Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
Ariel wrote:Nakon toliko ratova, sumnjam da su baš tako napravili. Općenito, mislim da smo prilično jednostrano informirani, odnosno da nas mediji drže za idiote.
rt.com ne radi i dalje.
Jesu.
Pogledaj snimke uništenog oklopa. Kolona.
Pogledaj snimke zarobljenika. 18-21 godina. Da ih i bez borbe staviš u Kijev, izgubili bi se i lutali.
Pogledaj snimke borbi. Puštaju ih naprijed, ali presiraju vatrom i ne dozvoljavaju da se rasprše.
Podcijenili su Ukrajince previše. A sebe debelo precijenili.
I da, većina stvari su redovno jednostavne. Ljudi ih nepotrebno kompliciraju.
Rt.com je meta Anonymousa i efektno ga drže u time outu.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Nisu došli u centar Kijeva,ali su upravo napravili opisanu glupost.Ariel wrote:Nakon toliko ratova, sumnjam da su baš tako napravili. Općenito, mislim da smo prilično jednostrano informirani, odnosno da nas mediji drže za idiote.
rt.com ne radi i dalje.
To ti je ruska doktrina ,masovni napadi tehnikom, misleći da će pregaziti protivnika.
Međutim, to je borba u naseljenom mjestu i tu se gubi prednost tehnike i napadač stradava.
Zbog gustoće vatre pješadija ne može pratiti tenkove i tenkovi stradavaju.
Ne mogu manevrirati i bivaju uništeni PO vatrom i raznim sredstvima bukvalno sa svakoga prozora,svakojakim sredstvima.
Nije toliko do sovjetske taktike, koliko do podcijenjivanja protivnika.
Sovjetski je poslati mladost u smrt da izvidi situaciju. Nadam se da ima bar jedan objektivan medij u Rusiji koji će prenjeti ljudima gdje su im djeca, braća, prijatelji... gdje ih i na koji način šalju u pogibelj.
Ovo je kraj Putina. Vlast može zadržati jedino silom.
Od respektabilnog lidera do zločinca u par dana. E to treba izvesti. Jednostavno, izgubio je razum.
Sovjetski je poslati mladost u smrt da izvidi situaciju. Nadam se da ima bar jedan objektivan medij u Rusiji koji će prenjeti ljudima gdje su im djeca, braća, prijatelji... gdje ih i na koji način šalju u pogibelj.
Ovo je kraj Putina. Vlast može zadržati jedino silom.
Od respektabilnog lidera do zločinca u par dana. E to treba izvesti. Jednostavno, izgubio je razum.
-
Mirok
- Brigadni General

Griješiš,ako ti je dostupno pogledaj kakva je ruska doktrina bila u slučaju sraza sa zapadom.
Sve se zasnivalo na masovnom i brzom udaru oklopa(tenkova) i mehaniziranoga pješaštva na evropske zemlje i NATO pakt.
Zato su i imali tako velik broj tenkova i oklopnih transportera,gdje je sva pješadija bila mehanizirana.
Sve se zasnivalo na masovnom i brzom udaru oklopa(tenkova) i mehaniziranoga pješaštva na evropske zemlje i NATO pakt.
Zato su i imali tako velik broj tenkova i oklopnih transportera,gdje je sva pješadija bila mehanizirana.
Znam njihovu doktrinu. Ovdje se više radi o igranju na kartu panike od strašne crvene armije. Očekivali su predaju.
Pa sama činjenica da su napali državu od 40+ miljuna stanovnika sa 150.000 vojnika je podcijenjivanje.
Sovjetska doktrina traži milijun.
Mi smo u Oluji brojili 100+ tisuća. A radilo se o znatno manjem teritoriju.
Pa sama činjenica da su napali državu od 40+ miljuna stanovnika sa 150.000 vojnika je podcijenjivanje.
-
Mirok
- Brigadni General

