CHAT
Re: CHAT
@jolly
@timmy75
Hvala na komentarima. Zanimalo me vaše viđenje i iskustvo.
Ako ne nađem jedan od ta dva gun kad budem imao u rukama nabavnu dozvolu, odnosno lovački položen ispit, uzme prvi koji mi je dostupan od ta dva.
Uzimam samo nove.
Strašni gunovi.
Treba mi za streljanu, jer mi se streljana do kraja godine zatvara, pa ako želim rokati, moram imati svoj gun.
Glavna ideja vodilja mi da pucam na streljani. Nema za sada nekih drugih ambicija. Ideja da pucam unutar zakonskih okvira bilo gdje.
Cijena za prvi gun nije presudna. Pucao sam sa 75-icama na streljani, te mi se gun dopao. Ne volim polimere i te moderne gunove.
Čelik, vanjiski obrača, vanjska kočnica, ....samo novo, a ne polovno bi uzimao.
---
Na tragu ovoga gore, zanimalo bi me gdje u ZGB imam dobra streljana da dođem sa svojim oružjem i municijom i da se veselim???
Znam za LAS, al' nakon kaj se on zatvori? Kaj onda?
Trnje, Domjanković-katakomba streljana?
Il rađe da idem u neki klub praktičnog streljaštva....ideja je da pucam?
Naravno, sve u okvirima Zakona.
@timmy75
Hvala na komentarima. Zanimalo me vaše viđenje i iskustvo.
Ako ne nađem jedan od ta dva gun kad budem imao u rukama nabavnu dozvolu, odnosno lovački položen ispit, uzme prvi koji mi je dostupan od ta dva.
Uzimam samo nove.
Strašni gunovi.
Treba mi za streljanu, jer mi se streljana do kraja godine zatvara, pa ako želim rokati, moram imati svoj gun.
Glavna ideja vodilja mi da pucam na streljani. Nema za sada nekih drugih ambicija. Ideja da pucam unutar zakonskih okvira bilo gdje.
Cijena za prvi gun nije presudna. Pucao sam sa 75-icama na streljani, te mi se gun dopao. Ne volim polimere i te moderne gunove.
Čelik, vanjiski obrača, vanjska kočnica, ....samo novo, a ne polovno bi uzimao.
---
Na tragu ovoga gore, zanimalo bi me gdje u ZGB imam dobra streljana da dođem sa svojim oružjem i municijom i da se veselim???
Znam za LAS, al' nakon kaj se on zatvori? Kaj onda?
Trnje, Domjanković-katakomba streljana?
Il rađe da idem u neki klub praktičnog streljaštva....ideja je da pucam?
Naravno, sve u okvirima Zakona.
dzg
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Koja se sad streljana zatvara?MatijaX wrote:
jer mi se streljana do kraja godine zatvara, .
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

