Streljana vise od 100m
Streljana vise od 100m
Pozdrav,
Jel netko zna gdje u Zagrebu ili okolici ima streljana u kojoj se moze pucati na 200,300 i vise metara?
Jel netko zna gdje u Zagrebu ili okolici ima streljana u kojoj se moze pucati na 200,300 i vise metara?
Sve je moguće osim drvene peći!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: Streljana vise od 100m
Da, bilo je nezadovoljnih na ovom forumu, oko tog.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Da pojasnim jer nisam stigao prije.
Vrapčak ima 200 i 300 metara samo u teoriji.
Mete na tim daljinama su elektronske, a upravljanje metama je u zaduženju streljačkog saveza zagreba.
Dakle, zaboravite da ćete gađati na te mete koje se čuvaju samo za međunarodna natjecanja.
Inače, održavanje tih meta je poprilično skupo pa nije neko čudo.
Cijeloj situaciji ne pomaže niti to što je samo rov od 100m jedini zaštićen po pitanju promjena meta.
Ako bi se i postavile papirnate mete na 200 i 300m, za svaku promjenu meta moralo bi se zaustaviti gađanje.
Dakle, nemoguća misija.
Druga lokacija je policijska streljana u Vrbovcu koja je, kako čujem, u rekonstrukciji (ili će to uskoro biti).
Vrapčak ima 200 i 300 metara samo u teoriji.
Mete na tim daljinama su elektronske, a upravljanje metama je u zaduženju streljačkog saveza zagreba.
Dakle, zaboravite da ćete gađati na te mete koje se čuvaju samo za međunarodna natjecanja.
Inače, održavanje tih meta je poprilično skupo pa nije neko čudo.
Cijeloj situaciji ne pomaže niti to što je samo rov od 100m jedini zaštićen po pitanju promjena meta.
Ako bi se i postavile papirnate mete na 200 i 300m, za svaku promjenu meta moralo bi se zaustaviti gađanje.
Dakle, nemoguća misija.
Druga lokacija je policijska streljana u Vrbovcu koja je, kako čujem, u rekonstrukciji (ili će to uskoro biti).
- jolly
- Cinker - bojna

Sve u svemu, zavrzlama.
Ne treniram tamo, ali iz sveg sto je do sad napisano, i na drugim threadovima, ovo je neki sazetak:
elektronske mete za medjunarodna natjecanja? (u redu, super),
Ali ako imamo medjunarodna natjecanja, da li se neko u hrvatskoj priprema za to medjunarodna natjecanje, pa mu te mete mozda trebaju za pripremu i trening i da ima neki termin?
Znaci, ispada da imamo jedno medjunarodno natjecanje, na 300 m, za koje se niko ne priprema jer se cuvaju mete kad dodju strani gosti?
Izmjena meta bez elektronike, pjeske:
stvar je organizacije na liniji. obustava vatra pa se papirnate mete mjenjanju pjeske.
To se ne radi, znaci. (A kako moze u Osijeku?)
U zakljucku, visemilionski objekt, neiskoristen.
Ne treniram tamo, ali iz sveg sto je do sad napisano, i na drugim threadovima, ovo je neki sazetak:
elektronske mete za medjunarodna natjecanja? (u redu, super),
Ali ako imamo medjunarodna natjecanja, da li se neko u hrvatskoj priprema za to medjunarodna natjecanje, pa mu te mete mozda trebaju za pripremu i trening i da ima neki termin?
Znaci, ispada da imamo jedno medjunarodno natjecanje, na 300 m, za koje se niko ne priprema jer se cuvaju mete kad dodju strani gosti?
Izmjena meta bez elektronike, pjeske:
stvar je organizacije na liniji. obustava vatra pa se papirnate mete mjenjanju pjeske.
To se ne radi, znaci. (A kako moze u Osijeku?)
U zakljucku, visemilionski objekt, neiskoristen.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Da, ali kad proradi, samo kao clan lokalnog kluba. Double alpha.zdebat wrote:
Turn better into best!
Zagreb i Osijek su dva svijeta različita.
Po meni, Osijek ima više sluha za snajperske discipline odnosno na gađanje preko 100m.
Vrapčak je vojni objekt i to poprilično ograničava cijelu priču.
Naravno, veliki udjel je u vodstvu SSZG koji naprosto nema sluha za puno ozbiljnije stvari.
Ove godine su dva Lapua natjecanja, za jednu metu navodno je guma u cijeni cca 500€ ako sam dobro upamtio.
Što se tiče izmjene meta, da, sve je to stvar dogovora.
Ali ako u isto vrijeme vojska ima gađanje ili oružari testiraju puške, baš se mislim kako bi bilo lako sve dogovoriti.
http://www.zsa.hr/images/stories/dokume ... 8984119185
Po meni, Osijek ima više sluha za snajperske discipline odnosno na gađanje preko 100m.
Vrapčak je vojni objekt i to poprilično ograničava cijelu priču.
Naravno, veliki udjel je u vodstvu SSZG koji naprosto nema sluha za puno ozbiljnije stvari.
Ove godine su dva Lapua natjecanja, za jednu metu navodno je guma u cijeni cca 500€ ako sam dobro upamtio.
Što se tiče izmjene meta, da, sve je to stvar dogovora.
Ali ako u isto vrijeme vojska ima gađanje ili oružari testiraju puške, baš se mislim kako bi bilo lako sve dogovoriti.
http://www.zsa.hr/images/stories/dokume ... 8984119185
- jolly
- Cinker - bojna