To i govorim,zamisli da se takvih cca 35 000 000 Ukrajinaca dobro naoružalo(od strane zapada) ?IB43 wrote:Znam njihovu doktrinu. Ovdje se više radi o igranju na kartu panike od strašne crvene armije. Očekivali su predaju.
Putin bi krezub hodao ,bez jaja ,pogužvan......ali i još stigne !
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Sve u vezi ovog sukoba je vrlo neobično. Zašto u Ukrajini neometano teče voda, struja, plin, internet, telefonija i mobilne komunikacije rade bez problema?? Rusi su mogli do sada Ukrajinu pretvoriti u pepeo tri puta, ali ustežu se. Gađaju vojne ciljeve ali izbjegavaju civile? Trpe daleko veće gubitke ali ne odustaju? Što je zapravo njihov cilj? Ovo sigurno nije obična glupost niti podcjenjivanje protivnika. Sve što Rusi i Putin rade je osmišljeno i kalkulirano.Ariel wrote:Možda sam u krivu, ali kako je moguće da RUsi imaju 5000 žrtava, a Ukrajinci što, 200?
Vama to nije neobično?
The truth is hate to those who hate the truth.
-
Mirok
- Brigadni General

Naravno,mislio je da će Ukrajina pasti,a on će je onda iskorištavati kao koloniju.Barut wrote:Sve u vezi ovog sukoba je vrlo neobično. Zašto u Ukrajini neometano teče voda, struja, plin, internet, telefonija i mobilne komunikacije rade bez problema?? Rusi su mogli do sada Ukrajinu pretvoriti u pepeo tri puta, ali ustežu se. Gađaju vojne ciljeve ali izbjegavaju civile? Trpe daleko veće gubitke ali ne odustaju? Što je zapravo njihov cilj? Ovo sigurno nije obična glupost niti podcjenjivanje protivnika. Sve što Rusi i Putin rade je osmišljeno i kalkulirano.Ariel wrote:Možda sam u krivu, ali kako je moguće da RUsi imaju 5000 žrtava, a Ukrajinci što, 200?
Vama to nije neobično?
Ukrajina je zemlja velikoga potencijala.
1. Šalje poruku Ukrajincima da su tu radi politike, ne naroda.
2. Ne želi provocirati intervenciju čitavog svijeta A do koje bi moglo doći da je drugačije.
3. Zna da Rusi smatraju Ukrajince bratskim narodom i da bi moglo doći do neposluha.
U svakom slučaju, nije upalilo. Okrenuo je Ukrajince protiv sebe, digao čitav svijet na sebe. Sve je više izvještaja o lošem moralu ruskih vojnika. Koji očito ne vide Ukrajince kao neprijatelje. Pa vidite da se voze i šetaju oko njih, kao da su Rusi.
Treba ga ukloniti prije nego skroz poludi. On bi onaj crveni gumb mogao zaista stisnuti. Ali ne vjerujem da će ruska vojska izvršiti.
Završiti će u luđačkoj košulji, samo pratite.
2. Ne želi provocirati intervenciju čitavog svijeta A do koje bi moglo doći da je drugačije.
3. Zna da Rusi smatraju Ukrajince bratskim narodom i da bi moglo doći do neposluha.
U svakom slučaju, nije upalilo. Okrenuo je Ukrajince protiv sebe, digao čitav svijet na sebe. Sve je više izvještaja o lošem moralu ruskih vojnika. Koji očito ne vide Ukrajince kao neprijatelje. Pa vidite da se voze i šetaju oko njih, kao da su Rusi.
Treba ga ukloniti prije nego skroz poludi. On bi onaj crveni gumb mogao zaista stisnuti. Ali ne vjerujem da će ruska vojska izvršiti.
Završiti će u luđačkoj košulji, samo pratite.
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Da, tragično je to što se događa u Zagrebu. Ali Zagreb nije slika Hrvatske.IB43 wrote:BTW Kod nas u RH. Rada Borić je predstavnik feminističkog vala koja stoji iza slike koju si stavio.
Nedavno se i ona dokopala vlasti kroz koaliciju Možemo u Zagrebu.
Tko stoji iza ovoga, Masoni, Zionisti, Soroš, Klaus Schwab...? To je manje bitno. Za nas je najbitnije prepoznati što je zdravo a što nije.IB43 wrote:Jesu li se sada i Zagrebčani razbolili dok svjetska masonerija postavlja svoje marionete.
Nema tu nikakvog spleta okolnosti, ali to ne znači da je nju netko osobno postavio na tu poziciju. Ona je izabrana zato što propagira iste vrijednosti kao i propaganda koja dolazi sa zapada.IB43 wrote:Ili se dokopala vlasti čistim spletom okolnosti.
Pa eto, i sam si ukazao na ključnu razliku.IB43 wrote:Zašto misliš da je na zapadu drugačije. Ja radim sa tim ljudima i ne razlikuju se previše od nas na tu temu. Bitna razlika je jedna stavka, ne pada im napamet diskriminirati na temelju spolne orijentacije. I važnija im je stavka ekononska situacija od LGBT performansa.
Moja i tvoja definicija zdravog očito nisu iste.IB43 wrote:I to je zaista zdravo razmišljanje.
