnicu. Marx veli - bolje je imati ženu, dođeš kući a ono skuhan ručak, opeglana košulja, čiste čarape a jebeš samo prvi petak u mjesecu. Engels veli - ne ne ne, bolje je imati ljubavnicu, dođeš kad hoćeš, odeš kad hoćeš, jebeš kad baš moraš. Kako se nemogu dogovoriti pitaju Lenjimna za savjet. Lenjin se zamisli, :A21: počeše bradicu, digne prst u zrak i počne - drugovi, treba imati i ženu i ljubavnicu, žena misli da si kod ljubavnice, ljubavnica misli da si kod žene a ti u biblioteci i UČIŠ, UČIŠ i SAMO UČIŠ!

Ice
Razvodnik
Razvodnik

Post by Ice » 11 Dec 2008, 00:04

Meni je oružje jedan od alata koje koristim u poslu, ne osigurava mi egzistenciju, ali mi može osigurati šansu da obranim goli život, ako to ne daj Bože zatreba i kao takvo ga doživljavam i gledam na njega, te se želim izvještiti da ga što bolje mogu upotrijebiti ako zatreba kako bi zaštitio sebe i druge.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 11 Dec 2008, 00:45

Ice podpisujem sve, ono poslije "alat", meni je oruzje nesto vise, nekako uvijek clan obitelji, prijatelj i tako...
netko ce reci da sam lud, ja cu reci da ima puno ludjih od mene =)
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

tigi
Razvodnik
Razvodnik

Post by tigi » 11 Dec 2008, 09:27

ja sam ljubitelj oružja još od recimo malih nogu, i uvjek me je interesiralo ali samo pješačko oružje, tako da sam čitao svaki časopis o oružju na koji sam naletio,
zbog takvog interesa sam na odsluženju dobio nadimak načitani jer me nikad nisu mogli iznenaditi sa pitanjima, ne osigurava mi egzistenciju ali mi pruža zadovoljstvo kad odem s njim na streljanu, kad ga očistim i sl. i uvijek ga nosim sa sobom jer sam razmišljanja da bolje ga je imati a ne trebati nego obrnuto!
no kao što vidiš Mike ima i luđih od tebe! :A03: :A03: :A03:
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 11 Dec 2008, 10:34

Ljubitelj sam prvenstveno hladnog oružja, noževa, bajoneta, mačeva, sablji, sjekira, helebardi, kopalja, samostrela, buzdovana... uglavnom srednjevjekovnog oružja. Od malih nogu nosim i koristim nož. To me je deda zarazil, jer je uvijek u đepu nosil nož za cijepljenje voćaka i on mi je poklonil prvi švicarac. Ko klinac sam imao puno noževa koje sam uništio ili posijao. Unazad desetak godina počeo sam skupljat i od 2002. izrađivat noževe. Od vatrenog imam par pušaka i TT-jca, koje koristim u lovu i HS2000 kojeg dužim i vučem na poslu. U civilu ne nosim oružje, jer mi ne treba, ali čakija je uvijek u đepu.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 11 Dec 2008, 15:42

Oružje nije sredstvo napada i agresije. Agresija i napad su nešto što proizlazi iz glave, a ne iz oružja.

Prije svega na oružje gledam kao na alat, sredstvo za odrađivanje nekakve zadane funkcije a za mene je ona sportska, radna i dekorativna.

Volim hladno oružje, kao što je napisao i legio.poljak66 od noževa, bajoneta, mačeva, sablji, nadalje (da se ne ponavljam)... Posebno mi je drago japansko oružje - daito (katana), wakizashi, tanto....
Nož koristim od ranog djetinjstva - (sad će ispast da prepisujem) ali i mene je zarazio djed, u ranom djetinjstvu smo čuvali zajedno krave i pravili zviždaljke i praćke.

Uza se uvijek imam nekakav nož (yesam bolesnik), bio on mali džepni, švicarac ili nešto veće, jer je praktična alatka i oruđe prije svega - za otvorit bocu, konzervu, izvadit pluteni čep, oguliti jabuku i sl.
Noževe sam počeo skupljati odavno, iskreno nikada s premisom kolekcionarstva ili neke druge bolesti. Unatrag godinu-dvije se kolekcija malo podebljala jer sam uzeo ponešto kvalitetnijih i skupljih primjeraka.

Vatreno? Pištolj nemam, ali planiram uzeti nešto tog tipa - iz sportskih pobuda. Vidjet ću što će od svega biti.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 11 Dec 2008, 21:51

ja ljubitelj, ali isto tak kak i ostalih interesantnih mehaničkih pomagala, makar oružje ima jednu zgodnu prednost, a to je da može "dodirnuti" nekog ili nešto na daljinu, i zahtjeva određenu razinu spretnosti tj. sposobnosti
武士道

Ognjem i mačem.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 11 Dec 2008, 22:00

Original_G wrote:makar oružje ima jednu zgodnu prednost, a to je da može "dodirnuti" nekog ili nešto na daljinu, i zahtjeva određenu razinu spretnosti tj. sposobnosti
eeeee bas to, BAS TO!!! =)

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 11 Dec 2008, 22:01

Dok! wrote:
Mike_Torello wrote:Ice podpisujem sve, ono poslije "alat", meni je oruzje nesto vise, nekako uvijek clan obitelji, prijatelj i tako...
netko ce reci da sam lud, ja cu reci da ima puno ludjih od mene =)
I kaj na sve to kaže tvoja lijepa djevojčica???
zato me i voli =) a i sluzim zato da napinjem moju magnum zracnicu kada ona hoce pucati =)

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 11 Dec 2008, 23:32

pa e... to sa zracnicom joj samo mazem oci dok ne skupim lovu za metke za MK (sad imam zalihu) pa ju povremeno vodim da puca sa MK ...
(da vidis kako to bez problema puni sama, ali srecom pa ne radi poluautomatski sistem rada pa treba puniti po jedan metak, inace ih vise nebi bilo)...

a i to je mazanje ociju da me ne tlaci da izvlacim Mod.98 i da mi potorsi sve streljivo na streljani....
:A27: :A14: :A13: iz svakakvog oruzja je pucala i kaze da joj je "tandrzara" (Mod.98) najdraza =)

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 11 Dec 2008, 23:34

Ili bestrzajni top ? :A18: :A18:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 11 Dec 2008, 23:45

sa tim samo ispod popluna =)

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 12 Dec 2008, 07:34

Dok! wrote:
k.horvat wrote: "Derezi"
Velika Dereza kod Pakraca??? :?:
Dereza pokraj Čazme.

Moram priznati da volim ove Majkove price, ne znam da li da ih
nazovem lovackim ili ljubavnickim! :mrgreen:

...ima magnum zracnicu, beztrzajni pod poplunom... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :A19:

Post Reply