Dostupnost 5.45x39 oružja u regiji
Dostupnost 5.45x39 oružja u regiji
Kako sam naletio skrolajući na temu 5.45x39 streljiva zanima me da postavim suprotno pitanje. Koja je opće dostupnost 5.45x39 oružja u regiji (primarno Slo i HR). Jer sve što ja vidim je Izhmash Saiga MK 105 5,45×39. Jel postoji opće išta drugo u tom kalibru za nabaviti kod/blizu nas?
Re: Dostupnost 5.45x39 oružja u regiji
WBP Jack je izbacio AK u 5.45x39, Proarmis u sloveniji je uvoznik za njih.rbanic wrote:Kako sam naletio skrolajući na temu 5.45x39 streljiva zanima me da postavim suprotno pitanje. Koja je opće dostupnost 5.45x39 oružja u regiji (primarno Slo i HR). Jer sve što ja vidim je Izhmash Saiga MK 105 5,45×39. Jel postoji opće išta drugo u tom kalibru za nabaviti kod/blizu nas?
Makar kupovati oruzje u tom kalibru se ne isplati ako nemas pristup mecima, a 3 kompanije rade metke u tom kalibru.
Wolf(ukrajina),Barnaul(Rusija) i Hornady(relativno skupi). Barnaul i Wolf neces nac jer sam ja kupio sve 5.45 metke sto su bili na stanju od Hrvatske do Beca.
Imam setup za reloading devetke, pa ne znam kolko bi bilo nemoguce nabavit projektile, die-eve i brass.
Svo komercijalno streljivo iz rusije i ukrajine je u celicnoj kosulji, jedino Hornady ti ostaje.rbanic wrote:Imam setup za reloading devetke, pa ne znam kolko bi bilo nemoguce nabavit projektile i brass.
Tako da jedino Hornady, i to ces vjerovatno morat posebno narucivat od uvoznika.