COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by Mirok » 07 Jan 2022, 12:44

Hawk wrote:
Mirok wrote:Ne znam baš,osobno nisam ništa slično čuo.
Naprotiv neki mu u Srbiji zamjeraju da je jako sklon Hrvatskoj.
Ono što znam je samo za pohvalu.
Ma kad on čestita za hrvatske sportske pobjede, on to radi proračunato i iz interesa.
Ali ima on drugačijih bisera, ka npr ovo na slici. Jesam protiv Australskog terora, ali neću navijat ni za njega.
Ako nije krivotvorina,ovo fakat ne može opravdati...

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Jan 2022, 12:49

Hawk wrote:
Ariel wrote: ... Gospodski način bio bi da ne ode. A kad ga pitaju zašto, samo se osmjehne...
Tako je. Apsolutno.
Polovinom 2020., kad su Hrvatima nametnuta ograničenja uključujući i obavezni razmak, hrvatske vlasti su išle na ruku Novaku Đokoviću kada je organizirano tenisko natjecanje “Adria Tour”
i dok se još nije jasno znalo kakve posljedice izaziva corona, protiv svih postojećih pravila nagurali su hrvatsku djecu da ga zagrle i s njim poziraju za kamere, a predsjednik vlade Plenković je Đokovića
pred kamerama gladio po ramenu, što je hrvatska tzv. desnica osudila i još i danas mu to spočitava, a istovremeno očekuju od australskog šefa vlade da prema Đokoviću postupi na isti način.
Ovo bi se prije moglo našima predbacivati,jer ipak su se oni Đoletu nabacivali.
A Australija je već odobravala izuzeća kakvo je on tražio.
Ipak ne vidim razlog da su mu oduzeli osobne stvari,kao i mobitel .

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 07 Jan 2022, 13:19

Mirok wrote:...Ipak ne vidim razlog da su mu oduzeli osobne stvari,kao i mobitel .
Australija je sjebana u glavu po pitanju ulaska na taj kontinent, mogu ti reci iz prve ruke, ( ionako svi koji voze po krivoj starni ceste ionako nisu normalni ) !!!
Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Jan 2022, 13:27

[quote="Ariel"]Koristi svoj ugled i novac kako bi bio iznimka. Ne znam za vas, ali ja sam uvijek osjetljiv na ove stvari. On jednostavno misli da može jer je on Novak Đoković. Takav bi se prije vas ugurao u čamac za spašavanje, uzeo lijek vašem djetetu itd.

To su upravo učinili naši političar i članovi stožera ,sa cjepivom.
Jesu li oni manje govno iako imate iste stavove ?

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 07 Jan 2022, 22:25

Moje mišljenje o političarima i stožeru nije sjajno, blago rečeni. Već sam pisao o tome.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 07 Jan 2022, 23:12

lex-lutor wrote: ... Australija je sjebana u glavu po pitanju ulaska na taj kontinent, mogu ti reci iz prve ruke, !!!
Apsolutno se slažen. Potvrđujem i ja iz prve ruke. Osjetio sam to masu puta na svojoj koži, a nikad skrivio ništa.
Tretiraju te ko najgoreg kriminalca i kugonošu, bez ikakvog razloga. Gamad samo takva, čisto preseravanje, ništa drugo.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 07 Jan 2022, 23:26

lex-lutor wrote: ... Ima tu jedan detalj koji je ocito promakao.
Faca kao Djokovic bi mogao imati 16 potvrda o cijepljenju i jos toliko o preboljenu pa nije to napravio. Da mu je u prvom planu bilo nastupiti na tom turniru siguran sam da bi se snasao lakse nego bilo tko drugi !!
Misliš da je on možda najmerno eskivirao nastup na turniru? Nisan siguran, tu on najviše gubi.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 08 Jan 2022, 12:14

Hawk wrote:
lex-lutor wrote: ... Ima tu jedan detalj koji je ocito promakao.
Faca kao Djokovic bi mogao imati 16 potvrda o cijepljenju i jos toliko o preboljenu pa nije to napravio. Da mu je u prvom planu bilo nastupiti na tom turniru siguran sam da bi se snasao lakse nego bilo tko drugi !!
Misliš da je on možda najmerno eskivirao nastup na turniru? Nisan siguran, tu on najviše gubi.
Bit ce da je netko od organizatora dao garancije da ce sve srediti a onda je negdje pukla ljubav ??
Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 08 Jan 2022, 12:21

Pa njemu je viza odobrena.
Naknadno su se sjetili poništiti je.
Moram priznati da mi se sviđa što radi :mrgreen:

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 08 Jan 2022, 16:13

Mirok wrote:Pa njemu je viza odobrena. Naknadno su se sjetili poništiti je.
Tako je, odobrena je i izdata. Mislim da se on bez vize nije ni mogao ukrcati na poslijednju etapu leta za Australiju.
Koliko sam ja uspija iskopati po netu, on je biop u kontaktu s organizatorima, oni su mu objasnili da može u Australiju i necijepljen ako pokaže liječničku potvrdu da ima medicinske razloge za ne cijepiti se.
On je nabavio dvije potvrde, po jednu od dva neovisna liječnika, sve je to prezentirao njima i na temelju toga dobio vizu. Sada oni tvrde da je dobio uvjetnu vizu, a ja koji sam tamo putovao masu puta,
sada prvi put čujem za uvjetnu vizu, ta ne postoji, vizu ili imaš ili nemaš. Znači oni su čekali da on stigne, valjda da mu vide facu, za odlučiti valja li mu viza ili ne. Sve je to u najmanju ruku smiješno.
Ako se on zaintači i ako nađe dobre advokate, moglo bi Australian "OPEN" to masno koštati. Koliko god ga ja ne volim, volio bi da ih ipak uspije oderati.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 08 Jan 2022, 16:19

lex-lutor wrote: ... Bit ce da je netko od organizatora dao garancije da ce sve srediti a onda je negdje pukla ljubav ??
A da, lako da je i toga bilo. Iako bi ja prije reka da su oni do zadnjeg momenta slijedili proceduru i neku logiku, dok Covid marketing nije uskočio u igru.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 08 Jan 2022, 17:50

