Za ljubitelje klasike...

Fotografije oružja, oruđa i popratne opreme...
Post Reply
Monke
Razvodnik
Razvodnik
Has thanked: 1 time

Za ljubitelje klasike...

Post by Monke » 16 Jun 2023, 16:23

Danas nisi čovjek ako nemaš AR pa eto ja svoj prvi nabavio. :D

Windham Weponry governemnt 20 inch, koga zanimaju tehničke specifikacije, sve piše tu:
https://www.windhamweaponry.com/firearm ... ovt-rifle/

1111111111.jpg
22222222.jpg
Sad samo da mi se nekako dočepati metalnog 10/30 spremnika jer sa ovim kratkima jednostavno nije to to...

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Re: Za ljubitelje klasike...

Post by Mirok » 16 Jun 2023, 16:36

Čestitam na nabavci!
Baš sam htio reći,sa tim kratkim spremnicima mi je ko da jedna noga fali.....
Biti će to dobro :A25:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 16 Jun 2023, 16:38

A spremnik......10/20..... :A25:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 16 Jun 2023, 16:46

Koja je konačna cijena ?
Regana je kao lovačka ?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times

Post by jolly » 16 Jun 2023, 16:50

Monke wrote:Danas nisi čovjek ako nemaš AR pa eto ja svoj prvi nabavio. :D
Welcome to the club! :A25:
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Monke
Razvodnik
Razvodnik

Post by Monke » 16 Jun 2023, 17:19

Mirok wrote:Koja je konačna cijena ?
Regana je kao lovačka ?
Oruzje 1900 eur
Administrativni/posrednicki troskovi 70 eur (preko ducana i slovenija sam uzeo)

Plus jos vinjeta 15 eura i nekih 30 eur gorivo ako to isto racunas.

Jos nije registrirana, frisko je uzeta a nisam imao vremena otic do pp ovih dana tak da u pon ju planiram registrirat. Kao lovno ju planiram registirat, računam nece bit problema moja pp je dosta razumna, uostalom sve zalonske kriterije zadovoljava nema nikalvih prepreka da ne bude

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 16 Jun 2023, 17:30

Da,ne bi trebalo biti problema,ali pitam... :mrgreen: :roll:

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 16 Jun 2023, 21:25

Ono što će te još više razveseliti je mirniji rad i manje nečistoće u odnosu na kratkocijevne AR, manje plamena, buke i pritiska na ustima cijevi. Uz maksimalno iskorišteni balistički potencijal metka.

A2 ima najdulji kundak iz cijele AR obitelji (dulji za par centimetara osd A1). Prilagođen je bočnom stavu koji se danas rijetko podučava, a onima nižeg rasta neće odgovarati ni u tom stavu.

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 16 Jun 2023, 21:31

Čitam specifikacije, djeluju prilično dobro. 7075 tijelo je bolje od standardnog. M4 feed ramps znači da je uvodnik metka u cijev usklađen i s bržim radom i s više tipova streljiva i spremnika. Korak 1/7 odgovara zrnu od 62gr, što ne znači da ono od 55gr (najčešće kod nas) neće raditi, ali neće biti najpreciznijie. Ostalo je OK ili iznadprosječno.

Monke
Razvodnik
Razvodnik

Post by Monke » 16 Jun 2023, 21:33

Ariel wrote:Ono što će te još više razveseliti je mirniji rad i manje nečistoće u odnosu na kratkocijevne AR, manje plamena, buke i pritiska na ustima cijevi. Uz maksimalno iskorišteni balistički potencijal metka.
Da cuo sam za sve te prednosti 20 inchnih ARova, al uzeo sam ovo prventstveno jer mi je taj m16 look oduvijek bio preseksi :D

Isprva sam htio uzeti A2 clone al nigdje nisam nasao, a da salju u hr ili da mi je dovoljno blizu za sam pokupit tako da je na kraju odluka pala na A4 clone.

Monke
Razvodnik
Razvodnik

Post by Monke » 16 Jun 2023, 21:37

Ariel wrote:Čitam specifikacije, djeluju prilično dobro. 7075 tijelo je bolje od standardnog. M4 feed ramps znači da je uvodnik metka u cijev usklađen i s bržim radom i s više tipova streljiva i spremnika. Korak 1/7 odgovara zrnu od 62gr, što ne znači da ono od 55gr (najčešće kod nas) neće raditi, ali neće biti najpreciznijie. Ostalo je OK ili iznadprosječno.
Da, to za 55gr sam cuo da nije idealno, no nisam ni ja nikakav natjecatelj pa pretpostavljam nece biti problem. Skupe lovacke metke ne mislim uzimati, a mozda i naleti sto teze od 55gr a jefitno mada i ne vidim bas da ima

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 16 Jun 2023, 23:18

Ljepotica ;) ,a ona iz Vijetnamske ere prva mi je najljepsa jurisna puska ikad.Ove poslije kratke varijente Colt M4 mi ruzno izgledaju.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 18 Jun 2023, 20:52

