Invazija Ukrajine

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Re: Invazija Ukrajine

Post by Darko11 » 03 May 2022, 12:56

IB43 wrote:Zanimljivo kako je zapad glavni krivac za sve. Ruski iredentizam, srpski iredentizam, islamski fundamentalizam... sve je to zapad skrivio.

Nije. Takvi su kakvi jesu, nema zapad ništa sa time. Kao što zapad naginje imperijalizmu i kolonijalizmu. I nisu za to krivi ni Rusi, ni Arapi, ni Kinezi. Zapad je takav.

Upravo okrivljavanje zapada za sve i svašto jest propaganda. Slama za ovce, koju vam serviraju 3 huligana. Ne bi li sebe prikazali dobricama. Nisu oni huligani, to je ovaj sa zapada. I onda udri po prolaznicina, zapad ih je zvao da prođu, zapad je kriv. Mi smo dobri.
Okrivljivanje iskljucivo zapada jest propaganda, kao i okrivljivanje iskljucivo Rusa za sve ;) strasni Rusi i dobri Zapad je opet propaganda. .Kao sto rekoh nije posteno svrstati se na stranu bilo kojeg od dvojice huligana, jer oba dvojica su manje ili vise krivi za prebijanje slucajnih prolaznika.Udaraju svi po prolaznicima.To je problem.Malo vise citati ,istrazivati iz vise izvora bilo bi korisno.Prouciti Libiju,ISIL,Arapsko proljece,Afganistan,zivotopis i put Osame Bin Ladena,empatija senatora Bidena 95 te sa Bosanskim muslimanima, i ne empatija 96 te sa Cecenskim muslimanima ,nego podrska Ruske agresije i vjerovatno direktno uplitanje u smrt predsjednika Dudajeva.....svasta nesto.....i jos puno toga.Drugi huligan (zapad) je samo malo namazaniji i lukaviji ,ali ako ne ide manipulacija ostalima, uzme i on toljagu u ruke itekako.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 03 May 2022, 13:05

Prva rečenica je jako bitna.
Tako i sam ,osobno ,svakodnevno činim što mogu da na svaki način pomognem Ukrajini.
Nekako mi se ćini da su ljudi nekako brzo zaboravili što se događalo na našim prostorima.
Dobro se sjećam kako smo se mi čudili da svijet ne reagira na naše patnje !?
A sada neki kažu"pa što nas briga ,nije to naš rat" :A00:
Ali jest,vjerujte to je i naš rat !

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 03 May 2022, 13:07

Prva rečenica kod IBa .

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 03 May 2022, 13:11

Darko11 wrote:
IB43 wrote:Zanimljivo kako je zapad glavni krivac za sve. Ruski iredentizam, srpski iredentizam, islamski fundamentalizam... sve je to zapad skrivio.

Nije. Takvi su kakvi jesu, nema zapad ništa sa time. Kao što zapad naginje imperijalizmu i kolonijalizmu. I nisu za to krivi ni Rusi, ni Arapi, ni Kinezi. Zapad je takav.

Upravo okrivljavanje zapada za sve i svašto jest propaganda. Slama za ovce, koju vam serviraju 3 huligana. Ne bi li sebe prikazali dobricama. Nisu oni huligani, to je ovaj sa zapada. I onda udri po prolaznicina, zapad ih je zvao da prođu, zapad je kriv. Mi smo dobri.
Okrivljivanje iskljucivo zapada jest propaganda, kao i okrivljivanje iskljucivo Rusa za sve :D strasni Rusi i dobri Zapad je opet propaganda. .Kao sto rekoh nije posteno svrstati se na stranu bilo kojeg od dvojice huligana, jer oba dvojica su manje ili vise krivi za prebijanje slucajnih prolaznika.Udaraju svi po prolaznicima,sva trojica.To je problem.Malo vise citati ,istrazivati iz vise izvora bilo bi korisno.Prouciti Libiju,ISIL,Arapsko proljece,Afganistan,zivotopis i put Osame Bin Ladena,empatija senatora Bidena 95 te sa Bosanskim muslimanima, i ne empatija 96 te sa Cecenskim muslimanima ,nego podrska Ruske agresije i vjerovatno direktno uplitanje u smrt predsjednika Dudajeva.....svasta nesto.....i jos puno toga.Drugi huligan (zapad) je samo malo namazaniji i lukaviji ,ali ako ne ide manipulacija ostalima, uzme i on toljagu u ruke itekako.
Kada govorimo o Ukrajini, slobodno Ruse okriviš za sve, nisi puno pogriješio.

