Crvena Zastava PAP M59/66
Re: Crvena Zastava PAP M59/66
Regaš se na strelec.si i postaviš oglas. Kod nas samo odjavljuješ pušku sa sebe na MUP-u a ostalo je procedura kupca.Tihi72 wrote:Koja je zakonska procedura za prodaju oruzja iz hr u slo?
Ljudi, ima li tko zadnji nišan od papovke da mu ne treba?? Treba mi za projekt, izradu nosača za rd. da ne diram orginalni...
Možda ti skratim muke. Pogledaj na Ivan Tactical u Rusiji, imaš specifično za SKS tip montaže bilo na šinu bilo na prstenove, niski i visoki. A malo potraži na you tubeu, ne mogu se sjetiti točno naziva kanala, izrađuju ugl za razne starije tipove pušaka tipa Mauser 98, SKS, te tome slično montaže koje se stave umjesto zadnjeg ciljnika i šerafe da se ne buši tijelo puške...
Samo te ko Boga molim nemoj stavljati onaj Tapco kundak (nije preloš) ili još gore kinesku neku kopiju...
Samo te ko Boga molim nemoj stavljati onaj Tapco kundak (nije preloš) ili još gore kinesku neku kopiju...
Imam nosač koji se zašarafi..., onako. nisam baš zadovoljan, a i visok je. Imam ideju za nešto puno bolje i jednostavnije. Ima u Bojni šina koja je od ispod ravna, čelična. Mislio sam na glodalici napraviti utor širine nišana da legne fino i zavariti TIG-om kroz dvije rupe. I naprijed vijak koji bi upirao u tijelo puške, da se to ne može podizati kao nišan. Bilo bi skroz nisko i čvrsto, a i uredno za vidjeti. Kundak je original, uređen koliko se moglo. Okidač sam doradio sam i ispalo je odlično. Još je plan napuniti Sierru 150 grs i to bi bilo to.
Jesi li razmišljao možda o dodatku za kundak koji ti podigne obraz pa optiku možeš lakše koristiti? Nije to neka lova, a da se naći uzorka da ide bojom uz kundak... Ameri to dosta koriste na M14 sa drvenim kundakom, posebice na National match verziji...
Zna netko trgovinu u EU koja ima plastičnih kundaka za M59/66?
Put your money where your mouth is.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

imaš na israeli defence store hrpu stvari za sks pa i kundake. besplatna dostava i ako je do 150 eura placas pdv a ako je preko te cifre onda i carinu.
Pitao sam za PAP, ne SKS. A na toj stranici ne vidim ni za jedno ni za drugo. Ako ti vidiš molim te pošalji link.dundoivica wrote:imaš na israeli defence store hrpu stvari za sks pa i kundake. besplatna dostava i ako je do 150 eura placas pdv a ako je preko te cifre onda i carinu.
Put your money where your mouth is.
imam i to od cordure, navuče se i zakači. Ima jastučić, nije loše. Ali kad ovo riješim neće biti potrebno. Ne mislim optiku na nju stavljati. Možda nekad, ali će biti dorađena spuštena bočna montaža.AR15 fan wrote:Jesi li razmišljao možda o dodatku za kundak koji ti podigne obraz pa optiku možeš lakše koristiti? Nije to neka lova, a da se naći uzorka da ide bojom uz kundak... Ameri to dosta koriste na M14 sa drvenim kundakom, posebice na National match verziji...
FAB ima za SKS specifično...ako bi stavljao na PAP treba ove provizije s PAPa skidati dolje...bajunetu i to...timmy75 wrote:Pitao sam za PAP, ne SKS. A na toj stranici ne vidim ni za jedno ni za drugo. Ako ti vidiš molim te pošalji link.dundoivica wrote:imaš na israeli defence store hrpu stvari za sks pa i kundake. besplatna dostava i ako je do 150 eura placas pdv a ako je preko te cifre onda i carinu.
Kepio sam papovku, uredno prije bila registrirana a sutra ju moram nosit na pregled. Ima tromblonskj nastavak pa si mislim najradije da ga skinem zajedno s nisanom. Samo me zanima da kasnije uspijem prednji nisanski blok nabavit sa bayonet lugovima jel bi se to smjelo montirat.