Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
Što kaže Henry Kissinger...
ali što on o tome zna, imamo mi analitičara koji će i njemu objasnit kako nema pojma
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... itory.html
ali što on o tome zna, imamo mi analitičara koji će i njemu objasnit kako nema pojma
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Ako bacaš ješku to se zove trolanje.
Ako je na bacaš, pa ti od početka spamaš lažnim vijestima i ruskom propagandom (lažima). Zato i odgovaram, da forum ne postane utočište spamera.
I ovako forum tone, tema je malo i sve manje. Sa spamanjem tone još brže.
Greška je otvarati teme poput ovih. Ali eto, dio članova želi, pa neka bude. Definitivno fali moderiranje, barem postova sa linkovima na lažne vijesti i manipulacije poput linka koji si zadnji stavio.
I to najplići oblik manipulacije. Kada manipulator zna da će publika čitati samo njegov komentar. Jer osobu sa linka nisu u stanju razumiti. A komentar nema nikakve veze sa sadržajem linka. Tipično za kvazimedije i svakakve grupe.
Nedostaju još memei sa površnim zaključivanjem, fotošopirane slike i video montaže. Da se dobije cirkus koji više priliči grupi sa društvenih mreža, nego forumu o oružju.
Ako je na bacaš, pa ti od početka spamaš lažnim vijestima i ruskom propagandom (lažima). Zato i odgovaram, da forum ne postane utočište spamera.
I ovako forum tone, tema je malo i sve manje. Sa spamanjem tone još brže.
Greška je otvarati teme poput ovih. Ali eto, dio članova želi, pa neka bude. Definitivno fali moderiranje, barem postova sa linkovima na lažne vijesti i manipulacije poput linka koji si zadnji stavio.
I to najplići oblik manipulacije. Kada manipulator zna da će publika čitati samo njegov komentar. Jer osobu sa linka nisu u stanju razumiti. A komentar nema nikakve veze sa sadržajem linka. Tipično za kvazimedije i svakakve grupe.
Nedostaju još memei sa površnim zaključivanjem, fotošopirane slike i video montaže. Da se dobije cirkus koji više priliči grupi sa društvenih mreža, nego forumu o oružju.
Pa to je temelj od koje je Zapad krenuo. Tek naknadno su primjetili da je Rusija slaba, a Ukrajina čak ima šanse i potpuno ih poraziti.Hawk wrote:Što kaže Henry Kissinger...
ali što on o tome zna, imamo mi analitičara koji će i njemu objasnit kako nema pojma![]()
Kao i nešto o čemu smo pisali na forumu nekoliko postova ranije.
O ruskoj pripadnosti Europi sam pisao na samome početku teme. Nitko je ne želi slabu, osobito ne pod Kinom.
Čitaš li uopće postove na forumu? Ili samo uletiš malo trolati?
Pa čitam dosta, al iskreno, tvoje baš i neIB43 wrote:... Čitaš li uopće postove na forumu? ...
Sve se polako svodi na ovo:
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Putin je sam izazvao reakcije svijeta.
Očito da se nešto mora platiti sada i bolje to ,nego da rusi i nama pokucaju na granici,a i to im je namjera.
Vidjeti će se kako će sankcije izjedati rusiju sve više kako vrijeme ide.
Rusi su i sami izjavili kako su dosadašnje sankcije jednake nuklearnom udaru na njihovu ekonomiju.
Očito da se nešto mora platiti sada i bolje to ,nego da rusi i nama pokucaju na granici,a i to im je namjera.
Vidjeti će se kako će sankcije izjedati rusiju sve više kako vrijeme ide.
Rusi su i sami izjavili kako su dosadašnje sankcije jednake nuklearnom udaru na njihovu ekonomiju.
Ja bi reka da će sankcije najviše pogoditi EU, a pogotovo nas. Pogledaj malo brodogradilišta, JGL, Neretvansku poljoprivredu, da ne nabrajam dalje.Mirok wrote: ... Vidjeti će se kako će sankcije izjedati rusiju sve više kako vrijeme ide...
Njemačka je obećala nove tenkove zemljama koje daju Ukrajini svoje stare ruske, ali niko nije dobija ništa. Biće tu sranja velikog, samo pričekaj malo.