Globalno, situacija postaje siva, nikako crno-bijela. Problem nastaje kada moraš prolaziti ulicom (naš slučaj).

Činjenica je da je zapad izgradio najnaprednija i bogata društva u koja svi žele.

Drugim riječima, zapadnom huliganu ispada novac dok udara i možeš pokupiti. Kod druge trojice to nije slučaj.
E pa ja biram huligana sa zapada. Batina svakako dobijem, novac samo ako ovaj sa zapada udara. I dobro pazim da je siguran na ulici.
One bejzbol palice koje mi dobace, čuvam. Kada tada, neću prolaziti sam. Ako nas je dovoljno i svi sa bejzbol palicama, pokrenemo pitanje vlasništva ulice.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 03 May 2022, 13:17

Mirok wrote: Nekako mi se ćini da su ljudi nekako brzo zaboravili što se događalo na našim prostorima.
Dogadjalo se svasta.Nevini i naivni narod narod izginuo uzalud ,udbasi i kriminalci i olos profitirali ,ucvrstili vlast i obogatili,mafija narasla kao gljive poslije kise,trgovina gorivom i cigaratama izmedju Hr vlasti i Srba cvijetala,kriminal i droga iz Americkih filmova postali svakodnecnica,zaduzenost gradjana se udeseterostrucila,tvornice propale i poljoprivrednici a strani trgovinski lanci nikli ko gljive poslije kise koji radnicima daju buraniju a ne place,iseljavanje omladine....Dogodilo se nista novo sto se nije i prije dogadjalo.
IB43 wrote:
Darko11 wrote:
Drugim riječima, zapadnom huliganu ispada novac dok udara i možeš pokupiti.
Sa ovim se slazem,ali ja bih rekao da se mi konkretno "bivsa juga" nismo bas nakupili. :D

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 03 May 2022, 13:33

Darko11 wrote:
Sa ovim se slazem,ali ja bih rekao da se mi konkretno "bivsa juga" nismo bas nakupili. :D
Kako nismo. RH. Sufinancira nam poticaje, mostove, krpa dugove....
A i obični ljudi danas mogu lakše aplicirati za posao bilo gdje unutar EU i zaraditi nešto. Privatnici lakše izvoziti...

Naravno, batine smo dobili. I dobiti ćemo svaki put kada prolazimo ulicom. I tako sve dok smo sami i slabiji.

Preživljavanje.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 03 May 2022, 13:42

IB43 wrote:[quote="Darko11]

Kako nismo. RH. Sufinancira nam poticaje, mostove, krpa dugove....
A i obični ljudi danas mogu aplicirati za posao bilo gdje unutar EU i zaraditi nešto. Privatnici lakše izvoziti...

Naravno, batine smo dobili. I dobiti ćemo svaki put kada prolazimo ulicom. I tako sve dok smo sami i slabiji.

Preživljavanje.[/quote][/quote]

Prijatelju dobili smo k od ovce,i na njemu zvonce . :D

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 03 May 2022, 13:51

Darko11 wrote: ... Prijatelju dobili smo k od ovce,i na njemu zvonce .
tako je, baš to smo dobili, ali dobićemo ih još, zavrtiće nam se u glavi od zvonjave tih zvončića :lol:
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 03 May 2022, 23:55

