Postoji li način za umanjiti buku (startni pištolj)?
Moderator: karabalic
Re: Postoji li način za umanjiti buku (startni pištolj)?
Kupio bi ga ja,samo što je moj pištolj Top Fire,što znači da ima potpuno blokiranu cijev i da vatra izlazi iznad zatvarača.Stanky069 wrote:Kupiš prigušivač za signalno startni pištolj i problem rijesen... Ja ga imam za svoj Walther P22 i dosta ga utiša...
Zanimljivo, nisam ni znao da imaju prigušivači za startno/plinsko. Gdje se to može nabaviti?
Treba ti normalno plinsko za to. Ali mora imati i navoj na cijevi zar ne?
Da, za top fire ti prigušivač ne pomažeRaptor wrote:Kupio bi ga ja,samo što je moj pištolj Top Fire,što znači da ima potpuno blokiranu cijev i da vatra izlazi iznad zatvarača.Stanky069 wrote:Kupiš prigušivač za signalno startni pištolj i problem rijesen... Ja ga imam za svoj Walther P22 i dosta ga utiša...
The truth is hate to those who hate the truth.
Barut wrote:Zanimljivo, nisam ni znao da imaju prigušivači za startno/plinsko. Gdje se to može nabaviti?
Da, za top fire ti prigušivač ne pomažeRaptor wrote:Kupio bi ga ja,samo što je moj pištolj Top Fire,što znači da ima potpuno blokiranu cijev i da vatra izlazi iznad zatvarača.Stanky069 wrote:Kupiš prigušivač za signalno startni pištolj i problem rijesen... Ja ga imam za svoj Walther P22 i dosta ga utiša...Treba ti normalno plinsko za to. Ali mora imati i navoj na cijevi zar ne?
Znam,nažalost.
Inače,ja sam taj Ekol Firat Magnum naručio iz Amerike,i sad je na putu.
Međutim,brine me da li je to kategorija C ili D,pošto je Top Fire?
Prodavač u Monster RBS-u ih prodaje (Top Fire) pod D,a prodavač u KŽ Hunteru također kaže da je taj pištolj inače C,ali da ga Top Fire čini D.
Onda sam zvao policiju,odjel za oružje i tamo mi je gospođa hladno odbrusila i rekla ''ako prodavač kaže da je D onda je D''.
Međutim,imam još tračak sumnje i dosta straha da li je to zaista D?
Znaš li ti (ili bilo tko)možda koja je na kraju to kategorija C ili D?
Lijep pozdrav
Pa vecina ih ima navoj,za montiranje onog nastavaka za rakete...
Ja sam svoj uzeo u Njemačkoj,u trgovini gdje sam i pistolj kupio...kao i nastavak za lansiranje pet raketa odjednom...
E ovo "top fire" nisam bio uzeo u obzir,znaci nista od prigušivača...
Ja sam svoj uzeo u Njemačkoj,u trgovini gdje sam i pistolj kupio...kao i nastavak za lansiranje pet raketa odjednom...
E ovo "top fire" nisam bio uzeo u obzir,znaci nista od prigušivača...
Ako su ti u trgovinama rekli da je D, a još si provjerio i u MUP-u, onda mislim da se nemaš razloga brinuti.Raptor wrote:Barut wrote:Zanimljivo, nisam ni znao da imaju prigušivači za startno/plinsko. Gdje se to može nabaviti?
Da, za top fire ti prigušivač ne pomažeTreba ti normalno plinsko za to. Ali mora imati i navoj na cijevi zar ne?
Znam,nažalost.
Inače,ja sam taj Ekol Firat Magnum naručio iz Amerike,i sad je na putu.
Međutim,brine me da li je to kategorija C ili D,pošto je Top Fire?
Prodavač u Monster RBS-u ih prodaje (Top Fire) pod D,a prodavač u KŽ Hunteru također kaže da je taj pištolj inače C,ali da ga Top Fire čini D.
Onda sam zvao policiju,odjel za oružje i tamo mi je gospođa hladno odbrusila i rekla ''ako prodavač kaže da je D onda je D''.
Međutim,imam još tračak sumnje i dosta straha da li je to zaista D?
Znaš li ti (ili bilo tko)možda koja je na kraju to kategorija C ili D?
Lijep pozdrav
The truth is hate to those who hate the truth.
