Časopis "Meta"
Re: Časopis "Meta"
Upravo pregledao i pročitao što me zanimalo u 4.broju (a toga je nažalost bilo malo za moje apetite) jer ostale nisam mogao nabaviti, te na temelju viđenog mislim da treba još puno truda i rada kako bi zadovoljio zahtjeve današnjeg čitateljstva, kada puno toga mogu sami naći na internetu, a da ne kažem da dostignu nivo nekih stranih časopisa, ja bi se zadovoljio hrvatskim časopisom razine Kalibra. Želim uspjeh ali i napredak u svakom pogledu. Ne želim iznositi puno kritika svaki početak je težak ali samo da on ne potraje dugo, pada iza godinu dana budu na početku.
META nije loš časopis po mom mišljenju, pokriva dosta zanimljivih tema, kao tekstovi o noževima, o starim strojnicama, o načinu izvlačenja oružja, te kako autor kaže "manipulaciji oružjem", osobno smatram da koliko god se tekstovi i ponavljaju nije ih loše pročitati, kao u neku ruku ponavljanja za zapamtiti, na kraju krajeva uvijek se može nači čitatelj koji nisu pratili druge časopise o oružju kao ni DELTU, koji isto tako još nisu saznali za ovaj naš forum i da bi stvar bila veća možda se boje pitati da ih se nebi ismijavalo, za takve je ljude dobar časopis, s druge strane reklame nisu na odmet jer se i na taj način časopis financira pa je i to u jednu ruku "neka garancija" da neće završiti kao DELTA(bar se nadam), ovom prigodom čestitam nobilu na polučenim rezultatima na steel chalengu, te na napisanom članku koji je uzgred rečeno jako dobar!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
Hvala, inače baš nema mogućnosti objaviti takvo što u dnevnim novinama jer novinari nemaju argumente za to pobiti, pa ne objavljuju.
Kako sam već prije rekao, mene osobno air soft, paintbol i slične aktivnosti ne zanimaju, ali je svakako dobro da i oni koji se time bave vide da postoji i nešto drugo. Pa koga zanima, neka dođe, koga ne, neka se bavi onime što ga zanima. A META će postati bolja i zanimljivija ako u njoj budu pisali i objavljivali oni koji nešto znaju i imaju reći o oružju i o aktivnostima koje uz njega idu.

Kako sam već prije rekao, mene osobno air soft, paintbol i slične aktivnosti ne zanimaju, ali je svakako dobro da i oni koji se time bave vide da postoji i nešto drugo. Pa koga zanima, neka dođe, koga ne, neka se bavi onime što ga zanima. A META će postati bolja i zanimljivija ako u njoj budu pisali i objavljivali oni koji nešto znaju i imaju reći o oružju i o aktivnostima koje uz njega idu.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
da slažem se, dobro je da časopis obrađuje različite teme, recimo meni je zanimljiva tema o air soft-u jer ti omogučuje da s jednim takvim komadom opreme možeš drilati situaciju potezanja i opaljenja i u svom domu a da ti policija ne dođe na vrata! 
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
Nemam ništa protiv članaka koji su se možda pojavili u drugim časopisima, Meta je na početku svog postojanja i neka krenu od kuda misle da je najbolje, na koncu konca ponavljanje je majka mudrosti, nemam ništa niti protiv oglasa ili reklama ali ne nauštrp kvalitetnih stručnih članaka, neka časopis ima 50 stranica reklama i oglasa, ali onda ne može imati još samo 10 za one članke koji nas zanimaju i kao časopis ima 60 stranica ima k...c, a ne 60 stranica. Ovo govorim kao primjer jer se sijećam razočaranja nakon što sam kupio i gotovo otrčao kući kako bi čim prije počeo čitati Deltu (ovo se odnosi na 2 ili 3 zadnja broja) kad tamo strava oglasi, reklame,nagradna igra i gotovo ništa više, htio sam pisati uredništvu, ali ubrzo je prestala izlaziti. Osobno me ne zanima kvaliteta papira, grafička priprema i druge pizdarije hoću kvalitetan članak, test oružja koje nam je dostupno, streljiva i sl. a ne da se večina odnosi na nekakvo oružje o kojemu niti sanjati ne može većina potencijalnih i sadašnjih čitatelja. Neka on obrađuje teme vezane uz Air soft i paintball, ali ne na način da posveti dvije strane jednom, dvije drugom, tri trećem, pa opet dvije četvrtom, a sve prilično nespojivo, ako žele obrađivati 10-ak područja od kojih će prosječnog čitatelja zanimati možda 2 ili 3 onda mora imati što pročitati na te 2 ili 3 teme, a ne ići s pretpostavkom da sve zanima sve, neka pretpostave da će čitatelja zanimati maximalno 4 teme i neka se o njima ima što pročitati i bit će ok, osobno bih volio testove, ma u biti ne treba izmišljati toplu vodu ima dobrih stranih časopisa uzeti njihov koncept i težiti toj kvaliteti i uspjeh je zagarantiran, jer ex Juga je ponovo zainteresirano tržište, nema jezičnih niti drugih barijera koje su postojale kada je Delta izlazila stoga Meta ima više šanse za opstanak jer je tržište veće, ali treba dostići kvalitetu jer danas je teško ljudima prodavati muda pod bubrege.
Što se tiče vježbanja sa air soft oružjem kako bi se to iskustvo iskoristilo u rukovanju, korištenju i uporabi vatrenog oružja tu su mu, po mom mišljenju, vrlo male mogučnosti. Moguće ga je koristiti eventualno za vježbanje povlačenja iz holstera ali možda samo u početku kod rada sa početnicima, a okidanje nikako, jer bi se vrlo brzo moglo pokazati da je to bačeno vrijeme, stvar je u psihologiji, kod air softa čovjek ne očekuje trzaj niti pucanj, pa je opušteniji, kod vatrenog oružja je drugačije i mislim da ne bi dalo željene i očekivane rezultate, da ne kažem da se i neki dugogodišnji strijelci u klasičnom "ne dihaj" streljaštvu ne osječaju ugodno pri rukovanju oružjem s metkom u cijevi, a kamoli netko tko je vježbao sa air softom za kojega zna da je neopasan, neka svoja iskustva napišu osobe koje su sa "ne dihaj" prelazile na IPSC, pa neka kažu nešto o tome.