Zdebat, Da sve si tocno ocjenio, ja nisam isao u tolike detalje.
A linija, koja ima x broj mjesta, ne moze ovisiti o tome da dvojica puskara upucavaju puske. A svi ostali, ne mogu tad nista
Nego se linija vodi:
- range is hot (gadjanje),
- range is cold (obustava paljbe, priprema meta, odlazak na postavljanje meta)
Ali, ako nema volje da se tako radi, onda je i ovaj nacin zadovoljavajuci s aspekta sigurnosti: nema pucanja na 300, i svi su sigurni.
(nezadovoljni, pojedinci nisu vazni, pa kapaciteti ostaju neiskoristeni)
u Osijeku je drugo najstarije long range natjecanje u HR - Grom - dakle, veliko iskustvo i tradicija natjecanja. (12 godina)
A prosle godine, prvi put je bilo f-class indoor Osijek, 300m, nadam se da ce se nastaviti.
ne samo to, vidim da nas kolega IB43, redovno trenira tamo. (znaci, moze se)
Zagrebacka iskustva u long range vrte se oko organizacije natjecanja preko double alpha. vrapcanski za vortex kup, i vrbovec za 600m.
Da budemo iskreni, sve je iz ustaljene godisnje rutine stalo nakon pojave korone, i uvodjenja mjera.
Nadam se da ce se nastaviti sad uobicajena praksa natjecanja, u ZG, sa popustanjem mjera.
Ali je istovremeno, vrlo cudna pojava (meni neobjasnjiva) - neaktivnost ostalih klubova oko toga, obzirom na broj klubova u Zg. Dakle pretpostavljam da mora postojati neki organizacioni, sustavni, adminstracijski, ili INI razlog.
A linija, koja ima x broj mjesta, ne moze ovisiti o tome da dvojica puskara upucavaju puske. A svi ostali, ne mogu tad nista
Nego se linija vodi:
- range is hot (gadjanje),
- range is cold (obustava paljbe, priprema meta, odlazak na postavljanje meta)
Ali, ako nema volje da se tako radi, onda je i ovaj nacin zadovoljavajuci s aspekta sigurnosti: nema pucanja na 300, i svi su sigurni.
(nezadovoljni, pojedinci nisu vazni, pa kapaciteti ostaju neiskoristeni)
u Osijeku je drugo najstarije long range natjecanje u HR - Grom - dakle, veliko iskustvo i tradicija natjecanja. (12 godina)
A prosle godine, prvi put je bilo f-class indoor Osijek, 300m, nadam se da ce se nastaviti.
ne samo to, vidim da nas kolega IB43, redovno trenira tamo. (znaci, moze se)
Zagrebacka iskustva u long range vrte se oko organizacije natjecanja preko double alpha. vrapcanski za vortex kup, i vrbovec za 600m.
Da budemo iskreni, sve je iz ustaljene godisnje rutine stalo nakon pojave korone, i uvodjenja mjera.
Nadam se da ce se nastaviti sad uobicajena praksa natjecanja, u ZG, sa popustanjem mjera.
Ali je istovremeno, vrlo cudna pojava (meni neobjasnjiva) - neaktivnost ostalih klubova oko toga, obzirom na broj klubova u Zg. Dakle pretpostavljam da mora postojati neki organizacioni, sustavni, adminstracijski, ili INI razlog.
Turn better into best!
Citajuci sad sve ove kometare, dobio sam dojam da je sve to malo žalosno i siromašno. Nevjerujem da fali zainteresiranosti ljudi, nego mislim da tu država ima prste od kompliciranosti itd. itd.(kao i obično).
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Tek sada si shvatio ?dumcykar wrote:Citajuci sad sve ove kometare, dobio sam dojam da je sve to malo žalosno i siromašno. Nevjerujem da fali zainteresiranosti ljudi, nego mislim da tu država ima prste od kompliciranosti itd. itd.(kao i obično).
Sa dva tajnika i tajnicom hss-a sam pokušavao naći riješenje za ovu tematiku.
Bez uspjeha. Zapravo, za vrijeme ex. tajnice, postalo je još gore
Sa v.d. tajnikom slijedi razgovor, nadam se malo pozitivnijem stavu i riješenjima.
Sa v.d. tajnikom slijedi razgovor, nadam se malo pozitivnijem stavu i riješenjima.
Ako nije problem, napiši ovdje kad saznaš neke informacijezdebat wrote:Sa dva tajnika i tajnicom hss-a sam pokušavao naći riješenje za ovu tematiku.
Prijedlog za projekt na forumu, kad bih svatko odradio jednu županiju, brzo bi to sredili.

