Trap disciplina
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: Trap disciplina
Lovacka drustva su jedna stvar.
Vecina lovackih drustava ima neka pravila. Za uclanjenje se placa upisnina, koja ovisi od drustva do drustva ali imam dojam da se krece na nivou prosjecne place.. Pa onda godisnja clanarina.
Svaka molba za upis, nije rijesena pozitivno. (Cesto puta, veza, poznanstvo, prijateljstvo, rodbinske veze, ili kakav drugi interes igraju ulogu u primanju u clanstvo). Mladom covjeku koje ne pozna nikog u lovackom drustvu, tesko je samo tako uclaniti se, u vecini slucaja.
Pravila lova u lovistu drustva su odredjena stroze nego prema zakonu. (na pr. imaju lovne dane i to ovisi o upravi drustva, itd - lov samo nedjeljom, da dam za primjer), a lov ovisi o bodovima koje skupljas kroz radne akcije. Ako je lovna sezona recimo na 5 vrsta divljaci, lovit ces tokom lovnog dana, samo ono sta odredi lovnik, i u skladu s LGO, i unutarnjim pravilima drustva. A ne svih 5 vrsta, itd.
Ako ne dobijes dovoljno bodova, neces dobiti dozvolu za lov.
To su lovacka drustva.
Ostale mogucnosti:
Imas mogucnosti i loviti kao gost, uz placanje ili na poziv. To mozes kao clan HLS, i bez da si clan nekog drustva.
Postoje komercijalna lovista koja nude usluge lova, a isto tako postoje i lovista gdje drustva kroz komericjalni lov nastoje popuniti budget da skupe za godisnju koncesiju.
Ako ne lovis visoku trofjenu divljac, ovo nije nepristupacno.
Procitaj prethodni post od Hawka.
Vecina lovackih drustava ima neka pravila. Za uclanjenje se placa upisnina, koja ovisi od drustva do drustva ali imam dojam da se krece na nivou prosjecne place.. Pa onda godisnja clanarina.
Svaka molba za upis, nije rijesena pozitivno. (Cesto puta, veza, poznanstvo, prijateljstvo, rodbinske veze, ili kakav drugi interes igraju ulogu u primanju u clanstvo). Mladom covjeku koje ne pozna nikog u lovackom drustvu, tesko je samo tako uclaniti se, u vecini slucaja.
Pravila lova u lovistu drustva su odredjena stroze nego prema zakonu. (na pr. imaju lovne dane i to ovisi o upravi drustva, itd - lov samo nedjeljom, da dam za primjer), a lov ovisi o bodovima koje skupljas kroz radne akcije. Ako je lovna sezona recimo na 5 vrsta divljaci, lovit ces tokom lovnog dana, samo ono sta odredi lovnik, i u skladu s LGO, i unutarnjim pravilima drustva. A ne svih 5 vrsta, itd.
Ako ne dobijes dovoljno bodova, neces dobiti dozvolu za lov.
To su lovacka drustva.
Ostale mogucnosti:
Imas mogucnosti i loviti kao gost, uz placanje ili na poziv. To mozes kao clan HLS, i bez da si clan nekog drustva.
Postoje komercijalna lovista koja nude usluge lova, a isto tako postoje i lovista gdje drustva kroz komericjalni lov nastoje popuniti budget da skupe za godisnju koncesiju.
Ako ne lovis visoku trofjenu divljac, ovo nije nepristupacno.
Procitaj prethodni post od Hawka.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ako imaš dovoljno vremena i lovačko društvo u blizini gdje ti ekipa odgovara i da je ok onda je to super.
Meni osobno nedostatak vremena predstavlja problem i komercijalni lov mi je puno bolja alternativa jer namam članarine i ostale aktivnostii
osjećaj da nisam nešto odradio jer nemam vremena ,da moram trpiti neke ljude koje nemogu vidjeti i sl. Platiš i loviš.
Kad sve zbrojim par puta godišnje me manje ispadne od plaćanja članarina u nekim društvima .
Imaš povoljnih varijanti u Hrvatskim šumama za krupnu divljač možeš naći u ponudi divljač za škartiranje koja nije preskupa
a ako želiš trofeju stisneš zube i okidač pa odstrijeliš
Za ljude sa prosječnom hrvatskom plaćom dostupno .