Što se tiče vježbanja sa air soft oružjem kako bi se to iskustvo iskoristilo u rukovanju, korištenju i uporabi vatrenog oružja tu su mu, po mom mišljenju, vrlo male mogučnosti. Moguće ga je koristiti eventualno za vježbanje povlačenja iz holstera ali možda samo u početku kod rada sa početnicima, a okidanje nikako, jer bi se vrlo brzo moglo pokazati da je to bačeno vrijeme, stvar je u psihologiji, kod air softa čovjek ne očekuje trzaj niti pucanj, pa je opušteniji, kod vatrenog oružja je drugačije i mislim da ne bi dalo željene i očekivane rezultate, da ne kažem da se i neki dugogodišnji strijelci u klasičnom "ne dihaj" streljaštvu ne osječaju ugodno pri rukovanju oružjem s metkom u cijevi, a kamoli netko tko je vježbao sa air softom za kojega zna da je neopasan, neka svoja iskustva napišu osobe koje su sa "ne dihaj" prelazile na IPSC, pa neka kažu nešto o tome.
- BojnikPerGall
- Desetnik

Ice wrote:Nemam ništa protiv članaka koji su se možda pojavili u drugim časopisima, Meta je na početku svog postojanja i neka krenu od kuda misle da je najbolje, na koncu konca ponavljanje je majka mudrosti, nemam ništa niti protiv oglasa ili reklama ali ne nauštrp kvalitetnih stručnih članaka, neka časopis ima 50 stranica reklama i oglasa, ali onda ne može imati još samo 10 za one članke koji nas zanimaju i kao časopis ima 60 stranica ima k...c, a ne 60 stranica. Ovo govorim kao primjer jer se sijećam razočaranja nakon što sam kupio i gotovo otrčao kući kako bi čim prije počeo čitati Deltu (ovo se odnosi na 2 ili 3 zadnja broja) kad tamo strava oglasi, reklame,nagradna igra i gotovo ništa više, htio sam pisati uredništvu, ali ubrzo je prestala izlaziti. Osobno me ne zanima kvaliteta papira, grafička priprema i druge pizdarije hoću kvalitetan članak, test oružja koje nam je dostupno, streljiva i sl. a ne da se večina odnosi na nekakvo oružje o kojemu niti sanjati ne može većina potencijalnih i sadašnjih čitatelja. Neka on obrađuje teme vezane uz Air soft i paintball, ali ne na način da posveti dvije strane jednom, dvije drugom, tri trećem, pa opet dvije četvrtom, a sve prilično nespojivo, ako žele obrađivati 10-ak područja od kojih će prosječnog čitatelja zanimati možda 2 ili 3 onda mora imati što pročitati na te 2 ili 3 teme, a ne ići s pretpostavkom da sve zanima sve, neka pretpostave da će čitatelja zanimati maximalno 4 teme i neka se o njima ima što pročitati i bit će ok, osobno bih volio testove, ma u biti ne treba izmišljati toplu vodu ima dobrih stranih časopisa uzeti njihov koncept i težiti toj kvaliteti i uspjeh je zagarantiran, jer ex Juga je ponovo zainteresirano tržište, nema jezičnih niti drugih barijera koje su postojale kada je Delta izlazila stoga Meta ima više šanse za opstanak jer je tržište veće, ali treba dostići kvalitetu jer danas je teško ljudima prodavati muda pod bubrege.
Sam si pronašao uzrok i dao odgovor tj.zaključak zašto je prestala izlaziti. Onog trenutka kada je stara ekipa otišla iz Delte, ona je bivala uređivana od strane ljudi koji s oružjem nemaju blage veze pa se počelo svaštariti tj.odlaziti na razne teme (kao što je sad META) i od časopisa za oružje pretvorila se u slikovnicu s loše prevedenim člancima. Reklame su bitne za opstanak svakog lista tako da tu ne treba tražiti zamjerke,naprosto je to tako. Ostalo je bilo bez veze jer se pokušalo privući čitateljstvo ne drugi način a razlog je taj što su izgubili sve kvalitetne autore.Ovo govorim kao primjer jer se sijećam razočaranja nakon što sam kupio i gotovo otrčao kući kako bi čim prije počeo čitati Deltu (ovo se odnosi na 2 ili 3 zadnja broja) kad tamo strava oglasi, reklame,nagradna igra i gotovo ništa više, htio sam pisati uredništvu, ali ubrzo je prestala izlaziti.
Pisati iz samopromidžbe (mislim na neafirmirane autore željne slave po sistemu-ja sam, ja jedini, ja bio, ja vidio i sl.) se može sve do jednog trenutka a tada moraš početi (redakcija) plaćati i tu počinju svi problemi.
Prostor ex-Yuge ima ili je imala i više nego što mislite kvalitetnih časopisa no krenimo redom:jer ex Juga je ponovo zainteresirano tržište, nema jezičnih niti drugih barijera koje su postojale kada je Delta izlazila stoga Meta ima više šanse za opstanak jer je tržište veće, ali treba dostići kvalitetu jer danas je teško ljudima prodavati muda pod bubrege.
1. Hrvatska
Magnum i Delta nestali. Hrv.Vojnik glasilo MORH-a koje obrađuje i teme o oružju postoji, a Obrana se stopila u Hrv.Vojnik. Meta je to što je.
2. Slovenija
Kaliber i Obramba - sve u svemu ništa
3. BiH
Postoji časopis Zrno koji je imao veliki potencijal (btw.Meta mu nije niti do koljena) i mislim da kraj godine znači i kraj izlaženja Zrna jer je redakcija tj.izdavač u stalnim gubitcima po pojedinom broju. Nažalost!
4. Srbija
Kalibar koji izlazi u sklopu veće izdavačke kuće tj.Večernjih novosti. Prema kvaliteti treba biti iskren i reći da ne zadovoljava standarde ali bar se jedini održao. Zašto ne zadovoljava standarde? Naprosto je većina članaka prevedena doslovno od kojih čak neki i vrlo loše, iako u zadnje vrijeme nastoje imati što više autorskih članaka, još nisu dosegli taj nivo. Većina slika skenirana iz pretežno američkih časopisa i lošije je kvalitete. U takvom načinu rado to se zove krađa no u Srbiji kradu sve pa je to najmanji problem.
