CHAT
Re: CHAT
Kad već ne možemo spriječiti da do oružja dolaze problematični, nestabilni, zločinački elementi - treba naoružati psihofizički provjerene, stabilne i obučene ljude. Ljudi od kojih ne očekujemo zločine. Policije je premalo, a ne bih se kladio i da svi zadovoljavaju nabrojene kriterije. To neće spriječiti zločine, ali će dati žrtvama veće šanse za obranu od njih.
Narkomani jesu problem, ali nisu glavna tema
Glavna tema je struktura čitavog narko-sistema
Tako dolazimo do sfera nekih novih profitera
Pravi problemi su dublji ili slikovitije rečeno viši
Kad se govori o tome razgovor postaje sve tiši
O tome ne smiš ni mislit, a kamoli govorit
Jer bi te moga progutat demokratski mrak
A ka pitaju ljude za mišljenje ili uputstva
A ovi nisu ni svjesni da im stavljaju odgovore u usta
Rješavaju samo probleme koji donose brze rezultate
Jer moraju imat pokrića i opravdat svoje mandate
A nama su pluća puna dima, a glave, žena i baluna
Nikad nećemo uteć od splitskog stanja uma
A splitsko stanje uma je da drugi rješava probleme
A one koji nude rješenje etiketiramo ka kretene
Obožavan grad u kojem svi su face
I u kojem najveće face za par dana budu štrace
Di svi nose oakley cvike, svaki bi piva i svira
Obožavan ovaj grad, di svak je žrtva nekog đira
Di vlada temperament i malo je razuma...
Glavna tema je struktura čitavog narko-sistema
Tako dolazimo do sfera nekih novih profitera
Pravi problemi su dublji ili slikovitije rečeno viši
Kad se govori o tome razgovor postaje sve tiši
O tome ne smiš ni mislit, a kamoli govorit
Jer bi te moga progutat demokratski mrak
A ka pitaju ljude za mišljenje ili uputstva
A ovi nisu ni svjesni da im stavljaju odgovore u usta
Rješavaju samo probleme koji donose brze rezultate
Jer moraju imat pokrića i opravdat svoje mandate
A nama su pluća puna dima, a glave, žena i baluna
Nikad nećemo uteć od splitskog stanja uma
A splitsko stanje uma je da drugi rješava probleme
A one koji nude rješenje etiketiramo ka kretene
Obožavan grad u kojem svi su face
I u kojem najveće face za par dana budu štrace
Di svi nose oakley cvike, svaki bi piva i svira
Obožavan ovaj grad, di svak je žrtva nekog đira
Di vlada temperament i malo je razuma...
Put your money where your mouth is.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Dakle, kad kazu, ovakve tragedije su produkt situacije u duboko nehumanom drustvu, i sad najnovije, kako javljaju mediji, ispada tako:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/otk ... 84690.aspx
Kaze:
Kako javlja HRT, kao razlog za masakr spominje se sukob osumnjičenog s majkom, koja je navodno imovinu prepisala na vlasnike doma jer je imala premalu mirovinu da bi ga mogla plaćati.
Dakle kako ispada i ako je ovo tocno, branitelj na maloj mirovini, majka u domu prepisuje nekretninu domu jer nema(ju) za platiti mjesecne troskove smjestaja.
Branitelja ovo ostavlja defakto bez rjesenog stambenog pitanja, ima buducnost na ulici, i stvar rjesava na najtragicniji moguci nacin.
Ovo je produkt drustva i situacije u drustvu, nerijesni socijalni problemi branitelja.
Rjesenje ovakve situacije nema veze sa pravom civila na samoobranu, naoruzavanjem nacije i sl
Sudski: najstroza kazna pocinitelju.
Rjesenje po situaciji za ovaj slucaj, zastita perimetra, metal detektor na ulazu i barem dva naoruzana zastitara. (i ostala fizicka zastita)
Rjesenje po uzroku, zakonski, administrativno i prakticno rjesiti socijalni status i probleme branitelja u drzavi.
Po izjavama javnih licnosti:
Predsjednik Milanovic: poostriti zakone o oruzju. KRIVO!!!
Turudic: Sudski strogo presuditi po zakonu. TOCNO.
O rjesenju uzroka u drustvu, jos se niko nije obratio u javnosti. Vjerojatno se nece nista promjeniti.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/otk ... 84690.aspx
Kaze:
Kako javlja HRT, kao razlog za masakr spominje se sukob osumnjičenog s majkom, koja je navodno imovinu prepisala na vlasnike doma jer je imala premalu mirovinu da bi ga mogla plaćati.
