HRVATSKI YOU TUBE KANAL

Datumi okupljanja, neprofitne udruge vezane uz oružje, itd...
jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

HRVATSKI YOU TUBE KANAL

Post by jolly » 05 Apr 2023, 17:42

jolly wrote:
stolttom wrote:I koliko je onda metaka ispucala puška koju kupuješ kao novu?
Ovo je dobro pitanje.
"Testiranje" oruzja iz trgovine - sponzora cesto se moze vidjeti na dum dum kanalu.
Cesto puta na raznim stranim casopisima autorima se daju novi primjerci oruzja da to testitaju i napisu review.
Neki model poslovanja mora postojati.
U natavku komentara "oko testiranja oruzja" pod sponzorstvom - pojavio se nedavno i Hrvatski you tube kanal.
https://www.youtube.com/@croballistic

Ono sto je zanimljivo, prema navodima u svojim prezentacijama autor kanala ima podrsku ili sponzorstvo od pojedinih trgovina.

Jos je to daleko od tog da potencijalni kupac isproba svoje oruzje, ali je makar pocetak nekog sponzorstva na terenu ili medijima.
Mislim da je oruzje koje se testira svo privatno.

U narativu ima pojedinih gresaka, i po meni trebalo bi malo drugacije koncipirati, ali barem entuzijazma na kanalu ne fali, pa da sad ne idem u neke kritike.
Ali, evo, i HR kanal o oruzju je tu, pa ko voli pogledati poveznica je gore.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: HRVATSKI YOU TUBE KANAL

Post by Stargazer » 05 Apr 2023, 20:14

jolly wrote:
jolly wrote:
stolttom wrote:I koliko je onda metaka ispucala puška koju kupuješ kao novu?
Ovo je dobro pitanje.
"Testiranje" oruzja iz trgovine - sponzora cesto se moze vidjeti na dum dum kanalu.
Cesto puta na raznim stranim casopisima autorima se daju novi primjerci oruzja da to testitaju i napisu review.
Neki model poslovanja mora postojati.
U natavku komentara "oko testiranja oruzja" pod sponzorstvom - pojavio se nedavno i Hrvatski you tube kanal.
https://www.youtube.com/@croballistic

Ono sto je zanimljivo, prema navodima u svojim prezentacijama autor kanala ima podrsku ili sponzorstvo od pojedinih trgovina.

Jos je to daleko od tog da potencijalni kupac isproba svoje oruzje, ali je makar pocetak nekog sponzorstva na terenu ili medijima.
Mislim da je oruzje koje se testira svo privatno.

U narativu ima pojedinih gresaka, i po meni trebalo bi malo drugacije koncipirati, ali barem entuzijazma na kanalu ne fali, pa da sad ne idem u neke kritike.
Ali, evo, i HR kanal o oruzju je tu, pa ko voli pogledati poveznica je gore.

Jako sture informacije, nije pokrio uopce IPSC u nabavi oruzjam ili druge stvari kao koje su razlike izmedju dozvola, posudivanje oruzja itd. A i navodno je izgubio sponzorstvo od Huntera koliko sam cuo.

Niknilo je vise youtubera koji se bave oruzjem u zadnje vrijeme. Tactical Croatia,Geartest i CroBalistic, ali niti jedan pretjerano zabavan ili pokriva teme vrijednje pracena iz dosadasnjeg iskustva.

Niko ne kritizira lose hrvatske zakone, dogadjanja u ostatku europe itd. Samo prijevodi standardnih americkih videa na hrvatski.

Nije da imam ista protiv decki, samo kazem kak je. osobno sam pogledao tisuce videa o oruzju i ovo sto rade nije nista novo, rade videje za demografiju ljudi koja vec ima oruzje u hrvatskoj, umjesto da rade videje da privuku nove ljude u kupnju oruzja itd.

U Hrvatskoj trenutno nije moguce napraviti recenziju oruzja. Da ja radim recenziju oruzja, kroz njega bi morao provuci 1000 metaka. I to pod odredjenim uvjetima.