Metak i Oružje odavno ne izlaze.
Centurion je nešto pokušao no radi svaštarenja je i on ubrzo ugašen.
5. Crna Gora
Ne postoji niti jedan časopis.
6. Makedonija
Neznam postoji li išta ali radi drugačijeg jezika nebi baš bio prihvatljiv za ostalo područje.
Dakle za zaključiti je da mali izdavači niti u jednoj državi ex-YU nisu se uspjeli održati na tržištu. Jedino je srpski Kalibar ali on je pod paskom većeg izdavača...
Ne spominjem pritom glasila Ministarstava obrane i unutarnjih poslova.
Zaključak o sudbini METE bih prepustio vremenu i tržištu... I ne mislim da će im kvalitetni stručnjaci tj.autori pomoći s obzirom na prikazano. BTW. A koji su to dobri autori u RH?
Možda bi bila dobra tema za novi TOPIC?!?!
-
onime no kyo
- Civil

BojnikPerGall zasto se toliko postavljas i pljujes po caspoisu META? Mislim ako te to toliko smeta pokreni svoj casopis(ili jednostavno nemoj citat ovaj)...i nemoj da ga ukinu opet. Ili te smeta sto te nitko nije pozvao da pises za njih? ili je problem u tome sto ljudi koji pisu za njega ne ocekuju da im se plati a ti bi omastio brk? daj napisi koji clanak za njih onako mukte pa ako im se svidi a i publici mozda i dobijes neke novce...ili ne... Ljudi se trude a ti pljujes po njihovom trudu..Mislim ako je Delta bila tako super, kak je propala?..eto ima ovdje "znalaca" zapocnite svoj casopis..budite konkurentni...izdajte besplatno internet izdanje(ili te muci ta rijec "besplatno")...vidite kako vam ide..ako postignete uspijeh izdajte papirnato izdanje pa ga naplacujte... mislim varijacija ima hrpa...ali treba se potrudit, treba se dat u to, mozda cak i malo besplatno radit... ili je puno lakse popljuvat ono sto postoji i ogradit se komentarom zasto bi im ja pomogao besplatno...
Tvoj stil pisanja me podsjeca na jednog naseg hrvatskog strucnjaka...kojeg jako cijenim zbog znanja i zalaganja u promociji legalnog oruzja...ali ga ne cijenim kao osobu jer je jako arogantan i napuhan i misli da samo on zna sve(sto zbog njegovog znanja mi je jasno kako je postao takav)...i zato ljudi ne vole radit sa njim.... biti strucna osoba i biti dobra kvalitetna osoba mogu biti dvije potpuno razlicite stvari...
eto raspisao se ja a nisam dotaknuo temu...
moj za i protiv kod mete: previse stranica potroseno na staro oruzje...skratit u pola...
dodati vise o modernom oruzju
izbaciti macgyver stranu...
ako oce ubacit kakvog zenskog modela unutra sa oruzjem ok...ali ne i na naslovnicu...(i ako stave modela u casopis koji promovira oruzje i sigurnost..onda barem kad je sva zgodna i puze nek makne prst sa okidaca)
i konstantno ima nekoliko tekstova na prvim stranicama koji imaju presarenu pozadinu i slabovidljiv font pa ih je tesko procitati a meni su recimo bili zanimljivi
vise manje je to to...sto se mene tice decki se trude i neka tako nastave i neka se razvijaju da postanu punokrvni kvalitetni casopis....
a vama svima koji ovdje pljujete po njima...pa dajte posaljite im neki svoj strucni tekst neka ga objave ..ima ovdje zbilja strucnih osoba ali i onih koji se samo tako predstavljaju..... ili se bojite kad vam tekst izadje u casopisu da ce ga ljudi ovdje ili negdje drugdje komentirati ...bas ovako kako ih vi komentirate...
pozdrav svima..i uzivajte u onom sto volite
Tvoj stil pisanja me podsjeca na jednog naseg hrvatskog strucnjaka...kojeg jako cijenim zbog znanja i zalaganja u promociji legalnog oruzja...ali ga ne cijenim kao osobu jer je jako arogantan i napuhan i misli da samo on zna sve(sto zbog njegovog znanja mi je jasno kako je postao takav)...i zato ljudi ne vole radit sa njim.... biti strucna osoba i biti dobra kvalitetna osoba mogu biti dvije potpuno razlicite stvari...
eto raspisao se ja a nisam dotaknuo temu...
moj za i protiv kod mete: previse stranica potroseno na staro oruzje...skratit u pola...
dodati vise o modernom oruzju
izbaciti macgyver stranu...
ako oce ubacit kakvog zenskog modela unutra sa oruzjem ok...ali ne i na naslovnicu...(i ako stave modela u casopis koji promovira oruzje i sigurnost..onda barem kad je sva zgodna i puze nek makne prst sa okidaca)
i konstantno ima nekoliko tekstova na prvim stranicama koji imaju presarenu pozadinu i slabovidljiv font pa ih je tesko procitati a meni su recimo bili zanimljivi
vise manje je to to...sto se mene tice decki se trude i neka tako nastave i neka se razvijaju da postanu punokrvni kvalitetni casopis....
a vama svima koji ovdje pljujete po njima...pa dajte posaljite im neki svoj strucni tekst neka ga objave ..ima ovdje zbilja strucnih osoba ali i onih koji se samo tako predstavljaju..... ili se bojite kad vam tekst izadje u casopisu da ce ga ljudi ovdje ili negdje drugdje komentirati ...bas ovako kako ih vi komentirate...
pozdrav svima..i uzivajte u onom sto volite
- blackpowder
- Nadnarednik

Evo u ruci mi je najnoviji broj časopisa "META". Nisam ga do danas htio komentirati jer smatram da svakome tko u ovoj oskudici bilo kakve domaće periodike koja dotiče problematiku oružja, jednostavno treba dati šansu.
Zakoni tržišta su neumoljivi i ekonomska računica na kraju prve godine pokazati će daljnju opravdanost opstojnosti ovog časopisa. O njegovoj sudbini odlučiti će financijska izdržljivost izdavača i interes čitalaca.
Mala digresija - pretplaćen sam na nekoliko stranih časopisa (ARMI E TIRO, DIANA ARMI, AVANCARICA, GUNS&AMMO) njihova uređivačka politika je prilagođena vrlo širokoj publici. Od navedenih jedino AVANCARICA je usko specijaliziran časopis za oružje na crni barut .