Auuuu... nije dobro.
Nedavno planiran Breza kup odgodjen zbog tehnickih problema na vrapcanskom, i prebacili ga u Karlovac. (Iz Zagreba u Karlovac!!)
Sve u svemu, nije dobro za Zagrebacke strijelce i Zagrebacko sportsko streljastvo.
Katastrofa!
Nedavno planiran Breza kup odgodjen zbog tehnickih problema na vrapcanskom, i prebacili ga u Karlovac. (Iz Zagreba u Karlovac!!)
Sve u svemu, nije dobro za Zagrebacke strijelce i Zagrebacko sportsko streljastvo.
Katastrofa!
Turn better into best!
Taman se učlanio u 3mj i sad se zatvaraMatijaX wrote:@jolly
LAS do kraja godine. Vrlo vjerojatno, tako su mi tamo rekli.
Ovo valjda nikome nije jasno. Da ne može u Zagrebu biti jedna obična otvorena streljana s npr. 6 boxova za IPSC, zaštitare i precizu...? Policiju nisam namjerno napisao jer oni imaju svoje.pelin wrote:Ne možeš vjerovati da Zagreb streljana za civilno pucanje. Rado bih se organizirao sa zainteresiranima i otvorio streljanu
Put your money where your mouth is.
Ne mogu edit, pa stavljam novi post
https://www.youtube.com/watch?v=ahMKUi43AWA
evo novo strelište kraj Sarajeva, da se ne može bar ovako nešto kraj glavnog grada Hrvatske, sramota.
evo novo strelište kraj Sarajeva, da se ne može bar ovako nešto kraj glavnog grada Hrvatske, sramota.
Put your money where your mouth is.
jel ima ko kakvog iskustva sa Bojna.hr? kakvi vam se čine? Jer meni se nesto bas cudno dogodilo s njima.
Vidim na njihovoj stranici imaju jednu pušku koja mi se sviđa, piše da je dostupna, super. Pratim ju duže vrijeme i znam da brzo plane kad ju dobiju pa reko idem nazvat da pitam. Nazovem, pitam jel imate tu i tu pusku, kaze lik "hjooj nema, evo baš danas otišla zadnja" brzo odu kaze on, ako hocete zakaparit pa sljedeci put kad dobijemo, za nekih mjesec dana bi trebala bit nova posiljka, pa uzmete. ja kazem fala ne treba. I nastavim ja pratit tu pusku na njihovoj stranici, pratim dan dva, tjedan dana i još uvijek piše da je dostupna. Reko, ajde idem nazvat opet. Nazovem pitam imate li tu i tu pusku i lik opet istu pricu prodaje "hjooj nema evo baš sad popodne mi zadnja otišla"... pa reko ko tu koga... Svaki dan mu zadnja ode.
Ne znam jel imate iskustva s tom bojnom al meni oni se doimaju ko neki totalni điberi
Vidim na njihovoj stranici imaju jednu pušku koja mi se sviđa, piše da je dostupna, super. Pratim ju duže vrijeme i znam da brzo plane kad ju dobiju pa reko idem nazvat da pitam. Nazovem, pitam jel imate tu i tu pusku, kaze lik "hjooj nema, evo baš danas otišla zadnja" brzo odu kaze on, ako hocete zakaparit pa sljedeci put kad dobijemo, za nekih mjesec dana bi trebala bit nova posiljka, pa uzmete. ja kazem fala ne treba. I nastavim ja pratit tu pusku na njihovoj stranici, pratim dan dva, tjedan dana i još uvijek piše da je dostupna. Reko, ajde idem nazvat opet. Nazovem pitam imate li tu i tu pusku i lik opet istu pricu prodaje "hjooj nema evo baš sad popodne mi zadnja otišla"... pa reko ko tu koga... Svaki dan mu zadnja ode.
Ne znam jel imate iskustva s tom bojnom al meni oni se doimaju ko neki totalni điberi
- jolly
- Cinker - bojna

AKo nema u ducanu, ne postoji pouzdan nacin
Nadji to u nekom ducanu u sloveniji, austriji, italiji, ivuci EU nabanvu dozvolu i kupi tamo
Nadji to u nekom ducanu u sloveniji, austriji, italiji, ivuci EU nabanvu dozvolu i kupi tamo
Turn better into best!
Dva pitanja.
-------------------
1.
Ako nema nekoga guna koji me zanima kod nas za kupiti, onda mogu preko EU nabavne, to nabaviti bilo gdje na području EU?
Jel se sve to može obaviti preko Interneta? Naravno, sve legalno i sa potrebnom dokumentacijom.
---------------------------------------
Drugo, pitanje.
2.
Kada dobijem oružje na osnovu lovstva ili streljaštva, da li je to oružje moguće da bude kod mene dok radim negdje vani?
O.K., znam ako sam duže od 6 mjeseci izvan HR da moram sve oružje koje posjedujem (-bilo koje kategorije) predati nekome na čuvanje tko ima uvjete za držanje oružje ili pak u ovlaštenu trgovinu koja nudi uslugu čuvanja oružja.
Znam da postoji "Europska oružna propusnica", al' koliko shvaćam zakone to vrijedi samo za ekipu kada ide izvan HR na natjecanja ili u međunarodni lov.
Znači, da pojasnim pitanje...u HR steknem pravo držanja oružja, odem negdje vani raditi na područje EU, te se tamo aktiviram kao lovac il' natjecatelj, te je sada pitanje dal mogu oružje koje posjedujem u HR koristiti tamo vani?
Brijem da je to komplicirano, jer bi onda isto oružje morao odjaviti ovdje, registirati tamo. Al' ne bi mogao imati isti gun kada sam mado i kada sam na arbajtu negdje???
------------------
Comm. sa Vaše strane?
-------------------
1.
Ako nema nekoga guna koji me zanima kod nas za kupiti, onda mogu preko EU nabavne, to nabaviti bilo gdje na području EU?
Jel se sve to može obaviti preko Interneta? Naravno, sve legalno i sa potrebnom dokumentacijom.
Drugo, pitanje.
2.
Kada dobijem oružje na osnovu lovstva ili streljaštva, da li je to oružje moguće da bude kod mene dok radim negdje vani?
O.K., znam ako sam duže od 6 mjeseci izvan HR da moram sve oružje koje posjedujem (-bilo koje kategorije) predati nekome na čuvanje tko ima uvjete za držanje oružje ili pak u ovlaštenu trgovinu koja nudi uslugu čuvanja oružja.
Znam da postoji "Europska oružna propusnica", al' koliko shvaćam zakone to vrijedi samo za ekipu kada ide izvan HR na natjecanja ili u međunarodni lov.
Znači, da pojasnim pitanje...u HR steknem pravo držanja oružja, odem negdje vani raditi na područje EU, te se tamo aktiviram kao lovac il' natjecatelj, te je sada pitanje dal mogu oružje koje posjedujem u HR koristiti tamo vani?
Brijem da je to komplicirano, jer bi onda isto oružje morao odjaviti ovdje, registirati tamo. Al' ne bi mogao imati isti gun kada sam mado i kada sam na arbajtu negdje???
------------------
Comm. sa Vaše strane?
dzg
- jolly
- Cinker - bojna

