COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by Mirok » 20 Nov 2021, 23:53

?
Tvoj post u 21,56.......nikada čuo za vjerojatan slučaj....

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 21 Nov 2021, 00:14

Mirok wrote:?
Tvoj post u 21,56.......nikada čuo za vjerojatan slučaj....
Van RH.

Na to sam mislio. Odgovaram na tvoju primjedbu. Ako postoji u našem zdravstvu, postoji i drugdje.

Mislim da smo se krivo razumijeli. Ti si mislio na druge djelatnosti, a ja da si mislio na druge države. Vidiš i po odgovoru. *G se kod nas ne primjenjuje. Ne komentiram RH.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 21 Nov 2021, 00:25

I opet krivo....
Pogledaj bolje,to su preporuke EU za dobivanje EU covid potvrde.
Ne misliš valjda da bi naši uvjetovali EU ,kada,kako i u kojim slučajevima se izdaje EU covid potvrda :A00:
Jer sa tom potvrdom možeš u EU.
A preporuke koje dolaze iz Brisela.....zna se.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 21 Nov 2021, 01:11

Mirok wrote:I opet krivo....
Ne misliš valjda da bi naši uvjetovali EU ,kada,kako i u kojim slučajevima se izdaje EU covid potvrda :A00:
Ne mogu naći. Čak je i jasno dato do znanja da serološki test bez pozitivnog PCR ništavan. U tom slučaju nema govora o vjerojatnim slučajevima. Trend je i još veće postroženje. 2G (donji link)

https://ec.europa.eu/info/policies/just ... iningEUDCC

https://der-reisemanager.com/en/news/os ... -regel-ein

Imaš li neku referencu za tvrdnju da dolazi iz EU?
Ja to nigdje ne nalazim, niti nalazim da se igdje primjenjuje osim u RH.

Hrvatski proizvod. :)

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 21 Nov 2021, 09:49

Jedno pitanjce za one koji potcjenjuju kovid . Dakle bi li potpisali da u slučaju zaraze i oboljenja nećete koristiti bolničko lječenje , pa to je i inače kikiriki . Pa vjerojatno više ljudi umre od zmijskog ugriza u pojedinim zemljama. Kod nas trenutno oko 60 dnevno , pa što je to ionako smo prebrojni a i treba mislit na to da nas bude što manje.

samoborac
Skupnik
Skupnik

Post by samoborac » 21 Nov 2021, 10:08

Po meni sve treba prebaciti na osobnu odgovornost i kraj priče. Ukupni bolnički kapaciteti u RH su oko 20000 kreveta. Od toga izuzeti postotak za druge bolesti i reći otvoreno s kojim se kapacitetom raspolaže. Objasniti da cijepljeni uglavnom ne trebaju bolničko liječenje a pacijenti će biti tretirani dok ima mjesta. Ako nema žao mi je, svjesno si si umanjio opcije. Vlastiti odabir.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 21 Nov 2021, 10:32

Trapavi wrote:Jedno pitanjce za one koji potcjenjuju kovid . Dakle bi li potpisali da u slučaju zaraze i oboljenja nećete koristiti bolničko lječenje , pa to je i inače kikiriki . Pa vjerojatno više ljudi umre od zmijskog ugriza u pojedinim zemljama. Kod nas trenutno oko 60 dnevno , pa što je to ionako smo prebrojni a i treba mislit na to da nas bude što manje.
Onog trenutka kada doprinos za zdravstveno osiguranje ne bude obavezan i isplaćuje se djelatniku skupa s plaćom, a djelatnik sam odlučuje čiju zdravstvenu uslugu želi plaćati, ja potpisujem taj dokument. Pošteno?