Vratimo se "Meti", širinom tema ukoliko su kvalitetno obrađene, privući će i nekoga koga baš ne zanima recimo staro oružje ali s obzirom kako je obrađeno trebao bi ga pročitati svaki ljubitelj oružja (mene osobno ne zanimaju borilačke vještine - ali sam sa zanimanjem pročitao članak o borbenom nožu).
Osobno ne podržavam duplerice sa slikama žena i oružja i to bi prepustio drugom tipu časopisa. Volio bih kad bi malo jače odredili granicu između AIRSOFTA i vatrenog oružja (posudio sam mom poštaru danas Metu i čitajući o AIR SOFTU a da nije bio svjestan o kakvoj se vrsti oružja radi malo je ostao zbunjen). Isto tako volio bih malo više podataka o autorima članaka što bi dodalo "težinu" njihovim riječima.
No dečki gurajte dalje, META je postavljena a čuvajte se samo "ćoraka".
Zakoni tržišta su neumoljivi i ekonomska računica na kraju prve godine pokazati će daljnju opravdanost opstojnosti ovog časopisa. O njegovoj sudbini odlučiti će financijska izdržljivost izdavača i interes čitalaca.
Mala digresija - pretplaćen sam na nekoliko stranih časopisa (ARMI E TIRO, DIANA ARMI, AVANCARICA, GUNS&AMMO) njihova uređivačka politika je prilagođena vrlo širokoj publici. Od navedenih jedino AVANCARICA je usko specijaliziran časopis za oružje na crni barut .
Vratimo se "Meti", širinom tema ukoliko su kvalitetno obrađene, privući će i nekoga koga baš ne zanima recimo staro oružje ali s obzirom kako je obrađeno trebao bi ga pročitati svaki ljubitelj oružja (mene osobno ne zanimaju borilačke vještine - ali sam sa zanimanjem pročitao članak o borbenom nožu).
Osobno ne podržavam duplerice sa slikama žena i oružja i to bi prepustio drugom tipu časopisa. Volio bih kad bi malo jače odredili granicu između AIRSOFTA i vatrenog oružja (posudio sam mom poštaru danas Metu i čitajući o AIR SOFTU a da nije bio svjestan o kakvoj se vrsti oružja radi malo je ostao zbunjen). Isto tako volio bih malo više podataka o autorima članaka što bi dodalo "težinu" njihovim riječima.
No dečki gurajte dalje, META je postavljena a čuvajte se samo "ćoraka".
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- BojnikPerGall
- Desetnik

Ne pljujem već kritiziram u dobroj namjeri!BojnikPerGall zasto se toliko postavljas i pljujes po caspoisu META? Mislim ako te to toliko smeta pokreni svoj casopis(ili jednostavno nemoj citat ovaj)...i nemoj da ga ukinu opet.
Ne čitam Metu, dovoljna su mi bila prva dva broja koja sam prelistao, pokušao nešto pročitati i vidio da je to samo gubljenje vremena. To tebe valjda ne bi trebalo vrijeđati. Jer -ovo ponovo ponavljam- kad radiš u javnosti podložan si javnom mišljenju, lošoj ili dobroj kritici. Stoga, ne vidim razloga za ovakvu reakciju.
P.S.Vidim da ti je ovo prvi post pa mi nije teško zaključiti da si ovdje ciljano logiran (kud baš prvi post pa tako žestoka rekacija na METU... very interesting...)!
Ne smeta me,a i da jesu odbio bih.Ili te smeta sto te nitko nije pozvao da pises za njih? ili je problem u tome sto ljudi koji pisu za njega ne ocekuju da im se plati a ti bi omastio brk? daj napisi koji clanak za njih onako mukte pa ako im se svidi a i publici mozda i dobijes neke novce...ili ne...
A to što bih ja prema tebi želio "omastiti brk" navesti ću samo jedno:
Hrvatska-u jako puno časopisa (jedno 10-tak različitih) što stručnih što ne, sam objavio svoje radove i većinom oko 90 % nisam tražio nikakav honorar.
Srbija-za Kalibar sam odbio pisati, Centurion sam napisao nekoliko članaka i niti za jedan nisam niti tražio niti dobio honorar.
BiH-časopis Zrno po broju objavljuju prosječno 2-3 moja rada i niti za jedan nisam uzeo, tražio niti dobio honorar. I tamo nisam htio pisati ali me je prijatelj izričito molio usred nedostatka kvalitetnih autora.Dapače, osnivača sam upozoravao jednako kao što i ovdje kroz komentare (ti kažeš pljuvanje!) upozoravam i nije me poslušao.Svaki mjesec im je financijski gubitak i u prosincu izlazi zadnji broj. Danas, mi kaže da sam imao potpuno pravo.
Crna Gora-nema časopisa. Dobio sam ponudu da pišem za časospis Bezbjednost i odbio sam.
Makedonija-koliko znam također.
Slovenija-odbio sam pisati.
Dati njima materijal? Kome da se svidi?!? Redakciji koja nije povezana s oružjem, možda? Ne, hvala. Eto možda je ovo prepotencija! Ali dopusti da na nju imam pravo.
Na ovo sam ti već odgovorio!izdajte besplatno internet izdanje(ili te muci ta rijec "besplatno").ali treba se potrudit, treba se dat u to, mozda cak i malo besplatno radit... ili je puno lakse popljuvat ono sto postoji i ogradit se komentarom zasto bi im ja pomogao besplatno...
Nego da ti postavim nekoliko pitanja:
1.) Prodaje li se META ili se dijeli besplatno?
2.) Koliko košta META ukoliko se prodaje?
3.) Posluje li ona tržišno ili radi na bazi "dobrotvornosti"?
4.) Znaš li da je danas znanje najskuplje?
5.) Ukoliko si zaposlen, radiš li za plaću?
I dalje napominjem da se znanje treba platiti jer se na taj način dobija kvaliteta!
Što misliš jesu li plaćeni ljudi koji rade u razvojnim odjelima tvornica oružja ili rade za slavu i dobrobit svijeta?
Ne ograđujem se niti pljujem!
