Invazija Ukrajine
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Invazija Ukrajine
To potvrđuje informaciju koju imam sa početka invazije ,a informacija je iz sigurnoga izvora.
Nije mi bilo jasno zašto se to ne navodi u medijima.
Dakle,rusi su bili krenuli u nekakav pomorski napad / desant na Crnome moru.
Ukrajinci su ih napali još za vrijeme plovidbe i uglavnom ih potopili,nakon čega su se rusi povukli.
Bilo je spomenuto da su ruse zasuli plotunima raketa sa obalnih MOLova,bez preciziranja koje je oružje upotrebljeno.
Uglavnom,to znači da su Ukrajinci učinili Neptun operativnim i da su uspjeli sačuvati ih od prvih udara.
Nije mi bilo jasno zašto se to ne navodi u medijima.
Dakle,rusi su bili krenuli u nekakav pomorski napad / desant na Crnome moru.
Ukrajinci su ih napali još za vrijeme plovidbe i uglavnom ih potopili,nakon čega su se rusi povukli.
Bilo je spomenuto da su ruse zasuli plotunima raketa sa obalnih MOLova,bez preciziranja koje je oružje upotrebljeno.
Uglavnom,to znači da su Ukrajinci učinili Neptun operativnim i da su uspjeli sačuvati ih od prvih udara.
Gadna situacija.BMW otpustio 15 000 radnika zbog nedostatka sirovine iz Ukrajine,Austrija neutralna,pametno.
Putin fanatik,kult licnosti slican Napoleonu,Hitleru....jos rastom isto tako nizak :=)Ne vidim opciju da on izgubi rat na bojnom polju od Ukrajine.To je nemoguce.On ide do kraja i to je pitanje casti i bolesnog ega
.Opcija da on gubi na bojnom polju ce gotovo sigurno znaciti aktivaciju nuklearnog arsenala.
Ukrajina sa jasnim stavom i moralom na jako visokom nivou,budi se jak nacionalni identitet tako da sve manje sanse vidim za sporazum i pristanak na Ruske uvjete.
Ruska taktika o pustanju civila je ono sto Srbi nisu uradili na Vukovaru i tako su se zajebali, al Ruje znaju sta rade i ako civili izadju iz gradova oni obicno brzo padaju.Mislim da se Putin nece zaustaviti na Ukrajini nego da bi Moldavija ,odnosno njen istocni dio samoproglasena republika Pridnjestrovlje mogli biti slijedeci na udaru a tim je veca opasnost od prosirenja sukoba
.Rijesenje vidim u sporazumu koji nije izvijestan, jer su i jedni i drugi gadno zagrizli.Ili u ubojstvu Putina od strane njegovih,ali onaj ko to pokusa mora biti svijestan da ce ako ne uspije zavrsiti isto kao i neuspjesni atentatori na Hitlera.Kao obavjestajac Putin sigurno ima dobre osobne odnose sa sefovima obavjestajnih Ruskih struktura i tesko da ce uspjeti insajdeski atentat.Sve otezava njegov strahovito jaki ego i kult licnosti.
Objektivno vrlo teska situacija :=)
Putin fanatik,kult licnosti slican Napoleonu,Hitleru....jos rastom isto tako nizak :=)Ne vidim opciju da on izgubi rat na bojnom polju od Ukrajine.To je nemoguce.On ide do kraja i to je pitanje casti i bolesnog ega
.Opcija da on gubi na bojnom polju ce gotovo sigurno znaciti aktivaciju nuklearnog arsenala.
Ukrajina sa jasnim stavom i moralom na jako visokom nivou,budi se jak nacionalni identitet tako da sve manje sanse vidim za sporazum i pristanak na Ruske uvjete.
