Invazija Ukrajine
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Invazija Ukrajine
I onda takva botoksirana spodoba,puna filera ,ide druge oslobađati od svih grijehova,po kojima očito vodi .timmy75 wrote:proučavam sad podatke, Rusija
-korištenje droga - per capita bronca na svijetu
-prostitucija - per capita, srebro, skoro pa laskava titula koja je pripala siera leoneu.
-indeks percepcije korupcije - u zadnjoj trećini, potpuno izjednačeni s bolivijom, kenijom, azarbejdžanom, laosom, togom, đibutijem i sličnima. tu ih čak šije -strašni gabon i još zajebaniji niger.
-po kriminalcima na 100k stanovnika bore se sa svojim prijateljima iz Bjelorusije za drugo mjesto. o ruskoj mafiji mislim da se zna sasvim dovoljno.
-medijan GDP-a po glavi u društvu iskusnih hoteljera sa Sejšela.
-stopa zaraze AIDSom, najgori u Europi, razina Čada i Malija
da se razumijemo ukrajinci su tu negdje malo ispod, ne želim ulazit rus vs. ukr
Predsjednik Putin truli zapad proglašava carstvom laži, OK. Nisu ni Amerikanci i EU baš dobri u svemu, ali Putin vodi državu 23 godine, ima šupak svijeta s atomskim bombama.
Kruna svega je što sa njim i takvom njegovom državom,nitko ne želi živjeti u zajednici.
Da ne ispadne da uvijek branim zapad. Jedne od najsiromašnijih četvrti sam vidio u USA. I po Brusselu možete vidjeti ljude ispod mostova (beskućnici)... U Hamburgu sam morao trčati jako brzo (za spasiti živu glavu), zalutao sam, dogodi se.
Poanta je da se ruga lonac loncu, a oba crna. Mi u RH nemamo visok standard, ali barem ne trčimo ako zalutamo. I ne bojimo se lokalnih šerifa.
Poanta je da se ruga lonac loncu, a oba crna. Mi u RH nemamo visok standard, ali barem ne trčimo ako zalutamo. I ne bojimo se lokalnih šerifa.
Ničemu. Ali svako malo iskače kao opravdanje za Putina.
I opet će, samo gledaj. A nikakve veze sa temom i situacijom.
I opet će, samo gledaj. A nikakve veze sa temom i situacijom.
-
Mirok
- Brigadni General

Ima nešto u čemu je putin uspio.
Uspio je učvrstiti NATO kako se nitko nije nadao,uspio je homogenizirati EU kako se sama nije mogla nadati i ujediniti sav svijet progresivnih pogleda iznad svih očekivanja.
I sve na svoju štetu.
Uspio je učvrstiti NATO kako se nitko nije nadao,uspio je homogenizirati EU kako se sama nije mogla nadati i ujediniti sav svijet progresivnih pogleda iznad svih očekivanja.
I sve na svoju štetu.
Sve je to istina. Vidio sam Molenbeek u Bruxsellesu, izgleda kao ciganska čerga, vidio sam i beskućnike pod mostovima.IB43 wrote:Da ne ispadne da uvijek branim zapad. Jedne od najsiromašnijih četvrti sam vidio u USA. I po Brusselu možete vidjeti ljude ispod mostova (beskućnici)... U Hamburgu sam morao trčati jako brzo (za spasiti živu glavu), zalutao sam, dogodi se.
Ali, bilo tko od nas sa nekim osnovnim znanjima bilo čega živjeti će i u SAD-u, Belgiji, Njemačkoj, Austriji... pristojno. Čak i u Hrvatskoj ajmo reći skoro pa normalno.
U Rusiji, Bjelorusiji, Sjevernoj Koreji, Siriji, Venezueli... većina stanovnika živi loše ne svojom voljom. Ne bih se kladio da većina beskućnika i sirotinje u zapadnim zemljama pokušava raditi, ali eto baš ne ide. I to je suštinska razlika.
SAD je zgazio Njemačku, ratovao u Koreji, pobogu, bacio atomsku bombu na Japan... pa se u tim zemljama živi prilično pristojno.