Bez ciscenja koliko metaka do prvog zastoja.
Pucanje prigusreno/nepriguseno da se vidi pouzdanost.
Testiranje sa vise vrsta streljiva, gramaza, sub/super sonic.
Aftermarket za navedeno oruzje u trgovinama u Europu, nadogradnje itd.
To je ono sto mi sad pada na pamet.

Kad neko uzme HS SF 2000 i ispuca 150 metaka i kaze da je pistolj dobar to mi apsolutni nista ne znaci. Iskreno na takve videje prvo pomislim da su placene reklame.

https://www.youtube.com/watch?v=p4rhcOKMQ8A

Ovo je primjer jednog videa na koji sam naisao nedavno i jako me ugodno iznenadio, testirao je oruzje na sve moguce nacine, surplus streljivo, match streljivo, pucanje sa zagrijanom cijevi, priguseno, nepriguseno itd. To je recenzija.

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 05 Apr 2023, 22:17

Pa onda prijatelju napravi ti bolji youtube kanal u Hrvatskoj ,jedino svi znaju kritizirati a
sami nebi ništa napravili, čovjek se trudi ,da ima nedostataka ima, fala bogu svi smo ljudi ali je pokrenuo nešto i zato ga poštujem.
Uvijek ima bolje ali u Hrvatskoj nema ništa i dobro je da se pokreće bilo šta nego ništa .
Za neka sponzorstva i da možeš od tog živjeti mi smo premala zemlja za takvu priču ali svaka pohvala na trudu i entuzijazmu.
Slobodno vrijeme danas košta i nitko ga nema na bacanje tako da je ovo najbolje što imamo i moramo malo promijeniti stav da ne
popljujemo odma sve šta je domaće a sve strano je super jer neki Hrvatski proizvodi su napravili dobru priču vani a doma su ih svi na početku popljuvali .
Samo malo preko granice u Sloveniji kad netko napravi nešto novo i njihov je svi kažu super a kod nas udri drvlje i kamenje pa se pitamo zašto ništa nemamo.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 05 Apr 2023, 22:41

Ne treba kritizirati,treba pohvaliti svakoga tko krene sa nečim.
Tko misli da može i zna , samo naprijed !

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 05 Apr 2023, 22:45

matezg1 wrote:Pa onda prijatelju napravi ti bolji youtube kanal u Hrvatskoj ,jedino svi znaju kritizirati a
sami nebi ništa napravili, čovjek se trudi ,da ima nedostataka ima, fala bogu svi smo ljudi ali je pokrenuo nešto i zato ga poštujem.
Uvijek ima bolje ali u Hrvatskoj nema ništa i dobro je da se pokreće bilo šta nego ništa .
Za neka sponzorstva i da možeš od tog živjeti mi smo premala zemlja za takvu priču ali svaka pohvala na trudu i entuzijazmu.
Slobodno vrijeme danas košta i nitko ga nema na bacanje tako da je ovo najbolje što imamo i moramo malo promijeniti stav da ne
popljujemo odma sve šta je domaće a sve strano je super jer neki Hrvatski proizvodi su napravili dobru priču vani a doma su ih svi na početku popljuvali .
Samo malo preko granice u Sloveniji kad netko napravi nešto novo i njihov je svi kažu super a kod nas udri drvlje i kamenje pa se pitamo zašto ništa nemamo.

Imam pametnijeg posla od radit prosjecne videje koje su slovenci radili pred 10 godina.
Polenar je sponzoriran od S&B, dobiju metaka kolko hoce, i svih trgovina u Sloveniji vise manje.

Kao sto sam rekao nisam popljuvao nego kritizirao, rade videje koje mogu naci puno kvalitetnije na engleskom, ako su face umjesto da rade reviwove javno govore koliko su zakoni u hrvatskoj losi i restrektivni.

HS produkt su popljuvali jer im nije stalo do Hrvatskog trzista, sto je poprilicno ocito.