Nisam nigdje napisao da su pederi problem. To što odrasli ljudi rade iza zatvorenih vrata u privatnosti svog doma je njihova stvar i to se mene ne tiče. Ali tko i što se poučava našu djecu, to me se itekako tiče. Na to se prvenstveno odnosi slika koju sam postavio. Po tvojim napisima je očito da ti je važnija ekonomska situacija od okruženje u kojem će odrastati naša djeca. U praksi to znači bi tebi i tvojim istomišljenicima bilo ok da tvoja djeca (ako ih uopće imaš ili planiraš imati) npr. postanu transvestiti i da tu završi tvoja loza, dok god je dobra ekonomska situacija i ti imaš dosta love i možeš ugodno živjeti.IB43 wrote:Kada bi čitali o čemu pišemo, uhvatili bi se za glavu. Putin drži prst na crvenom gumbu, cijena energenata divlja. A nama problem pederi. :-/
To nije moja definicija zdravlja. Ja znam da mi nismo bitni, nego su bitna naša djeca jer su oni naša budućnost.
The truth is hate to those who hate the truth.
Barut. Razmišljaš slično kao i većina na zapadu. Ako te zaista ne smeta što netko radi u 4 zida i ne namjeravaš nikoga diskriminirati radi toga. Isti si kao i oni na zapadu.
Ako te smeta, onda nisi isti. Pogotovo ako bi drugačije tukao ili vrijeđao.
Uz razliku da na zapadu shvaćaju da bez redovne plaće djecu ne možeš školovati. Pa postaje svejedno što uče u školi.
A ono što uče, roditelj pomogne, pa razjasni.
Sukladno tome su sastavili prioritete. Zato i imaju bogate države sa jako malim postotkom drag queens, koje jednostavno puste na miru.
Bave se bitnim. Ne LGBT zajednicom, za koju nisi ni svjestan da postoji ako se ne baviš njome.
Bez obzira što uče u školi. LGBT se ne postaje. Nije to nešto što se nauči. Takav se rodi. I ako imaš takvo dijete, zahvali da živiš među ljudima koji ga radi toga neće šikanirati. A hoće li biti kao na slici ili kao svi ostali. Ovisi kako ga ti odgojiš.
Ako te smeta, onda nisi isti. Pogotovo ako bi drugačije tukao ili vrijeđao.
Uz razliku da na zapadu shvaćaju da bez redovne plaće djecu ne možeš školovati. Pa postaje svejedno što uče u školi.
A ono što uče, roditelj pomogne, pa razjasni.
Sukladno tome su sastavili prioritete. Zato i imaju bogate države sa jako malim postotkom drag queens, koje jednostavno puste na miru.
Bave se bitnim. Ne LGBT zajednicom, za koju nisi ni svjestan da postoji ako se ne baviš njome.
Bez obzira što uče u školi. LGBT se ne postaje. Nije to nešto što se nauči. Takav se rodi. I ako imaš takvo dijete, zahvali da živiš među ljudima koji ga radi toga neće šikanirati. A hoće li biti kao na slici ili kao svi ostali. Ovisi kako ga ti odgojiš.
Da ne zaboravim. Rodni predmeti su rijetka iznimka u pojedinim privatnim školama. A presvlačenje muške djece u žensku unikat koji i na zapadu malo tko vidi kao nešto normalno. I smatra se bizarnim.
I isto kao i kod nas, pokušaji nametanja završe bojkotom od strane roditelja. Ali bez puno galame i velikih naslova po medijima, jednostavno se ne napravi. I život ide dalje.
Nije zapad bolesno društvo. Ne. Bolesnije je ovo bavljenje LGBT zajednicom i strah od iste kod nas. U Zagrebu se vukla tema rodnih semafora, a ni proračun nisu imali. Alan Ford.
PS
Imam djecu i 0 straha da biti transvestiti. Niti o tako nečemu uopće razbijam glavu.
I isto kao i kod nas, pokušaji nametanja završe bojkotom od strane roditelja. Ali bez puno galame i velikih naslova po medijima, jednostavno se ne napravi. I život ide dalje.
Nije zapad bolesno društvo. Ne. Bolesnije je ovo bavljenje LGBT zajednicom i strah od iste kod nas. U Zagrebu se vukla tema rodnih semafora, a ni proračun nisu imali. Alan Ford.
PS
Imam djecu i 0 straha da biti transvestiti. Niti o tako nečemu uopće razbijam glavu.
Možda je mislio da će ih dočekati kao osloboditelje? Kao da sam to već negdje čuo prije 30-ak godina.Barut wrote:Sve u vezi ovog sukoba je vrlo neobično. Zašto u Ukrajini neometano teče voda, struja, plin, internet, telefonija i mobilne komunikacije rade bez problema?? Rusi su mogli do sada Ukrajinu pretvoriti u pepeo tri puta, ali ustežu se. Gađaju vojne ciljeve ali izbjegavaju civile? Trpe daleko veće gubitke ali ne odustaju? Što je zapravo njihov cilj? Ovo sigurno nije obična glupost niti podcjenjivanje protivnika. Sve što Rusi i Putin rade je osmišljeno i kalkulirano.Ariel wrote:Možda sam u krivu, ali kako je moguće da RUsi imaju 5000 žrtava, a Ukrajinci što, 200?
Vama to nije neobično?
Put your money where your mouth is.
-
Mirok
- Brigadni General

