CHAT
Re: CHAT
Za mene je to pod BIB43 wrote:Za nas neupućene u teorije zavjera, a da nam je lakše shvatiti o čemu se raspravlja.
Što bi bio pojam "mind control"?
A - Čipovi, Bill Gates i 5G mreže. Nekakav Skynet.
B - Manipulacija. Propaganda, sugestija, strah... Npr. putem medija i društvenih mreža.
C - Sve navedeno pod A i B i još ima dodatnog.
D - Nešto drugo.
Znači. Što je od navedenoga. Ako je D molio bih pojašnjenje o čemu se tu radi. Jer ovako nemam blage veze o čemu se tu piše.
Kada se zbog gomile vijesti, sugestija i propagandne složiš nesvjesno s nečim bez dubljeg proučavanja i razmišljanja
Isto ti vrijedi i suprotno. Kada se bez razmišljanja složiš sa gomilom neprovjerljivih i nedokazivih tvrdnji i informacija. Jedno se nazove manipulacijom, a drugo teorijom zavjere.
Isto g... drugo pakovanje. Ali nema veze shvatio sam o čemu pišete. Samo vi nastavite dalje.
Isto g... drugo pakovanje. Ali nema veze shvatio sam o čemu pišete. Samo vi nastavite dalje.
Ima logike.
Netko može satima čitati manipulacije i baljezgarije na način na koji bi čitao npr. Pepeljugu ili basne. Nekome drugome je dovoljno 5 min godišnje da ga uvjeriš da je čipirani kiborg.
Inače. Toplo prepuračujem pogasiti sve opcije vezane za dijeljenje informacija, prilogađene oglase i prilagođena pretraživanja. Društvene mreže i tražilice tada postanu upotrebljivija i ljepša mjesta. Ipak korisnik sam zna bolje što traži i što ga zanima od primitivnog AI algoritma koji ga bombardira jedno te istim sadržajem na temelju jednog klika ili upisanog pojma. A sve da klikom viška na sponzorirane objave vlasniku omogući veću zaradu.
Netko može satima čitati manipulacije i baljezgarije na način na koji bi čitao npr. Pepeljugu ili basne. Nekome drugome je dovoljno 5 min godišnje da ga uvjeriš da je čipirani kiborg.
Inače. Toplo prepuračujem pogasiti sve opcije vezane za dijeljenje informacija, prilogađene oglase i prilagođena pretraživanja. Društvene mreže i tražilice tada postanu upotrebljivija i ljepša mjesta. Ipak korisnik sam zna bolje što traži i što ga zanima od primitivnog AI algoritma koji ga bombardira jedno te istim sadržajem na temelju jednog klika ili upisanog pojma. A sve da klikom viška na sponzorirane objave vlasniku omogući veću zaradu.
Evo trenutni primjer manipulacije, novinari stavljaju naslove: "Nije mu trebala nikakva posebna obuka za nju" (za ar15 korišten u Češkoj).
Zapravo radi se o izjavi službene osobe čime je htio reć da za korištenje te puške sa optikom ne trebaš bit neki istrenirani specijalac da bi bio efikasan s njom na toj kratkoj udaljenosti. A sa ovakvim naslovima ispada da je frajer mogao takvu pušku kupit bez obuke (tečaja) za rukovanje, što nije istina.
Zapravo radi se o izjavi službene osobe čime je htio reć da za korištenje te puške sa optikom ne trebaš bit neki istrenirani specijalac da bi bio efikasan s njom na toj kratkoj udaljenosti. A sa ovakvim naslovima ispada da je frajer mogao takvu pušku kupit bez obuke (tečaja) za rukovanje, što nije istina.
Virus je stvaran kao i tisuće drugih.Ariel wrote:Iskreno, meni je Trump osiljeni egocentrik s previše novca kojemu bi bilo predosadno u mirovini. Državništvo i politička pamet mi je nespojiva s njim, on može biti lik koji reagira na prvu i ponekad je to i najbolja opcija. Ali daleko od toga da uvijek pali, pa sjetite se njegovih gafova, twitter objavao, pa onog sastanka ispred mrtvačnice (ili što je već bilo, poslije izbora). Kovati takvog lika u nekakvu mesijansku legendu je za mene prava izmanipuliranost.
Je, podmeću i njemu, služe se svim sredstvima, nekad i vrlo naivno. Baš kao i on, pa što je napravio 06.01.2021.? Ali dobro, zabavlja svijet, to sigurno.
Pandemija? Virus je stvaran (evo i ja ga imam trenutno), nezgodan, mnogi su umrli od njega. Jasno da je reakcija u početku bila žestoka, sigurno da je bilo i puno nesnalaženja. Je li Jugoslavija 1970-ih također bila izmanipulirana kad je reagirala na epidemiju boginja? Kakav je tada bio mind control? Ili je bio samo klasični state control?
Daj link, gdje to kaže Harari?Darko11 wrote:...