Darko11 wrote:Ljepotica ;) ,a ona iz Vijetnamske ere prva mi je najljepsa jurisna puska ikad.Ove poslije kratke varijente Colt M4 mi ruzno izgledaju.
Eh,upravo te vijetnamke su mi oduvijek bile najljepše.
Znam,stvar je ukusa,ali ne
mogu si pomoći :mrgreen:

Monke
Razvodnik
Razvodnik

Post by Monke » 19 Jun 2023, 13:41

Evo puška je uspješno registrirana kao lovačka, nije bilo problema, samo jedan manji komentar u polu-šali "pa kaj ste si to nabavali" jer valjda puška izgleda opasno ili nešto, no nigdje nije bilo nikakvog govora da se ne bi mogla registrirati kao lovačka.

dotaknuli smo se malo i teme spremnika. Prema referntu za oružje mog PPa, ja ne bi smio imati spremnik kapactiteta 10 metaka obzirom da je registrirano kao lovno, no obzirom na razloge koji su na ovom forumu 100 puta vec prozvakani, to je ipak siva zona nadam se

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 19 Jun 2023, 14:24

Ljudi kod nas u Hrvatskoj koja sjedi na tko zna koliko tisuća tona ilegalnog oružja: Sve 5

Ljudi kod nas u 99% slučajeva kad netko registrira i da doktorsku plaću za poluautomatski AR15 blokiran na 10 metaka: "Pa kaj ste si to nabavljali", "Kaj će ti to", "Kome to treba", "Daj beži s tim"

:A28:
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 19 Jun 2023, 15:59

To su price "lovackih tradiconalista".
Cinjenica jest da je sve vise registriranih pusaka vhs, ar15 ili ak47 u privatnom posjedu.
I sad je samo pitanje vremena kad ce se ozbiljnije pokrenuti turniri i natjecanja, a prvo natjecanje vec je bilo.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 19 Jun 2023, 19:52

Monke wrote:Evo puška je uspješno registrirana kao lovačka, nije bilo problema, samo jedan manji komentar u polu-šali "pa kaj ste si to nabavali" jer valjda puška izgleda opasno ili nešto, no nigdje nije bilo nikakvog govora da se ne bi mogla registrirati kao lovačka.

dotaknuli smo se malo i teme spremnika. Prema referntu za oružje mog PPa, ja ne bi smio imati spremnik kapactiteta 10 metaka obzirom da je registrirano kao lovno, no obzirom na razloge koji su na ovom forumu 100 puta vec prozvakani, to je ipak siva zona nadam se
A gle,ima nešto u tome... :A00:
Ono gdje bi se mogao naći u direktnom problemu je da sa takvim spremnikom ideš u lov.
A da je sivo,sivo je.....

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 20 Jun 2023, 07:29

johnnyboyy1711 wrote:Ljudi kod nas u Hrvatskoj koja sjedi na tko zna koliko tisuća tona ilegalnog oružja: Sve 5

Ljudi kod nas u 99% slučajeva kad netko registrira i da doktorsku plaću za poluautomatski AR15 blokiran na 10 metaka: "Pa kaj ste si to nabavljali", "Kaj će ti to", "Kome to treba", "Daj beži s tim"

:A28:
Zemlja smo zanimljivih apsurda. Prodaja pirotehnike mahom je zabranjena, pa kako to da na svakom dočeku navijača lete tolike petarde, topovski udari, dimne? Uvoz iz EU. Gotovo pa autistički smo donijeli zakon kojim se zabranjuje prodaja pirotehnike i time odrezali poslovanje domaćim firmama, a zaboravili da firme iz Češke i Poljske nesmetano šalju u Hrvatsku bilo kakvu pirotehniku. Odgovor je "mi to ne možemo kontrolirati". Pa je valjda u redu. Predlagač zakona kao da je na platnom spisku piro shopova iz spomenutih zemalja, jednim potezom je uništio hrvatsku konkurenciju.

Tako i ilegalno oružje. MI to ne možemo kontrolirati pa je OK. Ali možemo zajebavati vlasnike legalnog oružja, pa ćemo to svaki put napraviti, kako nam se bude htjelo.

Strah od novog. A ako ćemo realno, sportska komponenta je puno izraženija kod modernog PA oružja. Kad imaš štopericu i puls bude na 120, a moraš biti precizan, za mene je to puno veći sport od nedisanja :).

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 20 Jun 2023, 08:48

Ariel wrote: Strah od novog. A ako ćemo realno, sportska komponenta je puno izraženija kod modernog PA oružja. Kad imaš štopericu i puls bude na 120, a moraš biti precizan, za mene je to puno veći sport od nedisanja :).
Ja sam i u jednom i u drugom sportu.
Ali sam misljenja, da je klasicno streljastvo osnova, od koje se radi nadgradnja za prakticno streljastvo. Jedno bez drugog ne ide.
Turn better into best!

Post Reply