E da,sjećam se da su nama predbacivali "da se Hrvati malo prežestoko brane".
Isčitavam takve vibracije i u nekim postovima na forumu,vezano uz Ukrajinu.
Isčitavam takve vibracije i u nekim postovima na forumu,vezano uz Ukrajinu.
- Marin Bralic
- Skupnik

Lavrov održao sastanak s Dodikom: 'Zacrtani su koraci u provedbi dogovora s Putinom'
http://www.vecernji.hr/vijesti/lavrov-o ... om-1567239
Pocelo je…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pocelo je…
-
Mirok
- Brigadni General

Tako je,a istovremeno rusi vode hibridni rat u Crnoj Gori,plus što se od Vučića očekuje da zakuha malo prema Republici Kosovo.Marin Bralic wrote:Lavrov održao sastanak s Dodikom: 'Zacrtani su koraci u provedbi dogovora s Putinom'
Pocelo je…
I veselje će biti potpuno,što nas je više,to je veselije!
Samo čekam nečiju teoriju kako je zapad to zapravo zakuhao,zajedno sa SADom.
Nije putin,nisu rusi,ne .
Polako sa BiH. Jedna država, dva entiteta i 3 konstitutivna naroda su Dayton.
https://www.vecernji.hr/vijesti/konstit ... an-1502370
Nije ni zapad svetac.
https://www.vecernji.hr/vijesti/konstit ... an-1502370
Nije ni zapad svetac.
-
Mirok
- Brigadni General

Nema svetaca,Dayton su potpisale političke elite,a od onda do danas su političke elite u BiH sve zakuhale dodatno,sve tri strane.
I te sve tri elite se u toj BiH i danas još više bogate,a sva tri naroda osiromašuju.
I te sve tri elite se u toj BiH i danas još više bogate,a sva tri naroda osiromašuju.
-
Mirok
- Brigadni General

Ekipa,
Tko god može i koliko može,može uplatiti na račun za obranu Ukrajine !
Broj računa dostupan je je na FB profilu Embassy of Ukraine.
LJUDI ,obrana teško krvari,pomoć je potrebna jučer !!!
Svaka je pomoć dobrodošla!
Hvala svima!
Tko god može i koliko može,može uplatiti na račun za obranu Ukrajine !
Broj računa dostupan je je na FB profilu Embassy of Ukraine.
LJUDI ,obrana teško krvari,pomoć je potrebna jučer !!!
Svaka je pomoć dobrodošla!
Hvala svima!