Slovenci su ovakve videje radili pred 10 godina. Samo puno kvalitetnije.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 06 Apr 2023, 07:54

Stargazer wrote:
Slovenci su ovakve videje radili pred 10 godina. Samo puno kvalitetnije.
Ja to gledam ovako.
Neko krene u streljastvo sa tetejcem, a s vremenom evoluira do shadow 2, i rezultata na drzavnom nivou.
Neko krene u lov sa zastavom na mehanicke nisane, a s vremenom evoluira do funkcije u svom drustvu, blasera i baranjskog jelena u zlatu.
neko pocne kao pomocnik u automehanicarskoj radioni, a evoluira do svoje radione i 10 zaposlenih.
Neko pocne sa osnovnom skolom, a zavrsi kao doktor znanosti u svojoj struci.
Za sve ovo gore treba VRIJEME, a pocinje se od NULE.

Isto je sa ovim.
Svaki pocetak je tezak, nek se ljudi razvijaju.
Do sad nismo imali industriju koja pretjerano podrzava sponzorstva, a pogotovo sponzoriranje pojedinaca. A isto tako nas nema na YT, koji je jedan od najjacih alata na internetu. I tu nas pretekli u Sloveniji i Srbiji.

Pa je to sad pitanje opet, jel prvo kokos ili jaje. Koje god da dodje prvo, prica krene, samo treba biti uporan i poboljsavati se.

I najvaznije, biti prisutan i uporan!
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 06 Apr 2023, 08:17

Da ali trziste je vec jako zasiceno.

MatijaX
Razvodnik
Razvodnik

Post by MatijaX » 06 Apr 2023, 10:09

Znam za taj kanal KroBalistik. Okay je kanal. Autor i voditelj je okay dečko.
Trgovina koje se spominje između ostalog je okay trgovina. Uskoro dobivaju S&W u trgovinu.
:A25:

Nemojte biti prestrogi prema ljudima kaj nekaj pokušavaju. Naime, jedno su želje, a drugo realni uvjeti za ispunjavanje želja.
Jedno su zemlje Zapadne Evrope ili pak slavni U.S.A.

Ljudi su rekli svoje mišljenje. Ne, samo oni, nego svatko tko ima pristup Internetu. I to je okay.
Izbor je na svakome od nas, kaj će prihvatiti, a kaj odbaciti.

Nemojte od Balkana radia USA, niti od USA Balkan.

BTW, meni je drag Darkecov kanal DumDum.
:A27:
dzg

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 06 Apr 2023, 11:15

MatijaX wrote:Znam za taj kanal KroBalistik. Okay je kanal. Autor i voditelj je okay dečko.
Trgovina koje se spominje između ostalog je okay trgovina. Uskoro dobivaju S&W u trgovinu.
:A25:

Nemojte biti prestrogi prema ljudima kaj nekaj pokušavaju. Naime, jedno su želje, a drugo realni uvjeti za ispunjavanje želja.
Jedno su zemlje Zapadne Evrope ili pak slavni U.S.A.

Ljudi su rekli svoje mišljenje. Ne, samo oni, nego svatko tko ima pristup Internetu. I to je okay.
Izbor je na svakome od nas, kaj će prihvatiti, a kaj odbaciti.

Nemojte od Balkana radia USA, niti od USA Balkan.

BTW, meni je drag Darkecov kanal DumDum.
:A27:
Da su ljudi bili strogi s kriterijima, stvari ne bi bile takve kakve jesu danas. Sve je ok, nista nije lose.

Kako ce postati bolji ako ih ne kritiziramo. Nisu ni Slovenija ni Srbija zapadna europa, samo sto su ljudi kao Dumdum i ekipa iz Polenara puno aktivnija i hrabrija tu bila.