Virus je stvaran,kao sto je i obicna gripa stvarna i postoji stotinama godina i svi smo je imali,mnogi su i umrli od ripe,npr moja pokojna tetka prije 23 godine..Reakcija vlasti na virus je nestvarna i ima svrhu ukidanja ljudskih prava i ocitog navikavanja na neprestano bockanje.Zasto??,nemam pojma.Kazu da ce gmo vakcinama hakirati ljudski organizam ??
Ne to ne kazem ja nego Yuval Noah Harari![]()
Mozda on laze i plasi narod,jeli to onda teorija zavjere da neko toliko obrazovan i eksponiran namjerno plasi narod??....koji je cilj te zavjere unutar zavjere ??
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
https://www.index.hr/vijesti/clanak/umr ... i_ostalo_d
GASTON Glock, inženjer i tajkun koji je razvio jedan od najprodavanijih pištolja na svijetu, preminuo je u dobi od 94 godine, objavila je austrijska novinska agencija APA. Austrijanac je stekao vjerne sljedbenike među policajcima i vojnicima diljem svijeta oružjem koje je nosilo njegovo ime. Forbes je 2021. procijenio njegovo bogatstvo i bogatstvo njegove obitelji na 1.1 milijardu dolara.
Njegov uspon započeo je 1980-ih kada je austrijska vojska tražila novo, inovativno oružje. Do tada je tvrtka Glock proizvodila vojne noževe i robu široke potrošnje uključujući karniše. Okupio je tim eksperata za vatreno oružje i osmislio Glock 17, lagani poluautomatski pištolj koji je uglavnom napravljen od plastike.
Revolucionarni dizajn, s okvirom izrađenim od polimera visoke čvrstoće, nadmašio je nacrte nekoliko drugih tvrtki i osigurao ugovore svojoj tvrtki. Ubrzo je lako sklopivo oružje postalo svjetski hit. "Nabavite si Glock", govori Tommy Lee Jones u filmu U.S. Marshals iz 1998.
GASTON Glock, inženjer i tajkun koji je razvio jedan od najprodavanijih pištolja na svijetu, preminuo je u dobi od 94 godine, objavila je austrijska novinska agencija APA. Austrijanac je stekao vjerne sljedbenike među policajcima i vojnicima diljem svijeta oružjem koje je nosilo njegovo ime. Forbes je 2021. procijenio njegovo bogatstvo i bogatstvo njegove obitelji na 1.1 milijardu dolara.
Njegov uspon započeo je 1980-ih kada je austrijska vojska tražila novo, inovativno oružje. Do tada je tvrtka Glock proizvodila vojne noževe i robu široke potrošnje uključujući karniše. Okupio je tim eksperata za vatreno oružje i osmislio Glock 17, lagani poluautomatski pištolj koji je uglavnom napravljen od plastike.
Revolucionarni dizajn, s okvirom izrađenim od polimera visoke čvrstoće, nadmašio je nacrte nekoliko drugih tvrtki i osigurao ugovore svojoj tvrtki. Ubrzo je lako sklopivo oružje postalo svjetski hit. "Nabavite si Glock", govori Tommy Lee Jones u filmu U.S. Marshals iz 1998.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
To je uobičajena cijene najjeftinijih optika za zračne puške. Uske kao penkala, slika jadna, 11mm montaža, ali izdržat će rad zračnog oružja.
Ako puška košta 75EUR, nema smisla ni da je optika skuplja od 25EUR
.
Ako je puška nečuvenih 150EUR i više, možda vrijedi riskirati i po 35EUR za optiku
.
Ako puška košta 75EUR, nema smisla ni da je optika skuplja od 25EUR
Ako je puška nečuvenih 150EUR i više, možda vrijedi riskirati i po 35EUR za optiku
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... o-15413890
Naravno da treba uvesti predmet u skolu.
U suprotnom u slucaju ugroze i opce mobilizacije nece znati nista. Svakako treba uvesti predmet u skole.
meni je iz osnovne skole i srednje skole, predmet ostao u super sjecanju.
obje knjige za osnovnu i srednju, znao sam napamet.
I jedva sam docekao pucanje kad smo imali organizirano na streljani. U osnovnoj iz zracnice, u srednjoj iz m48.
U suprotnom u slucaju ugroze i opce mobilizacije nece znati nista. Svakako treba uvesti predmet u skole.
I jedva sam docekao pucanje kad smo imali organizirano na streljani. U osnovnoj iz zracnice, u srednjoj iz m48.
Turn better into best!
Podržavam, iako bi meni glavni argument bio da se pokuša uklonit taj stav populacije kako je oružje uvijek nešto loše i na lošem je glasu i da ga "treba bit što manje" jer je to "samo zlo"...jolly wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/domovinski-pokret-djecu-bi-u-skolama-ucio-pucati-iz-puske-ne-smijemo-dozvoliti-da-budu-topovsko-meso-15413890
Ako ih se može tjerat da moraju znat osnove iz hrpe sportova sa loptom i to se još i ocjenjuje, neka znaju i opalit koji hitac u metu.
Samo imamo tehnički problem, di pucat iz vatrenog ?