Ako netko zna neka napiše zemlju u kojoj se živi bolje nakon rusa/sovjeta?
Put your money where your mouth is.
-
Mirok
- Brigadni General

Ha,ha,nakon rusa/sovjeta svi žive bolje.Kužimo što si htio reći.
Ali sa njima im je bilo katastrofa.
I zato se sve zemlje osamostaljene od SSSRa šizofreno boje rusije .
Ali sa njima im je bilo katastrofa.
I zato se sve zemlje osamostaljene od SSSRa šizofreno boje rusije .
U svakom slučaju. Isprane mozgove propagandom se brzo prepozna. Čim se krene sa bliskim istokom (ovo je originalno ISIL propaganda). Znaš da imaš posla sa nekim tko veze nema o čemu govori.
Najgora stvar iza WW2 koje se USA srami je Vijetnam. U unutarnju politiku drugih država su se najviše miješali po srednjoj i južnoj Americi.
Sada pođite na proruske medije i pogledajte koliko ih ovo spominje. Pišu totalne gluposti, van svake pameti.
Najgora stvar iza WW2 koje se USA srami je Vijetnam. U unutarnju politiku drugih država su se najviše miješali po srednjoj i južnoj Americi.
Sada pođite na proruske medije i pogledajte koliko ih ovo spominje. Pišu totalne gluposti, van svake pameti.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
-
Mirok
- Brigadni General

Sve je to uglavnom poznato,ali rat nema opravdanja.
Samo da se svi drže ove premise rata ne bi bilo.
Ovako kad netko izmišlja opravdanja ,uvijek se nekakvo nađe.
Samo da se svi drže ove premise rata ne bi bilo.
Ovako kad netko izmišlja opravdanja ,uvijek se nekakvo nađe.
Bravo.O cemu cijelo vrijeme govorim.Ja nemogu vjerovati da neke upise ovdje ostavljaju odrasli ljudi ,koji su jos i prosli rat i porace?Stvarno bi narodu trebala globalna lobotomija.Jos kad citam ovu zapadnu propagandu po portalima upisao bih se od smijeha da nije tragicno."Ukrajinska snajperistica porucuje Putinu da nece umrijeti u krevetu" a raja se losi ko djeca na Ramba.Ako je ona vidjela "snajper",ja sam tehnicar reaktora na nosacu aviona
Ovo je naša sramota, o kojoj niko ne govori.
Vojnici, sa ratnim iskustvom u Ukrajinskoj (Nacističkoj/Neonacističkoj) Pukovniji Azov javno zovu Hrvate da se dobrovoljno jave za rat na strani ukrajine.
O tome pišu MS mediji i eto, ponose se Hrvatskim herojima koji idu protiv Rusije u obranu Ukrajine. Koji su motivi tih mladih ljudi i što oni o ovom sukobu znaju.
Znaju li ti mladi ljudi ama baš išta o zloglasnoj Pukovniji AZOV, čiji ih bivši pripadnici tamo pozivaju ???
Zbog takvih gluposti Rusko ministarstvo obrane poziva našeg vojnog atešea u Moskvi na razgovor, za predati mu protestnu notu, koju ovaj mora proslijediti dalje.
On dolazi sa prevoditeljicom. To što bi vojni ataše trtiba znat bar osnove jezika zemlje u kojoj je ataše, sad ostavimo po strani.
On odbija primiti Notu, što je meni neshvatljivo, jer to nije nota njemu, nego nota koju on mora prenijeti svojim nadređenima.
Rekli smo da uza sebe ima prevoditeljicu, pa kad već nezna ruski, umjesto da kaže suvislu rečenicu na hrvatskom, koju će prevoditeljica prevesti,
vidite i poslušajte što on radi: Objašnjava rusu najviše na mote, ali i na još par jezika, dok prevoditeljica razmišlja kako to preversti.
https://www.youtube.com/watch?v=k0FitVQxDMM&t=2s
Jedan prijatelj napisao:
"Kako će nam Rusi nabiti jednu raketicu od 100-tinjak kilotona u glavu pa ćemo se čuditi kao pura dreku? Što nama treba ovo?