Dakle kako ispada i ako je ovo tocno, branitelj na maloj mirovini, majka u domu prepisuje nekretninu domu jer nema(ju) za platiti mjesecne troskove smjestaja.
Branitelja ovo ostavlja defakto bez rjesenog stambenog pitanja, ima buducnost na ulici, i stvar rjesava na najtragicniji moguci nacin.
Ovo je produkt drustva i situacije u drustvu, nerijesni socijalni problemi branitelja.
Rjesenje ovakve situacije nema veze sa pravom civila na samoobranu, naoruzavanjem nacije i sl
Sudski: najstroza kazna pocinitelju.
Rjesenje po situaciji za ovaj slucaj, zastita perimetra, metal detektor na ulazu i barem dva naoruzana zastitara. (i ostala fizicka zastita)
Rjesenje po uzroku, zakonski, administrativno i prakticno rjesiti socijalni status i probleme branitelja u drzavi.
Po izjavama javnih licnosti:
Predsjednik Milanovic: poostriti zakone o oruzju. KRIVO!!!
Turudic: Sudski strogo presuditi po zakonu. TOCNO.
O rjesenju uzroka u drustvu, jos se niko nije obratio u javnosti. Vjerojatno se nece nista promjeniti.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Mirovina mu je 780EUR. Majka također ima mirovinu.
AKo dom nije elitni, bilo bi i za smještaj i za život u kući u kojoj živi. Skromno, ali bi bilo. Da je još pokrenuo nekakav OPG ili bilo kakvu drugu zanimaciju/hobi pretvorio u prihod (a vremena ima koliko hoće), druga priča. Ma da je radio i kao zaštitar, izbacivač, redar, blagajnik na pola radnog vremena, opet bi se moglo. Ali lakše je piti ispred trgovine.
AKo dom nije elitni, bilo bi i za smještaj i za život u kući u kojoj živi. Skromno, ali bi bilo. Da je još pokrenuo nekakav OPG ili bilo kakvu drugu zanimaciju/hobi pretvorio u prihod (a vremena ima koliko hoće), druga priča. Ma da je radio i kao zaštitar, izbacivač, redar, blagajnik na pola radnog vremena, opet bi se moglo. Ali lakše je piti ispred trgovine.
Više oružja, više zločina i krvoprolića.
Ileglano oružje je jako veliki problem. Svatko tko je bio u rat u Hrvatskoj, a htio je, mogao je ponijeti svoje oružje sa sobom.
Kod nas nema stroge kontrole oružja. Treba dobro pretumbati, tavane, podrume, vikednice, salaše,...uvijek se nekaj najde.
Prije par godina bil sam tamo u toplicama, te mi je nekako poznata faca ovoga lika. Mali grad, svi se znaju, i tako....
Ileglano oružje je jako veliki problem. Svatko tko je bio u rat u Hrvatskoj, a htio je, mogao je ponijeti svoje oružje sa sobom.
Kod nas nema stroge kontrole oružja. Treba dobro pretumbati, tavane, podrume, vikednice, salaše,...uvijek se nekaj najde.
Prije par godina bil sam tamo u toplicama, te mi je nekako poznata faca ovoga lika. Mali grad, svi se znaju, i tako....
dzg
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Slažem se.Ariel wrote:Mirovina mu je 780EUR. Majka također ima mirovinu.
A oružje je imao na crno.
Kakvo pooštravanje zakona za legalne vlasnike ???
Gluposti!
Evo ja se smatram psihofizički stabilan. I ne osjećam se ugroženim tu gdje živim niti se krećem u društvu od kojeg bi mi trebala obrana. Čak bi mi bilo neugodno uokolo nositi oružje.Ariel wrote:Kad već ne možemo spriječiti da do oružja dolaze problematični, nestabilni, zločinački elementi - treba naoružati psihofizički provjerene, stabilne i obučene ljude. Ljudi od kojih ne očekujemo zločine. Policije je premalo, a ne bih se kladio i da svi zadovoljavaju nabrojene kriterije. To neće spriječiti zločine, ali će dati žrtvama veće šanse za obranu od njih.
U ovakvim slučajevima je bitna prevencija. Nije moguće da se svugdje stave zaštitari, metal detektori i slično.
