Branio sina u svom dvoristu i...
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: Branio sina u svom dvoristu i...
U svrhu akademske rasprave bi trebalo malo istraziti sta zakon kaze kako bi se mogao zadrzati provalnik ili napadac do doalska policije.
Mislim da je nedavno bio slucaj, di je neki hulic istukao nekog na cesti, pa su ga gradjani malo "zadrzali" do dolaska policije. Tuzba njemu je isla uredno i ne sjecam se nekih negativnih napisa u novinama usmjerenih prema gradjanima iz ove "inicijative" (neighbourhood watch?)
Mislim da je nedavno bio slucaj, di je neki hulic istukao nekog na cesti, pa su ga gradjani malo "zadrzali" do dolaska policije. Tuzba njemu je isla uredno i ne sjecam se nekih negativnih napisa u novinama usmjerenih prema gradjanima iz ove "inicijative" (neighbourhood watch?)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Haha, ok prihvaća se. Vidiš da uvijek može bolje.lampaš wrote:Bilo bi najbolje da je u završnom preskakanju ograde zepeo genitalijama za neki šiljak na njoj i da on vrišti do dolaska policije...
The truth is hate to those who hate the truth.
Da, zaboravio sam da živimo u Hrvatskoj. Kod nas je ograničavanje slobode lopovima najteži zločin.Stargazer wrote:Ogranicavanje slobode ili otmica je znatno tezi zlocin od kradje, ako to napravis najebao si. Ne smijes mu ni lisice stavit jer ima onaj zakon da je to lisenje slobode ili neka taka glupost.
Možda to nije stvar akademske rasprave, nego kreativnosti napadnutog. Na primjer zatekneš kriminalca u svojoj kući, izvučeš .357 i kažeš mu "Čekaj pajdo da ti nešto pokažem...". I onda kreneš pričati kako ti naprava ima dobar balans i kako dobro leži u ruci, jesu li ručke udobne, kakvo je okidanje, preciznost, na koju veličinu se otvore HP zrna kad pogode nešto meko... i tako zapričaš čovjeka dok ne dođe policija. Plavcima kažeš, evo čovjek se jako zainteresirao za streljaštvo, bio je vrlo impresioniran napravom, zanimali ga svi detalji i pažljivo je slušaojolly wrote:U svrhu akademske rasprave bi trebalo malo istraziti sta zakon kaze kako bi se mogao zadrzati provalnik ili napadac do doalska policije.
Moramo se naučiti biti kreativni u ovim progresivno-nazadnim vremenima.
Što se tiče zakona, mislim da ako si zaštitar imaš ne samo pravo nego i dužnost zadržati kriminalce do dolaska policije bilo gdje, ne samo na radnom mjestu.
The truth is hate to those who hate the truth.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Mislim da do nedavno nisu imali pravo ni lisice da stave napadacu/kriminalcu.Barut wrote: Što se tiče zakona, mislim da ako si zaštitar imaš ne samo pravo nego i dužnost zadržati kriminalce do dolaska policije bilo gdje, ne samo na radnom mjestu.
Ali sam cuo da se nedavno nesto promijenilo, pa su im dali neke sitne ovlasti. Ali nek ovo komentiraju zastitari koji su na forumu, zaista ne znam detalje. Mozda sam i krivo povezao.
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Nema dubioze ,građani imaju pravo zadržati kriminalca do dolaska policije.
Što se zaštitara tiće,ne znam imaju li obavezu ?
Prije sigurno nisu imali,a mislim da ni sada nemaju.
Ali imaju pravo na to ,kao i svi građani.
Što se zaštitara tiće,ne znam imaju li obavezu ?
Prije sigurno nisu imali,a mislim da ni sada nemaju.
Ali imaju pravo na to ,kao i svi građani.
Moje mišljenje se odnosilo na ovaj konkretan slučaj gdje je provaljeno u kuću u kojoj spavaju dvije gospođe, jedna srednje a druga starije životne dobi,Barut wrote:Da, možda bi imala. Vlasnik bi mogao zadržati provalnika do dolaska policije.lampaš wrote:Da je baraba ušla u kuću kod nekog tko spava s pištoljem pod jastukom ova priča bi vjerojatno imala drugačiji kraj,Ne bi li bilo bolje da je provalnik uhićen i priveden?lampaš wrote:moje mišljenje je da nije mogla bolje završiti.
neopremljene i neobučene.