Što kada ti odbiju zahtjev za oruzje?
Što kada ti odbiju zahtjev za oruzje?
Danas doslo rijesenje da mi se odbija zahtjev za lovacku pušku jer bi moglo biti "zloupotrijebljeno".
Što dalje?Dali slati žalbu ili probati ispocetka poslati zahtjev ili se preseliti u drugu županiju(imam uslove da to napravim) pa probati tamo.
Da napomenem,nisam nikada imao nikakvo "remečenje javnog reda i mira" , sa susedima sam si dobar,ne konzumiram alkohol, imao sam kada sam još bio maloljetan par puta su me optuzili za provale(bio sam u krivom drustvu) ali nikada nisam bio osuđivan. Ali to je bilo prije 17 god.
Što dalje?Dali slati žalbu ili probati ispocetka poslati zahtjev ili se preseliti u drugu županiju(imam uslove da to napravim) pa probati tamo.
Da napomenem,nisam nikada imao nikakvo "remečenje javnog reda i mira" , sa susedima sam si dobar,ne konzumiram alkohol, imao sam kada sam još bio maloljetan par puta su me optuzili za provale(bio sam u krivom drustvu) ali nikada nisam bio osuđivan. Ali to je bilo prije 17 god.
- Original_G
- Cinker - bojna

- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Što kada ti odbiju zahtjev za oruzje?
probaj traziti da se ocituju zasto ti je odbijen zahtjev, nisu ti duzni reci zasto ali mozes pokusati na lijep nacin upitati da te zanima u cemu je problem.
onda probaj u drugoj zupaniji...
onda probaj u drugoj zupaniji...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ne znam koliko bude to upalilo. očito da ga imaju u "evidenciji" zbog nečega.
Kad sam ja nedavno tražio novu dozvolu na provjeru su došli sa "povećim" ispisom (stari dobri iglični printer) na kojem je bilo napisano tko zna što, ali očito sve što njih zanima.
U MUP-u imaju svakojake evidencije , pa čak i da li si i kada legitimiran i zbog čega.
Normalno je da ako si više puta zatečen u krivom društvu i na krivom mjestu da postoji opravdana sumnja da si i ti takvih sklonosti.
pa i stara narodna poslovica kaže : Sa kim si takav si !! Tako da ne vjerujem baš da ćeš što postići ako se prijaviš u drugu županiju, jer evidencija vrijedi za cjelokupnu RH.
Više bi vredilo topao prijateljski razgovor sa referentom za oružje (jer ipak je i on član komisije)ili kao što ti je i MIke rekao da zamoliš za objašnjenje razloga za odbijanje te nakon toga da nešto pokušaš.
Najednostavnije a sa velikom šansom da dobiješ je da su učlaniš u streljački klub.....da marljivo treniraš......da napraviš vrhunske rezultate...da te uvrste u reprezentaciju.....onada uz potporu SSH i na njihovu molbu možda ti odobre.
Ali ovo sve je samo naučna fantastika jer samo nekolicina mogu to napraviti.
Kad sam ja nedavno tražio novu dozvolu na provjeru su došli sa "povećim" ispisom (stari dobri iglični printer) na kojem je bilo napisano tko zna što, ali očito sve što njih zanima.
U MUP-u imaju svakojake evidencije , pa čak i da li si i kada legitimiran i zbog čega.
Normalno je da ako si više puta zatečen u krivom društvu i na krivom mjestu da postoji opravdana sumnja da si i ti takvih sklonosti.
pa i stara narodna poslovica kaže : Sa kim si takav si !! Tako da ne vjerujem baš da ćeš što postići ako se prijaviš u drugu županiju, jer evidencija vrijedi za cjelokupnu RH.
Više bi vredilo topao prijateljski razgovor sa referentom za oružje (jer ipak je i on član komisije)ili kao što ti je i MIke rekao da zamoliš za objašnjenje razloga za odbijanje te nakon toga da nešto pokušaš.
Najednostavnije a sa velikom šansom da dobiješ je da su učlaniš u streljački klub.....da marljivo treniraš......da napraviš vrhunske rezultate...da te uvrste u reprezentaciju.....onada uz potporu SSH i na njihovu molbu možda ti odobre.
Ali ovo sve je samo naučna fantastika jer samo nekolicina mogu to napraviti.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
mislim da ništa od toganellazg wrote: kada sam još bio maloljetan par puta su me optuzili za provale(bio sam u krivom drustvu) ali nikada nisam bio osuđivan. Ali to je bilo prije 17 god.
Možeš se žaliti, naravno, navodeći vremenski protek i ostale argumente ali mislim da ništa od toga čak niti u drugoj županiji jer i tamo će se provjeravati iste evidencije.
D-V-C
M R K I
M R K I
- Original_G
- Cinker - bojna

