Hrvatski NRA
Re: .
Sve je ovdje: http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=13&t=449renato0013 wrote:ajd daj prvu lekciju
Re: Hrvatski NRA
ak nije tajna krešo zašto si sve pobrisao,tko te to raspi..io? mislim pričam po Zagrebu ljudima da se osniva nekaj takvog i onda jedva nađem post!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
-
renato0013
- Razvodnik

e sad ne kuzim gdje grijesimk.horvat wrote:Sve je ovdje: http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=13&t=449renato0013 wrote:ajd daj prvu lekciju
meni sve izgleda kao tamo
ak neko moze neka i ovo premjesti tamo, da se ne prepisujemo ovdje
Zamijenio sam uglate zagrade sa zaobljenim (na prvom kraju quota) i namjerno nisamrenato0013 wrote:Edit by k.horvat: Ne, nema dok ne naucis quotati! (/quote)
ajd daj prvu lekciju
ispravio tvoj post koji je malo iznad ovog mog da vidis gdje grijesis!
A onaj prvi post sam ispravio tako da sad na njemu nema iste grijeske.
Će budne bit šta od ovoga? 
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Da, ideja postoji i jako je dobra.
Nedostaje kritična masa ljudi koja bi sve pokrenula jer nije u redu da sve ostane na troje ljudi. Prijeko je potrebno što više kvalitetnih ljudi koji bi htjeli sudjelovati ali i voditi bez da se petljaju sitni (ili krupni) osobni interesi.....
Stoga, dok se ne nađe načina kako premostiti nastalu situaciju, mišljenja sam kako je bolje ne žuriti s time.
Nedostaje kritična masa ljudi koja bi sve pokrenula jer nije u redu da sve ostane na troje ljudi. Prijeko je potrebno što više kvalitetnih ljudi koji bi htjeli sudjelovati ali i voditi bez da se petljaju sitni (ili krupni) osobni interesi.....
Stoga, dok se ne nađe načina kako premostiti nastalu situaciju, mišljenja sam kako je bolje ne žuriti s time.
Slažem se. Ja jedino što osobno mogu ponuditi kad bi se takva jedna udruga osnovala, jeste promicanje iste na streljani i informiranje kolega strijelaca kako uživo tako i putem interneta. Znam da nije sve tako jednostavno i da je potrebno puno više od početnog entuzijazma, ali mislim da ne treba ići previše daleko s nekim predviđanjima, korak po korak pa ćemo vidjet kako će to ići. Mislim da od svega toga možemo imati samo koristi.
Krešo, tu i jest problem, ako su suradnja i komunikacija u pitanju, tu stručnosti nema.
Stručnost se može postići znanjem, učenjem i vježbom. Za to se organiziraju predavanja, seminari i tečajevi te se ljudi na njima obučavaju od strane renomiranih stručnjaka - koje treba i platiti.
Svakako je najveći problem, ako se sve prepusti "stručnjacima", pokupe se članarine i od toga ne bude ništa. Neka se nitko ne nađe uvrijeđen, ali i ovo je moguć scenarij.
Svakako mora biti definiran upravljački odbor koji mora pratiti svaki korak, pogotovo ako su aktivnosti vezane za financije.
Pametnim postupanjem, zatomljivanjem osobnih interesa i koristi, suradnjom i entuzijazmom se puno može napraviti.
Stručnost se može postići znanjem, učenjem i vježbom. Za to se organiziraju predavanja, seminari i tečajevi te se ljudi na njima obučavaju od strane renomiranih stručnjaka - koje treba i platiti.
Svakako je najveći problem, ako se sve prepusti "stručnjacima", pokupe se članarine i od toga ne bude ništa. Neka se nitko ne nađe uvrijeđen, ali i ovo je moguć scenarij.
Svakako mora biti definiran upravljački odbor koji mora pratiti svaki korak, pogotovo ako su aktivnosti vezane za financije.
Pametnim postupanjem, zatomljivanjem osobnih interesa i koristi, suradnjom i entuzijazmom se puno može napraviti.
To tako obično biva. Kod nas je općenito najveći problem nešto pokrenuti. I k tomu se okružiti kvalitetnim ljudima.
A oruzje je tu jako specifično, jer koliko vidim taština je ispred nekih drugih kvaliteta kod dobrog dijela populacije.
A oruzje je tu jako specifično, jer koliko vidim taština je ispred nekih drugih kvaliteta kod dobrog dijela populacije.
Ako pročitate temu od početka, bez preskakanja, shvatit ćete u čemu je problem. Sve što sam napisao i dalje stoji. Nema smisla osnivati udrugu koja neće izaći dalje od zadnje kuće u selu.
Ovaj forum je dobro mjesto da se stvari pokrenu, a povećanje broja članova u posljednjih nekoliko mjeseci (admini, može nekakva statistika??) pokazuje da se nešto pokreće, da ima sve više zainteresiranih.
Treba nastaviti sa što kvalitetnijim temama na forumu i raditi...
Ovaj forum je dobro mjesto da se stvari pokrenu, a povećanje broja članova u posljednjih nekoliko mjeseci (admini, može nekakva statistika??) pokazuje da se nešto pokreće, da ima sve više zainteresiranih.
