HS H11 - zavrsna obrada cijevi
HS H11 - zavrsna obrada cijevi
Pozz svima,
Evo par slika HS H11 kupljen pred par dana.
Cijenio bih komentare i misljenja. Kako se vidi, problem je u zavrsnoj obradi i vidljivom zakrivljenom kanalu na cijevi.
Nisam expert ali mi se cini da je masina ili svrdlo ili stogod... kod busenja one rupe za indikaciju napunjene cijevi, malo prosetalo u procesu obrade i "zarezalo" ovaj "kanal". Znam da ce pucat bez problema ali bit ce ga tesko prodat sutra...
Uglavnom vracen je trgovcu te ce za Karlovac, da vidimo sto ce s njim...
Evo par slika HS H11 kupljen pred par dana.
Cijenio bih komentare i misljenja. Kako se vidi, problem je u zavrsnoj obradi i vidljivom zakrivljenom kanalu na cijevi.
Nisam expert ali mi se cini da je masina ili svrdlo ili stogod... kod busenja one rupe za indikaciju napunjene cijevi, malo prosetalo u procesu obrade i "zarezalo" ovaj "kanal". Znam da ce pucat bez problema ali bit ce ga tesko prodat sutra...
Uglavnom vracen je trgovcu te ce za Karlovac, da vidimo sto ce s njim...
Last edited by Axel Axe on 16 Feb 2023, 19:58, edited 1 time in total.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Re: HS H11 - zavrsna obrada cijevi
Vojno-policijski pištolj masovne proizvodnje za 500 eura, a ne natjecateljski pištolj za 1500+ eura, niti ja ne bih obraćao pažnju na takve sitnice da sam HS produkt.
Ako ne utječe na funkciju, jednostavno se ignoriraju takve stvari. Netko tko će to kupovat jednog dana, ako se razumije imalo u oružje, uopće neće obraćati pažnju na to.
Ako ne utječe na funkciju, jednostavno se ignoriraju takve stvari. Netko tko će to kupovat jednog dana, ako se razumije imalo u oružje, uopće neće obraćati pažnju na to.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Nista sa 3 incha cijevi nije policijsko a jos je manje vojno. Pistolj za civilnu uporabu tj. samoobranu.johnnyboyy1711 wrote:Vojno-policijski pištolj masovne proizvodnje za 500 eura, a ne natjecateljski pištolj za 1500+ eura, niti ja ne bih obraćao pažnju na takve sitnice da sam HS produkt.
Nece utjecati na funkcionalnost definitivno ali... isto je malo razocaravajuce.
Pistolj ima jos 2 greske zavrsne obrade na navlaci o kojima sada necu govoriti.
Quality Control je ocito na godisnjem...
Sto se tice 500 € ...precjenjen.
Izgleda uredno.samoborac wrote:Ovo je moj H11 pro, ali još nije opalio metka[WINKING FACE]
Problem je sto se ne moze uociti u trgovini.
Ja sam uocio tek nakon sto je navlaka "radila" malo. Sigurno da se radi o mikronskim greskama tj odstupanjima ali opet, glupost nepotrebna.
Nakon koristenja nema ravnomjernog habanja te se vidi taj zakrivljeni "kanal". Nisam to jos vidio na HS-ovima.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Možda sam se nespretno izrazio OK, vojni, policijski, samoobrambeni, za mene je u kategoriji pištolja kao što je XDM što se tiče kvalitete, namjene i cijenovnog ranga... poanta je da nije u kategoriji natjecateljskih pištolja i da se za 500 eura mogu očekivati takve stvari koje na ništa ne utječu.Axel Axe wrote:Nista sa 3 incha cijevi nije policijsko a jos je manje vojno. Pistolj za civilnu uporabu tj. samoobranu.johnnyboyy1711 wrote:Vojno-policijski pištolj masovne proizvodnje za 500 eura, a ne natjecateljski pištolj za 1500+ eura, niti ja ne bih obraćao pažnju na takve sitnice da sam HS produkt.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
Postujem svacije misljenje ali ....onda moto nek im bude...Expect the Average.johnnyboyy1711 wrote:Možda sam se nespretno izrazio OK, vojni, policijski, samoobrambeni, za mene je u kategoriji pištolja kao što je XDM što se tiče kvalitete, namjene i cijenovnog ranga... poanta je da nije u kategoriji natjecateljskih pištolja i da se za 500 eura mogu očekivati takve stvari koje na ništa ne utječu.Axel Axe wrote:Nista sa 3 incha cijevi nije policijsko a jos je manje vojno. Pistolj za civilnu uporabu tj. samoobranu.johnnyboyy1711 wrote:Vojno-policijski pištolj masovne proizvodnje za 500 eura, a ne natjecateljski pištolj za 1500+ eura, niti ja ne bih obraćao pažnju na takve sitnice da sam HS produkt.
