Zastava PAP G - M70 wanna be
Zastava PAP G - M70 wanna be
Modernizirana izvedenica svima poznate M70 u varijanti sa polimernim sklopivim kundakom, bočnom šinom za montažu optike, polimernim rukohvatima s picatinny šinama. Puška ima KROMIRANU cijev i plinski blok. Moguće je postaviti sve originalne M70 dijelove. Kalibar 7.62x39, postoje varijante u .223 Rem i .308 Win. Preciznost je u skladu sa ostalim civilnim varijantama AK koje sam do sada imao prilike isprobati. Ispucao sam cca 30 metaka da upucam pušku pa ne mogu pričati o nekim karakteristikama ili prednostima i manama.
Re: Zastava PAP G - M70 wanna be
Bit će M70 clone samo ako uspijem nabaviti sve potrebne dijelove. Puni drveni kundak je problem jer je bilo vrlo malo B1 varijanti, pretežito su se radile sa sklopivim kundakom.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ovakva ti ne odgovara?AR15 fan wrote:Bit će M70 clone samo ako uspijem nabaviti sve potrebne dijelove. Puni drveni kundak je problem jer je bilo vrlo malo B1 varijanti, pretežito su se radile sa sklopivim kundakom.
Želim klasični izgled. Ipak je ovo najbliže povijesti što se može dobiti.
Pa bar čiste klasike nebi tribalo faliti. Zakopalo se toga dosta po vrtovimaAR15 fan wrote:Želim klasični izgled. Ipak je ovo najbliže povijesti što se može dobiti.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Razumijem kolegu. Potpuno sam za nove materijale, ali činjenica je da je u moru AK poluautomata u Hrvatskoj ovo prvi Zastavin AK poluautomat.
Možda sam staromodan, ali ovako kao na slici ispod mi mnogo bolje izgleda. Zastavi se može bit zahvalan što drvene obloge i drška pašu sa originala. Ovo na slici ispod je M70B3. M70B3 je nasljednik M70B1, koji nema tromblonski nišan.
M05E2 je u biti ovaj kolegin PAP-G ali poluautomatska verzija. M05E2 je pak unaprijeđena verzija M70B3.
Dakle kronološki: M70B1 -> M70B3 (maknut tromblonski nišan) -> M05E2 (dodani moderni materijali te kundak koji se preklapa u stranu) -> Civilni PAP-G (poluautomat)
Možda sam staromodan, ali ovako kao na slici ispod mi mnogo bolje izgleda. Zastavi se može bit zahvalan što drvene obloge i drška pašu sa originala. Ovo na slici ispod je M70B3. M70B3 je nasljednik M70B1, koji nema tromblonski nišan.
M05E2 je u biti ovaj kolegin PAP-G ali poluautomatska verzija. M05E2 je pak unaprijeđena verzija M70B3.
Dakle kronološki: M70B1 -> M70B3 (maknut tromblonski nišan) -> M05E2 (dodani moderni materijali te kundak koji se preklapa u stranu) -> Civilni PAP-G (poluautomat)
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Naći drvene dijelove je daleko teže nego li se isprva činilo. Čak i drveni rukohvat, a kundak da i ne pričam...
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Da li si razmisljao obratiti se puskaru da to napravi?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ni za živu glavu, nije ti to lovački kundak pa da mi ga naplati suho zlato
samo oriđiđi ili nešto moderno (što opet ne ide jer je sada ''moderno'' gore)
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

i mene je strah da bi ga pokušali oplest jer je neuobičajeno za naša podneblja
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

je al nepaše od standardnih ak varijanti na srbijance imaju drugačiju drvenariju.
Tako nešto, ali za yugo... sad trenutno sređujem plinski blok, odrezan je nosač bajunete naknadno kad je došla do distributera i nije bruniran, izložen goli čelik. Usput ću probati sresiti prednji ciljnik sa aktivnom tricijskom ampulom pošto je ova iz tvornice mrtva, msm da su koristili ciljnike sa zalihe odprije dosta godina. Klip je dosta duži nego kod AK/AKM tipa puške a istovjetan dužinom kao kod M70B1/AB2 varijante.