Baikal izh 18 mh u cal. 30-06
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Baikal izh 18 mh u cal. 30-06
Ima li tko iskustva s ovakvom jednometkom jer sam u planu da si nabavim u cal. 30-06?
Koja municija joj odgovara, koja gramaža i proizvođač?
Koristio bih je za lov sa čeke na srnjaka, predatore i d. svinje!
Koja municija joj odgovara, koja gramaža i proizvođač?
Koristio bih je za lov sa čeke na srnjaka, predatore i d. svinje!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
Re: Baikal izh 18 mh u cal. 30-06
Uh ja sam imao iskustva sa izh 18 baikal , kako sa kalibrom 12 tako i sa 30-06 .
U kalibru 12 ravan kundak puni čok jednometka, lov prepelice sportski, maica kratkih rukava, ferma let prepelice i tako par metaka četrvrti metak maaa negledam ja više prepelicu ne puca mi se ubilo me
,. Puška ko kolac kundak udara a bože ali , prepelicu pustim na 50+ metara i svaki put dolje nema greške ali da tuče tuče a nisam mali ni slab.
U kalibru 30-06 upucao sam ih nekoliko i nemogu reći da ne drže šus sve 5 čak i više nego zadovoljan jednometkom prelamačom i za ozbiljni lov čak i do 200 metara naravno sa naslonom ali da udara udara . Također imao sam priliku pucati sa rađenim kundakom , olakšanim okidanjem e to već druga priča čovjek nebi rekao da je to IZH , ispolirano okidanje , kundak anatomski pucanj pa osjetiš ali ugodno . E sad koliko je čovjek uložio novaca sigurno da je mogao kupiti odamah bolju pušku ali svakom na volju .
Moje skromno iskustvo.
U kalibru 12 ravan kundak puni čok jednometka, lov prepelice sportski, maica kratkih rukava, ferma let prepelice i tako par metaka četrvrti metak maaa negledam ja više prepelicu ne puca mi se ubilo me
U kalibru 30-06 upucao sam ih nekoliko i nemogu reći da ne drže šus sve 5 čak i više nego zadovoljan jednometkom prelamačom i za ozbiljni lov čak i do 200 metara naravno sa naslonom ali da udara udara . Također imao sam priliku pucati sa rađenim kundakom , olakšanim okidanjem e to već druga priča čovjek nebi rekao da je to IZH , ispolirano okidanje , kundak anatomski pucanj pa osjetiš ali ugodno . E sad koliko je čovjek uložio novaca sigurno da je mogao kupiti odamah bolju pušku ali svakom na volju .
Moje skromno iskustvo.
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Kolega je prodaje a ja sam jako zainteresiran, radio je kundak na njoj i super izgleda, on je rijetko koristi i samo mu stoji u sefu, opalio je 5 metaka otkako je ima i to kad mu je puškar upucavao optiku! Nemam love za neku blaserovu ili merkelovu jednometku a ruskinja mi odgovara i cijenom i izgledom!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Uzmi bez puno razmisljanja.
Pogotovu ako je sredjena.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Kundak je urađen a kolega koji ju prodaje kaže da je samo kundak platio oko 4000kn, meni se tako svidjela da je to bio ljubav na prvi pogled! Extra radna puška koja će me služit i ispunjavat sve moje potrebe što se lova tiče!jolly wrote:Uzmi bez puno razmisljanja.
- jolly
- Cinker - bojna

Sve si reka, u dvi rici!
Kupuj.

Kupuj.
Turn better into best!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Naravno da može, cijena joj je 300E, smatram da je jako povoljno s obzirom da je rađen kundak i da je ispucala svega 5 metaka!Mirok wrote:Može li se znati cijena?
Kažeš da je povoljna?
Ako ste se vi kliknuli kupuj i briga te za nas , fino nađi što odgovara od municije i nek te veseli dugo godina .
I zapamti ionako je prvi metak bitan ostali su greške
I zapamti ionako je prvi metak bitan ostali su greške
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Znatiželjan sam što se tiče izbora municije tj. proizvodjača i gramaže, da li uzet bellotovu, rws-ovu ili neku treću?
- jolly
- Cinker - bojna

Ja se uvijek drzim cim teze, tim bolje.PUNISHER1987 wrote:Znatiželjan sam što se tiče izbora municije tj. proizvodjača i gramaže, da li uzet bellotovu, rws-ovu ili neku treću?
za 30-06, je s druge strane manji izbor gramaze, jer se skoro svi danas vrte na 180 graina. tesko je naci tvornicki metak preko 180 graina, medjutim to je radio dosta Sako, imaju metke do 220 graina. Hamerheand i superhamerhead.
Hammerhead se pokazo kao jako dobar.
Za superhammerhead imam losa iskustva.
Od prozvidjaca, svi imaju danas kvalitetan (premium) metak, odnosno obicni metak. Nekoliko vrsta zrna.
Od Bellota ti je exergy, odnosno partition, premium linija. Srednja kvaliteta zrna im je PTS.
rws uglavnom razvija svoje konstrukcije zrna, TIG, TUG, takodjer jako dobro.
malo se poifraj pa vidi sta ti odgovara. i sto ces loviti. Ako je za svinju, idu malo na bolju konstrukciju zrna, barem pts.
Turn better into best!
Jolly ti je sve napisao - ruske puške " sklonije" su bellotu a u 30-06 zavisi što loviš mekano za predatore (štetočine) i srneće a tvrđe (bonded i sl.) za svinje.
Gledaj s tim se ne napucavaš bez veze svaki metak sigurno da će odraditi posao ali najbitnije su grupe pogodaka a o tome sam na streljani ćeš vidjeti.
S moje strane želim ti da se napucaš do mile volje.
Gledaj s tim se ne napucavaš bez veze svaki metak sigurno da će odraditi posao ali najbitnije su grupe pogodaka a o tome sam na streljani ćeš vidjeti.
S moje strane želim ti da se napucaš do mile volje.
Zna joj otići onaj mali zub na izvlakaču pa to ne radi kako treba. Inače nisu loše, ima kolega jedan. Što se mene tiče, odmah bih je kupio ali u 7.62x54R ili 45-70. Ili možda 7x65R ili 7x57R. Samo ih kod nas u tim kalibrima nema.