CHAT
Re: CHAT
Ponavljam, zaista me ne smeta ako netko nešto ima. Sasvim je njegova stvar što će sa zarađenim novcem. Čak se i veselim zajedno s njim.
Ali isto tako me itekako smeta netko na položaju posjeduje imovinu u očitom nesrazmjeru s primanjima. Jer to je naš novac, ukraden svima nama.
Ali isto tako me itekako smeta netko na položaju posjeduje imovinu u očitom nesrazmjeru s primanjima. Jer to je naš novac, ukraden svima nama.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Svakako se može definirati njegova odgovornost.
Ako si bio pod utjecajem alkohola,sjeo za volan....?
A sa tim alkoholom si trebao uzeti pušku u ruke...?
Zapravo si je već uzeo jer si se sa oružjem vozio !
Dakle oružje si prenosio!
Čak i mene fascinira želja i nastojanje svih institucija države da zataškaju sve oko ovoga slučaja.
I dalje je jedino važno imati iskaznicu kradezea.
Ako si bio pod utjecajem alkohola,sjeo za volan....?
A sa tim alkoholom si trebao uzeti pušku u ruke...?
Zapravo si je već uzeo jer si se sa oružjem vozio !
Dakle oružje si prenosio!
Čak i mene fascinira želja i nastojanje svih institucija države da zataškaju sve oko ovoga slučaja.
I dalje je jedino važno imati iskaznicu kradezea.
-
Mirok
- Brigadni General

Upravo tako.Ariel wrote:Ponavljam, zaista me ne smeta ako netko nešto ima. Sasvim je njegova stvar što će sa zarađenim novcem. Čak se i veselim zajedno s njim.
Drugima bi za to porezna pokrenula postupak utvrđivanja imovine.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Ja bih ipak prepustio sudu da rijesi ovaj slucaj, prije nego sto bih na osnovu novinskih napisa skakao u zakljucke.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Mene zanima kako se to nova puška "poklanja" u Hrvatskoj? Pretpostavljam da je poduzetnik morao uzeti pušku na sebe pa je prodati Banožiću za 1 euro ili ju je Banožić naručio a poduzetnik platio. Na stranu to što kao državni dužnosnik ne smije primiti poklon vredniji od 70 eura.
- jolly
- Cinker - bojna

Napravis nabavnu dozvolu, a neko drugi plati racun u trgovini.
Druga opcija, neko ko poklanja ima svoje oruzje, a onda ga pokloni nekom ko ima nabavnu dozvolu.
Prijepis lovackog oruzja s oca na sina, takodjer je gotovo svakodnevni dogadjaj.
Ali na isti nacin moze se pitati, a ovo nije rijetkost, kako drzavni protokol neke drzave pokloni luksuzno oruzje nekom drugom drzavniku? Kako se to administrira?
Mozda ne u modernoj povijesti Hrvatske, ali svakako nije rijetkost drugdje pa cak ni u EU.
Druga opcija, neko ko poklanja ima svoje oruzje, a onda ga pokloni nekom ko ima nabavnu dozvolu.
Prijepis lovackog oruzja s oca na sina, takodjer je gotovo svakodnevni dogadjaj.
Ali na isti nacin moze se pitati, a ovo nije rijetkost, kako drzavni protokol neke drzave pokloni luksuzno oruzje nekom drugom drzavniku? Kako se to administrira?
Mozda ne u modernoj povijesti Hrvatske, ali svakako nije rijetkost drugdje pa cak ni u EU.
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

Poklanjanje je dozvoljeno,ali nije dopušteno primanje dara iznad 500 kn(za drž dužnosnike)jolly wrote:Napravis nabavnu dozvolu, a neko drugi plati racun u trgovini.
-
Mirok
- Brigadni General

Sa ovakvom dijagnozom i posljedicama,oružje bi moralo biti oduzeto.Marin223 wrote:Da zakon vrijedi za sve, taj covjek bi sad ostao bez svog oruzja koje ima jer se protiv njega vodi kazneni postupak, a i upitno je dal je trenutno zdravstveno sposoban za oruzje.
- jolly
- Cinker - bojna

Samo se vi pozivajte na oduzimanje oruzja po zdravstevnoj osnovi.
Niko od nas ne ide ni na zdravije, ni na mladje.
Turn better into best!
Slazem se, da se mene pita jedini zdravstveni uvijet bio bi da covjek nije psihicki bolesnik, ovisnik ili pod posebnim ljekovima. Jer jedino tad ne znas sta radis. Ostalo bi bilo nebitno, makar polomio obje ruke... ali nije tako, a ja samo zelim da napisano vrijedi za sve jednako.jolly wrote:Samo se vi pozivajte na oduzimanje oruzja po zdravstevnoj osnovi.
-
Mirok
- Brigadni General

Govorimo što Zakon kaže.jolly wrote:Samo se vi pozivajte na oduzimanje oruzja po zdravstevnoj osnovi.
Kod promijenjenih okolnosti liječnik OMe bi osobu trebao uputiti na izvanredni pregled.
Složili bismo se da je Jaglacovo zdravstveno stanje promijenjeno.....?
Zakon bi trebao biti isti za sve.
-
Mirok
- Brigadni General

Lako za nešto polomljene,ali glava je u pitanju,u prvome planu.Marin223 wrote:Slazem se, da se mene pita jedini zdravstveni uvijet bio bi da covjek nije psihicki bolesnik, ovisnik ili pod posebnim ljekovima. Jer jedino tad ne znas sta radis. Ostalo bi bilo nebitno, makar polomio obje ruke... ali nije tako, a ja samo zelim da napisano vrijedi za sve jednako.jolly wrote:Samo se vi pozivajte na oduzimanje oruzja po zdravstevnoj osnovi.
Amnezija......treba li još nešto.....
Kažu da nije u punom stanju svijesti......
Što još ne znamo....???
U normalnoj državi takvo oružje postaje vlasništvo države.jolly wrote: Ali na isti nacin moze se pitati, a ovo nije rijetkost, kako drzavni protokol neke drzave pokloni luksuzno oruzje nekom drugom drzavniku? Kako se to administrira?
https://news.yahoo.com/czech-president- ... 00043.html
Put your money where your mouth is.
-
Mirok
- Brigadni General

Apsolutno !timmy75 wrote:U normalnoj državi takvo oružje postaje vlasništvo države.jolly wrote: Ali na isti nacin moze se pitati, a ovo nije rijetkost, kako drzavni protokol neke drzave pokloni luksuzno oruzje nekom drugom drzavniku? Kako se to administrira?
- jolly
- Cinker - bojna

Da sam ja politicar ili drzavni duznosnik i da dobijem takav pistolj, ucinio bih sve da ga zadrzim.timmy75 wrote:U normalnoj državi takvo oružje postaje vlasništvo države.jolly wrote: Ali na isti nacin moze se pitati, a ovo nije rijetkost, kako drzavni protokol neke drzave pokloni luksuzno oruzje nekom drugom drzavniku? Kako se to administrira?
Nek mi niko na ovom forumu ne tvrdi suprotno. (!!!!!!)
Nek i postoji zakon o ogranicenju vrijednosti poklona, trazio bih nacin da ga otkupim (i to po realnoj cijeni, ako mogu, i na kredit ako treba), pa i ako treba na javnoj licitaciji.
Postoji tradicija darivanja vrijednog oruzja medju drzavnicima ili visokim drzavnim funkcionerima. Ili pak visokim vojnim casnicima.
Turn better into best!