To riješi s njim. Predlažem da ga prvo upoznaš, radiš s njime, pa ga onda pokušaš ocijeniti ili dati njegov psihološki profil. Ukoliko je stručnjak, onda je stručnjak. Volio ga ti ili ne! Kvaliteta nekoga se ne ocjenjuje onako kako to ti radiš!Tvoj stil pisanja me podsjeca na jednog naseg hrvatskog strucnjaka...kojeg jako cijenim zbog znanja i zalaganja u promociji legalnog oruzja...ali ga ne cijenim kao osobu jer je jako arogantan i napuhan i misli da samo on zna sve(sto zbog njegovog znanja mi je jasno kako je postao takav)...i zato ljudi ne vole radit sa njim.... biti strucna osoba i biti dobra kvalitetna osoba mogu biti dvije potpuno razlicite stvari...
Ipak prvo radi s nekime a onda ga ocjenjuj kad mu se dovoljno približiš da bi to mogao.
Ovo neću komentirati...ili se bojite kad vam tekst izadje u casopisu da ce ga ljudi ovdje ili negdje drugdje komentirati ...bas ovako kako ih vi komentirate...
I na kraju ovog posta METI od srca želim sve najbolje i volio bih da uspije.
Ispičavam se radi pokušaja projekcije razvoja sudbine lista kojom sam očito povrijedio nečije taštine.
O ovoj temi neću pisati do trenutka kada ćete i vi znati koji je to... Nažalost.
Koliko sam ja shvatio većina onih koji su nešto rekli o "Meti" ,hvale i pozdravljaju ideju, volju i entuzijazam, ali isto tako činjenica je da samo to nije dovoljno, svi bi mi željeli jedan kvalitetan časopis koji će nas redovito informirati i zaoukupiti pažnju stručnim člancima, činjenica je da "Meta" onakva kakva je sada ne prolazi kod većine, ali joj svi daju šansu i razumiju da je u povojima i da je svaki početak težak, te je iz tog razloga kupuju i čitaju u nadi da će postati bolja, a kako će postati bolja, pa tako što će uredništvo i ljudi koji su je pokrenuli, osluhnuti kako "diše " čitatelj i prema tome se orjentirati, to nije ništa čudno niti išta novo, uostalom o tome ovisi opstanak iste. Imali smo priliku čuti bojnikov rezime o tome kako su završili časopisi slične tematike na prostorima ex Yuge, pa i to treba uzeti u obzir, ne treba upozorenja uzeti kao zlo već ih itekako proučiti i otkloniti te opasnosti.
Što se novaca tiče, sumnjam da uredništvo nema koristi ili ne planira imati koristi od časopisa, pa ne dijele ga po cesti ko "Kule stražare" i sl. pošteni građanim pošteno plati koliko piše na časopisu da košta i ako on procijeni da nije dobio za te novce ono što on smatra dovoljnim i korektnim, više ga neće kupovati, i to je sva filozofija, ako se zanose onom "daj šta daš" grdno se varaju.
Što se tiče kvalitetnih članaka napisanih od renomiranih autora, tu je situacija slijedeća, ako je netko renomiran i poznat, te je već izgradio svoj ugled i njegova riječ ima težinu, tada taj nema potrebu da se dokazuje pišući besplatno za neki časopis koji ostvaruje određenu dobit, te se treba pitati zašto netko piše besplatni, ako je to iz ljubavi i/ili drugih moralnih razloga, to je ok ali to je i rijetko, ako je to da stekne renome, radi se o upitnoj kvaliteti, koju treba uzeti sa rezervom ako je to da bi hvalio svoje proizvode, usluge i sl. ja bi rečeno u tom članku uzeo s velikom dozom opreza i šta onda imamo, hrpu članaka upitne kvalitete, pa vas ja pitam što će privući čitatelja, članci takvih autora ili dokazanih i priznatih stručnjaka pa makar bili i arogantni. Da li je arogancija dovoljan razlog za diskreditaciju nekog stručnjaka? Ako ima boljih ili onih iste kvalitete svakako je ali ako ih nema….? A budućnost će pokazati.
Mišljenja sam da stručnost diže tiraž, a nestručnost smanjuje, a mislim da nema puno prostora za eksperimentiranja, sve ovo sam napisao sa nadom I željom da “Meta” uspije, ali ne pod bilo kakvim uvijetima, već kao stručan časopis i mene zanima kao takav, svatko od nas će procijeniti jel to časopis za nas ili nije i koliko će mu vremena dati povjerenje i kupovati ga u nadi da postane bolji.
Mislim da bi vodeći ljudi “Mete” trebali posjetiti ovaj forum i osjetiti kako ljudi na koje ciljaju dišu i to iskoristiti, drugi takve informacije plaćaju i naručuju skupa ispitivanja i istraživanja tržišta a ovdje to imate besplatno.
I još nešto, nekada nešto besplatno na kraju ispadne vrlo skupo!
Što se novaca tiče, sumnjam da uredništvo nema koristi ili ne planira imati koristi od časopisa, pa ne dijele ga po cesti ko "Kule stražare" i sl. pošteni građanim pošteno plati koliko piše na časopisu da košta i ako on procijeni da nije dobio za te novce ono što on smatra dovoljnim i korektnim, više ga neće kupovati, i to je sva filozofija, ako se zanose onom "daj šta daš" grdno se varaju.
Što se tiče kvalitetnih članaka napisanih od renomiranih autora, tu je situacija slijedeća, ako je netko renomiran i poznat, te je već izgradio svoj ugled i njegova riječ ima težinu, tada taj nema potrebu da se dokazuje pišući besplatno za neki časopis koji ostvaruje određenu dobit, te se treba pitati zašto netko piše besplatni, ako je to iz ljubavi i/ili drugih moralnih razloga, to je ok ali to je i rijetko, ako je to da stekne renome, radi se o upitnoj kvaliteti, koju treba uzeti sa rezervom ako je to da bi hvalio svoje proizvode, usluge i sl. ja bi rečeno u tom članku uzeo s velikom dozom opreza i šta onda imamo, hrpu članaka upitne kvalitete, pa vas ja pitam što će privući čitatelja, članci takvih autora ili dokazanih i priznatih stručnjaka pa makar bili i arogantni. Da li je arogancija dovoljan razlog za diskreditaciju nekog stručnjaka? Ako ima boljih ili onih iste kvalitete svakako je ali ako ih nema….? A budućnost će pokazati.
