Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
Ha ha ha, neće, nema šanse, ako zbog ničeg drugog, onda zbog toga što rat neće toliko trajati koliko je trajala korona.IB43 wrote: PS ... Mislim da će se ova tema pretvoriti u trakavicu kojoj nije mjesto na ovom forumu.
Ali tebe ta potencijalna buduća "trakavica nije ometala da samo iz jednog šuba istipkaš 384 riječi
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Za protestnu notu se znalo zašto zovu atašea.
Ona se može i ne mora primiti.
Tko želi može ići kuda hoće pa i u Ukrajinu,svatko tko želi pomoći na bilo koji način,može.
Pukovnija AZOV je sada regularna jedinica ukrajinske vojske,dečki su žestoki,a i momenat je takav.
Kada te neko napadne,kao rusi Ukrajinu,onda se braniš kako znaš,spasavaš żivot.
I sada takvome zamjeriti ako istakne nešto što možda ne treba,ali to valjda koristi da zaplaši protivnika...
Ona se može i ne mora primiti.
Tko želi može ići kuda hoće pa i u Ukrajinu,svatko tko želi pomoći na bilo koji način,može.
Pukovnija AZOV je sada regularna jedinica ukrajinske vojske,dečki su žestoki,a i momenat je takav.
Kada te neko napadne,kao rusi Ukrajinu,onda se braniš kako znaš,spasavaš żivot.
I sada takvome zamjeriti ako istakne nešto što možda ne treba,ali to valjda koristi da zaplaši protivnika...
Netko je trebao reagirati. Ipak je .hr forum u pitanju. Na kojemu okupacije u stilu 90ih kod nas, nikada ne bi smjele dobiti odobravanje. Odobravanje bi bilo sranje po svemu za što smo se izborili.Hawk wrote:Ha ha ha, neće, nema šanse, ako zbog ničeg drugog, onda zbog toga što rat neće toliko trajati koliko je trajala korona.IB43 wrote: PS ... Mislim da će se ova tema pretvoriti u trakavicu kojoj nije mjesto na ovom forumu.
Ali tebe ta potencijalna buduća "trakavica nije ometala da samo iz jednog šuba istipkaš 384 riječi![]()
![]()
Ali kako nebuloze ne prestaju, i neće. Najbolje temu zatvoriti. U pravilima foruma je da je politika zabranjena, kao i svađanje i sukobi.
-
Mirok
- Brigadni General

Ne smije se ništa zatvarati i zabranjivati.
Meni osobno je teško shvatiti bilo kakvo odobravanje ovoga rata,ali......
I da ,toliko je sličnosti sa DRom,neke stvari su kao precrtane i kada vidim da to netko relativizira, uopće se ne čudim kako je mnoge u svijetu boljela cipela za nas za vrijeme rata.
I barem bi mi morali imati suosjećanja sa potrebitima,potrebu pomoći slabijemu ,u ovome slučaju sa Ukrajinom.
Kako god,Ukrajina se sada bori i za sve nas!
Meni osobno je teško shvatiti bilo kakvo odobravanje ovoga rata,ali......
I da ,toliko je sličnosti sa DRom,neke stvari su kao precrtane i kada vidim da to netko relativizira, uopće se ne čudim kako je mnoge u svijetu boljela cipela za nas za vrijeme rata.
I barem bi mi morali imati suosjećanja sa potrebitima,potrebu pomoći slabijemu ,u ovome slučaju sa Ukrajinom.
Kako god,Ukrajina se sada bori i za sve nas!
A ma čekaj "IB43", ti na svaku temu imaš dosta toga za reći, a kad to sve kažeš ti bi da se izbriše ili zaključa tema ? Ja to nikako ne kužim.IB43 wrote: ... Netko je trebao reagirati. Ipak je .hr forum u pitanju. Na kojemu okupacije u stilu 90ih kod nas, nikada ne bi smjele dobiti odobravanje. Odobravanje bi bilo sranje po svemu za što smo se izborili.
Ali kako nebuloze ne prestaju, i neće. Najbolje temu zatvoriti. U pravilima foruma je da je politika zabranjena, kao i svađanje i sukobi.
Ako misliš da ovakvoj temi na ovom forumu nije misto (što ne stoji, jer ovo je "Opća rasprava"), zašto jednostavno ne preskočiš i ignoriraš takve teme?
To u onom stilu, pročitajte svi što ja imam za reći, tako i tako stoji stvar, ali nemojte me sada zbunjivati sa argumentima, jer ja mislim da sam jedino ja u pravu.
Onda, da nebi dolazilo do svađa, da se nebi nastala "trakavica" (kako ti kažeš), temu se mora brisati ili zaključati. E a ne ide to tako.
Zašto mer ovo odma asociralo na onu jednu staru pismu od Pink Floyd-a ? - Another Brick In The Wall
"We don't need no education. We don't need no thought control..."
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Nije problem u onome što ja pišem. Neka admin slobodno sve obriše. Nevažno je.
Čitav svijet je blokirao rusku propagandu, da ne gubi vrijeme demantirajući je.
Ali eto. Kod nas ima pojedinaca koji misle da baš ti mediji iz Rusije, Sjeverne Koreje, Venezuele... prenose istinu. Inače, sve redom države sa slobodnim medijima i slobodama većim nego u Švedskoj.
Ako stvarno smatraš da je to tako i podržavaš Putina u tvrdnjama da Ukrajinci nisu narod i nemaju pravo na državu. I treba ih osloboditi, makar radijacijom uništili planet.
Eto pa piši. Ja neću čitati i gubiti vrijeme na propagandu. Imam pametnijeg posla od gledanja plitkih memea, još gorih YT videa i izmišljenih argumenata.
PS
U opisu opće rasprave je naznačeno: Politiku izbjegavati.
Čitav svijet je blokirao rusku propagandu, da ne gubi vrijeme demantirajući je.
Ali eto. Kod nas ima pojedinaca koji misle da baš ti mediji iz Rusije, Sjeverne Koreje, Venezuele... prenose istinu. Inače, sve redom države sa slobodnim medijima i slobodama većim nego u Švedskoj.
Ako stvarno smatraš da je to tako i podržavaš Putina u tvrdnjama da Ukrajinci nisu narod i nemaju pravo na državu. I treba ih osloboditi, makar radijacijom uništili planet.
Eto pa piši. Ja neću čitati i gubiti vrijeme na propagandu. Imam pametnijeg posla od gledanja plitkih memea, još gorih YT videa i izmišljenih argumenata.
PS
U opisu opće rasprave je naznačeno: Politiku izbjegavati.
- Marin Bralic
- Skupnik

