Malokalibarka .22LR
Re: Malokalibarka .22LR
Može li na pušku 22LR ić optika za zračnu pušku ? Ako ne, koji bi mogli biti problemi ?
Jesi li ti gledao ČZ Jaguar,jako ljepa puškica i liči na pravuŽac wrote:Ispričavam se, jako kasnim sa ovim odgovorom.
Kupio Anschutz 522, jako zadovoljan.
To mi je prva poluautomatska puška i sve mi se sviđa kod nje osim čišćenja.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Gledajuci retrospektivno, ne sjecam se da je CZ Jaguar postigla neki rezultat u medalji na natjecanjima u konkurenciji s drugim puskama.
Duza cijev mozda daje vecu brzinu, ali match municija je skoro sva subsonicna, i vjerojatno je to baci za dlaku izvan rezultata.
Mislim da je to puska, za gadjanje na siluete na vecoj udaljenosti.
Kupovina MK puske, je jako relativna, u ovisnostima o namjeni. Zapravo ni jedna puska u nekom kalibru nije toliko svestrana kao malokalibarska puska.
- klasicno natjecanje (serijska)
- klaiscno natjecanje (standardna)
- natjecanje s optikom 100m, 50m
- rekreativno gadjanje repetirka ili poluautomat
- lov - repetirka
- lov - poluautomat
- rekreativno na dalje, 100 m+, nije neka disciplina kod nas, ali mnogi su pucali do 200 m, da vide kako ide
- trening za stariju i mladju generaciju, prenosenje tradicijeu obitelji, klinci pocinju sa MK
- dinamicko streljastvo, jos nije zazivjelo kod nas, ali jeste vec stiglo do slovenije, poluautomati
- extra long range rim fire, rastezanje 22 lr na najvece moguce udaljenosti, jos nema kod nas, ali postoji
Duza cijev mozda daje vecu brzinu, ali match municija je skoro sva subsonicna, i vjerojatno je to baci za dlaku izvan rezultata.
Mislim da je to puska, za gadjanje na siluete na vecoj udaljenosti.
Kupovina MK puske, je jako relativna, u ovisnostima o namjeni. Zapravo ni jedna puska u nekom kalibru nije toliko svestrana kao malokalibarska puska.
- klasicno natjecanje (serijska)
- klaiscno natjecanje (standardna)
- natjecanje s optikom 100m, 50m
- rekreativno gadjanje repetirka ili poluautomat
- lov - repetirka
- lov - poluautomat
- rekreativno na dalje, 100 m+, nije neka disciplina kod nas, ali mnogi su pucali do 200 m, da vide kako ide
- trening za stariju i mladju generaciju, prenosenje tradicijeu obitelji, klinci pocinju sa MK
- dinamicko streljastvo, jos nije zazivjelo kod nas, ali jeste vec stiglo do slovenije, poluautomati
- extra long range rim fire, rastezanje 22 lr na najvece moguce udaljenosti, jos nema kod nas, ali postoji
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Nekak mi se čini ,da je čovjek vjerojatno riješio potrebno....
Ali treba pisati,treba !
- jolly
- Cinker - bojna

Malokalibarka je vjecita tema!
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Moj prvi metak, kad sam bio klinac, i prva puska koju sam nabavio!
Turn better into best!
Ja si planiram uzet jednu malokalibarku, za sad gledam CZ 457 LUX i SAVAGE Mark II G, dal netko ima iskustva sa navedenim puškama ?
- jolly
- Cinker - bojna

Iz druge ruke, ali osobni svjedok.Marin223 wrote:Ja si planiram uzet jednu malokalibarku, za sad gledam CZ 457 LUX i SAVAGE Mark II G, dal netko ima iskustva sa navedenim puškama ?
Jedna nije izvlacila cahure, druga nikad dotjerana na zadovoljavjuci novi preciznosti za tekmu. Savage
AKo kupujes tvornicku MK za preciznost, mora biti evropska. CZ. Tikka T1x, Anschutz, Walther.
Ako kupujes za plinkanje uzmi koju hoces
Turn better into best!
Na koliko metara se nije mogla dotjerat na zadovoljavajuci nivo preciznosti ?
- jolly
- Cinker - bojna

Za ni jedno natjecanje. S optikom. A to ti je bilo pred par godina uglavnom 50 m, a tek kasnije su vecina natjecanja pocela na 100. Sva moguca streljiva isprobana, i kasnije uplivavana cijev. Sve se oribalo, ali dzabe
Imalo je to grupu, ali ne konkurentnu. Za plinkanje i lov bi bilo ok.
Turn better into best!
Za zracnu pusku(na feder) ti treba puno kvalitetnija optika nego za MK jer je trzaj MK manji i jednosmijeran.Marin223 wrote:Može li na pušku 22LR ić optika za zračnu pušku ? Ako ne, koji bi mogli biti problemi ?
A kalibar iz 1887 me.Stariji cak i od 8x57 I a i dalje tako aktuelanMirok wrote:I danas me 22 LR oduševljava.
Mislim da je to kalibar koji ima najviše inačica municije,a i dalje se razvija.
-
Marko2Marko
- Desetnik

naravno da nije CZ ili Savage dosegnula razinu za natjecanje.jolly wrote:Za ni jedno natjecanje. S optikom. A to ti je bilo pred par godina uglavnom 50 m, a tek kasnije su vecina natjecanja pocela na 100. Sva moguca streljiva isprobana, i kasnije uplivavana cijev. Sve se oribalo, ali dzabe
to su lovačke puške, za koje moraš imati velike velike sreče, da dosignu preciznost serijskog match anschutza. a da Anschutza pazljivo složiš skupa, CZ i ostalo neče ni blizu sa preciznošču.
a za medalju na takmičenju sa optikom... mamamia !! nečeš pobjediti bez restova iz F-classa, vrlo vrlo dobre (možda i custom) cijevi, zaklep isto dobar, ili vrlo dobar LOT vrlo dobreg streljiva, kojeg si istestirao izmedžu nekoliko LOT-ova... pa i tada češ biti u konkurenciji barem 10 pušaka na istoj razini.
ma kakvi CZ
Koja bi bila preporua za neku bolju malokalibarku ? Ja ju planiram koristit za gađanje meta na 50 i možda 100 m.
Navedi Marine koliko su velike te mete. Jer ćeš inače dobiti popis f-class opreme za dignuti solidan kredit i vraćati ga koju godinu. Neće ni streljivo biti jeftino.
@Marko2Marko
Nevezano za Marinov upit. Da kupuješ danas za f-class MK što bi kupio?
@Marko2Marko
Nevezano za Marinov upit. Da kupuješ danas za f-class MK što bi kupio?