KAHLES INDOOR F-CLASS OSIJEK
Moderator: Original_G
Re: KAHLES INDOOR F-CLASS OSIJEK
I onda sve to provlačiti kroz cijev. Ponovo i ponovoDesetnik wrote:Mislim puška je u cijeloj priči najjeftinija stavka. Tu je oprema za punjenje streljiva, komponente za isto, optika itd.
Za sada samo papirMirok wrote:Pa još ako si lovac,pa puška ova,ona,pa kalibar taj i onaj,glatke cijevi,pa kratko nešto,optike,crvene točke ,nv,tv......i još mnogo toga
Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk
-
Marko2Marko
- Desetnik

trebaš gledati celu priču za streljaštvo, ne samo pušku. ako imaš buđeta samo za pušku, onda ne budeš ništa pucao.Desetnik wrote:Pušku planiram uzeti ove godine isto sabattija jer mi je to plafon što se tiće buđeta.
trebaš i šinu, montažu, optiku, naslon prednji (ili bipod) i zečje uši. a na koncu i municiju, ako želiš puniti i opremu za punjenje. a onda i pare za tekmičenje (ako budeš išao) i benzin. ovo ti je streljačka priča.
ako imaš ovo sve več nabavljeno, onda ok. ako ne, krivo shvačaš streljački sport.
-
Marko2Marko
- Desetnik

to je pravilno. ništa bez dozvole okolo oružja. samo na poziv opremu na liniju, samo na poziv pušku izvan futrole na liniju, samo na poziv pucanje, samo na poziv pospravljanje opreme...Dancy wrote:Čovjek je dobio crveni karton bez opomene od suca jer je izvadio pušku iz torbe i stavio je na liniju...
vjerovatno vam nije poznata disciplina u IPSC...
Streljaštvom se bavim dugi niz godina tako da opreme imam. Jedno vrijeme sam i punio streljivo za osobne potrebe. Tako da znam priču. Ima nas trojica u ekipi pa troškove putovanja i boravka dijelimo.Marko2Marko wrote:trebaš gledati celu priču za streljaštvo, ne samo pušku. ako imaš buđeta samo za pušku, onda ne budeš ništa pucao.Desetnik wrote:Pušku planiram uzeti ove godine isto sabattija jer mi je to plafon što se tiće buđeta.
trebaš i šinu, montažu, optiku, naslon prednji (ili bipod) i zečje uši. a na koncu i municiju, ako želiš puniti i opremu za punjenje. a onda i pare za tekmičenje (ako budeš išao) i benzin. ovo ti je streljačka priča.
ako imaš ovo sve več nabavljeno, onda ok. ako ne, krivo shvačaš streljački sport.
Hvala na sugestijama.
Pročitao sam pravila što se tiče sigurnosti.Marko2Marko wrote:to je pravilno. ništa bez dozvole okolo oružja. samo na poziv opremu na liniju, samo na poziv pušku izvan futrole na liniju, samo na poziv pucanje, samo na poziv pospravljanje opreme...Dancy wrote:Čovjek je dobio crveni karton bez opomene od suca jer je izvadio pušku iz torbe i stavio je na liniju...
vjerovatno vam nije poznata disciplina u IPSC...
U klasičnom streljaštvu nema nikoga na liniji dok sudac to nedopusti. Ovaj puta ja sam došao naknadno na natjecanje vidio strijelce da leže na liniji i čačkaju po oružju, te sam shodno teme izvadio svoju pušku koja je bila osigurana. Kaznu sam dobio bez opomene.
Napominjem na kaznu se ne ljutim iako mislim da je bila rigorozna. Poslje mene u drugim grupama, a bilo ih je još 4, strijelci su radili isto za što sam ja dobio crveni karton, ali oni nisu bili sankcionirani.
-
Marko2Marko
- Desetnik

aha, ovo pa nije dobro. za izvadenje puške samo upomena, ako nisi rekao sudcu da si došao na liniju. ako si rekao, onda neznam zašto bilokakšna upomena ako drugi več brbljaju po puškama?Desetnik wrote:Napominjem na kaznu se ne ljutim iako mislim da je bila rigorozna. Poslje mene u drugim grupama, a bilo ih je još 4, strijelci su radili isto za što sam ja dobio crveni karton, ali oni nisu bili sankcionirani.
ali da nisu pravila jednaka za sve je kaos, jer ni reda na liniji.
Možda samo nešto o reloadingu za Sabatti pa da možda nekome uštedim vreme i novac. Imam več drugog Sabattija (TLD gold, 28", twist 1:11,5) i meni najbolje radi zrno Lapua Scenar-L 175gr in to kod izlaznih brzina cca 775 m/s, 815 m/s i 830 m/s. Punjeno sa Vihtavuori N140 ili N150. Kod svih brzina je grupa od 5 pogodka na 200 m ispod 0,5 MOA.
Lp
J.
Lp
J.
Korona je stvar prošlosti, pa me zanimaju potencialni termini za ovogodišnja takmičenja u kategoriji F- class u Osijeku.
Lp
J.
Lp
J.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Najbolje da kontaktiras direktno organizatore. Mozda dobijes okvirnu informaciju, ne vjerujem toliko vremena unaprijed da ce neko vec potvrditi datum na forumu.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”