ajmo znalci koji je ovo gun
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: ajmo znalci koji je ovo gun
samo neznam kako prolazi TT u lovacki pistolj kad u zakonu pise za lovacki pistolj/revolver kalibar NE manji od 7,65 i ne slabiji od 300 Joula... e sad, TT-u valjda progledavaju kroz prste ili sta? kalibar je manji od 7,65 ali ocito tih 0,03 ne igra ulogu, a joula ima dovoljno pa to prolazi... ah, taj nas zakon o oruzju!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Mozda zato sto je vise od 300 J!
Ballistic performance
Bullet weight/type Velocity Energy
5.5 g (85 gr) JHP[1] 376 m/s (1,230 ft/s) 390 J (290 ft·lbf)
5.8 g (90 gr) FMJ[2] 409 m/s (1,340 ft/s) 488 J (360 ft·lbf)
5.5 g (85 gr) FMJ[3] 502 m/s (1,650 ft/s) 693 J (511 ft·lbf)
5.5 g (85 gr) FMJ[4] 525 m/s (1,720 ft/s) 760 J (560 ft·lbf)
5.5 g (85 gr) JHP[5] 510 m/s (1,700 ft/s) 715 J (527 ft·lbf)
Test barrel length: 120mm
Ballistic performance
Bullet weight/type Velocity Energy
5.5 g (85 gr) JHP[1] 376 m/s (1,230 ft/s) 390 J (290 ft·lbf)
5.8 g (90 gr) FMJ[2] 409 m/s (1,340 ft/s) 488 J (360 ft·lbf)
5.5 g (85 gr) FMJ[3] 502 m/s (1,650 ft/s) 693 J (511 ft·lbf)
5.5 g (85 gr) FMJ[4] 525 m/s (1,720 ft/s) 760 J (560 ft·lbf)
5.5 g (85 gr) JHP[5] 510 m/s (1,700 ft/s) 715 J (527 ft·lbf)
Test barrel length: 120mm
Upravo tako, ima dovoljnu energiju u joulima, pa prolazi kao lovački.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Očito da ti 0,03 prolazi, a joula ima dosta. Nisam obraćao pažnju kad sam čitao zakon (jer me interesirala samo skupina "c" i kolekcionaraska dozvola).Mike_Torello wrote:samo neznam kako prolazi TT u lovacki pistolj kad u zakonu pise za lovacki pistolj/revolver kalibar NE manji od 7,65 ... ah, taj nas zakon o oruzju!
Prije nekoliko mjeseci sam bio u jednoj trgovini (neću spominjati ime da nebi bila reklama) i razgovarajući sa vlasnikom općenito o cijenama isti je rekao kako su 9-tke skupe i poskupile su u zadnje vrijeme , dok je cijena jednom "FM" ili Astri u cal 7,65 drastično pala jer se više taj kalibar ne može registrirati kao lovački pištolj.!!!??? Nudio je na prodaju nekoliko komada istih po cijeni od 300-500 Kunića, te nekoliko "zastava" po cijeni od 200-250 Kn (kao tek toliko da pokrije troškove biljega i odjave).
Poslije sam došao do zaključka da ovi imaju odgovarajući kalibar a premalo joula, dok TT-ejac ima manji kalibar a dosta joula, te je stoga po njima presudan "joul". Ili možda griješim ??
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
-
Krieghetzer
- Razvodnik