Znademo li mi uopće tko su Rusi? Rusi su TERMONUKLEARNA VELESILA !!!! Shvaća li to netko u ovoj državi ili ne???"
Vojnici, sa ratnim iskustvom u Ukrajinskoj (Nacističkoj/Neonacističkoj) Pukovniji Azov javno zovu Hrvate da se dobrovoljno jave za rat na strani ukrajine.
O tome pišu MS mediji i eto, ponose se Hrvatskim herojima koji idu protiv Rusije u obranu Ukrajine. Koji su motivi tih mladih ljudi i što oni o ovom sukobu znaju.
Znaju li ti mladi ljudi ama baš išta o zloglasnoj Pukovniji AZOV, čiji ih bivši pripadnici tamo pozivaju ???
Zbog takvih gluposti Rusko ministarstvo obrane poziva našeg vojnog atešea u Moskvi na razgovor, za predati mu protestnu notu, koju ovaj mora proslijediti dalje.
On dolazi sa prevoditeljicom. To što bi vojni ataše trtiba znat bar osnove jezika zemlje u kojoj je ataše, sad ostavimo po strani.
On odbija primiti Notu, što je meni neshvatljivo, jer to nije nota njemu, nego nota koju on mora prenijeti svojim nadređenima.
Rekli smo da uza sebe ima prevoditeljicu, pa kad već nezna ruski, umjesto da kaže suvislu rečenicu na hrvatskom, koju će prevoditeljica prevesti,
vidite i poslušajte što on radi: Objašnjava rusu najviše na mote, ali i na još par jezika, dok prevoditeljica razmišlja kako to preversti.
https://www.youtube.com/watch?v=k0FitVQxDMM&t=2s
Jedan prijatelj napisao:
"Kako će nam Rusi nabiti jednu raketicu od 100-tinjak kilotona u glavu pa ćemo se čuditi kao pura dreku? Što nama treba ovo?
Znademo li mi uopće tko su Rusi? Rusi su TERMONUKLEARNA VELESILA !!!! Shvaća li to netko u ovoj državi ili ne???"
Ako smijem, ja bi primjetio da naslov teme baš i ne odgovara. Znam da nije najmerno, ali moglo bi se krivo protumačiti.AR15 fan wrote:Kao što smo i očekivali, počela je sveopća i sveobuhvatna invazija Ukrajine.
Kad kažeš "invazija Ukranjine" onda bi se dalo razumiti da Ukrajina radi invaziju. Adekvatniji bi naslov bija: "Invazija na Ukrajinu"
Hawk, prevoditelji se koriste i kad znaš jezik da dobiješ na vremenu za odgovor i da možeš promatrati neverbalnu komunikaciju druge strane.
Predaja protestne note i njezino primanje ili neprimanje su također poruke. Naš ataše je već imao zapovijed da notu ne primi, nije to bila njegova odluka.
Poslano sa mog SM-G990B koristeći Tapatalk
Predaja protestne note i njezino primanje ili neprimanje su također poruke. Naš ataše je već imao zapovijed da notu ne primi, nije to bila njegova odluka.
Poslano sa mog SM-G990B koristeći Tapatalk
Apsolutno, tako je, ali u videu se jasno biti da baš ta taktika, koliko ja vidin, uopće nije korištena.samoborac wrote:Hawk, prevoditelji se koriste i kad znaš jezik da dobiješ na vremenu za odgovor i da možeš promatrati neverbalnu komunikaciju druge strane.
I tu se slažem, ali kako se atašeu moglo zapovjediti da odbije primiti Notu, za koju se službeno nezna niti što ustvari piše u njoj?samoborac wrote:Predaja protestne note i njezino primanje ili neprimanje su također poruke. Naš ataše je već imao zapovijed da notu ne primi, nije to bila njegova odluka.