https://www.strelec.si/informacije/strelisca/
Napraviti ovakvku kartu za Hrvatsku.
https://www.strelec.si/informacije/strelisca/
Napraviti ovakvku kartu za Hrvatsku.
Put your money where your mouth is.
- jolly
- Cinker - bojna

Pa nije problem izlistati strelista koja znamo za uzljebljenu cijev.
ne znam kako doci do podatka gdje postoje registrirana strelista za letece mete, a bilo bi dobdo imati digitalnu kartu za sve.
Onaj ko se natjece u letecim metama, nek stavi gdje zna da ima streljana za letece mete.
Onaj ko zna nek proba sloziti digitalnu kartu.
Evo lista, koju ja imam, nedgje su se vec radila natjecanja, negdje se vrlo malo desava:
VK
Vrapcanksi potok, ZG, do 300 m.
Kovacevo. do 600m.
Osijek, Pampas, do 300 m.
Drenova, RIjeka, do 200m, ali trenutno jos zatvorena.
Ritosa Target, SK Target, 100 m.
Streljana Turnina ROvinj, 100 m (u izgradnji)
Jamadol Karlovac, do 400 m (?)
Vrbovec.
MK
Mocire, Zadar - MK, 50m.
Streljana Maksimir, ZG, 50 m
Stobrec kraj SPlita, 50 m
Streljana Cakovec, 50 m
Streljana Varazdin, 50 m.
Gradska streljana Karlovac, do 50m.
Pistolj:
LAS, pistolj, 20 m, Zagreb
Linkovi (nema bas puno):
https://ritosatarget.hr/
https://ekom.hr/objekti/streljana/
https://www.las.hr/las-doo/streljana-las.html
Popis pravnih osoba koja vode strelista:
https://mup.gov.hr/UserDocsImages//doku ... sta%20.pdf
ne znam kako doci do podatka gdje postoje registrirana strelista za letece mete, a bilo bi dobdo imati digitalnu kartu za sve.
Onaj ko se natjece u letecim metama, nek stavi gdje zna da ima streljana za letece mete.
Onaj ko zna nek proba sloziti digitalnu kartu.
Evo lista, koju ja imam, nedgje su se vec radila natjecanja, negdje se vrlo malo desava:
VK
Vrapcanksi potok, ZG, do 300 m.
Kovacevo. do 600m.
Osijek, Pampas, do 300 m.
Drenova, RIjeka, do 200m, ali trenutno jos zatvorena.
Ritosa Target, SK Target, 100 m.
Streljana Turnina ROvinj, 100 m (u izgradnji)
Jamadol Karlovac, do 400 m (?)
Vrbovec.
MK
Mocire, Zadar - MK, 50m.
Streljana Maksimir, ZG, 50 m
Stobrec kraj SPlita, 50 m
Streljana Cakovec, 50 m
Streljana Varazdin, 50 m.
Gradska streljana Karlovac, do 50m.
Pistolj:
LAS, pistolj, 20 m, Zagreb
Linkovi (nema bas puno):
https://ritosatarget.hr/
https://ekom.hr/objekti/streljana/
https://www.las.hr/las-doo/streljana-las.html
Popis pravnih osoba koja vode strelista:
https://mup.gov.hr/UserDocsImages//doku ... sta%20.pdf
Last edited by jolly on 09 Feb 2022, 17:04, edited 1 time in total.
Turn better into best!
Ja sam za.
Samo što je kod nas broj streljana iznad 100m toliko mali da mi je trebalo 10ak minuta za ih popisati u BallisticARC-u, zajedno sa range card. Sa time da sam dodao i zatvorene streljane, kao i daljine koje se ne koriste.
Svejedno, hvalevrijedna inicijativa. Nije sve iznad 100m.
Ima i 25m, 50m kao i 10m.
Samo što je kod nas broj streljana iznad 100m toliko mali da mi je trebalo 10ak minuta za ih popisati u BallisticARC-u, zajedno sa range card. Sa time da sam dodao i zatvorene streljane, kao i daljine koje se ne koriste.
Svejedno, hvalevrijedna inicijativa. Nije sve iznad 100m.
Ima i 25m, 50m kao i 10m.
- jolly
- Cinker - bojna

Jel mozes prikazati kartu, na nekom linku?
Turn better into best!
Ne. Prikaziva streljanu po streljanu. Više bi poremetilo korekciju po trenutnim vremenskim podacima. Niti mogu biti na dvije streljane istovremeno, pa nema ni smisla.
Da ne tražite po kartama, evo koordinata na slikama.
Da ne tražite po kartama, evo koordinata na slikama.