A kad nekome pukne u glavi može uzeti i nož, auto, sjekiru i ostvariti naum. Neke stvari je teško spriječiti
Točno. On samo iskorištava ovu priliku za medijski obračun s političkim neistomišljenicima. Svatko tko ima inteligenciju višu od sobne temperature može razumjeti da ni jedna moguća izmjena zakona o oružju nebi imala nikakav utjecaj na ovaj događaj. Ovakvi događaji imaju taj efekt da se mnogi ljudi razotkriju i pokažu svijetu tko su i što su.Mirok wrote:Slažem se.Ariel wrote:Mirovina mu je 780EUR. Majka također ima mirovinu.
A oružje je imao na crno.
Kakvo pooštravanje zakona za legalne vlasnike ???
Gluposti!
Sent using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
Jedan vrlo zanimljiv komentar na indexu, članak "Damir je ubijen u pokolju. Otac: Odvezao sam ga na posao, a sad mu biram lijes"
Komentar:
"Toliki članak gdje se žali za ubijenim dobrim čovjekom i djelatnikom doma, a jeste li čitali članak, da će se ubojicu najmanje teretiti baš za njegovo ubojstvo?
"Preciziraju da je riječ o jednom teškom ubojstvu ženske osobe, četiri teška ubojstva, jednom ubojstvu, tri teška ubojstva u pokušaju i dva ubojstva u pokušaju."
Znači najveću će kaznu ubojica dobiti jer je ubio majku koja je eto žena. "Teško ubojstvo ženske osobe". Da je ubio oca ne bi toliko dobio.
Onda će dobiti malo manje kazne za ubojstvo tih 4 štićenika, oni su kao nemoćni pa je to samo "teško ubojstvo". Rang ispod.
A najniži rang je ovaj nesretni zaposlenik, koji je i bio najmlađi i koji je zapravo najviše izgubio, imao je samo 36 godina. Njegova likvidacija je "ubojstvo".
Zbog njega će ubojica najmanje robijati, a trebao bi zbog njega najviše.
Hrvatsko pravosuđe."
Komentar:
"Toliki članak gdje se žali za ubijenim dobrim čovjekom i djelatnikom doma, a jeste li čitali članak, da će se ubojicu najmanje teretiti baš za njegovo ubojstvo?
"Preciziraju da je riječ o jednom teškom ubojstvu ženske osobe, četiri teška ubojstva, jednom ubojstvu, tri teška ubojstva u pokušaju i dva ubojstva u pokušaju."
Znači najveću će kaznu ubojica dobiti jer je ubio majku koja je eto žena. "Teško ubojstvo ženske osobe". Da je ubio oca ne bi toliko dobio.
Onda će dobiti malo manje kazne za ubojstvo tih 4 štićenika, oni su kao nemoćni pa je to samo "teško ubojstvo". Rang ispod.
A najniži rang je ovaj nesretni zaposlenik, koji je i bio najmlađi i koji je zapravo najviše izgubio, imao je samo 36 godina. Njegova likvidacija je "ubojstvo".
Zbog njega će ubojica najmanje robijati, a trebao bi zbog njega najviše.
Hrvatsko pravosuđe."
Niti je ikome palo na pamet da će biti ubijen u staračkom domu. Niti u školi prošle godine u Srbiji. Niti na nizu drugih mjesta. Pa se dogodilo. Svima im je zajedničko da su mekane mete. a kad je meta tvrđa (Trump, Fico i sl.) vidimo koliko traje život ubojice.andrej wrote:Evo ja se smatram psihofizički stabilan. I ne osjećam se ugroženim tu gdje živim niti se krećem u društvu od kojeg bi mi trebala obrana. Čak bi mi bilo neugodno uokolo nositi oružje.Ariel wrote:Kad već ne možemo spriječiti da do oružja dolaze problematični, nestabilni, zločinački elementi - treba naoružati psihofizički provjerene, stabilne i obučene ljude. Ljudi od kojih ne očekujemo zločine. Policije je premalo, a ne bih se kladio i da svi zadovoljavaju nabrojene kriterije. To neće spriječiti zločine, ali će dati žrtvama veće šanse za obranu od njih.
U ovakvim slučajevima je bitna prevencija. Nije moguće da se svugdje stave zaštitari, metal detektori i slično.
A kad nekome pukne u glavi može uzeti i nož, auto, sjekiru i ostvariti naum. Neke stvari je teško spriječiti
Spominje se revolver kao oruzje kojim je izvrsen masakr.
Nekako sam sklon vjerovati na broj osoba koje su ozljedjene da je 7,62x25 kumovao, a 8 metaka indicira da se radi o M57.