Vjerovatno imaju i aranžmane za pernatu.
Meni osobno nedostatak vremena predstavlja problem i komercijalni lov mi je puno bolja alternativa jer namam članarine i ostale aktivnostii
osjećaj da nisam nešto odradio jer nemam vremena ,da moram trpiti neke ljude koje nemogu vidjeti i sl. Platiš i loviš.
Kad sve zbrojim par puta godišnje me manje ispadne od plaćanja članarina u nekim društvima .
Imaš povoljnih varijanti u Hrvatskim šumama za krupnu divljač možeš naći u ponudi divljač za škartiranje koja nije preskupa
a ako želiš trofeju stisneš zube i okidač pa odstrijeliš
- jolly
- Cinker - bojna

Konacno da to neko javno napise!matezg1 wrote:
a ako želiš trofeju stisneš zube i okidač pa odstrijelišZa ljude sa prosječnom hrvatskom plaćom dostupno .
Razmisljamo isto!
Osobno mislim da je (mladom) zaposlenom covjeku, koji mora jako puno vremena i truda uloziti da sebe situira, izgradi obitelj, i nadje mjesto u drustvu, sve teze ispunjavati obaveze radnih akcija u drustvu, ulagati vrijeme, i komercijalni lov je jedna zahvalna opcija. Milsim da je to glavni uzrok sto brojnost mladih kadrova je u opadanju. A komercijalne lovne ponude s vremenom ce biti u porastu.
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Znam neke ljude koji su se izčlanili iz lov društava.
A to su ljudi koji stanuju,žive u lovištu.
Malo loši odnosi,članarine,obaveze,radne nedjelje,a često puta vrlo malo se dobiva za sve to.
Negdje opet članarine digli u nebo...
Malo loši odnosi,članarine,obaveze,radne nedjelje,a često puta vrlo malo se dobiva za sve to.
Sve se slažem, samo da dodam par stvari koje sam ja uočio:Mirok wrote:Znam neke ljude koji su se izčlanili iz lov društava.
Način života i povezanost s poljoprivredom se jako promjenio, poljoprivreda se radi profesionalnije, a ne kao prije, da 8/10 obitelji živi od toga.
Lov je aktivnost usko povezana s poljoprivredom.
Tko voli prirodu ide planinariti, tko voli pucanje i oružje bavi se IPSCom, tko voli jesti meso kupi u mesnici.
Ne vidim uopće logičnih razloga baviti se lovom, + tradicija lokanja, poludegeneričnih običaja i nepoštivanja sigurnosnih pravila rukovanja oružjem i loši međuljudski odnosi sigurno ne pomažu.
U današnje vrijeme i gore navedene aktivnosti planinarenja, jedenje mesa, "range daya" se mogu povezati s obitelji i mogu i ostali članovi obitelji sudjelovati. Lov to skoro nikako ne dopušta, ako jako malo vidite obitelj preko tjedna, jer svatko radi svoj posao, nije baš da će ljudi jedva čekati provesti vrijeme vikenda u lovu. Naravno da ima iznimaka, ali pišem o trendu. U starija vremena bili ste doma svaki dan, pa nije problem potrošiti vikend negdje.
Put your money where your mouth is.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Meni lov i sve oko njega pruža sve što si naveo i još toga što je teško opisati.
Sve je to strast i valjda je to u meni ono nešto iskonski,nagonski....
A to što su sami ljudi to uglavnom zakomplicirali maksimalno,to je velika šteta...
Sve je to strast i valjda je to u meni ono nešto iskonski,nagonski....
A to što su sami ljudi to uglavnom zakomplicirali maksimalno,to je velika šteta...
Ha ha ha, a jbg, sad se ti vraćaš na onu etiketu koju su mrzitelji nama davno nakalemilitimmy75 wrote: ... Ne vidim uopće logičnih razloga baviti se lovom, + tradicija lokanja, poludegeneričnih običaja i nepoštivanja sigurnosnih pravila rukovanja oružjem i loši međuljudski odnosi sigurno ne pomažu.