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 21 Nov 2021, 10:40

Trapavi wrote:Jedno pitanjce za one koji potcjenjuju kovid . Dakle bi li potpisali da u slučaju zaraze i oboljenja nećete koristiti bolničko lječenje , pa to je i inače kikiriki . Pa vjerojatno više ljudi umre od zmijskog ugriza u pojedinim zemljama. Kod nas trenutno oko 60 dnevno , pa što je to ionako smo prebrojni a i treba mislit na to da nas bude što manje.
Naravno ako mi ukinu i obavezu plaćanja zdravstvenog.
Što misliš da tražimo da se puśačima ukine pravo na liječenje dišnoga sustava ?
A cigareta i sada ubija više ljudi od kovida.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 21 Nov 2021, 10:55

IB43 wrote:
Mirok wrote:I opet krivo....
Ne mogu naći. Čak je i jasno dato do znanja da serološki test bez pozitivnog PCR ništavan. U tom slučaju nema govora o vjerojatnim slučajevima. Trend je i još veće postroženje. 2G (donji link)

https://ec.europa.eu/info/policies/just ... iningEUDCC

https://der-reisemanager.com/en/news/os ... -regel-ein

Imaš li neku referencu za tvrdnju da dolazi iz EU?
Ja to nigdje ne nalazim, niti nalazim da se igdje primjenjuje osim u RH.

Hrvatski proizvod. :)
Presitni smo mi da bi imali svoj proizvod.
Istina je da vani postroženja sve veća i češća.
Vidjeti ću hoću li naći negdje i službeno da je to iz EU,mada meni je to nebitno jer moramo postupiti kako se kaže.
U domu zdravlja je imenovana liječnica koja vodi sve oko kovida,nju se obavještava,a ona to prenosi nama putem Intraneta(naša interna mreža).
Dnevno je takva situacija da ono što nam kažu ujutro,popodne je već izmijenjeno ili ne vrijedi,nakon par dana to već može biti potpuno suprotna prića.
Tako je sa uputama,terminima,testiranjima,lokacijama,itd,ali kako god oni mijenjaju kažu da to dolazi iz EU.
Kada nešto pitaš upravu oni uglavnom pojma nemaju,tako da generalno gledano ne znaš ko koga....

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 21 Nov 2021, 13:45

Mirok wrote:
Naravno ako mi ukinu i obavezu plaćanja zdravstvenog.
Što misliš da tražimo da se puśačima ukine pravo na liječenje dišnoga sustava ?
A cigareta i sada ubija više ljudi od kovida.
Da samo što je ovo kikiriki pa neće trebat lječenje. Pušene je već ozbiljna navika koja ima posljedice po zdravlje , dok od kikiriki zaraze trenutno oko 60 dnevno ide na put bez povratka.
Veliki je problem i teški zahvat 1 ubod pa za 2-3 tjedna drugi i potvrda je tu . Koliko i dali će pomoć a vidimo da oće i to u velikom postotku , odmoć neće pa molim ko voli nek izvoli .
Nađite nekog necjepljenog koji je prebolio a ostale mu posljedice da može vratit vrijeme bili se cjepio. Ne da bi se cjepio nego bi se tukao za mjesto u redu .
Uostalom i meci ubijaju više ljudi od kovida (srećom ne kod nas) pa ih svi rade.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 21 Nov 2021, 15:08

Baš si lijepo na forumu za orużje usporedio koronu i metak,svaka čast :A02:
Znači treba zabrana i jednoga i drugoga?

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 21 Nov 2021, 16:55

Mirok wrote:Baš si lijepo na forumu za orużje usporedio koronu i metak,svaka čast :A02:
Znači treba zabrana i jednoga i drugoga?
Potpuno se s tobom slažem, jedino koronu ne treba zabraniti kad je kako se predstavlja nepostojeća . Jedna laganini prehladica bezopasna pa što je zabraniti .
A čuj metke naravno neće još ali vrag ne spava .

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 21 Nov 2021, 17:09

IB43 wrote:.....Inače, u EU ne priznaju ni serološki test bez pozitivnog PCR.........
Pametan si, probaj reci da ovo nije DEBILANA !

Zasto bi se isao testirati ako NE OSJETIM bilo kakve simptome, zar ima ljudi koji se testiraju iz dosade ???