Pozdrav,
sve lijepo piše u zakonu:
Oružje kategorije D – oružje za koje nije potrebna prijava:
1. oružje s tetivom čija je sila natega 450 N ili manja
2. električni paralizatori
3. raspršivači dozvoljenih neškodljivih tvari
4. hladno oružje
5. oružje koje pomoću stlačenog zraka izbacuje plastične kuglice ili kuglice punjene bojom (oružje izrađeno za airsoft i paintball).
Dakle, ne spada u kategoriju D.
Oružje kategorije C – vatreno oružje i oružje koje je potrebno prijaviti:
1. svako vatreno oružje u ovoj kategoriji koje je prepravljeno da ispaljuje streljivo bez projektila, neškodljive nadražujuće tvari, druge aktivne tvari ili pirotehničko streljivo ili u paradno ili akustično oružje
2. vatreno oružje razvrstano u kategoriju A ili B ili u ovu kategoriju koje je onesposobljeno u skladu s Provedbenom uredbom Komisije (EU) 2015/2403 оd 15. prosinca 2015. o utvrđivanju zajedničkih smjernica o normama i tehnikama onesposobljavanja kako bi se osiguralo da je onesposobljeno vatreno oružje postalo neopozivo neuporabljivo (Tekst značajan za EGP) (SL L 333, 19. 12. 2015.)
3. plinsko oružje, osim poluautomatskog plinskog oružja koje je lako prepraviti
4. reprodukcije vatrenog oružja kod kojeg se ne upotrebljava jedinstveni naboj
5. mužari i kubure
6. zračno oružje
7. oružje s tetivom čija je sila natega veća od 450 N
8. staro oružje.
Dakle u C kategoriji je plinsko oružje.
Dodatna definicija plinskog oružja:
22) plinsko oružje su pištolji, revolveri, puške i druge naprave koje pod pritiskom energije barutnog punjenja ili stlačenog plina usmjereno raspršuju neškodljive nadražljive tvari za onesposobljavanje pojedinca koje imaju kratkotrajan učinak na ljudske sposobnosti ili izazivaju efekt pucnja.
Obrati pažnju na zadnje 4 riječi: “ili izazivaju efekt pucnja”. To je top fireing.
Imaš plinsko oružje koje izaziva efekt pucnja, spada u kategoriju C i moraš ga prijaviti.
sve lijepo piše u zakonu:
Oružje kategorije D – oružje za koje nije potrebna prijava:
1. oružje s tetivom čija je sila natega 450 N ili manja
2. električni paralizatori
3. raspršivači dozvoljenih neškodljivih tvari
4. hladno oružje
5. oružje koje pomoću stlačenog zraka izbacuje plastične kuglice ili kuglice punjene bojom (oružje izrađeno za airsoft i paintball).
Dakle, ne spada u kategoriju D.
Oružje kategorije C – vatreno oružje i oružje koje je potrebno prijaviti:
1. svako vatreno oružje u ovoj kategoriji koje je prepravljeno da ispaljuje streljivo bez projektila, neškodljive nadražujuće tvari, druge aktivne tvari ili pirotehničko streljivo ili u paradno ili akustično oružje
2. vatreno oružje razvrstano u kategoriju A ili B ili u ovu kategoriju koje je onesposobljeno u skladu s Provedbenom uredbom Komisije (EU) 2015/2403 оd 15. prosinca 2015. o utvrđivanju zajedničkih smjernica o normama i tehnikama onesposobljavanja kako bi se osiguralo da je onesposobljeno vatreno oružje postalo neopozivo neuporabljivo (Tekst značajan za EGP) (SL L 333, 19. 12. 2015.)
3. plinsko oružje, osim poluautomatskog plinskog oružja koje je lako prepraviti
4. reprodukcije vatrenog oružja kod kojeg se ne upotrebljava jedinstveni naboj
5. mužari i kubure
6. zračno oružje
7. oružje s tetivom čija je sila natega veća od 450 N
8. staro oružje.
Dakle u C kategoriji je plinsko oružje.
Dodatna definicija plinskog oružja:
22) plinsko oružje su pištolji, revolveri, puške i druge naprave koje pod pritiskom energije barutnog punjenja ili stlačenog plina usmjereno raspršuju neškodljive nadražljive tvari za onesposobljavanje pojedinca koje imaju kratkotrajan učinak na ljudske sposobnosti ili izazivaju efekt pucnja.
Obrati pažnju na zadnje 4 riječi: “ili izazivaju efekt pucnja”. To je top fireing.
Imaš plinsko oružje koje izaziva efekt pucnja, spada u kategoriju C i moraš ga prijaviti.
Da, gledao sam ovu temu i odgovorio…i tek nakon toga primijetio da je upit još iz 2018