Treba nastaviti sa što kvalitetnijim temama na forumu i raditi...
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
E, to je ono o čemu sam htio pisati, a da ne ispadnem pretenciozan.
Ovo je najveći problem jer ispada kao da netko dolazi s najboljim namjerama, zapravo radi najklasičniju navlakušu....
A odabrati sponzorstvo opet znači svrstavanje uz jednu stranu.
Ovo je najveći problem jer ispada kao da netko dolazi s najboljim namjerama, zapravo radi najklasičniju navlakušu....
A odabrati sponzorstvo opet znači svrstavanje uz jednu stranu.
Idila je idila, stvarnost je stvarnost. Udruga mora imati neki cilj, strategiju, taktiku i operatiku. Ako i prije osnivanja netko razmišlja samo kako da zgrne lovu, ništa od toga. A ako netko želi imati plaću od udruge, može, ali bez mene.
Imam poprilično iskustva u osnivanju i radu udruga i jako dobro znam kako to ide. Sve je O.K. dok netko ne skuži da mu to može biti izvor egzistencije, a onda znamo kako to dalje ide.
Imam poprilično iskustva u osnivanju i radu udruga i jako dobro znam kako to ide. Sve je O.K. dok netko ne skuži da mu to može biti izvor egzistencije, a onda znamo kako to dalje ide.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
-
Krieghetzer
- Razvodnik

Slazem se da nam u RH treba organizacija tipa NRA.
Evo jedan moj prijedlog na primjeru Zakona o golfu;
lijepo svaki vlasnik oruzja u RH da 10-15 kuna i onda lijepo sjednemo sa vladajucom strankom i opozicijom u Saboru i kazemo ako donesete zakon o oruzju sa sljedecim promjenama dobiti ce toliko i toliko novaca za stranku. Posto nasi politicari vole novce mislim da bi bili kao mali psici
E sada promjene po meni bi bile sljedece:
1. Lijecnicki pregled bi se obavljao sam kod podnosenja prvog zahtjeva za nabavnu dozvolu,
2. Kao u Austriji sve repetirajuce i prelamajuce dugo oruzje bilo bi u slobodnoj prodaji bez potrebe nabavne dozvole, ali
potreba registracije na MUP-u bi ostala(koja bi mozda trebala biti nesto skuplja kako nasi politicari ne bi cvilili da gube
novce iz proracuna).
3. nabavna dozvola bi se izdavala samo za kratko i dugo poluatomatsko oruzje.
4. potrebno je tocno definirati slucajeve i nacine po kojima osoba moze ostati bez oruzja (npr. ako covjek ne veze remen u
autu, mu ne radi lijevi zmigavac, sverca se u tramvaju(ti su najopsaniji) ili nesto slicno ne moze/mora ostati bez
oruzja).
Tu je takodjer problem oduzimanja oruzja za vrijeme sudskog procesa(svatko je nevin
5.ilegalno oruzje vise ne bi bila prekrsajna kategorija nego krivicna i kazna bi bila novcana(visestruko veca nego sada) i
zatvorska.
6. Zracno oruzje koje bi prelozilo odredjenu energiju na ustima cijevi bilo bi potrebno registrirati(i ja sam u ovoj kategoriji)
7. Laksi uvoz oruzja za fizicke osobe.
8. izbacivanje potvrde krovne udruge za sportske strijelce - po meni trebalo bi to vratiti na razinu klubova.
Evo ovo je od mene.
Svi ostali prijedlozi i kritike su dobrodosli
Evo jedan moj prijedlog na primjeru Zakona o golfu;
lijepo svaki vlasnik oruzja u RH da 10-15 kuna i onda lijepo sjednemo sa vladajucom strankom i opozicijom u Saboru i kazemo ako donesete zakon o oruzju sa sljedecim promjenama dobiti ce toliko i toliko novaca za stranku. Posto nasi politicari vole novce mislim da bi bili kao mali psici
E sada promjene po meni bi bile sljedece:
1. Lijecnicki pregled bi se obavljao sam kod podnosenja prvog zahtjeva za nabavnu dozvolu,
2. Kao u Austriji sve repetirajuce i prelamajuce dugo oruzje bilo bi u slobodnoj prodaji bez potrebe nabavne dozvole, ali
potreba registracije na MUP-u bi ostala(koja bi mozda trebala biti nesto skuplja kako nasi politicari ne bi cvilili da gube
novce iz proracuna).
3. nabavna dozvola bi se izdavala samo za kratko i dugo poluatomatsko oruzje.
4. potrebno je tocno definirati slucajeve i nacine po kojima osoba moze ostati bez oruzja (npr. ako covjek ne veze remen u
autu, mu ne radi lijevi zmigavac, sverca se u tramvaju(ti su najopsaniji) ili nesto slicno ne moze/mora ostati bez
oruzja).
Tu je takodjer problem oduzimanja oruzja za vrijeme sudskog procesa(svatko je nevin
5.ilegalno oruzje vise ne bi bila prekrsajna kategorija nego krivicna i kazna bi bila novcana(visestruko veca nego sada) i
zatvorska.
