Prebacivanje dozvola
Re: Prebacivanje dozvola
Još jedno pitanje u vezi dozvole i lovačkog oružja..
Ne znam gdje bih drugdje pitao, a čini mi se da ima veze s temom.
Može li se puška pumperica (ručna repetirka) sa spremnikom od 5 metaka, kupiti i registrirati na lovačku dozvolu?
U knizi Osnove lovstva piše ovako: "Zabranjeno je odstrjeljivati divljač automatskim oružjem, a poluautomatskim oružjem s glatkim ili užlijebljenim cijevima ako nabojnik može sadržavati više od 2 (dva) naboja."
Puška pumperica sa ručnim repetiranjem ne spada u poluautomatska oružja pa prema tome se s njom može u lov, kao i registrirati pod lovačko oružje. Jesam li u pravu?
Može li se puška pumperica (ručna repetirka) sa spremnikom od 5 metaka, kupiti i registrirati na lovačku dozvolu?
U knizi Osnove lovstva piše ovako: "Zabranjeno je odstrjeljivati divljač automatskim oružjem, a poluautomatskim oružjem s glatkim ili užlijebljenim cijevima ako nabojnik može sadržavati više od 2 (dva) naboja."
Puška pumperica sa ručnim repetiranjem ne spada u poluautomatska oružja pa prema tome se s njom može u lov, kao i registrirati pod lovačko oružje. Jesam li u pravu?
Moze.Human wrote:Još jedno pitanje u vezi dozvole i lovačkog oružja..
Pumperica nije poluautomaska puska.
U teoriji mozes si kupit karabin i stavit spremnik od 60 metaka u njega.
Ja pitam tebe jer si ti taj koji tvrdi da ne moze.Mirok wrote:E Marine....
Pročitaj Zakon !
Po koji put mi o tome....
Koji zakon/pravilnik, koji clanak (broj), pitam zato sto ja to nisam naso, sto ne znaci da sam u pravu, mozda sam nesto propustio, zato pitam tebe jer ti to tvrdis.
Zato jer bi se to protivilo lovnoj etici.
I lovnik bi zabranio lov sa spremnikom/dobošem od 60 metaka.
Ima i krivih pogleda na lovce koji love sa oružjem koje izgledom podsjeća na vojno ,iako je ispravno registrirano.
I lovnik bi zabranio lov sa spremnikom/dobošem od 60 metaka.
Ima i krivih pogleda na lovce koji love sa oružjem koje izgledom podsjeća na vojno ,iako je ispravno registrirano.
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
"Članak 7.Marin223 wrote:Gdje pise da ne moze ?Mirok wrote:Gdje si to pročitao?
Ne može nikako.
7. bilo koje od sljedećeg poluautomatskog vatrenog oružja sa središnjom udarnom iglom: a) kratko vatreno oružje koje omogućuje ispaljivanje više od 21 naboja bez ponovnog punjenja, ako je spremnik kapaciteta većeg od 20 naboja dio tog vatrenog oružja ili ako je u njega umetnut odvojivi spremnik kapaciteta većeg od 20 naboja b) dugo vatreno oružje koje omogućuje ispaljivanje više od 11 naboja bez ponovnog punjenja, ako je spremnik kapaciteta većeg od 10 naboja dio vatrenog oružja ili ako je u njega umetnut odvojivi spremnik kapaciteta većeg od 10 naboja"
Dakle može, ali samo ako je mali kalibar.
A u lov s njim možeš s bubnjem od 60 metaka, ali samo ako je ručno reperirajući karabin, dakle ako nije poluatomat.
Sent using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
Sada kombinirati ovo dvoje, divlje svinje nece imat sanse.Barut wrote:"Članak 7.Marin223 wrote:Gdje pise da ne moze ?Mirok wrote:Gdje si to pročitao?
Ne može nikako.
7. bilo koje od sljedećeg poluautomatskog vatrenog oružja sa središnjom udarnom iglom: a) kratko vatreno oružje koje omogućuje ispaljivanje više od 21 naboja bez ponovnog punjenja, ako je spremnik kapaciteta većeg od 20 naboja dio tog vatrenog oružja ili ako je u njega umetnut odvojivi spremnik kapaciteta većeg od 20 naboja b) dugo vatreno oružje koje omogućuje ispaljivanje više od 11 naboja bez ponovnog punjenja, ako je spremnik kapaciteta većeg od 10 naboja dio vatrenog oružja ili ako je u njega umetnut odvojivi spremnik kapaciteta većeg od 10 naboja"
Dakle može, ali samo ako je mali kalibar.
A u lov s njim možeš s bubnjem od 60 metaka, ali samo ako je ručno reperirajući karabin, dakle ako nije poluatomat.
Sent using Tapatalk Pro
Last edited by Stargazer on 16 Mar 2024, 17:23, edited 2 times in total.
- Barut
- Časnički Namjesnik

Nadam se da ne planiraš isprobati ovo u praksi.Stargazer wrote: U teoriji mozes si kupit karabin i stavit spremnik od 60 metaka u njega.
Bilo bi bolje da se fokusiramo na to da se izmijene ova nesretna pravila.
Sent using Tapatalk Pro
Ne smijem, imam poluatomat koji prima taj kalibar tako da ako to kupim ode oruzje svo.Barut wrote:Nadam se da ne planiraš isprobati ovo u praksi.Stargazer wrote: U teoriji mozes si kupit karabin i stavit spremnik od 60 metaka u njega.
Sent using Tapatalk Pro
Barut wrote:Nadam se da ne planiraš isprobati ovo u praksi.Stargazer wrote: U teoriji mozes si kupit karabin i stavit spremnik od 60 metaka u njega.
![]()
Sent using Tapatalk Pro
Ma ne, imamo strucnjake za to.Barut wrote:Nadam se da ne planiraš isprobati ovo u praksi.Stargazer wrote: U teoriji mozes si kupit karabin i stavit spremnik od 60 metaka u njega.
Sent using Tapatalk Pro
TamanStargazer wrote:60Mirok wrote:Koji je kapacitet onoga bucka ?
Ima li veći?
Pitam za frenda
Ima i od 100Mirok wrote:TamanStargazer wrote:60Mirok wrote:Koji je kapacitet onoga bucka ?![]()
Ima li veći?
Pitam za frenda
Kad te napadne krdo veprova.
- Barut
- Časnički Namjesnik

Taj spremnik je za .223, dakle veliki kalibar i zbog toga ga ne smiješ imati ni u kojem slučaju. Bez obzira jeli reperirajuće ili poluatomatsko oružje (miješaš zakon o lovu i zakon o oružju)Stargazer wrote:Ne smijem, imam poluatomat koji prima taj kalibar tako da ako to kupim ode oruzje svo.Barut wrote:Nadam se da ne planiraš isprobati ovo u praksi.Stargazer wrote: U teoriji mozes si kupit karabin i stavit spremnik od 60 metaka u njega.
Sent using Tapatalk Pro
Samo za mali kalibar smiješ imati spremnik od 60 metaka.
Sent using Tapatalk Pro