Nema vece propagande od zapadne anglo- sasonske propagande nakon ww2.Njima bi i Gebels zavidio
Ali svaba ovaj je iskren,dobro zbori.https://www.facebook.com/sinisa.rosse/v ... 983655825/
Ali svaba ovaj je iskren,dobro zbori.https://www.facebook.com/sinisa.rosse/v ... 983655825/
Tako je. Situacija u Ukrajini se mora gledati kroz ove dokazane čimbenike.Darko11 wrote:Nema vece propagande od zapadne anglo- sasonske propagande nakon ww2.Njima bi i Gebels zavidio![]()
Međutim ovakav video nećemo naći u MSM, niti na Twiteru, ni Instantgramu, ni ostalim takvim mrežama, nego samo na Odysee.com ili Gab News.
https://odysee.com/@TheCoon:b/Sukob-u-U ... medijima:4
Ukrajinski Ambasador u Njemačkoj Andrij Melnik objavio je na Tviteru sliku puža sa metkom, ismijavajući njemačku vladu zbog odlaganja vojnih isporuka.
meni ovo liči na metak 5,45 x 39. Zamisli koja službena zahvala Švabama ?
meni ovo liči na metak 5,45 x 39. Zamisli koja službena zahvala Švabama ?
-
Mirok
- Brigadni General

Sada i naši da imaju pameti.......Hawk wrote:Ja bi reka da će sankcije najviše pogoditi EU, a pogotovo nas. Pogledaj malo brodogradilišta, JGL, Neretvansku poljoprivredu, da ne nabrajam dalje.Mirok wrote: ... Vidjeti će se kako će sankcije izjedati rusiju sve više kako vrijeme ide...
Njemačka je obećala nove tenkove zemljama koje daju Ukrajini svoje stare ruske, ali niko nije dobija ništa. Biće tu sranja velikog, samo pričekaj malo.
Hrpu stvari koje su u našemu naoružanju u dogovoru sa saveznicima,moglo bi se dati Ukrajini,a da mi dobijemo zapadnu tehniku.
Ukrajinci se takvim našim oružjem i danas služe i nema praznoga hoda da se obučavaju sa nečim novim.
To mogu biti svi MI helikopteri,tenkovi,VBRovi,topništvo,laka PZO....
Da ne govorim o sredstvima koja nisu po NATO standardima,a kojih još dosta imamo.
Izdavanje vlastitih istočnih sredstava u zamjenu za zapadna čisto nisu moguća jer se to ne može odraditi u jednome danu niti u tempu da ih dajemo u etapama i primamo druga. Češka, Slovačka, Poljska i ostali daju svoje vojne viškove koje uglavnom ne koriste ili ih mogu dati da im ne fale, a što mi možemo dati? Imamo operativno 72 tenka M-84 koji su upravo prošli generalnu reviziju i nisu svih 72 operativni jer prolaze kroz održavanje, čišćenje, podešavanje nakon korištenja dijelom. Mi 8 helikopteri kojima izlaze sati naleta prije generalnog remonta su isto tako nešto što se ne može dati jer mi nemamo druge da ih nadomjeste sada u sezoni požara, hitnih medicinskih letova, itd. VBR-ovi su opet nešto što imamo u malom broju, topništvo isto, obalni raketni lanseri još gore. Mi jedino što smo mogli dati je višak kalašnjikova, PKMova i pripadajućeg streljiva i spremnika za iste, ponešto RPGova i eventualno Strela.
Moram se opet osvrnuti na šaljivu pristranost medija.
Kad Ukrajinci prikazuju tenk T-62, onda je to moćno oružje u obrani zemlje.
Kad isti tenk prikažu Rusi, onda je to znak da je Rusija očajna i nema više modernih tenkova.
Pa majkumu
.
Kad isti tenk prikažu Rusi, onda je to znak da je Rusija očajna i nema više modernih tenkova.
Pa majkumu
-
Mirok
- Brigadni General

MLRS koji sada dobiva Ukrajina,mi smo trebali dobiti od amera kao donaciju.
I nismo ih dobili jer je Vučić urgirao kod amera
Lijepo im je objasnio da bi mi bili prejaki sa time,da bi se narušila ravnoteža i da nama to ne treba
I tako su naši saveznici poslušali Vučića,a ne nas !
I nismo ih dobili jer je Vučić urgirao kod amera
Lijepo im je objasnio da bi mi bili prejaki sa time,da bi se narušila ravnoteža i da nama to ne treba
I tako su naši saveznici poslušali Vučića,a ne nas !
Pa normalno, kada ukrajincima fali svega. Isto tako su i nama M18 Hellcati bili moćno oružje za podršku. Kada nemaš, sve je dobro.Ariel wrote:Moram se opet osvrnuti na šaljivu pristranost medija.
Pa majkumu.
μολὼν λαβέ
Ajd sreća da nisu napali neki Bantustan, pa bismo se divili Lee Enfield puškama
.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... r-15205666
Nema veze što kod nas cijene galopiraju, bitno da smo Rusiju ekonomski uništili, jelte. Samo mi je žao što nisam kupio rubalj prije tri mjeseca, kako mi je netko na forumu predložio
.
Nema veze što kod nas cijene galopiraju, bitno da smo Rusiju ekonomski uništili, jelte. Samo mi je žao što nisam kupio rubalj prije tri mjeseca, kako mi je netko na forumu predložio