A sad na stranu tehnikalje, jebem ja one kji su im omogucili mirovine, jebote imao je 43 kad je otiso u penziju, 780€ penzije. Wtf,
Malo sam mladji od spodobe, bio u ratu, od rata imam iskaznicu sudionika, borbeni sektor, ne kuhar i
Jos 15 do pemzije kolike,? Ok mozda ce biti ok, ali bik je imao 43 kad ga je drzava ubila, znam osobno bar 10 takvih, ok nisu svi protuhe, ali da zive na grbaci sustava od ranih tridesetih mahom, i svi se cude ko pura dreku kad dokoni alkos isuce utoku i napravi zijan, how jes no.
Nekako sam sklon vjerovati na broj osoba koje su ozljedjene da je 7,62x25 kumovao, a 8 metaka indicira da se radi o M57.
A sad na stranu tehnikalje, jebem ja one kji su im omogucili mirovine, jebote imao je 43 kad je otiso u penziju, 780€ penzije. Wtf,
Malo sam mladji od spodobe, bio u ratu, od rata imam iskaznicu sudionika, borbeni sektor, ne kuhar i
Jos 15 do pemzije kolike,? Ok mozda ce biti ok, ali bik je imao 43 kad ga je drzava ubila, znam osobno bar 10 takvih, ok nisu svi protuhe, ali da zive na grbaci sustava od ranih tridesetih mahom, i svi se cude ko pura dreku kad dokoni alkos isuce utoku i napravi zijan, how jes no.
Tako se kupuju glasovi. Nekog se uhljebi, nekog umirovi s 30 (znam za takve slučajeve). I ako takav ne nađe neki hobi, sport, posao, propada psihički i tjelesno.
Država bi trebala omogućiti svim umirovljenicima rad, dapače, i poticati ga. Uvozimo Nepalce i Indijce, a ovakvi imaju mirovine o kojima ljudi s punim stažom mogu sanjati. Fali nam radne snage, ova konjina je itekako mogao raditi da nije lijen, glup ili oboje.
Država bi trebala omogućiti svim umirovljenicima rad, dapače, i poticati ga. Uvozimo Nepalce i Indijce, a ovakvi imaju mirovine o kojima ljudi s punim stažom mogu sanjati. Fali nam radne snage, ova konjina je itekako mogao raditi da nije lijen, glup ili oboje.
Potpuno se slažem.
Ajmo uzeti za primjer braniteljske mirovine.
Najprimitivnijom odokativnom metodom, bez korigiranja čak i za inflaciju, a kamo li nematerijalne benefite rada, plaćanja poreza, novih izuma, tehnologija, pozitivan psihološki učinak, itd., itd....
Buduće vrijednosti izražene su u sadašnjima što nije baš ispravno, ali da ulazimo u studiju mogli bi napisati dokument od 1000 stranica.
Uzmimo za primjer da su išli u mirovinu sa 30 godina.
Prosječna braniteljska mirovina je 989 eur.
989*12*35 (računam da će mu se u nekom prosjeku mirovina isplaćivati 35 godina)
=415.380 eur po korisniku
uzmimo 100 takvih branitelja =
ukupni trošak 41.538.000 eur.
neka od ovih 80, cca 50 propadne.
ovih 50 daj im opet po 100.000 za pokretanje posla.
trošak = 5.000.000
od tih 50, neka opet 30 propadne. od njih neka 15 uzme ovu socijalu
trošak = 1.260.000
15 koji su 2 puta propali, a ne žele socijalu, neka idu raditi za plaću kod nekoga.
Ukupni trošak 15.940.000
neka 15 zapšljava sebe i jednog radnika
=+3.780.000 u proračun od doprinosa
neka 5 zapošljava u prosjeku sebe i 3 radnika
=2.520.000 u proračun od doprinosa
=cca 10.000.000 zarade za proračun od ovih koji su uspjeli.
Ukupno po mojoj metodi zapošljavanja branitelja, na 1 korisniku je oko 50.000 minusa za proračun, bez ikakvih pozitivinih benefita rada i zapošljavanja prikazanih kroz brojeve. Garantiram da se ovo može približiti i nuli ili čak pozitivi.
Ukupno po sadašnjoj metodi države na 1 korisniku je oko 400.000 minusa za proračun, bez kojekakvih benefita koji povećavaju minus, auta, povlastica, knjiga, jednokratnih pomoći, zapošljavanja djece, upisa na fakultet, itd....
e sada pomnožite broj 400.000 sa 100.000 branitelja pa će te vidjeti kakvi su to razmjeri katastrofe.
Ajmo uzeti za primjer braniteljske mirovine.