Ruska taktika o pustanju civila je ono sto Srbi nisu uradili na Vukovaru i tako su se zajebali, al Ruje znaju sta rade i ako civili izadju iz gradova oni obicno brzo padaju.Mislim da se Putin nece zaustaviti na Ukrajini nego da bi Moldavija ,odnosno njen istocni dio samoproglasena republika Pridnjestrovlje mogli biti slijedeci na udaru a tim je veca opasnost od prosirenja sukoba
.Rijesenje vidim u sporazumu koji nije izvijestan, jer su i jedni i drugi gadno zagrizli.Ili u ubojstvu Putina od strane njegovih,ali onaj ko to pokusa mora biti svijestan da ce ako ne uspije zavrsiti isto kao i neuspjesni atentatori na Hitlera.Kao obavjestajac Putin sigurno ima dobre osobne odnose sa sefovima obavjestajnih Ruskih struktura i tesko da ce uspjeti insajdeski atentat.Sve otezava njegov strahovito jaki ego i kult licnosti.
Objektivno vrlo teska situacija :=)
Ja se bavim.Stanky069 wrote:Samo cijena žitarica raste i bez ovog sranja...ne znam jel se tko od vas bavi poljoprivredom, ali sjetva nikad nije bila skuplja nego ova sad... Krajem prošle godine cijena umjetnog gnojiva je bila oko 300% veća u odnosu na početak godine.
Perspektive u ratarstvu ovdje nema. S time se bave države s puno, puno većim površinama nego mi: Ukrajina, Rusija, Kanada i USA.
Hrvatska bi se trebala orijentirati na poljoprivredu u kojoj je potrebno znanje i tehnologija, prirodne uvjete imamo. Jednostavno, cijena energenata u ratarstvu, male površine, puno vremena po jedinici površine čini ratarsku proizvodnju neisplativom.
+bolesno nakaradan sustav izravnih plaćanja, gdje postaješ isplativ na 150ha ratarske proizvodnje, zbog ekonomije obujma, dovest će ili je dovelo do toga da je ostao u svakom selu jedan jaki poljoprivrednik koji ima silos, kupuje sve, a ostali su na razini njegovih vazala.
Put your money where your mouth is.
-
Mirok
- Brigadni General

Mislim da se to već i desilo.timmy75 wrote:Ja se bavim.Stanky069 wrote:Samo cijena žitarica raste i bez ovog sranja...ne znam jel se tko od vas bavi poljoprivredom, ali sjetva nikad nije bila skuplja nego ova sad... Krajem prošle godine cijena umjetnog gnojiva je bila oko 300% veća u odnosu na početak godine.
Perspektive u ratarstvu ovdje nema. S time se bave države s puno, puno većim površinama nego mi: Ukrajina, Rusija, Kanada i USA.
Hrvatska bi se trebala orijentirati na poljoprivredu u kojoj je potrebno znanje i tehnologija, prirodne uvjete imamo. Jednostavno, cijena energenata u ratarstvu, male površine, puno vremena po jedinici površine čini ratarsku proizvodnju neisplativom.
+bolesno nakaradan sustav izravnih plaćanja, gdje postaješ isplativ na 150ha ratarske proizvodnje, zbog ekonomije obujma, dovest će ili je dovelo do toga da je ostao u svakom selu jedan jaki poljoprivrednik koji ima silos, kupuje sve, a ostali su na razini njegovih vazala.
-
Mirok
- Brigadni General

Izgleda da je stvarno ubijen gen Gerasimov.
To bi bio treći ubijeni general sa ruske strane.
Suhovecki,Magomedov i sada Gerasimov.
Tri generala u manje od dva tjedna
To bi bio treći ubijeni general sa ruske strane.
Suhovecki,Magomedov i sada Gerasimov.
Tri generala u manje od dva tjedna
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2345785
Pomakli su se sa mjesta promatrača i zauzeli stranu. Mislim da su se prepali da bi i oni mogli proći poput Putina, Tajvan im je slaba točka.
BTW Koliko se nekima čini bez veze povlačenje npr. Coca Cole iz Rusije. Radi se o zatvaranju pogona, masovnim otkazima i slabljenju ekonomije. To nije bezazleno i više je od toga mogu li Rusi kupiti Colu ubuduće, to nije problem.