Mišljenja sam da stručnost diže tiraž, a nestručnost smanjuje, a mislim da nema puno prostora za eksperimentiranja, sve ovo sam napisao sa nadom I željom da “Meta” uspije, ali ne pod bilo kakvim uvijetima, već kao stručan časopis i mene zanima kao takav, svatko od nas će procijeniti jel to časopis za nas ili nije i koliko će mu vremena dati povjerenje i kupovati ga u nadi da postane bolji.
Mislim da bi vodeći ljudi “Mete” trebali posjetiti ovaj forum i osjetiti kako ljudi na koje ciljaju dišu i to iskoristiti, drugi takve informacije plaćaju i naručuju skupa ispitivanja i istraživanja tržišta a ovdje to imate besplatno.
I još nešto, nekada nešto besplatno na kraju ispadne vrlo skupo!
-
onime no kyo
- Civil

prvi mi je post jer jednostavno nemam puno potrebe pisati a i moj posao mi ne dozvoljava puno visenja po forumima...citam ovaj forum vec neko vrijeme... i svidja mi se...dosao sam ovdje po preporuci jednog korisnika...
sto se tice strucnjaka kojeg sam naveo ...da poznajem ga iako moram priznati da upravo zbog njegovog stava i nastupa ga ne zelim upoznavati vise nego sto jesam, ali to i dalje ne mijenja da ga cijenim zbog strucnosti koju sam vec naveo...a volim i redovito citati njegov blog...vrlo je informativan i to je korak u dobrom smjeru da se priblize neke stvari ljudima u hrvatskoj....plus poklapa se i sa puno mojih razmisljanja
ali kao sto rekoh strucnost je jedno...a biti osoba koju ljudi vole pozvati na diskusiju i slusati njeno izlaganje bez puno arogancije i stvari koje idu uz o je nesto sasvim drugo...nitko ne sumnja u njegovu strucnost...
a sto se tice jel oni ostvaruju profit...naravno da ostvaruju...ali isto tako ljudi koji pisu za njih besplatno pisu da pi pomogli casopisu da stane na noge da se razvija u pozitivnom smjeru.... zato ljudi pisu besplatno...po mojem misljenju....
samo da navedem ja nisam dio casopisa META ni u jednom obliku..... ali drago mi je sto se ljudi trude i zele nesto postici...
vjerujem da su konstruktivne kritike uvijek dobrodosle svugdje...ali omalovazavanje ne....zelite li pomoci ljudima u casopisu...nemorate im pisat 100 mailova...posaljite im jedan pozovite ih da dodju u procitaju thread...ili im napisite sto mislite u mailu...
ja jesam...
sto se mene tice za mene je ova diskusija zatvorena i ako nikoga ne smeta ja cu nastaviti citati ovaj forum bez daljnjeg pisanja...
treba procitat sve to
nastavite dalje sa super radom i temama...
hvala na trudu
sto se tice strucnjaka kojeg sam naveo ...da poznajem ga iako moram priznati da upravo zbog njegovog stava i nastupa ga ne zelim upoznavati vise nego sto jesam, ali to i dalje ne mijenja da ga cijenim zbog strucnosti koju sam vec naveo...a volim i redovito citati njegov blog...vrlo je informativan i to je korak u dobrom smjeru da se priblize neke stvari ljudima u hrvatskoj....plus poklapa se i sa puno mojih razmisljanja
ali kao sto rekoh strucnost je jedno...a biti osoba koju ljudi vole pozvati na diskusiju i slusati njeno izlaganje bez puno arogancije i stvari koje idu uz o je nesto sasvim drugo...nitko ne sumnja u njegovu strucnost...
a sto se tice jel oni ostvaruju profit...naravno da ostvaruju...ali isto tako ljudi koji pisu za njih besplatno pisu da pi pomogli casopisu da stane na noge da se razvija u pozitivnom smjeru.... zato ljudi pisu besplatno...po mojem misljenju....
samo da navedem ja nisam dio casopisa META ni u jednom obliku..... ali drago mi je sto se ljudi trude i zele nesto postici...
vjerujem da su konstruktivne kritike uvijek dobrodosle svugdje...ali omalovazavanje ne....zelite li pomoci ljudima u casopisu...nemorate im pisat 100 mailova...posaljite im jedan pozovite ih da dodju u procitaju thread...ili im napisite sto mislite u mailu...
ja jesam...
sto se mene tice za mene je ova diskusija zatvorena i ako nikoga ne smeta ja cu nastaviti citati ovaj forum bez daljnjeg pisanja...
treba procitat sve to
nastavite dalje sa super radom i temama...
hvala na trudu
Dakle, i ti si primijetio da se ovdje doista može puno toga dobroga pročitati i da ovaj forum postaje mjesto na kojem se može naći obilje kvalitetnih informacija. To je dobro, a nadajmo se da i netko iz METE to čita.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
- Original_G
- Cinker - bojna

evo danas sam listal "metu" prosinac/08, i neko čita ovaj forum kaj je OK
a objavljeni su i tekstovi koje je nobile tu stavil i tekst o Hoplološkom društvu Pula - tak da je i to super
šteta samo kaj nigdje ne spominje forum
šteta samo kaj nigdje ne spominje forum
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Prije svega, zašto uspoređivati Metu, koja je još živa, s časopisima tipa Delta, Metak, Zrno, koji su mrtvi. Ako Meta postane 100% jednaka Delti, zašto bi doživjel drugačiju sudbinu. Usprkos kvalitetama Delte, očito je da nije sve bilo posloženo kako valja i da treba nešto promijeniti.
Mala smo država s brojem ljudi koji ima jedan američki veći grad. Zar u svakom američkom većem gradu izlazi specijalizirani časopis za oružje ? Očito ne. Zašto ne ? Vjerojatno i sami znate - propao bi vrlo brzo, usprkos američkoj većoj sklonosti oružju i široj publici po broju stanovnika.
I što sad ? Očito treba širiti (ili razvodniti, kako hoćete) sadržaj na više segmenata kako bi se privukao veći broj čitalaca po glavi stanovnika. Očito se treba krpati i reklamama.
Iluzorno je očekivati non-plus-ultra kvalitetan časopis za svih 10 vrhunskih entuuzijasta u Hrvatskoj. Odakle novci za testiranja, recenzije, cijenjene i skupe mudre glave ?