I dalje mi nije jasno koja je poruka koju oni hoce poslati gledateljima. Recenzije oruzja, probijanje balistickih ploca(sa FMJ streljivom sto je jako yikes), dok uopce ne pricaju o problemima u Hrvatskoj sto se tice vlasnika oruzja kao sto su:
-Losi zakoni
-Manjak streljana
-Manjak trgovina
-Cijene oruzja i streljiva naspram madarske i slovenije
-Javni stav naroda prema oruzju
-problemi unutar saveza u Hrvatskoj(HLS,HSS,HSPS)
-Zasto netko u Hrvatskoj ne moze kupiti oruzje samo zato sto ga zeli nego se mora kupiti preko lovacke/sportske
-Losi zakoni za uvoz streljiva i oruzja
-Zasto klubovi ne zele primati nove clanove
-Zasto osim LASa nemamo streljana sa iznajmljivanjem oruzja, tipa madarska i slovenija ih imaju desetke.
-Zasto imamo preko 20 zakona i pravilnika koji se odnose na oruzje
-Zasto prigusivaci nisu legalizirani u hrvatskoj

Ima tu tema koje se moze pokrit za 300 videja, samo eto nitko ne prica o tome. Idemo kopirat ono sto su ameri radili prije 14 godina i pucat u lvl 4 balisticke ploce i recenzirat random pistolje dok je natjecateljska scena u hrvatskoj tipa u IPSCu prakticki mrtva.

Da samo bace malo oko na forum tu ima jos 1000 tema koji bi mogli napraviti kao videje, od PCC i spremnika do sveg i svaceg.

Evo pogledao sam im i zadnji video, nisam ga mogao pogledati do kraja, tokom cijelog videa se cuje dahtanje sto je rezultat loseg video editinga i nepoznavanje opreme za snimanje. O samom "takticnom" dijelu ne zelim pricat previse jer me je sram kad vidim takve stvari, nemam nista protiv camo odjece i slicnog, ali tako ljudi izgledaju kao ameri vise nego da rade nesto svoje. Nemam uopce osjecaj da rade nesto autenticno nego samo da ce kopirat videje koje sam gledao od DemolitionRancha ili kog vec prije 10 godina.

Jos jedna stvar koja me smeta je to sto je naveo da je njegovo oruzje registrirano na lov, a znamo sto vecina lovaca misli(ne svi) o dugom poluautomatskom oruzju. Ne shvacam zasto podrzavati HLS ako nemaju iste stavove kao on, IPSC se recimo ni ne spominje, a oni bi bili najblizi onome sto hoce predstaviti u svojim videjima.

Jos jedna zanimljiva tema videa bi mogla biti citanje novinskih clanaka i prikazivanje gresaka nasih medijskih kuca kada pricaju o oruzju.

Nemam nista protiv decki, ovo je na kraju dana samo kritika, i tu kritiku im dajem u dobroj volji. Ja isto posjedujem plate carriere, battle beltove, balisticke ploce, podosta pusaka itd. Ali ovo mi jednostavno nije zabavno za gledat jer je sve odavno vidjeno, nema orginalnosti. U samom videu sa balistickom plocom sam vidio toliko propusta da mi se neda ni pisati o svima njima.

A ovo sto ste rekli realnost i zelja. Vidili smo realnost sa Polenarom i DumDumom. Nije nemoguce. Ali ako ovako nastave zanimanje za kanal ce pasti.

https://socialblade.com/youtube/channel ... _PPV87taSw

Napomenio bi jos nesto sto sam upravo primjetio a to je jako neobican rast u pretplatnicima na youtubeu, u zadnjih 10 dana, svaki dan su dobili broj pretplatnika djeljiv sa 10. Nije neobicno za nove kanale da koriste botove za probijanje na pocetku.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 06 Apr 2023, 13:24

Stargazer wrote:

Napomenio bi jos nesto sto sam upravo primjetio a to je jako neobican rast u pretplatnicima na youtubeu, u zadnjih 10 dana, svaki dan su dobili broj pretplatnika djeljiv sa 10. Nije neobicno za nove kanale da koriste botove za probijanje na pocetku.
Ako ti je cilj dobiti gleadnost, i broj pretplatnika, onda je ovo legitiman alat.
Iz gledanosti i broja pretplatnika dolaze sponzori.
Turn better into best!