Neki kažu da je dobio uvjetnu vizu(koja ne postoji),neki kažu privremenu vizu(kao takva isto ne postoji)....
Ostalo je kovid marketing,kovid politika i to što australskom premijeru pada rejting,a mora za koji mjesec na izbore...
Sada je procijenio da mu je ovo sa Đoletom zgodna prilika,a vjerojatno si je zabio čavao u lijes...
Ali neka....

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 08 Jan 2022, 19:29

Mirok wrote:Neki kažu da je dobio uvjetnu vizu(koja ne postoji),neki kažu privremenu vizu(kao takva isto ne postoji)......
Posto za Australija u pravilu ne letis direktno nego uz neki "connected flight" vrlo su male mogucnosti da ces uci u avion koji sljece bilo gdje u Australiji bez vize !
Nemoguće je Nemoguće

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 08 Jan 2022, 19:57

lex-lutor wrote: ... Posto za Australija u pravilu ne letis direktno nego uz neki "connected flight" vrlo su male mogucnosti da ces uci u avion koji sljece bilo gdje u Australiji bez vize !
Točno tako, i ne da su vrlo male šanse, nego nema nikakve šanse da se ukrcaš na zadnju etapu leta za Australiju bez valjane vize na Check.In desku.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 08 Jan 2022, 19:59

Kad smo već kod Australskih viza, sijeća li ne neko kakav je upitnik tribalo popuniti Hrvatima poslije Domovinskog rata? Ono, Section A, B i C? Sramota samo takva.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 08 Jan 2022, 20:03

Dok su oni skrivali srpske ratme zločince !

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 09 Jan 2022, 11:15

I eto nas na belosvetskog zaveri. Nekad su skrivali srpske zločince, a sad se urotili protiv svekolikog srpstva da ne osvoji turnir :)

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 09 Jan 2022, 11:45

Hawk wrote:Kad smo već kod Australskih viza, sijeća li ne neko kakav je upitnik tribalo popuniti Hrvatima poslije Domovinskog rata? Ono, Section A, B i C? Sramota samo takva.
DA naispunjavao sam se toga, za USA je bila hrpa pitanja kao i za DownUnder, za Canadu se bas i ne sjecam, mislim da samo poslao dokumente u Bec i da su mi vratili sa DHL-m...
Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 09 Jan 2022, 12:31

Ariel wrote:I eto nas na belosvetskog zaveri. Nekad su skrivali srpske zločince, a sad se urotili protiv svekolikog srpstva da ne osvoji turnir :)
Ko da je nešta nova da su se belosvetske aveti i vasceo svet urotio protiv Srbije .
I sad treba da predsednik Vučić deportuje sve kengure iz beogradskog ZOOa,nazad u Australiju.
Neka i oni osete recipročne mere !

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 09 Jan 2022, 16:03

lex-lutor wrote:
Hawk wrote:Kad smo već kod Australskih viza, sijeća li ne neko kakav je upitnik tribalo popuniti Hrvatima poslije Domovinskog rata? Ono, Section A, B i C? Sramota samo takva.
DA naispunjavao sam se toga, za USA je bila hrpa pitanja kao i za DownUnder, za Canadu se bas i ne sjecam, mislim da samo poslao dokumente u Bec i da su mi vratili sa DHL-m...
Ma ono je bila sramota, Section B se odnosio na Hrvate, odnosno sve iz bivše Juge, koji su bili u Hrtavskoj vojsci za vrime domovinskog rata, a pitanja su bila nevjerojatna:
Osim par normalnik pitanja, nastavlja, u kojoim postrojbama ste bili? Od kada do kada, imena cijele jedinice, ime neposrednog zapovjednika, čin, pa njegovog nadređenog itd. Pa onda
Kavo naoružanje ste koristili, jeli bilo ranjenih i poginulih, koliko, imena i prezimena i datume... i tako unedogled, ma ono, da ti se zgadi, pa to su i vojne tajne.
Međutim, u uputama piše, svi koji su potvrdno odgovorili na pitanje jesu li sudjelovali u ratnim aktivnostima, moraju detaljno popuniti Section B, a koji su na to pitanje odgovorili negativno
neka samo preskoče Section B i nastave u Section C. A ja fino upišem NE, preskočim Section B, predam zahtijev i uredno dobijem vizu. :lol:
Nakon 5 godina opet ista stvar. Samo ovaj put su se prokurbali, jer su valjda skužili da ih svi tako zajebu, pa su sada stavili drugačili naputak:
Ko na pitanje o sudjelovanju u ratu odgovori sa NE, mora priložiti potvrdu od Ureda za Obranu da nisu bili mobilizirani u ratu. Isto san ih zajeba i dobija vizu. :D

Post Reply