Prodajni sajam oružja ("Gun show") u Njemačkoj

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
Onty
Narednik
Narednik
Been thanked: 2 times

Prodajni sajam oružja ("Gun show") u Njemačkoj

Post by Onty » 21 Jun 2023, 12:49

Molio bih vas da ako znate, stavite ovdje ima li u jesen u Njemačkoj neki prodajni sajam oružja (u S. Americi "Gun show") gdje izlažu i prodaju privatnici i mali trgovci?

Naime, probam naći pristojan revolver Ruger Security Six u 357 Magnum, ciiev 6", inox, ali je to dosta teško preko interneta. Neki prodavači stave dobre slike i opis, neki ne, tako ima jedan slučaj je opis jako štur, ništa o vrsti čelika, a sa slike je zbog refleksije teško procijeniti da li je revolver inox ili bruniran, ovaj zadnji posebno ako je nauljen. Pa kad ih pitaš za baš određene slike i pojedinosti, puno ih ne odgovori.

Zato bih najvolio ako ima neki veći prodajni sajam, u autobus pa osobno vidjeti i odabrati revolver.

Svaka informacija je dobro došla!

Hvala

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Re: Prodajni sajam oružja ("Gun show") u Njemačkoj

Post by jolly » 21 Jun 2023, 14:30

Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 21 Jun 2023, 22:05

Hvala Jolly. Međutim, ako se ne varam, ti sajmovim u Nurembergu i Salzburgu su pravi trgovački sajmovi, gdje samo firme, proizvođači i jači trgovci mogu izlagati. I koliko znam, tu se samo sklapaju poslovi, nema prodaje publici.

Meni treba onaj tip prodajnih sajmova gdje, što u BiH kažu, "raja trguje", odnosno, Amerikanci "Public Invited to Buy, Sell, or Trade". Ili još bolje, nešto poput onog u Benkovcu ili Jakuševcu, ali samo za oružje.

Da se razumijemo, nisu to baš seoski vašari. Ti prodajni samovi se dobro i pedantno organiziraju (ipak, radi se o oružju) u većim dvoranama ili kongresnim centrima, radi se o stotinama, a oni veliki i par tisuća stolova. Tu svatko može doći i zakupiti stol, neki samo da pokažu što imaju, većina da proda. Uglavnom, prodaju mali trgovci i preprodavači https://www.google.com/search?sxsrf=APw ... 1089&dpr=1 . Tu se oružje može pogledati, provjeriti da li je tehnički ispravno, a kod nekih i dogovoriti probno pucanje.

U stvari, trebao sam najprvo pitati ima li takvo nešto u Njemačkoj! Možda tražim nešto što ne postoji.

Zahvaljujem na svakoj informaciji.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 22 Jun 2023, 08:13

U Salzburg moze bilo ko. Za IWA ne znam. Meni je u Salzburgu najzanimljivija dobra ponuda agencija i outfittera za lov u Africi.
Moguca je kupovina opreme, ali ne oruzja.

Kupovinu oruzja ce biti tesko izvesti: zato jer za kupiti oruzje izvan RH treba evropski obrazac nabavne dozvole, a on se radi na nacin da se tip oruzja, kalibar i SERIJSKI BROJ oruzja, unaprijed upisu u formular, uz prethodno posjedovanje hrvatske nabavne dozvole.

Serijski broj ne mozes znati unaprijed, ako ne znas sto kupujes.

Ono sto mozes na sajmu je eventualno pronaci oruzje koje ti odgovara i pogledati, i nakon tog rjesavati s trgovcem kupovinu, i ishodovati papire. Kad je papirologija rjesena, onda uvesti oruzje i registrirati.

Usput, cesto mozes kupiti druge stvari poput remena, torbi, ruksaka, holstera, optike, spektiva, stapova, dvogleda i slicne opreme
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 22 Jun 2023, 18:53

Zaista ti hvala za ovu informaciju o Salzburgu. Kad si bio tamo, kako ti se čini ponuda kratkog oružja?

Probat ću u veljači skočiti tamo. Možda nađem koju lijepu stariju lovačku Mauserku u 30-06 ili 8x57, te 243 Winchester. Čast novima, ali mene zanimaju samo one klasične austrijske i njemačke puške. Dok vidim da naslon za obraz nije onako lijepo elipsoidno zaobljen, nije za mene.

Za ovo o redoslijedu papirologije znam. Složeno je, ali ako nađem oružje koje mi odgovara, vrijedi potruditi se.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 22 Jun 2023, 20:56

Za klasiku, ne brini.
Ne treba ti sajam.

Vidio sam u ducanu u Becu, krasne voere mauser 98, bas lijepo dotjerane, klasicni mauser.
Tog ces naci.
Turn better into best!

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 23 Jun 2023, 17:11

Gledao sam još ranije Voere karabine http://voere.com/en/rifle-technology/hu ... ation-2155 , te 2155/2165 mi se zaista sviđaju.

Kad več govorimo o Austriji, imaš li u vidu neku veću trgovinu gdje je izbor dobar, uključujući i rabljene?

Mislio sam skočiti do Ferlacha, ali tamo su čaki i rabljene nekoliko tisuća eura. Osim toga, često imaju kojekakvih gravura na željezu i drvetu, a to meni nije privlačno. Više volim one klasične, jednostavne i elegantne oblike.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 23 Jun 2023, 21:05

U hrvatskoj firma monimemtum uvozi voere.
Ako nadjem za Bec, javit cu.
Turn better into best!

Post Reply