U medjuvremenu u srbiji…
https://m.youtube.com/watch?v=VaUEw4kXZRA
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nadrealno bolesne scene, mislim da nema takvu podršku u Moskvi.Marin Bralic wrote:U medjuvremenu u srbiji…
Najnajnajiskrenije se nadam da gospoda iz SOAe imaju mali broj nesposobnih ljudi i da se na veliko radi na tom da se ovakve svinjarije ne prliju na teritoriji RH.
Put your money where your mouth is.
-
Mirok
- Brigadni General

Kažu rusi, u čemu je problem,pa nismo gađali reaktore nuklearke !?
Predivno,samo da su pogodili sustav hlađenja ili opskrbu energijom sustava hlađenja,ode sve u tri p materine !!!
I onda netko kaže da imamo posla sa nekime tko nešto zna?
Ili da ima muda????
Još malo veća muda i evo nuklearne katastrofe!
Predivno,samo da su pogodili sustav hlađenja ili opskrbu energijom sustava hlađenja,ode sve u tri p materine !!!
I onda netko kaže da imamo posla sa nekime tko nešto zna?
Ili da ima muda????
Još malo veća muda i evo nuklearne katastrofe!
Zanimljiva kolumna, kako Putin ostvaruje prednost.
https://www.24sata.hr/news/ovo-je-razli ... mbi-819641
Ne slažem se da su sankcije neefikasne. Treba proći vremena da efekt krene i tek onda se vide rezultati.
Ne slažem se ni da je zapad zabrinut za vlastiti komfort. Nije oko komforta, nego oko straha od nuklearne kataklizme.
Ali slažem se sa autorom da Putin možda i nije lud. Nego igra hladno i proračunato. Zaista, stavljanjem prsta na dugme, paralizirao je zapad i stekao stratešku prednost. Koju dobro koristi.
Kocka se. Ovo bi u pokeru bilo all in sa jednim malom parom. Blef.
Ali treba znati kada stati. Kako vrijeme prolazi odaje se i pokaziva slabosti. Mogao bi biti pročitan. Vidim na flight radaru da se oko granice sa Moldavijom vrte USAF tankeri i izviđači. Nisu tu bez razloga. Tanker se ne šalje za par aviona.
Ne ide ovo ništa na dobro. Jedino Valkira ili Putinovo odustajanje mogu sigurno zaustaviti ova kola koja jure niz brdo. Ili pobjeda Ukrajinaca nad ruskom vojskom.
Zaista treba pomoći Ukrajini svim sredstvim. Putin je krenuo all in, na stolu je više od Ukrajine.
Nije ovo oko sitnih interesa. Ovo je oko moći, želi veličinu carske Rusije i utjecaj SSSRa, a sebe na čelu. Ukrajina je tek prvi korak.
Priče o NATO provokacijama, panslavizmu, demilitarizaciji... su samo demagogija i mazanje očiju.
Ne slažem se da su sankcije neefikasne. Treba proći vremena da efekt krene i tek onda se vide rezultati.
Ne slažem se ni da je zapad zabrinut za vlastiti komfort. Nije oko komforta, nego oko straha od nuklearne kataklizme.
Ali slažem se sa autorom da Putin možda i nije lud. Nego igra hladno i proračunato. Zaista, stavljanjem prsta na dugme, paralizirao je zapad i stekao stratešku prednost. Koju dobro koristi.
Ali treba znati kada stati. Kako vrijeme prolazi odaje se i pokaziva slabosti. Mogao bi biti pročitan. Vidim na flight radaru da se oko granice sa Moldavijom vrte USAF tankeri i izviđači. Nisu tu bez razloga. Tanker se ne šalje za par aviona.
Ne ide ovo ništa na dobro. Jedino Valkira ili Putinovo odustajanje mogu sigurno zaustaviti ova kola koja jure niz brdo. Ili pobjeda Ukrajinaca nad ruskom vojskom.
Zaista treba pomoći Ukrajini svim sredstvim. Putin je krenuo all in, na stolu je više od Ukrajine.
Nije ovo oko sitnih interesa. Ovo je oko moći, želi veličinu carske Rusije i utjecaj SSSRa, a sebe na čelu. Ukrajina je tek prvi korak.
Priče o NATO provokacijama, panslavizmu, demilitarizaciji... su samo demagogija i mazanje očiju.
Od prvog dana su Rivet joint-i , Joint stars-i u patroli iznad Poljske i Rumunjske, te Global hawk-i iznad Crnog mora. Bez prestanka.IB43 wrote:Zanimljiva kolumna, kako Putin ostvaruje prednost.
KC-135, KC-130, KC-10 ih podržavaju non stop. Gusto je.
μολὼν λαβέ
Moguće. Nisam gledao ranije. Nije mi palo na pamet da bi ih uveli u sustav. A ima smisla, šalju jasnu poruku: Tu smo.
Ne razumijem Putina. Kroz integracije sa zapadom je mogao izgraditi Rusiju snažniju od carske i SSSRa zajedno.
Izabrao je silu i izolaciju. A to uvijek završi onom narodnom: Tko se mača laća, od mača pogiba.
Ne razumijem Putina. Kroz integracije sa zapadom je mogao izgraditi Rusiju snažniju od carske i SSSRa zajedno.
Izabrao je silu i izolaciju. A to uvijek završi onom narodnom: Tko se mača laća, od mača pogiba.
Od prvog dana su tamo, sve po PS-u, sa uključenim transponderima i duboko u NATO zračnom prostoru, da ne bi bilo zabune. Dok Global hawk i ostali strateški izviđački UAV-i su malo vidljivi, a veći dio vremena sa isključenim transponderima.IB43 wrote:Moguće. Nisam gledao ranije. Nije mi palo na pamet da bi ih uveli u sustav. A ima smisla, šalju jasnu poruku: Tu smo.
Da, izgleda kao da mu se odjednom žuri. Špekulira se o razlozima, od izbora 2024, pa do zdravstvenog stanja..Tko će ga znati.
μολὼν λαβέ
Imate kakav izvor?Mirok wrote:Ništa čudno,plus što su dronovi na nebu Ukrajine.
μολὼν λαβέ
-
Mirok
- Brigadni General

