HS 9 i par sitnica sa strane ;-)
Re: HS 9 i par sitnica sa strane ;-)
Pozdrav svima!
-da se uključim,pravi nočni lov kod nas je zabranjen,no dozvoljen je lov 2 sata nakon zalaska sunca te 2 sata prije izlaska sunca... baterija nije zabranjena,no što se tiče optike,postoji puno proizvođača koji koriste specijalne elek. sklopove pomoču kojih sabiru svaku trunku dnevne ili nočne (zvijezdane) svjetlosti te se sve lijepo vidi i bez IC reflektora... imajmo u vidu da je lov ipak sport i da bi morali i divljači dati šansu za bijeg ili nadmudrivanje pa je tako i zakon posložen... svaka čast pravim lovcima koji osim lova brinu i o pravilnom uzgoju divljači te pridonose i pravim trofejima...
-da se uključim,pravi nočni lov kod nas je zabranjen,no dozvoljen je lov 2 sata nakon zalaska sunca te 2 sata prije izlaska sunca... baterija nije zabranjena,no što se tiče optike,postoji puno proizvođača koji koriste specijalne elek. sklopove pomoču kojih sabiru svaku trunku dnevne ili nočne (zvijezdane) svjetlosti te se sve lijepo vidi i bez IC reflektora... imajmo u vidu da je lov ipak sport i da bi morali i divljači dati šansu za bijeg ili nadmudrivanje pa je tako i zakon posložen... svaka čast pravim lovcima koji osim lova brinu i o pravilnom uzgoju divljači te pridonose i pravim trofejima...
strah veže ruke i zamračuje um,strah je najveći saveznik tvog neprijatelja
who dares-wins
who dares-wins
evo jedan link pa baci oko, nisu najjeftiniji ali čisto za usporedbu, možeš još prošetati po ovom forumu i na njemu možeš naći još linkova različitih trgovina! pa ugodna zabava i dobro nam došao
http://kroko.hr/
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
hvala na dobrodošlici! već sam malo pronjuškao i dopada mi se ovdje... ima svega i svačega zanimljivog... 
strah veže ruke i zamračuje um,strah je najveći saveznik tvog neprijatelja
who dares-wins
who dares-wins
Zašto čovjeka peglate što će mu laserski ciljnik ili ne?
Ako ništa, može na streljani se s njim zabavljat, to je uostalom njegova stvar i on sam odgovara za svoje postupke.
Mislim, ako ćemo svakog novog potencijalnog člana ispitivat što će mu ovo, što će mu ono, malo ćemo ljudi privući oružju, pogotovo što se mnogi osjećaju nelagodno da i napišu da ga posjeduju (legalno!).
Dakle, ako ti se sviđa laser, kupi laser i..pamet u glavu.
Ako ništa, može na streljani se s njim zabavljat, to je uostalom njegova stvar i on sam odgovara za svoje postupke.
Mislim, ako ćemo svakog novog potencijalnog člana ispitivat što će mu ovo, što će mu ono, malo ćemo ljudi privući oružju, pogotovo što se mnogi osjećaju nelagodno da i napišu da ga posjeduju (legalno!).
Dakle, ako ti se sviđa laser, kupi laser i..pamet u glavu.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Gledaj, ništa i nikoga mi ne peglamo, stvar je uvijek i samo u jednostavnosti. I neznanju. Ljudi gledaju filmove, slušaju svakojake "stručnjake" i onda im trebaju laserski nišani i hrpa gluposti koja je suvišna i nepotrebna za neku normalnu uporabu u lovu i streljaštvu, a koštaju puno novca, koji se može iskoristiti puno pametnije.
Lampa i laserski nišan za Glock košta više od samog pištolja. Kupiš je, postaviš na gan i dođeš među ljude koji se u to razumiju. I nasmiju ti se. Naravno, ako dođeš među one koji neznaju, tamo ćeš izazvati divljenje.
Odluči sam u koju ćeš skupinu radije.