Evo usporedbe.
XD9 mod.2, 2500 metaka i H11 Pro nijedan s moje strane ali vjerojatno koji u tvornici.
XD9 mod.2, 2500 metaka i H11 Pro nijedan s moje strane ali vjerojatno koji u tvornici.

-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Nisam zagriženjak za HS-om, dapače imam Glock 17, ali ovo nema nikakvog smisla. U današnje vrijeme masovne proizvodnje, kada svatko ima pristup internetu i može se žalit na greške, kada tvornice poput SIG-a i Češke Zbrojevke izbacuju masu poluproizvoda sa greškama u kontroli kvalitete, stavljati cijelu firmu u jedan koš zbog nečeg tako benignog nema nikakvog smisla.
Što me briga ako kupim poluautomatski AK ili AR i imam oštećen krom u cijevi iz tvornice, što je češće nego ljudi misle, a puška zadovoljava sve kriterije preciznosti? Što me briga za nagnut cijeli prednji ciljnički blok, tragove tokarenja i glodanja... nešto što ima svaki poluautomatski AK, ako opali svaki puta kad pritisnem okidač? Grubu završnu obradu s unutarnje strane navlake na pištolju, na mjestu koje ne ispunjava nikakvu funkciju prilikom djelovanja pištolja, što je slučaj kod HS-a i Glocka?
Pretpostavljam da svi imamo različite kriterije. Odabrao sam se ne sekirat oko stvari koje smatram nebitnima dok god mi proizvod radi kako treba.
Ako pak kupujem poluautomatski pištolj ili poluautomatsku pušku cijenovnog ranga par tisuća eura, očekivat ću da se takvih stvari nema. Ako pak kupujem nešto jeftinije i to jeftinije ima grešku zbog kojeg mi proizvod ne radi, onda ću taj proizvod vratiti istog trena.
Što me briga ako kupim poluautomatski AK ili AR i imam oštećen krom u cijevi iz tvornice, što je češće nego ljudi misle, a puška zadovoljava sve kriterije preciznosti? Što me briga za nagnut cijeli prednji ciljnički blok, tragove tokarenja i glodanja... nešto što ima svaki poluautomatski AK, ako opali svaki puta kad pritisnem okidač? Grubu završnu obradu s unutarnje strane navlake na pištolju, na mjestu koje ne ispunjava nikakvu funkciju prilikom djelovanja pištolja, što je slučaj kod HS-a i Glocka?
Pretpostavljam da svi imamo različite kriterije. Odabrao sam se ne sekirat oko stvari koje smatram nebitnima dok god mi proizvod radi kako treba.
Ako pak kupujem poluautomatski pištolj ili poluautomatsku pušku cijenovnog ranga par tisuća eura, očekivat ću da se takvih stvari nema. Ako pak kupujem nešto jeftinije i to jeftinije ima grešku zbog kojeg mi proizvod ne radi, onda ću taj proizvod vratiti istog trena.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ja bih samo dodao da su prema najpopularnijoj anketi na forumu sa cak 61 glasom i 1411 pregleda, (s danasnjim danom), prema misljenju clanova foruma, proizvodi HS produkt najpopularniji u Hrvatskoj.
Debelo vode iznad zbrojovke na pr. koja se do jucer smatrala simbolom kvalitete tvornickog oruzja.
https://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=3&t=7928
U okviru onog sta sam kupio, kolko sam platio i sto sam dobio, i ja sam glasao na anketi za HS produkt.
A imam i "boljih" kratkih cijevi u kolekciji, i isprobao sam jos i pregrst toga. (a prethodno nisam cak ni bio ljubitelj striker fire pistolja)
Debelo vode iznad zbrojovke na pr. koja se do jucer smatrala simbolom kvalitete tvornickog oruzja.
https://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=3&t=7928
U okviru onog sta sam kupio, kolko sam platio i sto sam dobio, i ja sam glasao na anketi za HS produkt.