Radom Vis
9x19 imao ga je moj djed nakon i prije rata
tzv. "Poljski orao"
tzv. "Poljski orao"
Malo si zakasnil sa odgovorom , ali nema veze. Tvoj deda ga je imal, a ja znam jednog koji ga i dan danas ima.Krieghetzer wrote:Radom Vis
tzv. "Poljski orao"
imam ja
doduše nije poljski ali ljepo ga je gledati!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
[/quote]Poslije sam došao do zaključka da ovi imaju odgovarajući kalibar a premalo joula, dok TT-ejac ima manji kalibar a dosta joula, te je stoga po njima presudan "joul". Ili možda griješim ??
Upravo tako, samo 7,65 nije ni prije mogao biti registriran kao "lovački" jer nije, unatoč kalibru, imao dovoljno snage potrebne za samilosni hitac po zakonu.
Dajte si ponovo pročitajte Zakon o oružju, piše najmanji kalibar za lovački pištolj je 7,62 a ne 7,65. Naime i ja imam tetka registriranog za samilosni hitac.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Isao sam provjeriti, u pravu si:legion.poljak66 wrote:Dajte si ponovo pročitajte Zakon o oružju, piše najmanji kalibar za lovački pištolj je 7,62 a ne 7,65. Naime i ja imam tetka registriranog za samilosni hitac.
1. lovačko oružje je dugo vatreno oružje koje se nabavlja radi bavljenja lovom. Lovačkim oružjem smatra se i kratko vatreno oružje koje služi za zadavanje samilosnog hica divljači. Ne smatra se kratkim vatrenim lovačkim oružjem ono oružje koje je manjeg kalibra od 7,62 mm i ono koje je uređeno za prijem naboja čija je kinetička energija manja od 300 džula,
ali okladio bih se u sto god hoces da je prije bilo 7,65?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Nažalost nije, samo 7,65 PARA je preko 300 J.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
Upravo tako, 7,65 NIKADA nije mogao biti registriran kao lovački pištolj.
Mogao je mogao....možda ja malo bolje pamtim jer sam stariji. HI.nobile157 wrote:Upravo tako, 7,65 NIKADA nije mogao biti registriran kao lovački pištolj.
Da Dok, u međuvremenu sam pokušao registrirati dopunsku djelatnost.....kolekcionarstvo starog oružja.Dok! wrote: Znači li to da si ti u maniru starog dobrog kupca počeo otkupljivati po kilogramu, samo da ne propadnu zahrđaju?? iz humanih razloga ili si u međuvremenu regao dodatnu djelatnost!(otkup željeznog otpada )! svaka čast Boxi tebi budu u Bistri sigurno podignuli spomenik!!a na natpisu ploči uz tvoj lik bu fotka jedne stare duplenke!!(40 godišnje)
ha-ha..ha..!!
Kako u svojoj zbirci imam preko 200-tinjak starih telefona, 50-tak starih radioaparata, 50-tak bajoneta i sablji, te preko 300 kom raznih predmeta iz "etno" zbirke odlučio sam se na skupljanje i starog oružje.
Ukoliko od nadležnih dobijem kolekcionarsku dozvolu mislim da bi u skoro vrijeme mogao upotpuniti zbirku sa 30-tak komada starog oružja, sve to utoliko pošto sam upoznao jednog starijeg gospodina koji u svojem posjedu ima poveću zbirku, a nitko od njegove familije nije zainteresiran za nju. Isti mi ju je voljan ustupiti za određenu protuvrijednost u kunićima pošto zna da sam ja zaljubljen u starine i da to od mene nebu išlo dalje .
Ako uspijem to riješiti budem metnul slike na forum da vidite o čemu se radi.
Uz sve "gluposti" koje skupljam upravo sam malo upotpunio svoju kolekciju "air guns" sa nekoliko novih komada.
BOXI wrote:Mogao je mogao....možda ja malo bolje pamtim jer sam stariji. HI.nobile157 wrote:Upravo tako, 7,65 NIKADA nije mogao biti registriran kao lovački pištolj.
Možda tamo gdje nisu znali pročitati zakon, ali od kada su te odredbe o samilosnom hicu ušle u zakon, UVIJEK je granična vrijednost bila tih 300 J.
Na prvoj strani ovog posta.
pod tekstom "nešto slično imam i ja "
pod tekstom "nešto slično imam i ja "
- BojnikPerGall
- Desetnik

Hallo moderatori...
Počela tema s pitanjem tipa "zna li netko o kojem je pištolju riječ".... Dakle tema je o pištolju VIS RADOM,da sad o njemu ne elaboriram jer je to prožvakana tema na ovim prostorima blago rečeno mali milion puta i uopće se ne radi o rijetkom pištolju stoga mi nije jasno niti započinjanje te teme tim pitanjem.
Bolje bi bilo da je tema bila direktno o VIS RADOMU pa nek onaj tko želi piše cijele članke o njemu.
No, ono što zabrinjava jest udaljavanje od teme!
Krenuo sam čitati i blago rečeno sam "popiz...." jer se pretvorilo u kupusaru. Isti je slučaj i o nekim drugim temama!
Stoga bi moderatori mogli malo krenuti u inicijativu i prekinuti ovu praksu tako da ostalim forumašima koji nisu dovoljno iskusni daju neke smjernice jer ovako više nema smisla...
Počnemo temu o recimo "Space Shutleu" i završio na "rasplodnom ciklusu žirafe i čudnovatog kljunaša"!!!!
Čitajući ovakve postove koji s naslovom teme nemaju nikakve veze samo gubimo vrijeme!

Počela tema s pitanjem tipa "zna li netko o kojem je pištolju riječ".... Dakle tema je o pištolju VIS RADOM,da sad o njemu ne elaboriram jer je to prožvakana tema na ovim prostorima blago rečeno mali milion puta i uopće se ne radi o rijetkom pištolju stoga mi nije jasno niti započinjanje te teme tim pitanjem.
Bolje bi bilo da je tema bila direktno o VIS RADOMU pa nek onaj tko želi piše cijele članke o njemu.
No, ono što zabrinjava jest udaljavanje od teme!
Krenuo sam čitati i blago rečeno sam "popiz...." jer se pretvorilo u kupusaru. Isti je slučaj i o nekim drugim temama!
Stoga bi moderatori mogli malo krenuti u inicijativu i prekinuti ovu praksu tako da ostalim forumašima koji nisu dovoljno iskusni daju neke smjernice jer ovako više nema smisla...
Počnemo temu o recimo "Space Shutleu" i završio na "rasplodnom ciklusu žirafe i čudnovatog kljunaša"!!!!
Čitajući ovakve postove koji s naslovom teme nemaju nikakve veze samo gubimo vrijeme!
- shelby-eleanor
- Desetnik

u potpunosti se slazem s tobom
opustila sam se za blagdane, nisam imala volje kvarit blagdansko raspolozenje kvocanjem na forumu
mislim da bi se sad zbilja trebali vratiti na "posao" i uvesti pravi vojni rezim sto se tice OT-a.
zatvorit cu temu, ako netko zeli nesto nadodati u vezi pistolja o kojem je ovdje rijec nek me obavijesti preko PP-a
mislim da bi se sad zbilja trebali vratiti na "posao" i uvesti pravi vojni rezim sto se tice OT-a.
zatvorit cu temu, ako netko zeli nesto nadodati u vezi pistolja o kojem je ovdje rijec nek me obavijesti preko PP-a
"A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes,
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."