"Lovci su prljava, smrdljiva i naoružana horda koja ide u šumu da bi se makli od žena, te da se tamo slobodno mogu nalokati i kurvati"
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Danas je sve za osudu i uvijek će se naći neki dušebrižnik koji će naći
razlog zašto netko ne bi trebao ići u lov. Zašto bi trebao sjediti pred televizorom i slušati glupe savjete
o tome šta je dobro za mene o zdravoj prehrani i načinu života kako bi trebao živjeti i jesti odojke za 29,99 iz Danske jer jebiga ti su najjeftiji a Hrvatski ako su koju kunu skuplji
onda nevaljaju.
Lovim jer mi to pruža zadovoljstvo i zakon mi to još uvijek omogućuje i nikome ne uskraćujem njegovu slobodu da uživa u svojim guštima
dok ne ugrožavaju tuđu slobodu a imali bi i mi lovsi za reći svašta kaj nam ide smeta ali smo ipak toliko tolerantni da nikoga ne ugrožavamo i ne osuđujemo zbog njegovih
hobija i životnih preferencija.
razlog zašto netko ne bi trebao ići u lov. Zašto bi trebao sjediti pred televizorom i slušati glupe savjete
o tome šta je dobro za mene o zdravoj prehrani i načinu života kako bi trebao živjeti i jesti odojke za 29,99 iz Danske jer jebiga ti su najjeftiji a Hrvatski ako su koju kunu skuplji
onda nevaljaju.
Lovim jer mi to pruža zadovoljstvo i zakon mi to još uvijek omogućuje i nikome ne uskraćujem njegovu slobodu da uživa u svojim guštima
dok ne ugrožavaju tuđu slobodu a imali bi i mi lovsi za reći svašta kaj nam ide smeta ali smo ipak toliko tolerantni da nikoga ne ugrožavamo i ne osuđujemo zbog njegovih
hobija i životnih preferencija.
Ovo u vezi društava i pravila, da, svako društvo ima pravila i obično puno restriktivnija od zakona. Mi smo recimo dogovorili pravilo za lov fazana.jolly wrote: ... Pravila lova u lovistu drustva su odredjena stroze nego prema zakonu.
Prva dva lovna dana, prve dvi Nedilje lovimo i muške i ženske, ali od trećag lovnog dana, pa sve do kraja sezone lovimo samo muške fazane, ženske čuvamo za rasplod.
E sada dolazi do konfliktne situacije sa psom. Loviš, pas traži, stane u fermu, kažeš mu bravo, ferma, ferma, on te čeka ka okamenjen, dođeš k njemu i kažeš mu: ajde, on krene, fazanka uzleti,
instiktivno dižeš pušku, vidiš da je fazanka i spustiš je, pogledaš u psa, a on te gleda ka zadnjeg idiota. Ajde ti njemu sad objasni da po pravilima od danas ne pucamo u fazanke ???
Onda kad se to još koji put ponovi on te ošine pogledom i iz očiju mu čitaš: Pa koji ti je k*rac danas ???
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
- jolly
- Cinker - bojna

Da, realna situacija.
Meni osobno je problem lov samo vikendom: Zena mi radi, djeca u skoli tokom tjedna, zelim biti s njima za vikend. AKo odem za vikend u lov, nema me cijeli dan, ili me nema oba dana doma. Tako da rijetko idem u lov u drustvu, ali ispunajvam obaveze, punjenje hranilice radim radnim danom kad su djeca u skoli i zena poslu.
Osobno mislim da sam time zakinut. Ali ne mogu mijenjati, nit ko pita. Opcija je "uzmi-ili-ostavi". Pa onda odem povremeno u komercijalni lov, u drustvu malo.
Meni osobno je problem lov samo vikendom: Zena mi radi, djeca u skoli tokom tjedna, zelim biti s njima za vikend. AKo odem za vikend u lov, nema me cijeli dan, ili me nema oba dana doma. Tako da rijetko idem u lov u drustvu, ali ispunajvam obaveze, punjenje hranilice radim radnim danom kad su djeca u skoli i zena poslu.
Osobno mislim da sam time zakinut. Ali ne mogu mijenjati, nit ko pita. Opcija je "uzmi-ili-ostavi". Pa onda odem povremeno u komercijalni lov, u drustvu malo.
Turn better into best!
Da ,to je realna situacija i nažalost nedostatak vremena je veliki problem ,
ako imaš puno vremena onda si ili u penziji ili imaš puno para ili nemaš para a imaš vremena.