A imam i "boljih" kratkih cijevi u kolekciji, i isprobao sam jos i pregrst toga. (a prethodno nisam cak ni bio ljubitelj striker fire pistolja)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Gle, nije poanta blatiti HS jer to nema smisla isto kao sto nema smisla tvrditi da je OK da proizvod ide van s greskicama jer, eto samo kosta 500 €.johnnyboyy1711 wrote:Nisam zagriženjak za HS-om, dapače imam Glock 17, ali ovo nema nikakvog smisla. U današnje vrijeme masovne proizvodnje, kada svatko ima pristup internetu i može se žalit na greške, kada tvornice poput SIG-a i Češke Zbrojevke izbacuju masu poluproizvoda sa greškama u kontroli kvalitete, stavljati cijelu firmu u jedan koš zbog nečeg tako benignog nema nikakvog smisla.
Nismo u Americi, zivimo u drustvu i trzisnom gospodarstvu gdje ja taj pistolj ne mogu tek tako vratiti u trgovinu i dobit novce nazad. Ja cu rado uzet 500€ - ili novi pistolj - ili doradenu cijev - no problem. Evidentno je da imamo primjerke bez gresaka.
Moje je pravo kupca ukazati na problem cak i ako je samo estetske prirode a najvise u cilju da se, ako je to zaista problem i previd kontrole kvalitete, to dugorocno i ispravi.
Pistolj jos ima 2-3 greske kod strojne obrade prednjih grip rezova na navlaci. Ako sam pitao za misljenje i ima li itko slican problem (ako je problem) - nisam nikog uvrijedio.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Bilo je i americkog i drugog oruzja s greskom. Ustanovljeno nakon upisa u OL i prve probe.
Ni jedan tvornicar nije od tog cijepljen.
E, sad kad se desi, pitanje je kako rijesiti limun.
Ja bih nazvao tvornicu i pitao jel bi bili voljni zamjeniti proizvod. Ili korigirati na drugi nacin?
Odnosno pitati u mup, kako rjesavaju takve slucajeve, ako se mijenja proizvod pod garancijom, ako tvornica prizna zamjenu proizvoda.
Ni jedan tvornicar nije od tog cijepljen.
E, sad kad se desi, pitanje je kako rijesiti limun.
Ja bih nazvao tvornicu i pitao jel bi bili voljni zamjeniti proizvod. Ili korigirati na drugi nacin?
Odnosno pitati u mup, kako rjesavaju takve slucajeve, ako se mijenja proizvod pod garancijom, ako tvornica prizna zamjenu proizvoda.
Turn better into best!
Proizvod se vraća u trgovinu, trgovac sastavlja izjavu da je oružje vraćeno i razlog zašto. Sa tom izjavom ide se u MUP, poništava se oružje u oružnom listu i vadi se nova nabavna. Svi admistrativni troškovi su na teret kupca. Ovo je iz prve ruke.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Drugačije ni ne može biti.samoborac wrote:Proizvod se vraća u trgovinu, trgovac sastavlja izjavu da je oružje vraćeno i razlog zašto. Sa tom izjavom ide se u MUP, poništava se oružje u oružnom listu i vadi se nova nabavna. Svi admistrativni troškovi su na teret kupca. Ovo je iz prve ruke.
Jedini problem je što troškovi idu na teret kupca
Kako stvari stoje, trgovac je voljan izvrsiti povrat novca. Iz HS jos nema konkretnog odgovora samo nesto neformalno... znat ce se za koji dan.Mirok wrote:Drugačije ni ne može biti.samoborac wrote:Proizvod se vraća u trgovinu, trgovac sastavlja izjavu da je oružje vraćeno i razlog zašto. Sa tom izjavom ide se u MUP, poništava se oružje u oružnom listu i vadi se nova nabavna. Svi admistrativni troškovi su na teret kupca. Ovo je iz prve ruke.
Jedini problem je što troškovi idu na teret kupca
Najvise mi idu na neku stvar izgovori tipa, "to je normalno", "svi su takvi" i "dlaka u jajetu". To me jos vise motivira da vratim pistolj. Nije mi stvarno bila poanta raspravljati s njima ali ako je greska ocigledna, onda reci je, greska je, zabavi se s tim, tko, gdje, kada, koji CNC... a ne trpat u kutiju za domace trziste.
Evo jos malo "Expect the best" zavrsne obrade istog pistolja.
Da sam na tvom mjestu ni ja ne bih odustao. Ovo je stvarno sramota za HS!
BUM BUM...