Geler granate kao materijal za izradu noža!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Geler granate kao materijal za izradu noža!
Šetajući po šumi naišao sam na geler koji pripada ili tenkovskom ili topovskom zrnu pa me zanima koliko bi to bio dobar materijal za izradu noža? Komad je po veličini pogodan za izradu najmanje dvije oštrice solidne debljine! Ukoliko ima netko da se bavi kovanjem rado ću mu ga poslat pa neka se javi u pp! LP
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
Re: Geler granate kao materijal za izradu noža!
https://www.instagram.com/poema_incudis/PUNISHER1987 wrote:Šetajući po šumi naišao sam na geler koji pripada ili tenkovskom ili topovskom zrnu pa me zanima koliko bi to bio dobar materijal za izradu noža? Komad je po veličini pogodan za izradu najmanje dvije oštrice solidne debljine! Ukoliko ima netko da se bavi kovanjem rado ću mu ga poslat pa neka se javi u pp! LP
Custom bladesmith, moze radit s materijalima, javi mu se na IG, ja sam popricao s njim, super lik.
Čelici za kvalitetne noževe se posebno proizvode, po recepturi i procesima koji nisu nimalo jeftini. Takvi čelici nemaju nikakve sličnosti s čelicima u granatama. Ne znam zapravo kakav je čelik u granati, ali sumnjam da je kvalitetan i skup za proizvodnju kao čelik za kvalitetan nož.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Vjerojatno je od lijevanog zeljeza.
Nula bodova za kovanje.
Za izradu noza u kucnoj radinosti:
Lisnata opruga zeljeznickog vagona, mac od motorne pile, i sl.
Nula bodova za kovanje.
Za izradu noza u kucnoj radinosti:
Lisnata opruga zeljeznickog vagona, mac od motorne pile, i sl.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Hvala na savjetima, znači geler ostaje kao uspomena iz vremena rata!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.