Lampa i laserski nišan za Glock košta više od samog pištolja. Kupiš je, postaviš na gan i dođeš među ljude koji se u to razumiju. I nasmiju ti se. Naravno, ako dođeš među one koji neznaju, tamo ćeš izazvati divljenje.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
nobile157 wrote:Gledaj, ništa i nikoga mi ne peglamo, stvar je uvijek i samo u jednostavnosti. I neznanju. Ljudi gledaju filmove, slušaju svakojake "stručnjake" i onda im trebaju laserski nišani i hrpa gluposti koja je suvišna i nepotrebna za neku normalnu uporabu u lovu i streljaštvu, a koštaju puno novca, koji se može iskoristiti puno pametnije.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Dobro znači ti si iz njegovog posta donio sve te zaključke da je on gledao neke filmove, da mu laser ne treba jer je to glupost itd.? Upravo je to problem. Nije pitao za savjet nego za cijenu i odma se jave svi koji sve znaju i počinju sa nekakvim klasifikacijama šta će mu to, to je bezveze itd.nobile157 wrote:Gledaj, ništa i nikoga mi ne peglamo, stvar je uvijek i samo u jednostavnosti. I neznanju. Ljudi gledaju filmove, slušaju svakojake "stručnjake" i onda im trebaju laserski nišani i hrpa gluposti koja je suvišna i nepotrebna za neku normalnu uporabu u lovu i streljaštvu, a koštaju puno novca, koji se može iskoristiti puno pametnije.
Pa otići ću u drugu skupinu. Radije ću biti okružen ljudima koji ne znaju nego s krkanima koji "znaju" i koji bi mi se zbog mog izbora opreme smijali. Nagledao sam se takvih na natjecanjima i prema njima osjećam jednu popriličnu averziju.Lampa i laserski nišan za Glock košta više od samog pištolja. Kupiš je, postaviš na gan i dođeš među ljude koji se u to razumiju. I nasmiju ti se. Naravno, ako dođeš među one koji neznaju, tamo ćeš izazvati divljenje.
Vrlo jednostavno: čovjek je pitao za cijenu a ne za kućne savjete da li mu to treba ili ne.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
da slažem se s tobom, čovjek nas je stvarno pitao za cijene i sl., iskreno (bez ljutiš) nemam namjeru izigravati nekog duše brižnika i sl., ako netko hoće znati gdje kupiti i za koju cijenu nema problema, iskreno i ja bi volio na svom cz-u 99 imati laser, ali mi je preskupo sve to montirati, nositi oružaru i sl, a i sve one futrole koje imam su mi onda višak i svaku bi opet morao dati raditi, a i malo bi mi bio nezgrapan za svakodnevno nošenje! stoga ako netko hoće laser samo naprijed, i vjerujem da ona grupa znalaca koliko god bi im bilo smiješno što se netko igra laserom na pištolju bi poštivala njegovu želju za istim!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
Sretan put.Pa otići ću u drugu skupinu. Radije ću biti okružen ljudima koji ne znaju nego s krkanima koji "znaju" i koji bi mi se zbog mog izbora opreme smijali. Nagledao sam se takvih na natjecanjima i prema njima osjećam jednu popriličnu averziju.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Breadfan wrote:Pa otići ću u drugu skupinu. Radije ću biti okružen ljudima koji ne znaju nego s krkanima koji "znaju" i koji bi mi se zbog mog izbora opreme smijali. Nagledao sam se takvih na natjecanjima i prema njima osjećam jednu popriličnu averziju.Lampa i laserski nišan za Glock košta više od samog pištolja. Kupiš je, postaviš na gan i dođeš među ljude koji se u to razumiju. I nasmiju ti se. Naravno, ako dođeš među one koji neznaju, tamo ćeš izazvati divljenje.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Svi mi osjećamo averzije prema arogantnim ljudima, a na svakome od nas je da odlučimo želimo li otići od takvih i ne naučiti ništa ili malo progutat ponos i probat naučit barem neke minimume. Onaj tko ima svoj ponos i vodi se njime ne stigne nigdje. Koliko si ti vidio nadutih znalaca ja sam 10 puta više vidio ponosnih neznalica. A prizor nije lijep a još manje za bit ponosan. Ne mora se uvijek voljeti onoga od kojega treba nešto naučiti.Breadfan wrote:Radije ću biti okružen ljudima koji ne znaju nego s krkanima koji "znaju" i koji bi mi se zbog mog izbora opreme smijali. Nagledao sam se takvih na natjecanjima i prema njima osjećam jednu popriličnu averziju.
Šta god odlučio, zamolit ću te:
a) pročitaj kućni red http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=11&t=675
b) nemoj svoje averzije pretakat u svađe sa ostalim članovima koji su tu prvenstveno da razmijene znanje
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....