Darko11 wrote:
Mirok wrote: Nekako mi se ćini da su ljudi nekako brzo zaboravili što se događalo na našim prostorima.
Dogadjalo se svasta.Nevini i naivni narod narod izginuo uzalud ,udbasi i kriminalci i olos profitirali ,ucvrstili vlast i obogatili,mafija narasla kao gljive poslije kise,trgovina gorivom i cigaratama izmedju Hr vlasti i Srba cvijetala,kriminal i droga iz Americkih filmova postali svakodnecnica,zaduzenost gradjana se udeseterostrucila,tvornice propale i poljoprivrednici a strani trgovinski lanci nikli ko gljive poslije kise koji radnicima daju buraniju a ne place,iseljavanje omladine....Dogodilo se nista novo sto se nije i prije dogadjalo.
IB43 wrote:
Darko11 wrote:
Drugim riječima, zapadnom huliganu ispada novac dok udara i možeš pokupiti.
Kužiš ti što sam htio reći ;)

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 04 May 2022, 07:51

Jako su mi nejasni svi koji su uvjereni da nema šanse za nuklearni rat i kako bi nuklearni rat donio svima loše. Istina! Svima nam se loše piše u slučaju nuklearnoga rata,
ali koga to interesira u Rusiji? Nikoga! Ako budu gubili rat lansirat će ne jednog Sarmata nego deset, ne jednog Poseidona nego sve koje imaju!! Niste dobro slušali što su govorili Rusi!
Medvedev ja na samom početku rata drugi ili treći dan rekao da zemlja (misli na planet zemlju) ne treba postojati, ako u njoj nema Rusije! Je l' razumijete kako oni razmišljaju?
Ne razmišljaju svi i ne mjere svojim laktom poput nas. Ako se mi bojimo za svoju guzicu, zašto se misli da se i oni boje? Putina su krivo procijenili! Ima 70 godina i odlučio je ili otići
u povijest sa stilom, ili izbrisati povijest! Vidim ja da je nekima Vama teško to za shvatiti?

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 04 May 2022, 09:53

Meni nisu jasni ovi koji misle da su Rusi različiti od drugih ljudi i da baš svi razmišljaju poput Putina iz propagande, i nemaju što izgubiti (Putin ima obItelj BTW).

Rusi lažu i prijete, ne da bi muljali i plašili nas. Nego vlastiti narod, kojemu se nastoje prikazati poput spasitelja od svega toga. U suprotnome bi Putin već sada doživio sudbinu cara Nikolaja II.

Jedino u slučaju proboja ukrajinskih trupa na Krim i u separatističke republike, mislim da bi bili u iskušenju za upotrebu manjih, taktičkih projektila. Strateški projektili i druge države, ne dolazi u obzir.
Ne vjerujem ni da bi Rusi izvršili. Za sada je potvrđen jedan slučaj ranjavanja zapovijednika od strane vlastitih vojnika.
Meni je sumnjiv i ovako visok broj ranjenih i poginulih generala. Kao i sve češće sabotaže u Rusiji. Teško izvedive bez pomoći iznutra.

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 04 May 2022, 12:27

Ono što izjavljuju predstavnici vlasti u Rusiji je van svake pameti. Taman da se sve drugo zanemari. Zadnja od tih izljeva je da Izrael pomaže naciste.

Mi se svakako moramo zapitati želimo li živjeti u svijetu u kojem je Ukrajina zgažena ili kojem se obranila.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 04 May 2022, 13:16

Očito pobjedu Putina ne žele ni sami Rusi.

https://twitter.com/TheDeadDistrict/sta ... 1637443584

Ovo je iznutra.

Bez obzira na sve kulturne razlike, svi ljudi se slažu u jednome. Žele živjeti slobodno i mirno, biti pošteno plaćeni za svoj rad, ne biti diskriminirani.

Glavosječe, tajkuni, šerifi, tirani.... se nikako ne uklapaju u to. Pogledajte kako se živi u državama od onih 4 huligana. Odgovor se sam nameće.

Rusi su ljudi kao i svi ostali. Žele isto što i svi drugi ljudi. I dobiti će to, na jedan ili drugi način. Narod nikada nitko nije pobijedio.
Kada tada, biti će nas i više sa bejzbol palicama na ulazu u ulicu. A tada, zbogom huligani. Tko se nije skrio, magarac je bio.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 04 May 2022, 14:33

Ariel wrote:Ono što izjavljuju predstavnici vlasti u Rusiji je van svake pameti. Taman da se sve drugo zanemari. Zadnja od tih izljeva je da Izrael pomaže naciste.