Meni ovo znači nešto drugo, a to je da je točan sadržaj Note već prije toga bija dobro iskomuniciran između dva ministarstva obrane, a ovo je samo predstava za javnost,
i to sve na ruski zahtijev, jer koliko vidim kompretan događaj je snimljen do u detalje, tako detaljan brz pristup bar ovim prostorijama obično dnovinari nemaju.
A rusima je važno to javno objaviti iz jednostavnog raztloga, ali nedajbože dođe do sranja sa ovim hrvatskim dečkima u hrvatsko-ruskim odnosima, da ne ispane ono "pa nismo znali"
Koliko ja vidin, ništra od ovih pregovora. Da se mene pita, ja bi ministra i sve ministrice zatvorija u salu i nebi ih pušta van dok se ne dogovore o prekidu. 
Da. Točno je. Rat je jedna od najdebilnijih radnji koju čovjek može raditi. U kojoj debili dobiju svojih 5 minuta srama.
Napravljene su i cijele organizacije, npr. UN. Konvencije... ne bi li se stalo debilima na kraj. Ali, uvijek se nađe debil koji ih ignorira. U ovom slučaju to je Putin. A debili koji su njegovom radnjom dobili 5 minuta srama mu ne mogu biti opravdanje. I nisu. Kao što nisu ni debili od prije 10, 20, 100 godina.
Putin je, svojom radnjom, ušao u klub debila i sada je tu.
Svi ste vidjeli snimku oklopnjaka kako gazi auto, koriste je kao uvodnu špicu. Sa snimke je očito da je vozač izgubio kontrolu. Kako?
Ima i snimka iz drugog kuta. Ispred tog oklopnjaka se vozio kamion sa preobučenim ruskim vojnicima. Postavljena im je zasjeda. I došlo je do pucnjave. Vozača oklopnjaka (ukrajinskog) je uhvatila panika, izgubio je kontrolu, zgazio auto (vozač je preživio) i zatim pobjegao od straha.
Pucnjava je završila na način da su ukrajinci (naoružani civili) pogubili ruske ranjene vojnike. Što je ratni zločin. Kao što je i kršenje vojnog prava preoblačenje vojnika.
Neću staviti link. Sadržaj je katastrofa.
Možete pronaći i svjedočenja ljudi drugih rasa kojima su uskračivana prava na temelju boje kože.
Sve je to 5 min srama, koje će se procesuirati. I ništa od toga ne oslobađa Putina i ništa od toga ga ne opravdava.
Ali mediji će koristiti sve ove događaje (montirano) u propagandne svrhe. I ma koliko se ruski mediji trudili naći opravdanje za Putina, ono ne postoji. Kao što se ne može sakriti 5 min srama, ma kako montirao snimku.
Hrvatski građani koji su otišli u Ukrajinu su to napravili svojom voljom, na vlastitu odgovornost. Kao što odu u legiju stranaca, zaštitatske tvrtke.... Mi ih ne možemo i ne smijemo zaustaviti, jer bi to bilo kršenje prava na slobodu kretanja i slobodu izbora. Dužni smo procesuirati ukoliko opravdana prijava, putem interpola, postoji. I to je sve.
Ta ruska nota, prema nama, govori o stanju uma ljudi oko Putina. Oni ne razumiju što je demokratska država i što su ljudska prava. Drugačije taj protest ne bi ni poslali. A pogotovo ne bi prijetili. Takve ljude opravdavate.
PS
Mislim da će se ova tema pretvoriti u trakavicu kojoj nije mjesto na ovom forumu.
Napravljene su i cijele organizacije, npr. UN. Konvencije... ne bi li se stalo debilima na kraj. Ali, uvijek se nađe debil koji ih ignorira. U ovom slučaju to je Putin. A debili koji su njegovom radnjom dobili 5 minuta srama mu ne mogu biti opravdanje. I nisu. Kao što nisu ni debili od prije 10, 20, 100 godina.
Putin je, svojom radnjom, ušao u klub debila i sada je tu.