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 06 Apr 2023, 13:28

jolly wrote:
Stargazer wrote:

Ako ti je cilj dobiti gleadnost, i broj pretplatnika, onda je ovo legitiman alat.
Iz gledanosti i broja pretplatnika dolaze sponzori.
Takodjer je ilegalno i nemoralno.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 06 Apr 2023, 15:25

Kompromis: Prakticno! :D
Turn better into best!

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 07 Apr 2023, 12:48

Stargazer wrote:

Pogledao i druge kanale i na svima je dijeljivo sa 10.

Npr.
https://socialblade.com/youtube/c/hornady

Mislim da to nije oko botova, nego algoritma kojim Social Blade obrađuje.

Ne razumijem čemu toliko pljuvanja po nečijem radu samo na temelju sadržaja koji tebi nije zanimljiv.
Meni osobno nije zanimljiv niti jedan od takvih kanala, uključujući i Garand thumb i Demolition ranch. Ali mi ne pada na pamet pljuvati jer me sadržaj ne zanima.

Dapače. Croballistic, ako pratiš forum, samo naprijed. Teme su oružje, a ne politika (zakoni, stranke...) i neka ostane tako. Kome je do politike neka osniva udruge i sudjeluje na e-savjetovanjima.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 07 Apr 2023, 14:05

Ako koga nešto ne zanima,ne mora to pratiti.Ima koga zanima .
Netko možda ulazi u svijet oružja...
Čim više kanala,ovakvih foruma,svega na našu temu.... :A25:

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 07 Apr 2023, 14:18

IB43 wrote:
Stargazer wrote:

Pogledao i druge kanale i na svima je dijeljivo sa 10.

Npr.
https://socialblade.com/youtube/c/hornady

Mislim da to nije oko botova, nego algoritma kojim Social Blade obrađuje.

Ne razumijem čemu toliko pljuvanja po nečijem radu samo na temelju sadržaja koji tebi nije zanimljiv.
Meni osobno nije zanimljiv niti jedan od takvih kanala, uključujući i Garand thumb i Demolition ranch. Ali mi ne pada na pamet pljuvati jer me sadržaj ne zanima.

Dapače. Croballistic, ako pratiš forum, samo naprijed. Teme su oružje, a ne politika (zakoni, stranke...) i neka ostane tako. Kome je do politike neka osniva udruge i sudjeluje na e-savjetovanjima.

Savrsen odgovor koji prikazuje zasto su zakoni kod nas losi.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 07 Apr 2023, 15:02

Možeš li pojasniti, baš bih volio čuti. Kakve veze liberalni stavovi imaju sa restriktivnim zakonima?

Ja ću tebi objasniti što ne valja sa tvojim pistovima u ovoj temi. Nije nikakav problem.

Nisu li restrikcije vezane za određivanje što bi netko morao raditi. Npr. mora se baviti zakonima na vlastitom kanalu. Mora to raditi baš na neki način ili ne valja ništa. Mora obraditi tu i tu temu. Itd. itd.

Možemo i dalje.
Npr. Mora imati lovačku pušku za lov, ne AR15. Mora biti natjecatelj za biti primljen u streljački klub. Mora se baviti lovom ili sportom da bi dobio dozvolu. Mora imati visoke zidove oko streljane za je otvoriti...

Vidiš li poveznicu? Vjerovatno ne. Jer si u "mora" kampu, samo sa druge strane batine. Ako nije po tvome, ne valja. Mora biti tako i tako, nikako drugačije. Iz toga dolaze restrikcije, a ne iz ovoga što ja pišem.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 07 Apr 2023, 15:42

Ono sto bih ja rekao:
Ko misli da moze bolje, nek napravi bolje. YT je otvoren za svih.