Žuri mu se i jer mu ne ide kako bi htio.
Brine ga rasputica,sankcije će sve jače osjećati,moral vojnika nije dobar.
Sada se vidi i da je konvoj u gabuli,nedostaje goriva,rezervnih dijelova,nema guma za točkaše,nema hrane ,vojnici gladuju,konvoj uglavnom stoji i čeka.
Ukrajinci su počeli i napadati i rusi razmišljaju da dio konvoja vrate na sjever,ali ni za to nemaju goriva i dijelova.
Problem im je što je zbog rasputice kretanje konvoja ograničeno samo na cestu,a logistika koju prevoze im fali u napadnim djelovanjima.
Brine ga rasputica,sankcije će sve jače osjećati,moral vojnika nije dobar.
Sada se vidi i da je konvoj u gabuli,nedostaje goriva,rezervnih dijelova,nema guma za točkaše,nema hrane ,vojnici gladuju,konvoj uglavnom stoji i čeka.
Ukrajinci su počeli i napadati i rusi razmišljaju da dio konvoja vrate na sjever,ali ni za to nemaju goriva i dijelova.
Problem im je što je zbog rasputice kretanje konvoja ograničeno samo na cestu,a logistika koju prevoze im fali u napadnim djelovanjima.
Mirok wrote:Eh LemiLemi_O2 wrote:Imate kakav izvor?Mirok wrote:Ništa čudno,plus što su dronovi na nebu Ukrajine.
μολὼν λαβέ
-
Mirok
- Brigadni General

Objavljeno je bilo na nekoliko mjesta,prije par dana.
Bilo je navedena precizna ruta(nacrtano na karti Ukrajine) kretanja američkog drona.
To sam vidio dok sam guglao,onako,kako se prikazuju razni izvori.
Koliko znam izviđanja dronovima se nastavljaju svakodnevno,bez prestanka.
Svi obavještajni podaci se prosljeđuju Ukrajincima u realnome vremenu.
Bilo je navedena precizna ruta(nacrtano na karti Ukrajine) kretanja američkog drona.
To sam vidio dok sam guglao,onako,kako se prikazuju razni izvori.
Koliko znam izviđanja dronovima se nastavljaju svakodnevno,bez prestanka.
Svi obavještajni podaci se prosljeđuju Ukrajincima u realnome vremenu.