CHAT
Re: CHAT
Mislim da je problem do kolicine.Mirok wrote:Ali kako...?
Po kojoj cijeni to oni nabavljaju?
Tipa jedna trgovina s kojom sam prico naruci po 100 000 eura robe od jednog proizvodjaca, i tako dobiju jako dobru cijenu.
U SAD se uvozi iz Europe. I to koliko znam ovako izgleda.Ariel wrote:Da je do količine, ne bi u SAD koštao 65 USD.
Mislim da se radi o dampingu, kako bi se bolje prodavali preskupi Echeloni po 800EUR+.
HS>Prekooceanski Transport>Amerika Springfield>Transport duz cijele amerike(koja je veca od hrvatske)>Trgovine
Kod nas je
HS>Transport>Trgovine.
Mislim da ameri imaju opravdanu cijenu, s tim da ameri vec imaju aftermarket gripove od jeftinih do skupih.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Opet problemi?Ariel wrote:Ovdje odgovaram dok čekam u banci zbog novih restrikcija. Poslovanje se otežava i komplicira, a sve kako bi se udovoljilo nekoj ideologiji.
Jer si trgovac ?
Postoje cijene koje obezvrjeđuju proizvod. Tijelo pištolja od 30EUR (novo, uključujući PDV) šalje lošu poruku, ma kako niska bila nabavna cijena.Stargazer wrote:Nemam sve odgovore.
Znam da imam trgovinu trazio bi objasnjenje od HSa zasto slovenci mogu prodavat po tako niskoj cijeni.
Kao da BMW napravi auto za 5000EUR ili Apple mobitel za 100EUR. Ljudi bi se pitali što ne valja s tim proizvodom.
Spomenut ću u HS, ali realno, ne može cijeli svijeti biti u krivu a jedna slovenska trgovina u pravu.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Prestrašno !!!Ariel wrote:Da, "gledamo vam kroz prste jer se bavite trgovinom oružja, a ono podliježe propisima o financiranju terorizma bla bla". Drugim riječima, ma kako bili uzoran klijent i platiša, bili bismo sretniji da odete u drugu banku.
Osobno, smatram se liberalnom osobom. Trump mi je u prošlom mandatu bio izvor zabave i ponekad sprdnje. Pogotovo nakon poraza 2020., kad je bila ona urnebesna konferencija za tisak ispred mrtvačnice. Ono što se dogodilo s jurišem na Capitol je ozbiljno, ali nije u mojoj zemlji pa me nije bilo briga.
Međutim, kad osjetim smjer svjetske politike koji ne podržavam i na koji ne mogu nikako utjecati, počeo sam gledati Trumpa drugim očima. Prije četiri godine nismo razmišljali o ratu, sankcijama, zabranama, politički korektnim ili nekorektnim stavovima (danas stvarno treba paziti što se javno piše, ponajviše o Ukrajini, ali i o drugim temema). Ne, to nije ono što mi se sviđa. Ova ekipa na valsti u EU i do sad u SAD je bila spremna na Treći svjetski rat i osiromašenje svih nas u ime čega točno?
Trump je poslovnjak, svakako da je tašt, opterećen sobom, tko zna čime, ali se pokazao manje zloćudan od ovih koji su došli nakon njega.
Međutim, kad osjetim smjer svjetske politike koji ne podržavam i na koji ne mogu nikako utjecati, počeo sam gledati Trumpa drugim očima. Prije četiri godine nismo razmišljali o ratu, sankcijama, zabranama, politički korektnim ili nekorektnim stavovima (danas stvarno treba paziti što se javno piše, ponajviše o Ukrajini, ali i o drugim temema). Ne, to nije ono što mi se sviđa. Ova ekipa na valsti u EU i do sad u SAD je bila spremna na Treći svjetski rat i osiromašenje svih nas u ime čega točno?
Trump je poslovnjak, svakako da je tašt, opterećen sobom, tko zna čime, ali se pokazao manje zloćudan od ovih koji su došli nakon njega.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
HahahahaAriel wrote:Nakon godina i godina komentiranja tamo, Index me upravo blokirao. Zbog stavova o Trumpu. Zanimljivo.
Smijem se zapravo samom sebi kako sam naivan.
Dakle, pred par dana komentirali smo javne komentare na Indexu protiv lovacke populacije, koje Index dopusta. (koje u tom trenutku ocjenjujem kao govor netrpeljivosti i omalovazavanja)
Ja sam u tom trenutku zaista bio uvjerenja da te komentare na indexu niko u urednistvu ne cita, pa zato ne reagiraju. (nemar urednistva)
Malo je cudno, doduse, kako je negativnih kometara o lovackoj populaciji oko 100%, a "ostatak" su pozitivni.
Ali ispada, da komentare neko ipak cita (i reagira kad "misli" treba).
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”