Pitanje u vezi nošenja oružja iz sigurnosnih razloga

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
Kapetan Kasil
Razvodnik
Razvodnik

Pitanje u vezi nošenja oružja iz sigurnosnih razloga

Post by Kapetan Kasil » 22 Feb 2025, 12:07

Vlasnik sam sezonskog obrta koji radi isključivo gotovinom. Gotovinu koju moram nekoliko puta prenositi na relaciji radno mjesto - doma - banka. S obzirom na to da u nas znaju provaliti u objekte, dogodile su se i 2 pljačke na pumpama vatrenim oružjem, mogu li prikriveno nositi pištolj sa sobom ako kao lovac imam dozvolu za nošenje i držanje oružja, ili prije toga moram opravdati razlog policiji?

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Re: Pitanje u vezi nošenja oružja iz sigurnosnih razloga

Post by Marin223 » 22 Feb 2025, 12:21

Lovačko oružje uopće nije predviđeno za ikakvo nošenje osim u lovištu, uz dozvolu za lov.
Napunjeni lovački pištolj izvan lovišta je prekršaj.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 22 Feb 2025, 12:25

Kapetan Kasil wrote:Vlasnik sam sezonskog obrta koji radi isključivo gotovinom. Gotovinu koju moram nekoliko puta prenositi na relaciji radno mjesto - doma - banka. S obzirom na to da u nas znaju provaliti u objekte, dogodile su se i 2 pljačke na pumpama vatrenim oružjem, mogu li prikriveno nositi pištolj sa sobom ako kao lovac imam dozvolu za nošenje i držanje oružja, ili prije toga moram opravdati razlog policiji?
Ni slucajno.
Lovacki pistolj je za nosenje u lovu. Ako te ulove s time, na cesti, ode ti dozvola, i sve oruzje, i vjerojatno vise nikad dobiti dozvolu neces.

Mozes traziti dozvolu za nosenje za samoobranu, navodeci ove razloge, mozda prodje, mozda ne.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Kapetan Kasil
Razvodnik
Razvodnik

Post by Kapetan Kasil » 22 Feb 2025, 13:35

jolly wrote:
Kapetan Kasil wrote:Vlasnik sam sezonskog obrta koji radi isključivo gotovinom. Gotovinu koju moram nekoliko puta prenositi na relaciji radno mjesto - doma - banka. S obzirom na to da u nas znaju provaliti u objekte, dogodile su se i 2 pljačke na pumpama vatrenim oružjem, mogu li prikriveno nositi pištolj sa sobom ako kao lovac imam dozvolu za nošenje i držanje oružja, ili prije toga moram opravdati razlog policiji?
Ni slucajno.
Lovacki pistolj je za nosenje u lovu. Ako te ulove s time, na cesti, ode ti dozvola, i sve oruzje, i vjerojatno vise nikad dobiti dozvolu neces.

Mozes traziti dozvolu za nosenje za samoobranu, navodeci ove razloge, mozda prodje, mozda ne.
Hvala - Šansa je dobra da prođe, odobrili su obrtnicima koji su već prije bili vlasnici oružja. Obrtnicima koji nisu prije imali oružje nisu. Samo nisam bio siguran je li taj korak zakonski potreban ako već imaš tu lovačku dozvolu jer sam naziv nije 100% jasan po tome pitanju.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 22 Feb 2025, 13:57

Imati lovacku pomaze, pogotovo ako je imas duzi niz godina bez prekrsaja. To je po meni.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 22 Feb 2025, 17:42

Bilo kakvo lovačko oružje smije se koristiti( DiN )samo u vezi lova.
Odgovor na pitanje je ne.

Post Reply