Pištolji: plastični vs full metal
Pištolji: plastični vs full metal
Evo malo za raspravu, dal preferirate plastičnjake ili full metal pištolje, za koju svrhu i zašto ?
Dal vam je to uopće bitno to kod kupnje ili gledate druge parametre pa na temelju toga odlučite ?
Koje su vama bitne prednosti ili mane jednih i drugih ?
Dal vam je to uopće bitno to kod kupnje ili gledate druge parametre pa na temelju toga odlučite ?
Koje su vama bitne prednosti ili mane jednih i drugih ?
Re: Pištolji: plastični vs full metal
Ja preferiram i jedne i druge, ovisno o trenutku. Kao što Mirok kaže, razilke su opće poznate. Nekad mi je gušt Tanfo LCX, a nekad Glock17.5. Treba malo šarati
.
μολὼν λαβέ
Kolko vam traje plasticni ? Dal plastika postane lomljiva nakon 20, 30 godina (cak i uz ne koristenje) ?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Da. Razlike su poznate!Lemi_O2 wrote:Ja preferiram i jedne i druge, ovisno o trenutku. Kao što Mirok kaže, razilke su opće poznate. Nekad mi je gušt Tanfo LCX, a nekad Glock17.5. Treba malo šarati.
Meni je u zadnje vrijeme veci gust pucati iz plastike, jer je zivlji u odskoku.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

I ja sam cijenio masu, nekad.
Sad mi je zivahnost pistolja zanimljivija.
I za revoler, radije si dam malo oduska sa 357 mag, nego sa 38 special wad cutter.
Sad, da:
Za natjecanje, masa, stabilnost.
Za gust lagani tapperware.
To su mi prioriteti
Sad mi je zivahnost pistolja zanimljivija.
I za revoler, radije si dam malo oduska sa 357 mag, nego sa 38 special wad cutter.
Sad, da:
Za natjecanje, masa, stabilnost.
Za gust lagani tapperware.
To su mi prioriteti
Turn better into best!
Moj prijedlog; 10 mm Auto, ne će te "razočarati".jolly wrote:Meni je u zadnje vrijeme veci gust pucati iz plastike, jer je zivlji u odskoku.
Imao sam S&W M617 u 22 LR, 6 inch, prekrasan revolver. ALI, težak otprilike kao iste dužine M29/629 u 44 Magnum (bez dodatne mase na donjoj strani cijevi, "underlug"). Trzaja praktično nema, samo lagan pomak. To zaista ne volim, jer ako slučajno naboj bude loš i kugla ostane u cijevi, teško to osjetiš, drugi naboj i evo proširenja ("barrel ringed"). Prodao sam ga prvom prilikom.jolly wrote:I za revoler, radije si dam malo oduska sa 357 mag, nego sa 38 special wad cutter.
Također, imao sam Ruger Bisley, NM velika frema, 7.5" cijev, u 357 Magnum. Iz tog revolvera je i 357 Magnum kao 38 Special s WC u M14. Prevelik revolver za kalibar, i tog sam prodao nakon par mjeseci i kupio Bisley u 41 Magnum. Za mene najbolji revolver-kalibar! I onda sam htio kupiti Bisley Hunter 41 magnum u inoxu, odmah prodao crni, inox Bisley nisam dobio, i na kraju ostao bez ijednog.
Pouka: NIKAD, NIKAD, ALI BAŠ NIKAD NE PRODAJ ORUŽJE KOJE TI JE DOBRO, PRIJE NEGO DOBIJEŠ ZAMJENU. Kad dobiješ novo oružje, usporedi ih, i tek onda stavi na prodaju ono što ti ne treba.
- jolly
- Cinker - bojna

Ja jos nisam evoluirao do razine da prodam nesto od oruzja 
Turn better into best!
Ovo mogu potpuno razumitjolly wrote:Ja jos nisam evoluirao do razine da prodam nesto od oruzja
Zračno sam prodao već X puta bez problema, ali od vatrenog, prodao jedan pištolj koji mi nije trebao i kasnije mi je bilo žao zbog toga.
- jolly
- Cinker - bojna

Ja sam usao u novu razinu.
Sta bih mogao kupiti, iako mi ne treba, za napasati oci i povremeni vikend izlet na streljanu.
Sta bih mogao kupiti, iako mi ne treba, za napasati oci i povremeni vikend izlet na streljanu.
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Kada mi to padne na pamet,onda si mislim....još jedna cijev za čistiti....jolly wrote:Ja sam usao u novu razinu.
Koliko imaš komada oružja? Sve je na lovačku dozvolu ili imaš i na sportsku nešto?jolly wrote:Ja jos nisam evoluirao do razine da prodam nesto od oruzja
I ti.Mirok wrote:Ima nas takvih još.....jolly wrote:Ja jos nisam evoluirao do razine da prodam nesto od oruzja
Koliko imaš komada oružja?
- jolly
- Cinker - bojna

Jel ti tako direktno i curu zoves na ples?Human wrote: Koliko imaš komada oružja? Sve je na lovačku dozvolu ili imaš i na sportsku nešto?
Bavim se vecinom sportskih disciplina (klasicno, prakticno streljastvo i glineni golubovi), i lovom od sitne do krupne divljaci. Pa imam i takav inventar, i tako registrirano.
Tanak sam na kolekcionarstvu. To nemam. Jos kad bih i u to usao, vise ne bi bilo kraja...Opirem se tim porivima, ali vrlo je tesko.
Turn better into best!
jolly wrote:Jel ti tako direktno i curu zoves na ples?Human wrote: Koliko imaš komada oružja? Sve je na lovačku dozvolu ili imaš i na sportsku nešto?![]()
Bavim se vecinom sportskih disciplina (klasicno, prakticno streljastvo i glineni golubovi), i lovom od sitne do krupne divljaci. Pa imam i takav inventar, i tako registrirano.
Tanak sam na kolekcionarstvu. To nemam. Jos kad bih i u to usao, vise ne bi bilo kraja...Opirem se tim porivima, ali vrlo je tesko.
To je prošlo svršeno vrijeme kad sam zvao cure na ples.
Zanima me čisto informativno kad si rekao da ne prodaješ ništa od svog oružja. Vjerojatno si dugo "s oružjem", pa reko, koliko se nakupilo tokom godina?
Zato inox dušu dao za nas lijenčine. Doduše, i njega treba očistiti, ali ne budim se po noći ako ne očistim isto poslijepodne ili večer. Zato, od tih nekoliko koje imam, samo je jedan crni. Njega sam kupio jer je cijena bila veoma povoljna, naletio. Ali, ako nađem isti ili sličan u inoxu, crni će biti na prodaju.Mirok wrote:Kada mi to padne na pamet,onda si mislim....još jedna cijev za čistiti....![]()
Inače, ako crni koji će ostati trajno, samo dva:
- Ruger Bisley u 41 magnum, 7.5"
- Webley Mk VI, WS, WG ili Wilkinson u 455
- jolly
- Cinker - bojna

Onty, ti imas istancan ukus! 
Turn better into best!