Meni je komercijalni lov jedina solucija, isplaniram par dana kad mi paše platim i odem, kupim meso ili ne
istestiraju mi kod veterinara da nema trihinelu i nemam brige i ispadne me jeftinije za to koliko vremena mogu posvetiti
lovu nego da plaćam svaki mjesec a nemogu ići iz nekog razloga ili da me s oproštenjem zajebava
neka budala jer nemogu doći raditi čeku ili bacati kuruzu kad bi trebalo a moram potegnuti par sto kilometara do lovišta.
ako imaš puno vremena onda si ili u penziji ili imaš puno para ili nemaš para a imaš vremena.
Meni je komercijalni lov jedina solucija, isplaniram par dana kad mi paše platim i odem, kupim meso ili ne
istestiraju mi kod veterinara da nema trihinelu i nemam brige i ispadne me jeftinije za to koliko vremena mogu posvetiti
lovu nego da plaćam svaki mjesec a nemogu ići iz nekog razloga ili da me s oproštenjem zajebava
neka budala jer nemogu doći raditi čeku ili bacati kuruzu kad bi trebalo a moram potegnuti par sto kilometara do lovišta.
- jolly
- Cinker - bojna

E ovo je kljucno, i istinito!matezg1 wrote: i ispadne me jeftinije .
Turn better into best!
Pozdrav ekipa, pardon bio sam odsutan neko vrijeme nije me bilo na forumu, eto ispunio sam si zelju sve obavio, i kupio Browning b525 trap one pusku. Ceka se samo da krene sezona sada 
- jolly
- Cinker - bojna

Po meni, najbolje u svojoj klasi! Nek te dobro sluzi, i nek ti donese medalja.
A usput, kad smo te vec educirali mogao bi i staviti sliku da je vidimo?
(to ti nama, seniorima na forumu, mnogo znaci
Turn better into best!
Poslikam kad dodem kuci, svi forsiraju berette, upravo iz tog razloga sam uzeo browning i mislim da necu pozalit.
Samo rokaj , neces požaliti ako ti puška odgovara i dobro leži.
To je najbitnije kod trap puške kad ju baciš u rame da sve legne na svoje mjesto i da je kundak prilagođen strijelcu .
To je najbitnije kod trap puške kad ju baciš u rame da sve legne na svoje mjesto i da je kundak prilagođen strijelcu .
Browning invector plus/vanjski cokovi
Pozdrav ekipa, zanima me dali ima itko od vas za prodati vanjske cokove za browning? Hvala
- jolly
- Cinker - bojna

Re: Browning invector plus/vanjski cokovi
Ko ima browning, sigurno nece prodavati extra chokove, da si smanji mogucnosti vlastitte puske.Martin92 wrote:Pozdrav ekipa, zanima me dali ima itko od vas za prodati vanjske cokove za browning? Hvala
Trazi u Sloveniji, Ancelj trgovina, da ti naruce, ako moze invector ili invector plus, zavisi koju pusku imas.
Ili na internetu naruci nesto od briley chokova, ako imaju dostavu kod nas - sto ne mogu tvrditi jer nisam narucivao.
Zastupnik Browninga u HR, kod nas nema namjere narucivati ista od dodatne opreme, nemaju volje s tim se jos baviti, tu skolu sam prosao.
Ancelj trgovina, novo mesto, mi je narucio, bez problema.
Turn better into best!
Imam browning 525 trap one, 76cm cijevi. Na cijevima pise invector plus, ancelj nema, briley i to ako narucujem ko zna kada ce doci i 100 briga s time, u detonexu gdje sam kupio ne zele ni cuti za tako nesto. Htio bi ih jedino radi izgleda
- jolly
- Cinker - bojna

Nemamo u ponudi, je polovican odgvor. Pitanje je ako nemaju mogu li naruciti sa slijedecom narudzbom.Martin92 wrote:Imam browning 525 trap one, 76cm cijevi. Na cijevima pise invector plus, ancelj nema, briley i to ako narucujem ko zna kada ce doci i 100 briga s time, u detonexu gdje sam kupio ne zele ni cuti za tako nesto. Htio bi ih jedino radi izgleda
Ancelj je meni narucio na slijedecu narudzbu koju je radio, pa je stiglo. Probaj jedino zamoliti ancelj da naruce, a pitat ce te neki kataloski broj. Ja sam tad to skinuo sa browningovih stranica.
Turn better into best!