Elitizam u ovako maloj sredini ne prolazi, za tu opciju najbolje je da sami radite neki interni .pdf list koji ćete si slati mailom.
Smetaju vas noževi ? Zar to nije oružje već tisućama godina ? Gle rješenja, ono što vas smeta nemojte čitati, a ne da pljujete jer su uvrijedili vaše drage i učene okice.
Smetaju vas borilačke vještine ? One baš nikakve veze nemaju s oružjem, jel ? Što je oružje samo ono u rukame debelih bradatih Amerikanaca koji ne mogu istrčati ni 50 metara ?
Neke smeta airsoft ? Pa ljudi moji, ti dečki ispucaju za jedan vikend više hitaca nego li službena osoba kroz cijeli radni vijek, i to protiv meta koje uzvraćaju paljbu. I to bezvrijedno ?
Ništa, ako koga smeta, tržište je slobodno i otvoreno, napravite bolji časopis i mi ćemo vam se pokloniti do poda.
Mala smo država s brojem ljudi koji ima jedan američki veći grad. Zar u svakom američkom većem gradu izlazi specijalizirani časopis za oružje ? Očito ne. Zašto ne ? Vjerojatno i sami znate - propao bi vrlo brzo, usprkos američkoj većoj sklonosti oružju i široj publici po broju stanovnika.
I što sad ? Očito treba širiti (ili razvodniti, kako hoćete) sadržaj na više segmenata kako bi se privukao veći broj čitalaca po glavi stanovnika. Očito se treba krpati i reklamama.
Iluzorno je očekivati non-plus-ultra kvalitetan časopis za svih 10 vrhunskih entuuzijasta u Hrvatskoj. Odakle novci za testiranja, recenzije, cijenjene i skupe mudre glave ?
Elitizam u ovako maloj sredini ne prolazi, za tu opciju najbolje je da sami radite neki interni .pdf list koji ćete si slati mailom.
Smetaju vas noževi ? Zar to nije oružje već tisućama godina ? Gle rješenja, ono što vas smeta nemojte čitati, a ne da pljujete jer su uvrijedili vaše drage i učene okice.
Smetaju vas borilačke vještine ? One baš nikakve veze nemaju s oružjem, jel ? Što je oružje samo ono u rukame debelih bradatih Amerikanaca koji ne mogu istrčati ni 50 metara ?
Neke smeta airsoft ? Pa ljudi moji, ti dečki ispucaju za jedan vikend više hitaca nego li službena osoba kroz cijeli radni vijek, i to protiv meta koje uzvraćaju paljbu. I to bezvrijedno ?
Ništa, ako koga smeta, tržište je slobodno i otvoreno, napravite bolji časopis i mi ćemo vam se pokloniti do poda.
Da si pročitao prijašnje postove sve bi ti bilo jasno, oni su napisani i izražavaju mišljenja ljudi potencijalnih čitatelja Mete na koje Meta cilja svojim temam, to sigurno nije časopis za časne sestre i amiše, tako da ne kužim uzbuđenost i povrijeđenost, osoba prosječne inteligencije iz tih postova može izvući puno smjernica za daljnji kvalitetniji rad, a ovo što si napisao je strašno:
ja sam onda više za to da otvore račun za pomoć pa da im građani RH uplate po kunu nego da mi se prodaju "muda pod bubrege" poštenije je , stvarno mi nije jasna ova konstatacija to je prije svega podcijenjivanje čitateljstva i ako je ovo izrečeno od strane nekoga ko ima ikakve veze sa časopisom onda to sve govori.
Gledaj ne smeta nikoga nikava tema u Meti već smeta što je malo članaka po broju o određenoj vrsti oružja, članci su šturi i površni, zar to treba tolerirati i govoriti kako je to super, pa to će dovesti do propasti, ja rađe dam konstruktivnu kritiku pa možda urodi time da se podigne kvaliteta, a ne da opravdavam nekvalitetu jer kao nema kvalitetnih ljudi u RH, osim onih 10 ,da nešto više nauče, ako su krenuli u to neka i prihvate kritiku, kupio sam sva 4 broja do sada i imam pravo reći svoje mišljenje, želim da opstane, ali i da bude bolji, ostane li ovako i dalje nakon slijedećih nekoliko brojeva u kojima ću im još dati šansu, ja ga više neću kupovati i to je to, samnom se neće niti obogatiti niti osiromašiti, ali možda još netko ovako razmišlja, nisu svi tvog razmišljanja i nivoa znanja ipak možda ima više od 10 ljudi u RH koji nešto znaju.
droc wrote:Iluzorno je očekivati non-plus-ultra kvalitetan časopis za svih 10 vrhunskih entuuzijasta u Hrvatskoj. Odakle novci za testiranja, recenzije, cijenjene i skupe mudre glave ?
ja sam onda više za to da otvore račun za pomoć pa da im građani RH uplate po kunu nego da mi se prodaju "muda pod bubrege" poštenije je , stvarno mi nije jasna ova konstatacija to je prije svega podcijenjivanje čitateljstva i ako je ovo izrečeno od strane nekoga ko ima ikakve veze sa časopisom onda to sve govori.
Gledaj ne smeta nikoga nikava tema u Meti već smeta što je malo članaka po broju o određenoj vrsti oružja, članci su šturi i površni, zar to treba tolerirati i govoriti kako je to super, pa to će dovesti do propasti, ja rađe dam konstruktivnu kritiku pa možda urodi time da se podigne kvaliteta, a ne da opravdavam nekvalitetu jer kao nema kvalitetnih ljudi u RH, osim onih 10 ,da nešto više nauče, ako su krenuli u to neka i prihvate kritiku, kupio sam sva 4 broja do sada i imam pravo reći svoje mišljenje, želim da opstane, ali i da bude bolji, ostane li ovako i dalje nakon slijedećih nekoliko brojeva u kojima ću im još dati šansu, ja ga više neću kupovati i to je to, samnom se neće niti obogatiti niti osiromašiti, ali možda još netko ovako razmišlja, nisu svi tvog razmišljanja i nivoa znanja ipak možda ima više od 10 ljudi u RH koji nešto znaju.