Evo ti mene konkretno, moji doma su imali Covid, ja sam u to vrijeme bio vise na terenu nego doma, zena kaze da je vidjela Isusa 3-puta i da ne zeli vise nista slicno probati, prije 7-dana smo imali priliku za seroloski test iz krvi da vidimo stanje IgG antitijela i razlika izmedju mene i nje je zanemariva...

Sada reci tko je lud ???
Nemoguće je Nemoguće

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 21 Nov 2021, 17:25

Ako smijem primijetiti, ova rasprava nije donijela ništa dobro forumu. Baš kao što se zadnjih dana zaoštrava stanje na ulicama, virus je sad već u drugom planu, počinju i prvi sukobi. Stavovi se mijenjati neće, nema smisla ponavljati se i ulaziti u sukobe.

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 21 Nov 2021, 17:51

Ariel wrote:Ako smijem primijetiti, ova rasprava nije donijela ništa dobro forumu. Baš kao što se zadnjih dana zaoštrava stanje na ulicama, virus je sad već u drugom planu, počinju i prvi sukobi. Stavovi se mijenjati neće, nema smisla ponavljati se i ulaziti u sukobe.
Apsolutno se slažem. Ova tema nema nikakvog smisla na forumu o oružju. Nitko neće nikoga niti prosvijetliti niti promijeniti mišljenje. Svodi se na citiranje podataka od nemila i nedraga, a u svrhu nadmudrivanja, da ne kažem ispravniju riječ ..nadrkavanja. Zalokajte temu da se barem na forumu o oružju ljudi ne zakrvljuju.
μολὼν λαβέ

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 21 Nov 2021, 18:05

Problem i jest u ljudima koji su spremni zakrviti se,vrijeđati itd , ako netko samo ima drugo mišljenje.
Zašto ne bi svatko mogao iznijeti svoj stav i gotovo?

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 21 Nov 2021, 18:09

Mirok wrote:Problem i jest u ljudima koji su spremni zakrviti se,vrijeđati itd , ako netko samo ima drugo mišljenje.
Zašto ne bi svatko mogao iznijeti svoj stav i gotovo?
Smatram da na forumu nema clanova koji NE uvazavaju drugo misljenje i koji bi se radi toga vredjali ili sto vec !

Zapravo je diskusija ovdje puno zanimljivija jer je to tema koja nas okruzuje od 00-24 i svatko pokusava biti "jaci" sa nekim svojim argumentima, kavim takvim ali eto....
Nemoguće je Nemoguće

samoborac
Skupnik
Skupnik

Post by samoborac » 21 Nov 2021, 18:19

Zato što svatko misli da je u pravu i želi drugoga uvjeriti da je u krivu a nijedna strana ne sluša argumente. Takve rasprave nisu konstruktivne i vode samo većoj polarizaciji. Stoga sam na strani onih koji se zalažu za zaključavanje teme.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 21 Nov 2021, 18:40

samoborac wrote:.......... nijedna strana ne sluša argumente..
A kako znati koji su argumenti PRAVI a koji LAZNI ? U 30g hrv.povijesti ima daleko vise razloga da nitko nikome NE vjeruje nego da vjeruje pa sada budi pametan, mi cak imamo i pametnu varijantu virusa koji ne napada ljeti, povorke za blagdane, procesije itd. Aeeeeeeee
Nemoguće je Nemoguće

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 21 Nov 2021, 18:50

Ja fakat ne razumijem. Forum je o ORUŽJU. COVID kao tema samo što ne iskače iz paštete, svugdje i od strane svakoga se raspravlja o njemu te utječe na svakoga, na ovaj ili onaj način. Baš zato ne treba biti na forumu o ORUŽJU.
A što se tiče mišljenja…ima ih svatko tko spada u vrstu homo sapiensa..isto kao i š..k. Oprostite na slobodnom citiranju gospodina Callahana :A13:
μολὼν λαβέ

Post Reply