Povjerenje i Sigurnost
Re: Povjerenje i Sigurnost
Slat pitanja u MUP mi se ne isplati jer:Mirok wrote:Pa uputi svoje pitanje na MUP,pa ćeš dobiti odgovor.
A i pročitaj još jednom kako smo ti odgovorili Jolly i ja.
Dakle ,kada se sportsko/lovačko oružje puni.....?
ću čekat 3 tjedna
ću dobit netočan odgovor
ne trebam njihovu pomoć
Sportsko i lovačko oružje su dvije potpuno različite stvari za koje vrijede različiti pravilnici i zakoni.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Zapravo si sada sve lijepo zaključio.
Istina je ono što ti misliš,jer čak ni mišljenje MUPa za tebe je unaprijed krivo.
Bez obzira što to mišljenje nisi ni dobio.
Istina je ono što ti misliš,jer čak ni mišljenje MUPa za tebe je unaprijed krivo.
Ja bi mogo otvorit temu pod nazivom "biseri iz MUP-a" pa tamo izlistat popis svih gluposti koje su izašle od njih, a veze nemaju sa zakonom.Mirok wrote:Zapravo si sada sve lijepo zaključio.
Inače mailova na MUP sam slao hrpu, razgovarao na mob sa ljudima iz civilne i bolje da ne znaš šta sam svašta čuo od njih.
Od tada, oslanjam se samo na zakon i svoje vještine čitanja.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Jednom je jedan kolega koji nije neko vrijeme aktivan na forumu napisao: "ko razumije, shvatit ce".
Ovakve kombinacije pitanja, ravne su pitanjima djece u vrticu. Nemaju svrhu, i ne vode nicemu.
Ukupna paleta zakonskih pravila, i pravila pojedinih organizacija prilicno jasno defniraju rukovanje oruzjem na terenu, u transportu, streljani i u vlastitom domu.
Napunjeno oruzje, vrlo je opasno.
Vrlo jednostavno. To moze shvatiti laik a kamoli ne, legalni vlasnik oruzja
Pa sad svak nek dalje radi po svojoj savjesti.
Trik je biti upoznat sa onim cime se pojedinac bavi. U nasoj struci, nismo svi znalci. To je tako.
Ovakve kombinacije pitanja, ravne su pitanjima djece u vrticu. Nemaju svrhu, i ne vode nicemu.
Ukupna paleta zakonskih pravila, i pravila pojedinih organizacija prilicno jasno defniraju rukovanje oruzjem na terenu, u transportu, streljani i u vlastitom domu.
Napunjeno oruzje, vrlo je opasno.
Vrlo jednostavno. To moze shvatiti laik a kamoli ne, legalni vlasnik oruzja
Pa sad svak nek dalje radi po svojoj savjesti.
Trik je biti upoznat sa onim cime se pojedinac bavi. U nasoj struci, nismo svi znalci. To je tako.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Dosta zanimljiv video.
Od netocnih informacija do "eksperta" za vatreno oruzje koji ne zna rastavit glocka, drzavni sluzbenik.
Od netocnih informacija do "eksperta" za vatreno oruzje koji ne zna rastavit glocka, drzavni sluzbenik.
https://danica.hr/alojz-osuden-jer-je-n ... olicijsku/
Drago mi je da ovakva zlocesta i pokvarena osoba vise ne moze legalno dobiti oruzje!!!!
Odakle mu pada na pamet kritizirati ikoga!!!!
Drago mi je da ovakva zlocesta i pokvarena osoba vise ne moze legalno dobiti oruzje!!!!
-
Mirok
- Brigadni General