Moze, (ali ne bilo gdje) ako trgovac ima volje poslati, i nije ogranicen zakonima zemlje u kojoj posluje. Na pr. Armeria Regina u Italiji, napravit ce dostavu uz adekvatnu cijenu. E gun, web site posluje. Medjutim, ocekuj dodatne troskove.MatijaX wrote:Dva pitanja.
-------------------
1.
Ovo moras pitati nadlezne u zemlji EU gdje boravis/radis.MatijaX wrote: Drugo, pitanje.
2.
------------------
Comm. sa Vaše strane?
Ovo su stvari koje vrlo lako mogu varirati od zemlje do zemlje.
Cak ako se neko javi na forumu, sa vlastitim iskustvom u zemlji A, mozda je drugacije u zemlji B.
Turn better into best!
@jolly
Hvala na comm.
Za nabavku oružja me zanimalo, jer u trenutku nabave istoga, ako toga nema kod nas, da ne čekam i ne molim ove naše.
Rađe bi naručio preko Interneta ili pak otišao preko grane, pa uzeo tamo.
Koliko laički žikim u HR nije baš jaka ponuda (O.K., ne postoji baš interes), al je zato regija jača.

Za inozemstvo me zanimalo, ako me životni putevi nanesu negdje vani....
Da, sve ovisi gdje se nalaziš. Nije isto Baltik ili pak UK (-najstroži pravni sustav za oružje kod civila).
Hvala na comm.
Za nabavku oružja me zanimalo, jer u trenutku nabave istoga, ako toga nema kod nas, da ne čekam i ne molim ove naše.
Koliko laički žikim u HR nije baš jaka ponuda (O.K., ne postoji baš interes), al je zato regija jača.
Za inozemstvo me zanimalo, ako me životni putevi nanesu negdje vani....
Da, sve ovisi gdje se nalaziš. Nije isto Baltik ili pak UK (-najstroži pravni sustav za oružje kod civila).
dzg
- jolly
- Cinker - bojna

To je ispravno razmisljanje.MatijaX wrote:@jolly
Hvala na comm.
Medjutim, za lov oruzje moze se naci gotovo sve, po ducanima u HR. Kad nema, ovisi o periodicnom uvozu, vjerojatno ce doci. Mislim da pojedine trgovine pokrivaju ponudu vecine brendova lovackog oruzja, prakticki sve evropske brendove, i osnovne kalibre za lov. (lov je manje izbirljiv u opremi od streljastva)
Za moderno sportsko streljastvo, ponuda je bolja nego prijasnjih godina, ali jos uvijek tanka, i ako se trazi nesto kvalitetno ili specijalizirano za neku disciplinu, i ako tog nema, onda je kupac prisiljen kupovati izvan zemlje.
Ducani koji su osvjezili ponudu sportske opreme i oruzja - bojna doo, aservo split, ritosa target koji je preuzeo ponudu od sport commerce.
Poboljsva se ponuda u Hristo hr.
Ako nema sto trazis u ta tri - cetiri ducana, onda se trazi dalje, Slovenija, Italija, Austrija, e gun, itd.
Turn better into best!
Ovo je odlično. Kad bi tako nešto bilo tu kod nas.timmy75 wrote:Ne mogu edit, pa stavljam novi post
Kakvo je stanje s dozvolama za nošenje i držanje u PU Zagreb? Je li uistinu nemoguće dobiti dozvolu za DiN ako nemaš jaku “štelu” u policiji? Što su im uopće opravdani razlozi za nošenje? Što su im uopće opravdani razlozi za držanje na samoobranu?
- jolly
- Cinker - bojna

Pogledaj temu o nabavnoj dozvoli, cijela je trakavica o tome, i batali stvar.assembler wrote:Kakvo je stanje s dozvolama za nošenje i držanje u PU Zagreb? Je li uistinu nemoguće dobiti dozvolu za DiN ako nemaš jaku “štelu” u policiji? Što su im uopće opravdani razlozi za nošenje? Što su im uopće opravdani razlozi za držanje na samoobranu?
Uclani se u streljacki klub, ili lovacko drustvo. To ide relativno rutinski
Turn better into best!