Na ovom kanalu o kome govorimo, ipak je rijeci o popularizaciji stvari. (na vrlo individualan nacin)

Kad se neki pojedinac koji ne dolazi iz struke zainteresira (a takvih je 99% u HR), trazit ce opcije, uclanjenje u klub, ili drustvo ili polaganje ispita.
Pa nek petorica ljudi naprave svaki svoj YT kanal, nek 10 klubova otvore svoje web stranice, nek jos 15 klubova ili udruga otvore neku prezentaciju na fejsbuku. I odjednom, postojimo u javnosti.
(a dok nismo u javnosti i transparentnosti, marginalna smo skupina)

Nismo li prethodno (ja otvorio temu) potpuno nepostojeci u javnosti sa: 250 klubova streljastva u Hrvatskoj, i oko 1000 lovackih udruga, svi skupa nemaju 10 web stranica? (stanje elektronicke i internetske pismenosti u HR)

U odvojenoj biljeski, da dodam jos jednu poveznicu:
YT kanal koji nema veze sa oruzjem, nego o autima i motorima, covjek je zelio posjedovati oruzje, i napravio YT prezentaciju o tome.
Vrlo lijepo, i argumentirano - postupak step by step, dozvola za drzanje oruzja za osobnu zastitu.

https://www.youtube.com/watch?v=oVDWrClkSBo
Turn better into best!

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 07 Apr 2023, 16:10

Poanta je da na vlastitom kanalu osoba objavljuje što želi. Dok je skladu sa pravilima platforme koju koristi i koju vlasnik te platforme ima pravo oblikovati kako on to želi. A ništa od toga ne ugrožava nekog trećeg ili potiče kriminal.

Taj isti kanal će gledati netko koga to zanima ili možda nitko. Što je opet na volju onoga tko kanale gleda. A možda youtube nikada niti otvara, ni to nije problem.

Nitko nikome ne može određivati ni što će gledati ni što će objavljivati na svome kanalu, dok je u skladu sa pravilima platforme, nikoga ne ugrožava i ne potiče kriminal. Prisila je uvod u tiraniju.
Kao što je nepostojanje baš nikakvih pravila uvod u anarhiju.

Nitko nikome ne brani da otvori kanal na temu zakona. Ali nitko ne bi ni smio drugome određivati što staviti na kanal da ga poštedi negativnih javnih reakcija, to je ucijena.

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 07 Apr 2023, 16:51

IB43 wrote:Poanta je da na vlastitom kanalu osoba objavljuje što želi. Dok je skladu sa pravilima platforme koju koristi i koju vlasnik te platforme ima pravo oblikovati kako on to želi. A ništa od toga ne ugrožava nekog trećeg ili potiče kriminal.

Taj isti kanal će gledati netko koga to zanima ili možda nitko. Što je opet na volju onoga tko kanale gleda. A možda youtube nikada niti otvara, ni to nije problem.

Nitko nikome ne može određivati ni što će gledati ni što će objavljivati na svome kanalu, dok je u skladu sa pravilima platforme, nikoga ne ugrožava i ne potiče kriminal. Prisila je uvod u tiraniju.
Kao što je nepostojanje baš nikakvih pravila uvod u anarhiju.

Nitko nikome ne brani da otvori kanal na temu zakona. Ali nitko ne bi ni smio drugome određivati što staviti na kanal da ga poštedi negativnih javnih reakcija, to je ucijena.
Niti sam rekao da je ikome ista protiv zakona, niti sam rekao da netko nesta mora napravit.

Samo kazem da je savrsen prikaz zasto su zakoni kod nas losi taj sto ljudi smatraju da je ok i da su sretni sto imaju uopce nekakva prava i strah ih je traziti i boriti se za ista vise.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 07 Apr 2023, 16:53

Ne zaboravimo jos jedan YT kanal - lovne tematike, renomiranog clana naseg foruma:
https://www.youtube.com/@rucnopunjac
Turn better into best!

Post Reply