Gdje piše da ne može dobit oružje ?Stargazer wrote:https://danica.hr/alojz-osuden-jer-je-na-facebooku-napisao-majku-vam-policijsku/
Što ,tražio je pa nije dobio nabavnu??
https://mup.gov.hr/oruzje-327/327Mirok wrote:Gdje piše da ne može dobit oružje ?Stargazer wrote:https://danica.hr/alojz-osuden-jer-je-n ... olicijsku/
Što ,tražio je pa nije dobio nabavnu??
-da nije pravomoćno osuđena i da protiv nje nije pokrenut postupak za kazneno djelo protiv Republike Hrvatske, kazneno djelo protiv strane države ili međunarodne organizacije, kazneno djelo protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva, kazneno djelo protiv života i tijela, kazneno djelo protiv opće sigurnosti, kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, kazneno djelo protiv osobne slobode, kazneno djelo protiv spolne slobode, kazneno djelo protiv okoliša koje se odnosi na protuzakoniti lov i ubijanje ili mućenje životinja, kazneno djelo protiv zdravlja ljudi koje se odnosi na neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i omogućavanje trošenja droga, te kazneno djelo koje u sebi sadrži elemente nasilja, a sadržano je u kaznenim djelima protiv imovine, kaznenim djelima protiv braka, obitelji i djece, kaznenim djelima protiv pravosuđa, kaznenim djelima protiv javnog reda, kaznenim djelima protiv ljudskih prava i temeljnih sloboda, kaznenim djelima protiv privatnosti, kaznenim djelima protiv službene dužnosti, kaznenim djelima protiv Oružanih snaga Republike Hrvatske i u kaznenim djelima iz propisa o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima,
Sud je Alojza bez saslušanja proglasio krivim i kaznio sa 60 eura jer je “omalovažavao policijske djelatnike u svezi obavljanja njihove službe”.
Povjerenje i Sigurnost
Ovo je valjda sarkastična izjava, zaboravio si staviti /sStargazer wrote:https://danica.hr/alojz-osuden-jer-je-na-facebooku-napisao-majku-vam-policijsku/
?
Ako je članak točan čovjek je osuđen za prekršaj, a ne kazneno djelo.
Sent using Tapatalk Pro
Last edited by Barut on 13 Mar 2024, 03:37, edited 1 time in total.
The truth is hate to those who hate the truth.
Je /s.Barut wrote:Ovo je valjda sarkastična izjava, zaboravio si staviti /sStargazer wrote:https://danica.hr/alojz-osuden-jer-je-na-facebooku-napisao-majku-vam-policijsku/
? [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]
Ako je članak točan čovjek je osuđen za prekršaj, a ne kazneno djelo.
Sent using Tapatalk Pro
Smjesno je da ne smijes nista rec ni za kritiku vladajucih bez da ne pokupis prijavu.
Ovo je jedan od par desetaka primjera gdje su ljudi osudjeni u takozvanom "klokanskom" sudu radi kritiziranja.
Sloboda govora je kod nas samo iluzija.
Povjerenje i Sigurnost
Što se tiče ovoga, jedna anegdota. Kad su meni došli u nenajavljenu kontrolu, nisu gledali jeli napunjeno ili ne. Ali su zato pregledali sve kolekcionarsko, otvorili svaki komad da provjere da nema metak u nekome od njih. Ali ostalo ne, samo provjerili brojeve i to je to.Marin223 wrote:Dok je vlasnik doma, oruzje moze bit napunjeno s metkom u cijevi objeseno i na luster. Zakonski nije nigdje definirano sta covjek moze radit s oruzjem doma, osim da oruzje bude zakljucano u sefu kad vlasnik nije doma.
E sad, da tebi nađu s metkom u cijevi obješeno na luster...
Ne znam, ako si karizmatičan i imaš jako razvijene socijalne vještine, možda bi i to moglo proći..
Tko zna..
Sent using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
Poanta je u tome da se to ne može niti kontrolirat, tj desit takva situacija.Barut wrote:Što se tiče ovoga, jedna anegdota. Kad su meni došli u nenajavljenu kontrolu, nisu gledali jeli napunjeno ili ne. Ali su zato pregledali sve kolekcionarsko, otvorili svaki komad da provjere da nema metak u nekome od njih. Ali ostalo ne, samo provjerili brojeve i to je to.Marin223 wrote:Dok je vlasnik doma, oruzje moze bit napunjeno s metkom u cijevi objeseno i na luster. Zakonski nije nigdje definirano sta covjek moze radit s oruzjem doma, osim da oruzje bude zakljucano u sefu kad vlasnik nije doma.
Ne znam, ako si karizmatičan i imaš jako razvijene socijalne vještine, možda bi i to moglo proći..
Tko zna..
Sent using Tapatalk Pro
Jer oni moraju pokucat na vrata, a ja ih moram pustit. Neće mi razvalit čim skuže da je zaključano.
Tako da ja stignem napravit brze radnje koje želim pa ih onda pustit (ako baš nešto treba).
A da mene nema doma, a oružje ostavim tako, onda sam definitivno u prekršaju...
-
Mirok
- Brigadni General

Kažeš,stigneš brze radnje napravit....Marin223 wrote:Poanta je u tome da se to ne može niti kontrolirat, tj desit takva situacija.Barut wrote:Što se tiče ovoga, jedna anegdota. Kad su meni došli u nenajavljenu kontrolu, nisu gledali jeli napunjeno ili ne. Ali su zato pregledali sve kolekcionarsko, otvorili svaki komad da provjere da nema metak u nekome od njih. Ali ostalo ne, samo provjerili brojeve i to je to.Marin223 wrote:Dok je vlasnik doma, oruzje moze bit napunjeno s metkom u cijevi objeseno i na luster. Zakonski nije nigdje definirano sta covjek moze radit s oruzjem doma, osim da oruzje bude zakljucano u sefu kad vlasnik nije doma.
Tko zna..
Sent using Tapatalk Pro
Jer oni moraju pokucat na vrata, a ja ih moram pustit. Neće mi razvalit čim skuže da je zaključano.
Tako da ja stignem napravit brze radnje koje želim pa ih onda pustit (ako baš nešto treba).
A da mene nema doma, a oružje ostavim tako, onda sam definitivno u prekršaju...
Zašto ako misliš da si u pravu(da je po zakonu)?
"Zašto ako misliš da si u pravu(da je po zakonu)?"
Zato što nigdje nije izričito zabranjeno. Čitam zakonske članke i prekršajne odredbe.
Zato što nigdje nije izričito zabranjeno. Čitam zakonske članke i prekršajne odredbe.
-
Mirok
- Brigadni General

Da ti u kontroli nađu tako oružje u zapisniku bi pisalo....
Kod osobe X na adresi stanovanja, oružje je nađeno da visi na lusteru,napunjeno i sa metkom u cijevi.
Oružje nije čuvamo u sefu ,zaključano ,kako propisuje Zakon.
Što misliš što bi bilo dalje ?
Kod osobe X na adresi stanovanja, oružje je nađeno da visi na lusteru,napunjeno i sa metkom u cijevi.
Oružje nije čuvamo u sefu ,zaključano ,kako propisuje Zakon.
Što misliš što bi bilo dalje ?