Vortex strike eagle 1-6x24
Vortex strike eagle 1-6x24
Pozdrav.
Trebao bi malu pomoć. Montirao bi dotičnu optiku (sam) na zastavin karabin 8x57.
Picantini šina je gore a ja bi stavio brzoskidajuče mh nosače na optiku.
Konkretno me zanima koliko staviti krede na nosače (da li ju samljeti ili ??) i kako pritegnuti prstene na 2,5 Nm, budući da ne mogu nabaviti mali kilo ključ.
Svaki savjet je dobro došao.
Hvala.
Trebao bi malu pomoć. Montirao bi dotičnu optiku (sam) na zastavin karabin 8x57.
Konkretno me zanima koliko staviti krede na nosače (da li ju samljeti ili ??) i kako pritegnuti prstene na 2,5 Nm, budući da ne mogu nabaviti mali kilo ključ.
Hvala.
Re: Vortex strike eagle 1-6x24
Nisam stavljao kredu kad sam montirao svoj, i na Strike Eaglu ti pise da zategnes na 18 inch pounda, sto ti je 2,03 Nm, tak da pazi da je ne stegnes prejako.svabo13 wrote:Pozdrav.
Hvala.
Stargazer wrote:Nisam stavljao kredu kad sam montirao svoj, i na Strike Eaglu ti pise da zategnes na 18 inch pounda, sto ti je 2,03 Nm, tak da pazi da je ne stegnes prejako.svabo13 wrote:Pozdrav.
Hvala.
A ja pronašao tablicu na netu da je 18 lb/ft, 25 Nm ili 2,5 kg/m.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Bez kilo kljuca, ne mozes.svabo13 wrote: Konkretno me zanima koliko staviti krede na nosače (da li ju samljeti ili ??) i kako pritegnuti prstene na 2,5 Nm, budući da ne mogu nabaviti mali kilo ključ.
Odnesi puskaru, ako zelis pedantno. Bez alata nemoj bit sam svoj majstor.
Opcionalno, kupi pravi set alata za montazu, sa kilo kljucem. Evo ti ga vec u proarmisu:
https://www.proarmis.si/en/shooting-gea ... aljnogleda
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Budem probao negdje onda posuditi. Svi u principu imaju one velike(i ja).
A koliko staviti krede ? Samo ju namazati ili samljeti u prah pa onak samo tanki sloj praha.
Ili možda savjet za neko ljepilo koje se lakše skine.
A koliko staviti krede ? Samo ju namazati ili samljeti u prah pa onak samo tanki sloj praha.
Ili možda savjet za neko ljepilo koje se lakše skine.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Skidanje ljepila može biti problem.
A za kredu mislim da je dovoljno da se kredom namaże i tako će ostati dovoljan sloj.
Sve to ovisi i o kredi i o metalu.....?
A za kredu mislim da je dovoljno da se kredom namaże i tako će ostati dovoljan sloj.
Sve to ovisi i o kredi i o metalu.....?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ja bih ti prijatelju savjetovao ,da ti puškar ugradi optiku.
Posao montaže je ispod 30 e,tako da mislim da ti se isplati i ne moraš tada ništa dodatno nabavljati.
Posao montaže je ispod 30 e,tako da mislim da ti se isplati i ne moraš tada ništa dodatno nabavljati.
Kvalitetne prstenove i zategni rukom koliko ide, s time da ne pritežeš ko konj. Onako, normalno. Ne treba ti puškar za to. Prvo stavi i učvrsti prstenove na šinu, pravilno po okomici namjesti optiku i prilagodi daljinu od oka. Ako je sve u redu, to bi trebalo boti to. Uvjeri se da nigdje nema lufta i upucavaj.