Svi ste vidjeli snimku oklopnjaka kako gazi auto, koriste je kao uvodnu špicu. Sa snimke je očito da je vozač izgubio kontrolu. Kako?
Ima i snimka iz drugog kuta. Ispred tog oklopnjaka se vozio kamion sa preobučenim ruskim vojnicima. Postavljena im je zasjeda. I došlo je do pucnjave. Vozača oklopnjaka (ukrajinskog) je uhvatila panika, izgubio je kontrolu, zgazio auto (vozač je preživio) i zatim pobjegao od straha.
Pucnjava je završila na način da su ukrajinci (naoružani civili) pogubili ruske ranjene vojnike. Što je ratni zločin. Kao što je i kršenje vojnog prava preoblačenje vojnika.
Neću staviti link. Sadržaj je katastrofa.
Možete pronaći i svjedočenja ljudi drugih rasa kojima su uskračivana prava na temelju boje kože.
Sve je to 5 min srama, koje će se procesuirati. I ništa od toga ne oslobađa Putina i ništa od toga ga ne opravdava.
Ali mediji će koristiti sve ove događaje (montirano) u propagandne svrhe. I ma koliko se ruski mediji trudili naći opravdanje za Putina, ono ne postoji. Kao što se ne može sakriti 5 min srama, ma kako montirao snimku.
Hrvatski građani koji su otišli u Ukrajinu su to napravili svojom voljom, na vlastitu odgovornost. Kao što odu u legiju stranaca, zaštitatske tvrtke.... Mi ih ne možemo i ne smijemo zaustaviti, jer bi to bilo kršenje prava na slobodu kretanja i slobodu izbora. Dužni smo procesuirati ukoliko opravdana prijava, putem interpola, postoji. I to je sve.
Ta ruska nota, prema nama, govori o stanju uma ljudi oko Putina. Oni ne razumiju što je demokratska država i što su ljudska prava. Drugačije taj protest ne bi ni poslali. A pogotovo ne bi prijetili. Takve ljude opravdavate.
PS
Mislim da će se ova tema pretvoriti u trakavicu kojoj nije mjesto na ovom forumu.
Ispravak...nije ratni zločin...samim time što su obukli uniformu ukrajinske vojske, prestala su za njih vrijediti ratna pravila...i postali su "dostupni" za egzekuciju na mjestu.IB43 wrote:
Pucnjava je završila na način da su ukrajinci (naoružani civili) pogubili ruske ranjene vojnike. Što je ratni zločin.
Moralno nije svakako...ni ljudski...ali nije ni ratni zločin.
Usput,kad Rusi žele nama uručiti notu...jel je planiraju uručiti Srbima?? Jer na njihovo strani ima njihovih dobrovoljaca...
Zašto bi mi morali prihvatiti njihovu prosvjednu notu...naš je izbor da ju odbijemo kao što i jesmo.
Nit je HR država ikoga službeno tamo poslala niti ikoga plaća da ide tamo...i šta država onda ima s tim.
I da,znalo se što je u noti jer su pozvani da im istu uruče,rečeno im je prije...zato to da mu je naređeno da ju ne preuzme.
Poanta je da mi kao država sa tim nemamo ništa. Sve i da je 200 otišlo na rusku stranu, opet ništa.
Ta nota samo govori kakav tip ljudi vodi to u Rusiji. Nisu im jasne slobode ili nam namještaju igru.
Borbe oko nuklearne elektrane su tkđ. zabranjene. Prekršili su sva pravila.
Ja sam, inače, izrazito protiv bilo kakvog nasilja. Na svako nasilje gledam kao na zločin, a kako je pravno regulirano.... druga tema.
Treba ovo završiti što prije.
Ta nota samo govori kakav tip ljudi vodi to u Rusiji. Nisu im jasne slobode ili nam namještaju igru.
Borbe oko nuklearne elektrane su tkđ. zabranjene. Prekršili su sva pravila.
Ja sam, inače, izrazito protiv bilo kakvog nasilja. Na svako nasilje gledam kao na zločin, a kako je pravno regulirano.... druga tema.
Treba ovo završiti što prije.