Ovo si usporedio stvarno fenomenalno, a znaš li da ih po broju ispaljenih hitaca sigurno šiju klinci od 2-7 godina koji se igraju rata sa pištoljima i puškama na kapislu kupljenim na kirbajima, seoskim feštama, sajmovima i china shopovima diljem zemlje, da ne spominjem ako se taj broj korisnika proširi sa onima koji posjeduju i koriste pištolje i puške na vodu, usporedba ispaljenja hitaca iz air soft oružja i pravog vatrenog oružja dovoljno govori o nivou na kojem je tvoje poznavanje oružja i da slažem se za tebe je Meta vjerovatno nedostižan izvor informacija i znanja sorry ali nismo svi na tom nivou i oprosti ako smo se drznuli zatražiti malo više.Neke smeta airsoft ? Pa ljudi moji, ti dečki ispucaju za jedan vikend više hitaca nego li službena osoba kroz cijeli radni vijek, i to protiv meta koje uzvraćaju paljbu. I to bezvrijedno?
To za sada nije nikakv izazov, umjesto da se branite potrudite se vi objavljivati malo kvalitetnije članke i nešto više članaka o pojedinim temama i to je recept, nezadovoljnika će uvijek biti ali kad dođe voda u uši nemojte reć nismo znali.Ništa, ako koga smeta, tržište je slobodno i otvoreno, napravite bolji časopis i mi ćemo vam se pokloniti do poda
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

samo sto vecina airsoft ekipe nije nikad bila u ratu i nikad nebi nosili pravu pusku i nikada nebi nikoga ozljedili i to nije rat to je igra rata, i vecina ih je civilno sluzila vojsku ili nikako, svaka cast onima koji jesu. Naravno da za jedan vikend ispucaju streljiva vise nego sluzbene osobe cijeli radni vijek kada su im spremnici na kalasnjikovima po 300kuglica kapaciteta, volio bi vidjeti nekoga tko bi si mogao priustiti ispucati 300-600kom 7,62x39 metaka svaki vikend... jer naime 3000kuglica od 0,23g. kosta 95kn, a sto mislis koliko kosta 3000 metaka za kalash...droc wrote:Neke smeta airsoft ? Pa ljudi moji, ti dečki ispucaju za jedan vikend više hitaca nego li službena osoba kroz cijeli radni vijek, i to protiv meta koje uzvraćaju paljbu. I to bezvrijedno ?
osobno nemam nista protiv airsofta, i sam ponekad prckam s time, ali poistovjecivati pucanje iz airsofta po metama koje uzvracaju sa pucanjem iz pravog vartrenog oruzja cak i po metama koje ne uzvracaju su dva razlicita svijeta, to je isto kao da bi rekao da bi klinac koji se svaki vikend s prijateljima igra rata i vice "TA TA TA mrtav si" u danoj situaciji bio iskusniji od nekog drugog klinca koji se igra s auticima u pijesku.
tako da nemozes reci da je neki airsoftas koji svaki vikend ispuca po 1000 kuglica bolji strijelac od sluzbene osobe koja je u svojem radnom vijeku ispucala 1000kom metaka... sa airsoftom mozes postici izvrsne rezultate dok isto tako mozes biti potpuni pusionicar sa vatrenim oruzjem da nemozes pogiditi ni "kravu na dvajs'pet". stovise dam se okladiti da airsoftasi navikli na automate nebi cak ni sa JACOM zracnom puskom ostvarili neke znacajne rezultate, to je samo mojih 20lipa nevezano za casopis meta vec za odnos Airsoft vs. Vatreno
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Original_G
- Cinker - bojna

"droc" , di sad ovakav odgovor nakon kaj sam vas hvalil
loša vam je priprema i tisak, to je nedvojbeno, ali je isto tak jasno da morate malo zaraditi da bi to mogli poboljšati, ljudi kaj vam rade pripremu morali bi znati da se teško čita prek tamne pozadine npr.
e sad to kaj imate šarene priloge, je OK po meni, ali stvar je čitateljstva ili privlačite klince (po pismima) ili malo stariju publiku
malo poradite na prelomu, tekstovi se poboljšavaju (vidim pišete i o autorima tekstova)
treba nam časopis o oružju i streljaštvu, isto tak i o airsoftu i paintballu, da napomenem vatreno oružje je vatreno oružje i ispaljivanje plastičnih kuglica ili kuglica punjenih bojom nije ni slično ispaljivanju bojevog streljiva
ne krivo shvatiti i sam se bavim airsoftom za rekreaciju 
evo povežite se malo, pišite o sportu, dobri smo u tome!
http://www.psc-delta.hr
http://www.hrvatski-streljacki.hr
loša vam je priprema i tisak, to je nedvojbeno, ali je isto tak jasno da morate malo zaraditi da bi to mogli poboljšati, ljudi kaj vam rade pripremu morali bi znati da se teško čita prek tamne pozadine npr.
e sad to kaj imate šarene priloge, je OK po meni, ali stvar je čitateljstva ili privlačite klince (po pismima) ili malo stariju publiku
treba nam časopis o oružju i streljaštvu, isto tak i o airsoftu i paintballu, da napomenem vatreno oružje je vatreno oružje i ispaljivanje plastičnih kuglica ili kuglica punjenih bojom nije ni slično ispaljivanju bojevog streljiva
evo povežite se malo, pišite o sportu, dobri smo u tome!
http://www.psc-delta.hr
http://www.hrvatski-streljacki.hr
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Ako ste spali da prodaju podižete ovakvim postovima i uzburkavanjem tržišta putem foruma onda ste stvarno nisko pali jer je namjera više nego očita, registracija i prvi post pa odmah o Meti i to par dana prije ili na sam dan izlaska, to me podsjeća i na forumaša ony ma ko ke kyu ili kako se već zove nije vrijedno spomena koji se isto tako prijavio i prvi post o Meti, čini mi se isto prije nekih mjesec dana znakovito vrlo i od tada ga nema da podijeli makar neko svoje iskustvo sa drugovima forumašima ili ga daje samo uz naplatu, a prozivao je druge zbog toga, koliko vidim forum se opet koristi za prljave rabote tzv. ljubitelja oružja i onih koji su se već deklarirali da to nisu.
Gospodo iz Mete strašno, moju podršku za ovo nemate.
Gospodo iz Mete strašno, moju podršku za ovo nemate.
- Original_G
- Cinker - bojna