6. Zracno oruzje koje bi prelozilo odredjenu energiju na ustima cijevi bilo bi potrebno registrirati(i ja sam u ovoj kategoriji)
7. Laksi uvoz oruzja za fizicke osobe.
8. izbacivanje potvrde krovne udruge za sportske strijelce - po meni trebalo bi to vratiti na razinu klubova.
Evo ovo je od mene.
Svi ostali prijedlozi i kritike su dobrodosli
Ali upravo to se statutarno može napraviti tako da nitko ne može reći, NRA to sam ja!nobile157 wrote:Idila je idila, stvarnost je stvarnost. Udruga mora imati neki cilj, strategiju, taktiku i operatiku. Ako i prije osnivanja netko razmišlja samo kako da zgrne lovu, ništa od toga. A ako netko želi imati plaću od udruge, može, ali bez mene.
@Krieghetzer: neću biti toliko sažet kao Krešo (u principu se slažem s time što je napisao) no dodao bih kako je najveći problem što se vrlo malo zna o tome tko kod nas piše zakone... uglavnom se sve skriva iza naslova "vladina radna skupina i sl." Što to znači, gdje su imena?
Čuo sam da je zadnji zakon nastao davanjem zadatka tajnici, prekrajanjem postojećeg i pooštravanjem mjera.... ako je istina, sramota je za vlast i struku.... a to vjerojatno nije jedinstven slučaj...
Čuo sam da je zadnji zakon nastao davanjem zadatka tajnici, prekrajanjem postojećeg i pooštravanjem mjera.... ako je istina, sramota je za vlast i struku.... a to vjerojatno nije jedinstven slučaj...
Krieghetzer
- Razvodnik

Kreso i Patch hvala na odgovorima jedno malo pojasnjenje za
1. tocku mislim da je nepotrebno ici svakih 5 godina na lijecnicki, jer sada imam slucaj u klubu da covjek nije mogao dobiti
lijecnicku potvrdu jer ima bubrezne kamence
2. tocku mozda se cini malo "ekstremna", ali ne mozes doci apartcicima sa necim normalnim i zdravorazumskim. Osim toga
vidio sam kako "tete" na salterima odbijaju ljudima izdavanje nabavnih s obrazlozenjima "... to vam ne treba..." ili
"...imate previse oruzja sada cete jos dobiti ali vise nam ne dolazite", a ti probaj dignuti glas.
Moj je prijedlog da se sto je vise moguce pokusamo izbjeci dodir sa sustavom.
Jos bi bilo dobro kada bi se olaksala izgradnja streljana
1. tocku mislim da je nepotrebno ici svakih 5 godina na lijecnicki, jer sada imam slucaj u klubu da covjek nije mogao dobiti
2. tocku mozda se cini malo "ekstremna", ali ne mozes doci apartcicima sa necim normalnim i zdravorazumskim. Osim toga
vidio sam kako "tete" na salterima odbijaju ljudima izdavanje nabavnih s obrazlozenjima "... to vam ne treba..." ili
"...imate previse oruzja sada cete jos dobiti ali vise nam ne dolazite", a ti probaj dignuti glas.
Moj je prijedlog da se sto je vise moguce pokusamo izbjeci dodir sa sustavom.
Jos bi bilo dobro kada bi se olaksala izgradnja streljana
Meni su to govorili kad sam prvi put vadio dozvolu. Zamisli ti tu drskost (a da ne govorim o manjku profesionalizma) da ti oni donose neke svoje sudove za koje uopće nisu mjerodavni (e ne odlučuju ti djelatnici koji zaprimaju te nabavne formulare nego komisija i za to nadležni), tako da se na kraju zaista osjećaš ko "krivac" i zbog te njihove sujete, odlučiš im ić na ruku reko, bolje se ne prepirat s njima, ispunit te obrasce i sačekat potvrdu.Krieghetzer wrote: Osim toga
vidio sam kako "tete" na salterima odbijaju ljudima izdavanje nabavnih s obrazlozenjima "... to vam ne treba..."
U nekom sređenijem društvu, takvi "izleti" tj. iznošenje svojih privatnih stavova stranci na radnom mjestu ne bi prošli bez sankcija, jer bi se to smatralo prekoračenjem, ako ne i zloporabom ovlasti.
Uvijek ima kretena koji te u najmanju ruku ucjenjuju jer osjete moc.Krieghetzer wrote:... jer sada imam slucaj u klubu da covjek nije mogao dobiti
Glupost je da ti na lijecnickom vade krv i gledaju razinu secera a ne gledaju gamu.
Dakle, netko tko je seceras od rodjenja je opasniji nego kronicni alkoholicar!
Ja imam hrpu kamenja u bubegu i prosao sam bez ikakvog problema.
Neka ide negdje drugdje.
-
Krieghetzer
- Razvodnik

To ti je problem svaki cinovnicic tjera svoju politiku i svaka PP svoju.
Ne znas tko pije tko placa
Ne znas tko pije tko placa