Ovakav pristup bi Kinu razorio više nego Rusiju. A dugoročno vratio industriju i proizvodnju natrag na zapad.
Pomakli su se sa mjesta promatrača i zauzeli stranu. Mislim da su se prepali da bi i oni mogli proći poput Putina, Tajvan im je slaba točka.
BTW Koliko se nekima čini bez veze povlačenje npr. Coca Cole iz Rusije. Radi se o zatvaranju pogona, masovnim otkazima i slabljenju ekonomije. To nije bezazleno i više je od toga mogu li Rusi kupiti Colu ubuduće, to nije problem.
Ovakav pristup bi Kinu razorio više nego Rusiju. A dugoročno vratio industriju i proizvodnju natrag na zapad.
Last edited by IB43 on 09 Mar 2022, 13:02, edited 1 time in total.
Kina ga može izvući, veliko su tržište. Istodobno bi Kina imala i glavnu ulogu u tom savezu i postala još jača.
To je ono što sam napominjao više puta. Zapad niti želi, niti će dozvoliti slabu Rusiju. Najsretniji bi bio sa Rusijom na svojoj strani.
Kina je lukav i opasan igrač. Ne robuju egu i glupostima, fokusiraju se na bitno, naučili od zapada.
To je ono što sam napominjao više puta. Zapad niti želi, niti će dozvoliti slabu Rusiju. Najsretniji bi bio sa Rusijom na svojoj strani.
Kina je lukav i opasan igrač. Ne robuju egu i glupostima, fokusiraju se na bitno, naučili od zapada.
Objavili Ukrajinci detalje...Mirok wrote:Imam podatak da su Ukrajinci jučer potopili ruski ratni brod.
Na brod je ispaljeno više projektila i izgleda da protumjere broda nisu bile učinkovite.
Mislim da su to rakete Neptun ,koje je Ukrajina usavršavala još ranije i ispaljene su sa MOLova.
Poslali su dva patrolna broda da namame korvetu u već pripremljeni tj naciljani dio mora,poklopili sa plotunima ispaljenim iz dva Grada...nikakve protubrodske krstareće rakete nisu koristili...znači običnim VBR-om su ga uspjeli poklopiti...svaka im čast.
-
Mirok
- Brigadni General

Ako je to točno,skidam kapu na kreativnosti.
Gradom (VBR zemlja- zemlja) srediti pokretnu metu,brod,stvarno je za čestitati.
Jer takav sistem djeluje da tuče prostoriju,ne pojedinačni cilj,a rakete djeluju fragmentarno.
Tu je stvarno netko znao što radi!
Gradom (VBR zemlja- zemlja) srediti pokretnu metu,brod,stvarno je za čestitati.
Jer takav sistem djeluje da tuče prostoriju,ne pojedinačni cilj,a rakete djeluju fragmentarno.
Tu je stvarno netko znao što radi!
Slusajte Admirala Losu .Struka treba pricati o situacjiji.Sad svi generali, a do juce bili epidemiolozi :=)
https://www.youtube.com/watch?v=bbEieaS3gFQ&t=6s
Zamislite stajat sa strane i promatrati recimo likove koji ovo napušeni gledaju.Darko11 wrote:Slusajte Admirala Losu .Struka treba pricati o situacjiji.Sad svi generali, a do juce bili epidemiolozi :=)
Put your money where your mouth is.
-
Mirok
- Brigadni General

To komentirati=gubitak vremena.Darko11 wrote:Slusajte Admirala Losu .Struka treba pricati o situacjiji.Sad svi generali, a do juce bili epidemiolozi :=)
Jesu li sve te sankcije bile baš dobro promišljene ??? Koga bi one ustvari najviše pogodile ???
Sinoć u 20:50 T-portal objavio kako je Njemački kancelar Olaf Scholz izjavio da odbija ubrzanu proceduru za članstvo Ukrajine u Europskoj uniji.
Nijemci povukli ručnu i ubacili u rikverc. Polako se topi humanizam i borba za Ukrajinska prava. Danas je Porsche obustavio proizvodnju automobila, sutra obustavlja Mercedes, pa onda koncern VW,
pa onda radnici na čekanje, pa benzin preko 3 Eura, pa smrzavanje i nestašice struje. Nakon toga će se ljubav i potpora prema Zelinskom istopiti kao sladoled na suncu pa će ga na kraju sami i uhapsiti.
Lijepo je iz tople sobe sa sitom guzicom blejati o ljudskim pravima i zločinima protiv čovječnosti, ali kada sam završiš na ulici jer je firma propala tada blejanje malo stane. Pa ti onda nestane struje svaki
dan od 8 - 16 sati, pa benzin dođe na 3 Eura litru, pa se kruh počne prodavati na točkice, e tada svi najednom postaju realisti i egzistencijalisti! Tako to krene od humanizma do egzistencijalizma u sedam dana.
A ova faca je meni na TV izgledala najodlučnija od svih, dok se prijetilo sankcijama Rusiji.
Sinoć u 20:50 T-portal objavio kako je Njemački kancelar Olaf Scholz izjavio da odbija ubrzanu proceduru za članstvo Ukrajine u Europskoj uniji.
Nijemci povukli ručnu i ubacili u rikverc. Polako se topi humanizam i borba za Ukrajinska prava. Danas je Porsche obustavio proizvodnju automobila, sutra obustavlja Mercedes, pa onda koncern VW,
pa onda radnici na čekanje, pa benzin preko 3 Eura, pa smrzavanje i nestašice struje. Nakon toga će se ljubav i potpora prema Zelinskom istopiti kao sladoled na suncu pa će ga na kraju sami i uhapsiti.
Lijepo je iz tople sobe sa sitom guzicom blejati o ljudskim pravima i zločinima protiv čovječnosti, ali kada sam završiš na ulici jer je firma propala tada blejanje malo stane. Pa ti onda nestane struje svaki
dan od 8 - 16 sati, pa benzin dođe na 3 Eura litru, pa se kruh počne prodavati na točkice, e tada svi najednom postaju realisti i egzistencijalisti! Tako to krene od humanizma do egzistencijalizma u sedam dana.
A ova faca je meni na TV izgledala najodlučnija od svih, dok se prijetilo sankcijama Rusiji.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
O čemu ti pričaš? Koje nestašice struje. Koji otkazi? Koliko mi imamo termoelektrana? Cijena nafte je trenutno u padu.
Ali dobro je čuti takve priče sa ruske strane, znači sankcije djeluju.
Logično.
Ali dobro je čuti takve priče sa ruske strane, znači sankcije djeluju.
Logično.
Ukrajinska bespilotna letilica pala u Zagrebu ??? Što radi NATO PZO ???
“Čvrsto vjerujem da se radi o izviđačkom dronu koji izgleda kao raketa. Čini se da se ozbiljno pokvario, preletio cijelu Mađarsku i na kraju srušio u Zagrebu”,
stoji u objavi ovog stručnjaka za vojne letjelice.
https://portal.braniteljski-forum.com/b ... u-1OIU_HUI
“Čvrsto vjerujem da se radi o izviđačkom dronu koji izgleda kao raketa. Čini se da se ozbiljno pokvario, preletio cijelu Mađarsku i na kraju srušio u Zagrebu”,
stoji u objavi ovog stručnjaka za vojne letjelice.
https://portal.braniteljski-forum.com/b ... u-1OIU_HUI
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
-
Mirok
- Brigadni General

Naši problemi sa sankcijema su minorni prema" blagodatima" koje bi imali ako bi nam na granice došli" ruski oslobodioci".
Te blagodati možemo pratiti u Ukrajini.
Te blagodati možemo pratiti u Ukrajini.
- istra champion
- Cinker - bojna

Darko11 wrote:Slusajte Admirala Losu .Struka treba pricati o situacjiji.Sad svi generali, a do juce bili epidemiolozi :=)
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana