Punilo za streljacke naslone
Punilo za streljacke naslone
Sa cime vi imate napunjene streljacke naslone, zecje usi i slicno? Sto je po vama najbolje?
Re: Punilo za streljacke naslone
Osobno sam koristio grah.Mario_Zg wrote:Sa cime vi imate napunjene streljacke naslone, zecje usi i slicno? Sto je po vama najbolje?
Riža je odlicna za to...
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ako se vrecica napuni sa rizom ili grahom, koliko dugo to drzite unutra do promjene?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
preko godinu dana sam drzo, bitno je samo da se ne smoci.jolly wrote:Ako se vrecica napuni sa rizom ili grahom, koliko dugo to drzite unutra do promjene?
Jest al navuce vlagu sta ne?zhrvoje wrote:Riža je odlicna za to...
Tako ce i bit nekako cini mi se.zdebat wrote:Zrnje kukuruza.
Razmisljao sam o nekom granulatu tipa olovo, wolfram ili granitni pijesak.
Ovisi, što želiš i koju razinu preciznosti. I iz čega pucaš. Što je trzaj jači, to je zadnji naslon veći problem. Kao i što sve pravila dozvoljavaju.
Teže i stabilnije je bolje za preciznost, ali je teško za nositi i postaviti.
Za teža punjenja Pinia je stavio link. Za lakša su dobre airsoft pellets.
Tu nema pravila i najboljeg punjenja. Treba isprobati više različitoga i vidjeti što najbolje leži. Ne samo punjenje, nego i materijale i oblike.
Tvrđe punjenje je stabilnije, mekše je lakše za preoblikovati.
Treba izbjeći:
- propadanje kundaka
- odbijanje kundaka
- zapinjanje i poskakivanje kundaka
- zakretanje i zanošenje kundaka.
- materijale i punjenja koji upijaju vlagu pa promijene npr tvrdoću punjenja pa se kundak počme odbijati ili zapinjati kroz mokri materijal.
Treba postići:
- Savršeno ravno kretanje nazad, bez da centar mete izađe iz centra končanice. Bipod i podloga za bipod su također bitni.
Kada u free recoilu vidiš centar mete u centru končanice dok puška leti nazad, to je to.
Meni je to sve bilo prekomplicirano pa sam napunio mačijim pijeskom jedne jako male zečije uši koje koristim samo kao naslon za ruku. I imam još jednu običnu malu čarapu napunjenu istim tim pijeskom za situacije u kojoj male zečije uši ne prolaze. Npr. nepravilna podloga i sl.
Treba izgubiti vremena i metaka za utrenirati: "zečije uši za ruku, a kundak na ruku". Ali isplati se. Manje je "flyera" a preciznost odlična kao sa kundakom u zečijim ušima. I nema stalnog podešavanja, lupanja, oblikovanja.... Meni je preciznost ista, sa kundakom u zečijim ušima ili na ruci...
BTW Treba metaka i vremena za namjestiti zečije uši također. Tako da sa te strane dođe na isto.
Teže i stabilnije je bolje za preciznost, ali je teško za nositi i postaviti.
Za teža punjenja Pinia je stavio link. Za lakša su dobre airsoft pellets.
Tu nema pravila i najboljeg punjenja. Treba isprobati više različitoga i vidjeti što najbolje leži. Ne samo punjenje, nego i materijale i oblike.
Tvrđe punjenje je stabilnije, mekše je lakše za preoblikovati.
Treba izbjeći:
- propadanje kundaka
- odbijanje kundaka
- zapinjanje i poskakivanje kundaka
- zakretanje i zanošenje kundaka.
- materijale i punjenja koji upijaju vlagu pa promijene npr tvrdoću punjenja pa se kundak počme odbijati ili zapinjati kroz mokri materijal.
Treba postići:
- Savršeno ravno kretanje nazad, bez da centar mete izađe iz centra končanice. Bipod i podloga za bipod su također bitni.
Kada u free recoilu vidiš centar mete u centru končanice dok puška leti nazad, to je to.
Meni je to sve bilo prekomplicirano pa sam napunio mačijim pijeskom jedne jako male zečije uši koje koristim samo kao naslon za ruku. I imam još jednu običnu malu čarapu napunjenu istim tim pijeskom za situacije u kojoj male zečije uši ne prolaze. Npr. nepravilna podloga i sl.
Treba izgubiti vremena i metaka za utrenirati: "zečije uši za ruku, a kundak na ruku". Ali isplati se. Manje je "flyera" a preciznost odlična kao sa kundakom u zečijim ušima. I nema stalnog podešavanja, lupanja, oblikovanja.... Meni je preciznost ista, sa kundakom u zečijim ušima ili na ruci...
BTW Treba metaka i vremena za namjestiti zečije uši također. Tako da sa te strane dođe na isto.
Za F-Klasu samo i isključivo cromite-om, kako je pinia napisao i uz poštivanje pravila.
F2.8. The contents of front and rear bags will be a dry, finely (< 5 mm) divided substance such as,
but not limited to sand, gravel, or grain, packed loosely enough so that the bag must be
visibly deformable on sides and top by pressure of the range officer’s fingers.
Sve ostalo, poput male zečje uši za ruku, pa kundak na ruku i sl. je neozbiljno (previše varijabli za kontrolirati), isto
vrijedi i za higroskopične materijale poput graha, riže i sl. ne bih preporučio i zbog male težine, te promjenjivosti tvrdoće i veličine zrna te
tendencije truljenja i smrada nakon što se namoče (F-Class se održava i po kišnom vremenu!).
Cromite je najteži granulat koji se po prihvatljivoj cijeni može dobaviti.
Svojom težinom daje stabilnost zečjim ušima. Voditi računa i kod nabavke zečjih ušesa (visina-ovisno o vašem stavu, veličina/kapacitet-teže je bolje, oblik/što ravnije linije stopala-lakše postavljanje i kontrola pozicije tijekom gađanja, itd.)
Ja sam Cromite nabavljao preko prijatelja iz Ljubljane. Cijena je bila 1EUR/1kg, a najmanja količina 50 kg (vreća).
U Regular SEB rear rest stane oko 6 kg (+/- 0,5 kg, ne sjećam se točno). S tom količinom napunili smo podosta
ušesa u klubu.
Napomena: na pinijinom linku, a i u sličnim web ponudama cijena je prevelika!!
F2.8. The contents of front and rear bags will be a dry, finely (< 5 mm) divided substance such as,
but not limited to sand, gravel, or grain, packed loosely enough so that the bag must be
visibly deformable on sides and top by pressure of the range officer’s fingers.
Sve ostalo, poput male zečje uši za ruku, pa kundak na ruku i sl. je neozbiljno (previše varijabli za kontrolirati), isto
vrijedi i za higroskopične materijale poput graha, riže i sl. ne bih preporučio i zbog male težine, te promjenjivosti tvrdoće i veličine zrna te
tendencije truljenja i smrada nakon što se namoče (F-Class se održava i po kišnom vremenu!).
Cromite je najteži granulat koji se po prihvatljivoj cijeni može dobaviti.
Svojom težinom daje stabilnost zečjim ušima. Voditi računa i kod nabavke zečjih ušesa (visina-ovisno o vašem stavu, veličina/kapacitet-teže je bolje, oblik/što ravnije linije stopala-lakše postavljanje i kontrola pozicije tijekom gađanja, itd.)
Ja sam Cromite nabavljao preko prijatelja iz Ljubljane. Cijena je bila 1EUR/1kg, a najmanja količina 50 kg (vreća).
U Regular SEB rear rest stane oko 6 kg (+/- 0,5 kg, ne sjećam se točno). S tom količinom napunili smo podosta
ušesa u klubu.
Napomena: na pinijinom linku, a i u sličnim web ponudama cijena je prevelika!!
U mojim vrecicama riza je 10tak godina, nisam niti jednom otvorio vrecicu od kad sam napunio. Ne vidim nikakvih problema/razloga da bih morao otvarati/kontrolirati ili mjenjati. Nista ne smrdi, riza jos nije niklajolly wrote:Ako se vrecica napuni sa rizom ili grahom, koliko dugo to drzite unutra do promjene?
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
-
Marko2Marko
- Desetnik

za F-Class, Benchrest livarski kromitni pjesak (ili cirkonij pjesak ako ima para),
za PRS/NRL 'kitty sand' - mačji pjesak, u neklizajučima 'vaxed' žaklima.
a ja imam u taktikul/prs/nrl/lovačkom navadnome kučnome 'klizajučem' žaklu riža, prosa, ječmena...
za PRS/NRL 'kitty sand' - mačji pjesak, u neklizajučima 'vaxed' žaklima.
a ja imam u taktikul/prs/nrl/lovačkom navadnome kučnome 'klizajučem' žaklu riža, prosa, ječmena...
Inače, osim punila, za performanse je bitna i sama izvedba i materijali vreće. Oštro dno.... to propada ma koliko je udarao i stiskao i otvori po vertikali. Nestabilno i nakrivo otvori na sve strane. Zadnji naslon uzima ulogu strijelca i sa njim je najviše problema.
A treba i ravan kundak na pušci.
https://dimars.com.ua/bags
Ovako nešto je za precizno pucanje. Da, znam, skupo je. Ali ovako nešto zaista radi. Onaj mali level na dnu je tkđ. koristan.
Ako se iz nekoga razloga ovako nešto, kao sa linka, ne može nabaviti ili koristiti. Financije, nepravilan kundak... Onda bolje uzeti skroz jeftino i nešto gdje se može pomoći rukom. Bez obzira koliko je dodatnih faktora, rezultat na meti je bolji od samo lošeg zadnjeg naslona bez pomoći rukom.
BTW Skupi zadnji naslon nema nikakvog smisla bez isto tako kvalitetnog prednjeg naslona sa kvalitetnom podlogom. Jedno bez drugoga ne radi. Ako je montirano na lošu pušku, neće pomoći. 1 moa puška će ostati 1 moa puška. Postaje zanimljivo tek za grupe manje od 0.5 na 100m sa 5 hitaca. Znači, prvo treba puška koja to može češće.
A treba i ravan kundak na pušci.
https://dimars.com.ua/bags
Ovako nešto je za precizno pucanje. Da, znam, skupo je. Ali ovako nešto zaista radi. Onaj mali level na dnu je tkđ. koristan.
Ako se iz nekoga razloga ovako nešto, kao sa linka, ne može nabaviti ili koristiti. Financije, nepravilan kundak... Onda bolje uzeti skroz jeftino i nešto gdje se može pomoći rukom. Bez obzira koliko je dodatnih faktora, rezultat na meti je bolji od samo lošeg zadnjeg naslona bez pomoći rukom.
BTW Skupi zadnji naslon nema nikakvog smisla bez isto tako kvalitetnog prednjeg naslona sa kvalitetnom podlogom. Jedno bez drugoga ne radi. Ako je montirano na lošu pušku, neće pomoći. 1 moa puška će ostati 1 moa puška. Postaje zanimljivo tek za grupe manje od 0.5 na 100m sa 5 hitaca. Znači, prvo treba puška koja to može češće.
Ma ja sam rekreativac. Kad sam dobre volje puknem sa 22LR ispod MOA na 100m, cak se zalomi i 0,5. Pucam za svoj gust, ne zbog rezultata.
Svakako cijenim svaki dobronamjeran savjet i kritiku da se razumijemo
Svakako cijenim svaki dobronamjeran savjet i kritiku da se razumijemo
Nije kritika. .22LR ima manji trzaj i više oprosti na zadnjoj vreći.
Pišem općenito. Za bilo koga tko čita. Da ne misli kako je skupo punjenje sve što treba. A nije ni skupa zadnja vreća.
Pišem općenito. Za bilo koga tko čita. Da ne misli kako je skupo punjenje sve što treba. A nije ni skupa zadnja vreća.