korisno?
Izvadak iz Zakona o policiji:
"Članak 75.
Prikupljeni i u evidencije uneseni osobni podaci moraju se odmah brisati u slučaju kada se utvrdi da nisu točni ili su prestali postojati razlozi, odnosno uvjeti radi kojih je osobni podatak unesen u odgovarajuće evidencije.
Posebnim zakonom određuju se osobni podaci koji se moraju pohraniti u pismohrani te tako čuvati kao zaštićena arhivska građa."
Izvadak iz Zakona o policiji:
"Članak 75.
Prikupljeni i u evidencije uneseni osobni podaci moraju se odmah brisati u slučaju kada se utvrdi da nisu točni ili su prestali postojati razlozi, odnosno uvjeti radi kojih je osobni podatak unesen u odgovarajuće evidencije.
Posebnim zakonom određuju se osobni podaci koji se moraju pohraniti u pismohrani te tako čuvati kao zaštićena arhivska građa."
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
kriminalističke evidencije služe policiji kako bi im pomogli u mnogim stvarima - pa i odlučivanju o tome kome odobriti nabavku oružja.
U ovom slučaju očito razlozi nisu prestali ili nikada nisu bili pogrešnji
U ovom slučaju očito razlozi nisu prestali ili nikada nisu bili pogrešnji
D-V-C
M R K I
M R K I
- Original_G
- Cinker - bojna

ne košta napisati eventualno zahtjev da se briše iz tog i tog razloga prema čl...
makar ne vidim zakaj se moramo nadati da možda budemo u mogućnosti s nekim porazgovarati ili dobiti odgovor o razlozima odbijanja... ipak se recimo radi o meni nije da pitam za nekoga drugoga?
nije ispravno da sistem skriva tvoje podatke od tebe, kak "Stasi" ili "Securitatea"?
makar ne vidim zakaj se moramo nadati da možda budemo u mogućnosti s nekim porazgovarati ili dobiti odgovor o razlozima odbijanja... ipak se recimo radi o meni nije da pitam za nekoga drugoga?
nije ispravno da sistem skriva tvoje podatke od tebe, kak "Stasi" ili "Securitatea"?
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- BojnikPerGall
- Desetnik

Dijelim mišljenje s mrkijem i definitivno je očito to razlog.
Očito je provjera negativna i policija ima apsolutno pravo tako odlučiti te mislim da žalba tu ne bi pomogla.
No,ništa te ne košta da probaš.
Prezalak u drugu županiju neće ti pomoći jer si očito evidentiran u kaznenoj evidenciji a policija ih u svim Upravama provjerava na isti način.
Očito je provjera negativna i policija ima apsolutno pravo tako odlučiti te mislim da žalba tu ne bi pomogla.
No,ništa te ne košta da probaš.
Prezalak u drugu županiju neće ti pomoći jer si očito evidentiran u kaznenoj evidenciji a policija ih u svim Upravama provjerava na isti način.
- Original_G
- Cinker - bojna

formiraj više to ko molbu i traži razgovor s referentom ili obrazloženje
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- BojnikPerGall
- Desetnik

Uspio sam preko nekih "veza" saznati zakaj su me odbili.Moja žena je prije nekih cca 2 godine bila napadnuta sa puškom od strane svoga brata(da znam da sam se oženil u blesavu familiju) i zbog toga ja nemrem dobit oružje.RAZVEST ČU SE 
bez ljutnje ali to je samo još jedan od razloga zbog čega su te odbili, pa čak i da se razvedeš (što ti nikako ne želim) od legalnog posjedovanja oružja ništa......
D-V-C
M R K I
M R K I
Mijenjam "brdo" štapova za ribolov i ribolovnih rola za bilo kakvu zračnu pušku.Krešo Bukvić wrote:Nažalost, preporučujem ti ribolov
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
-
GODSKILLER
- Pozornik

Zašto 1991. nisu bili tako strogi,nego su primali svakog...puštali iz zatvora one koji se ipak više ne mogu prominiti,zato je i bilo sranja u ratu...znači kad triba UBIJATI ZA POLITIKU ONDA SI SPOSOBAN A KAD TRIBA braniti jedino što imaš(ŽIVOT) onda si nesposoban...
NASILJE U SAMOOBRANI NIJE NASILJE TO JE INTELIGENCIJA.......MALCOM X
BOLJE JE IMATI A NE TRIBATI,NEGO TRIBATI A NEMATI
BOLJE JE IMATI A NE TRIBATI,NEGO TRIBATI A NEMATI
Druga vremena, drugi običaji.
Nigdje ne piše da kriminalci nemaju pravo braniti zemlju u slučaju rata. A da je kriminalac ipak samo kriminalac vidjelo se i u ratu, to je točno. Neka pravila se baš ne primjenjuju dosljedno kada su u pitanju izvanredne situacije.
Da se to opet ponovi, opet bi bilo isto.
Nigdje ne piše da kriminalci nemaju pravo braniti zemlju u slučaju rata. A da je kriminalac ipak samo kriminalac vidjelo se i u ratu, to je točno. Neka pravila se baš ne primjenjuju dosljedno kada su u pitanju izvanredne situacije.
Da se to opet ponovi, opet bi bilo isto.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata