CHAT

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Re: CHAT

Post by jolly » 24 Oct 2020, 14:32

johnnyboyy1711 wrote:
lex-lutor wrote:Te informacije ces naci na srpskom forumu jer tamo ima dosta ekipe koja je bila blizu te proizvodnje i to vrlo strucnih ljudi...
Da nisam pobrao ban nakon što sam napisao da sam iz Hrvatske i jel ima tko informaciju o novim zastavinim puškama, možda i bih :)
Ima tamo ljudi koji su aktivni i iz Hrvtaske, pa ih ne baniraju.
Mora da si im jos ponesto napisao, da zacinis poantu, a oni se nadurili, pa su te banirali... :mrgreen: :mrgreen: he, he, he...

Medjutim, ja tamo pogledam povremeno (jednom u dva mjeseca, prosjek), sta ima, i mogu reci da bas nekih velikih znalaca tamo vidio nisam, kvaliteta postova je vrlo niska. Tako da sa baniranjem tamo, nisi bas nesto propustio.

K tome, cijeli forum i web sajt im je na prodaju, ni vlasnik nije bas nesto zainteresiran. Zivotarenje.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 24 Oct 2020, 20:14

jolly wrote:
johnnyboyy1711 wrote:
lex-lutor wrote:Te informacije ces naci na srpskom forumu jer tamo ima dosta ekipe koja je bila blizu te proizvodnje i to vrlo strucnih ljudi...
Da nisam pobrao ban nakon što sam napisao da sam iz Hrvatske i jel ima tko informaciju o novim zastavinim puškama, možda i bih :)
Ima tamo ljudi koji su aktivni i iz Hrvtaske, pa ih ne baniraju.
Mora da si im jos ponesto napisao, da zacinis poantu, a oni se nadurili, pa su te banirali... :mrgreen: :mrgreen: he, he, he...

Medjutim, ja tamo pogledam povremeno (jednom u dva mjeseca, prosjek), sta ima, i mogu reci da bas nekih velikih znalaca tamo vidio nisam, kvaliteta postova je vrlo niska. Tako da sa baniranjem tamo, nisi bas nesto propustio.

K tome, cijeli forum i web sajt im je na prodaju, ni vlasnik nije bas nesto zainteresiran. Zivotarenje.
Nemam razloga lagat, imam čak negdje kopiju posta. Imao sam jedan jedini post vezan za upit u vezi ZPAP puški. Radi se o https://www.mycity-military.com/ stranici.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 25 Oct 2020, 00:13

Ups!
:A00:
Misunderstanding!
Moja greska!
Pretpostavio sam (a pretpostavka je majka svi gresaka), da je ovdje rijec o stranici lorist.
Ocito, nije.
Isprike, s moje strane!
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Oct 2020, 11:33

Ja sam mislio na ovaj forum:

https://snajperskimetak.org
Nemoguće je Nemoguće

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 25 Oct 2020, 13:22

jolly wrote:Ups!
:A00:
Misunderstanding!
Moja greska!
Pretpostavio sam (a pretpostavka je majka svi gresaka), da je ovdje rijec o stranici lorist.
Ocito, nije.
Isprike, s moje strane!
Ima i u forumu Lorist dosta stručnih ljudi , mislim na ljude od struke . Druga je stvar što je forum više mrtav nego aktivan, izgleda da neće dugo iako tako već dugo životare.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 25 Oct 2020, 21:07

johnnyboyy1711 wrote:
Stvarno su te banirali samo jer si iz HR?

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 25 Nov 2020, 16:55

novo sranje.. nije dobro...

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 29 Mar 2022, 16:35

E, svasta!

https://www.novilist.hr/novosti/crna-kr ... fresh=true
Požežaninu našli top “mužar”. Oduzeli mu ga jer ga nije prijavio u zakonskom roku od osam dana
Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakom s područja Požege i utvrdili da posjeduje top “mužar”, a kojeg nije u zakonskom roku od osam dana prijavio nadležnom tijelu kako bi ga registrirao.
Top je izuzet i pohranjen u prostorije policije, dok protiv 69-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Attachments
top-muzar-slika-80656904-717x478.jpg
Turn better into best!

Groff
Razvodnik
Razvodnik

Post by Groff » 29 Mar 2022, 20:55

Dobro da nije proglašen teroristom !
Ploviti je potrebno, živjeti nije !

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 29 Mar 2022, 22:08

Groff wrote:Dobro da nije proglašen teroristom !
Stigne. :A00:

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 02 Apr 2022, 14:36

:D moji požežani se još uvijek naoružavaju za slučaj da turci opet napadnu :A27:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 02 Apr 2022, 15:13

Vide ljudi kako nas j.bu koji imamo legalno,pa oni odlučili imati na crno. :A00:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 02 Apr 2022, 15:16

jolly wrote:E, svasta!

https://www.novilist.hr/novosti/crna-kr ... fresh=true
Požežaninu našli top “mužar”. Oduzeli mu ga jer ga nije prijavio u zakonskom roku od osam dana
Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakom s područja Požege i utvrdili da posjeduje top “mužar”, a kojeg nije u zakonskom roku od osam dana prijavio nadležnom tijelu kako bi ga registrirao.
Top je izuzet i pohranjen u prostorije policije, dok protiv 69-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Možda da ovo Jaglac prisajedini PZO u :A13:

pelin
Civil
Civil

Post by pelin » 07 Apr 2022, 13:39

Pozdrav ekipa!

Streljiva 9x19 nema ni za lijeka. Još početkom 3.mj dalo se nabaviti a sad nula bodova. Kako se snalazite?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 07 Apr 2022, 14:24

pelin wrote:Pozdrav ekipa!

Streljiva 9x19 nema ni za lijeka. Još početkom 3.mj dalo se nabaviti a sad nula bodova. Kako se snalazite?
Jednostavno.
Nemamo streljanu, od 2019, pa mi je onih pola zadnje kutije, jos u naftalinu
Turn better into best!

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 09 Apr 2022, 18:43

Prijeđite na .223 :)

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 09 Apr 2022, 23:29

snalazim se tako da sam od prve devetke koju sam kupio svaki mjesec dva osao u trgovinu i kupio kutiju a kad bi oso na streljanu sljedeci mjesec bi nadoknadio sve sto sam ispucao pa ajde dalje tako da sada imam solidnu kolicinu 9-tke. ista stvar i sa drugim kalibrima koje cesto koristim na streljani tipa 223 i 12ga

MatijaX
Razvodnik
Razvodnik

Post by MatijaX » 16 Apr 2022, 21:53

Ekipo, jel mi neko može svojim riječima komentirati gunove poput CZ TS 2 i CZ Shadow 2 ??
Znam, naravno da postoji sveznajući Internet, al me zanima vaše iskustvo/mišljenje/komentar?

Znam, da su to gunovi za natjecanja, al' me zanimaju karakteristike glavne(mala sila okidanja, kratki povratni hod obrača nakon pucanja,....), te razlika između ta dva guna?

Meni bi trebali samo za streljanu. Znam da postoje i druga rješanja za to mjesto,al me zanima vaše mišljenje??
Koji bi vi izabrali i zašto??

8-)
dzg

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 17 Apr 2022, 04:58

U zadnje vrijeme sklnon sam misljenu da je shadow 2, skoro pa best buy gun, tvornicki, za sportsko streljastvo.
Izuzetno precizan, da bi bio konkurentan u klasicnom streljastvu, a napravljen tako da je ujedno i za IPSC prakticki idealan.
Turn better into best!

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by timmy75 » 17 Apr 2022, 06:24

MatijaX wrote:Ekipo, jel mi neko može svojim riječima komentirati gunove poput CZ TS 2 i CZ Shadow 2 ??
Znam, naravno da postoji sveznajući Internet, al me zanima vaše iskustvo/mišljenje/komentar?

Znam, da su to gunovi za natjecanja, al' me zanimaju karakteristike glavne(mala sila okidanja, kratki povratni hod obrača nakon pucanja,....), te razlika između ta dva guna?

Meni bi trebali samo za streljanu. Znam da postoje i druga rješanja za to mjesto,al me zanima vaše mišljenje??
Koji bi vi izabrali i zašto??

8-)
Koja je namjena kupnje pištolja "za streljnu" i koliko novca misliš potrošiti?
Oba pištolja su natjecateljski modeli. S2 za IPSC divizija produkcija, TS2 za diviziju standard i precizu.
Ima više modela svakog, cijena osnvnog S2 ti je oko 1200-1300€, osnovnog TS2 oko 1500-1600€.¸

Glavna razlika je u mehanizmu okidanja, S2 ima okidač dvostruke i jednostruke akcije, dok je TS2 samo jednostruka akcija. Ako ti pištolj ne treba za samoobradnu i/ili IPSC produkciju, dvostruka akcija nije ni potrebna. Okidanje je lakše kod TS2, reset okidača je također kraći, a samo okidanje čišće. Iako, i kod S2 je tvorničko okidanje dobro, a može se dovesti na zavidnu razinu.

Ostale razlike su duža cijev kod TS2, veći ram kod TS2, S2 ima rail na ramu.

Hvat kod TS2 će odgovarati više osobama koje imaju veću šaku.

Na oba pištolja je relativno lako raditi kojekakve izmjene, a također oba ćeš dosta lagano prodati ako ti dosade.

Osobno, ako je samo "za streljanu" (plinkinig) izabrao bih TS2. Zašto? Jer mi bolje leži u ruci. Imam S2 jer pucam produkciju.
Put your money where your mouth is.

Post Reply