Mi se svakako moramo zapitati želimo li živjeti u svijetu u kojem je Ukrajina zgažena ili kojem se obranila.
Vidiš sada koliko ruske izjave imaju veze sa istinom i zdravom pameti.
Jedino me uvijek začude da si takvim izjavama opetovano pucaju u nogu...
Zadnja rečenica ti seže u bit stvari.......,a za mene je odgovor jasan !

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 04 May 2022, 14:59

Ja se recimo skoro u potpunosti slažem s ovime što kaže prof. Lovrinović

http://www.paraf.hr/lovrinovic-rat-u-uk ... JQE9hLFEBE

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 04 May 2022, 15:35

Kada je ime i prezime na prvom mjestu. A institucija se niti spominje. Pa treba guglati tko je ta osoba. U pitanju je ad hominem politička seranija. Taj kriterij nikada ne pogriješi.

Tekst je površno razmišljanje uplašene osobe. Ili osobe koja kupi političke bodove pamfletima. Nikako nešto što bi trebalo ozbiljno uzeti u razmatranje.

Ima li što novoga na Logično?

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 04 May 2022, 16:08

Da pojasnim. Agresiju može zaustaviti jedino agresor. Žrtva se može braniti ili se predati.

Ukrajina može zaustaviti rat jedino tako da kapitulira. Očito iza nje ide Moldavija, a dalje...
Ponovila bi se greška iz 1939te kada se žmirilo na okupaciju Poljske.

Tražiti od žrtve predaju je gnjusno i jadno.
Ne ginu samo Ukrajinci, ginu i Rusi. I Rusi su ljudi.

Zašto se NATO širio? Od straha.

Mi smo ušli iz straha od srpskog iredentizma.
Poljska, Češka, Latvija, Estonija... radi straha od ruskog iredentizma.

Jeli taj strah bio opravdan? Očito, prema događajina iz Ukrajine, jest.

Jer ako Rusiju ni NATO ne zaustavlja. Napali bi i bez NATOa, ali puno ranije.

Da, u pitanju je proxy rat. I možemo ga nazvati 3. svjetskim ratom već sada. Činjenica da ne udovoljava konvencionalnim kriterijima 3. svjetskog rata, dolazi samo iz činjenice da se koriste moderne tehnologije ratovanja (sankcije, cyber napadi, ekektronski mediji...).

Kada se slonovi tuku, najsigurnije je biti slon. Trava strada, ma koliko se pomakla.
Kopriva ne strada, u nju ni slonovi ne idu. Ali mi nismo kopriva (Švicarska).
Last edited by IB43 on 04 May 2022, 16:28, edited 1 time in total.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 04 May 2022, 16:27

Kod Lovrinovića nema ni riječi osude agresije ni napadača.
Kaže ,neka se Zelenski bori za mir?Smeta mu što nabavlja oružje i saveznike ?
A njega prvoga rusi hoće ubiti!?
Što,da se sam ubije,pa da miroljubivi rusi budu zadovoljni ?
Podsjeća me to na 90te,kada su nam neki političari govorili da treba kupovati kompjutere ,a ne oružje...!?
A i ono,da se mi Hrvati ipak malo prežestoko branimo :A00: :A02:

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 04 May 2022, 16:36

Zaboravili smo povijest.

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio komunist.
Zatim su došli po Židove,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio Židov.
Zatim su došli po sindikaliste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio sindikalist.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio
jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
a do tada više nije bilo nikoga
da se pobuni.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 06 May 2022, 09:11

nije da mi se sviđa baš sve što naš Papa Franjo kaže, ali ovo mislin da je u redu:

"Nakon što je papa Franjo dao intervju talijanskom listu Corriere della Sera, ne stišavaju se reakcije na njegove izjave.
Posebno na onu da je "lajanje" NATO-a na ruska vrata možda dovelo do invazije Vladimira Putina na Ukrajinu."

samo što bi ja još izbacio ono "možda"

Post Reply