Najprimitivnijom odokativnom metodom, bez korigiranja čak i za inflaciju, a kamo li nematerijalne benefite rada, plaćanja poreza, novih izuma, tehnologija, pozitivan psihološki učinak, itd., itd....
Buduće vrijednosti izražene su u sadašnjima što nije baš ispravno, ali da ulazimo u studiju mogli bi napisati dokument od 1000 stranica.
Uzmimo za primjer da su išli u mirovinu sa 30 godina.
Prosječna braniteljska mirovina je 989 eur.
989*12*35 (računam da će mu se u nekom prosjeku mirovina isplaćivati 35 godina)
=415.380 eur po korisniku
uzmimo 100 takvih branitelja =
ukupni trošak 41.538.000 eur.
neka od ovih 80, cca 50 propadne.
ovih 50 daj im opet po 100.000 za pokretanje posla.
trošak = 5.000.000
od tih 50, neka opet 30 propadne. od njih neka 15 uzme ovu socijalu
trošak = 1.260.000
15 koji su 2 puta propali, a ne žele socijalu, neka idu raditi za plaću kod nekoga.
Ukupni trošak 15.940.000
neka 15 zapšljava sebe i jednog radnika
=+3.780.000 u proračun od doprinosa
neka 5 zapošljava u prosjeku sebe i 3 radnika
=2.520.000 u proračun od doprinosa
=cca 10.000.000 zarade za proračun od ovih koji su uspjeli.
Ukupno po mojoj metodi zapošljavanja branitelja, na 1 korisniku je oko 50.000 minusa za proračun, bez ikakvih pozitivinih benefita rada i zapošljavanja prikazanih kroz brojeve. Garantiram da se ovo može približiti i nuli ili čak pozitivi.
Ukupno po sadašnjoj metodi države na 1 korisniku je oko 400.000 minusa za proračun, bez kojekakvih benefita koji povećavaju minus, auta, povlastica, knjiga, jednokratnih pomoći, zapošljavanja djece, upisa na fakultet, itd....
e sada pomnožite broj 400.000 sa 100.000 branitelja pa će te vidjeti kakvi su to razmjeri katastrofe.
Put your money where your mouth is.
- jolly
- Cinker - bojna

Spominje se "Colt". To moze biti revolver ili pistolj, ako je pistolj lako mogue Colt 1911, u izvornom modelu capacitet je 7+1, 45 acp.ralf wrote:Spominje se revolver kao oruzje kojim je izvrsen masakr.
Turn better into best!
https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kr ... o-15484635
Lopov postaje mučenik, a zaštitar ubojica. Ma krasno.
Eventualno? Kakvi smradovi. Jasno, štite posao, da drugi put nikom ne padne na pamet pucati kad budu krali.
Poznanici ubijenog: Nedavno se oženio. Zašto je zaštitar pucao ako je eventualno i krao?
Eventualno? Kakvi smradovi. Jasno, štite posao, da drugi put nikom ne padne na pamet pucati kad budu krali.
Jasno, al nema 45 takvu probojnu moc, koliko 6+4 ranjena?jolly wrote:Spominje se "Colt". To moze biti revolver ili pistolj, ako je pistolj lako mogue Colt 1911, u izvornom modelu capacitet je 7+1, 45 acp.ralf wrote:Spominje se revolver kao oruzje kojim je izvrsen masakr.
Ako je pucao na kradljivce u bijegu (a izgleda da je), koji mu u tom trenutku nisu bili nikakva prijetnja za život, onda nema šanse da se izvuće.Ariel wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/policija-o-ubojstvu-na-zitnjaku-zastitar-je-vjerojatno-pucao-na-provalnika-clan-obitelji-ga-je-odvukao-u-sumu-tamo-je-umro-15484635
Poznanici ubijenog: Nedavno se oženio. Zašto je zaštitar pucao ako je eventualno i krao?
Ali čudno mi kako zaštitar to nije znao pa odlučio odma pucat.
- jolly
- Cinker - bojna

ima, ima. jos kad je FMJ, pa nek je P+ punjenje.ralf wrote:
Jasno, al nema 45 takvu probojnu moc, koliko 6+4 ranjena?
45 ACP ball penetrates approximately 3 ft of ballistic gelatin and will very likely go through a body, with enough velocity remaining to potentially overpenetrate a second target. Depends on the type of ammo you use and what it hits.
Inace cak i 7.65x17, mali metak za pistoljcic, 220 m/s, moze uzrokovati prostrel.
Turn better into best!