CHAT
Re: CHAT
Sjecam se tih reklama. Ima hibrida i kod nas naravno, ali su prilagođeni regulativi. I pored toga, znam da se proguravaju potiho nedozvoljeni i pesticidi i sjeme i GMO od strane velikih koncerna.jolly wrote:U Americi je porast terminalnih i zlocudnih bolesti. Upravo to moze biti uzrok.Lemi_O2 wrote:Da li bi kupovali prehrambene proizvode tretirane raznim kemikalijama, hormonima i antibioticima, a koji nisu dozvoljeni u EU jer su dokazano štetni? Lako za oružje, automobile, veš mašine i gadgete. Da nam polja budu zasađena GMO i hibridnim mono kulturama, nakon kojih ništa drugo ne raste? To Trumpa i ekipu muči, između ostalog. Plasiranje robe na silu koju Europa ne želi iz dobrih razloga. Nije priča baš crno-bijela, niti jednostavna kao što se prikazuje.
Od nezdravih navika, Amerika kao i zapadni svijet pusenje imaju u padu. Ali zlocudne bolesti u porastu.
Medjutim, ima tog kod nas kolko hoces. Jos se sjecam stare reklame sa TV: "jel to java ili samo privid, takav urod daje samo BC hibrid". GMO kolko hoces.
Susjed mi zasadio persin, kad je rodlo, listovi ko blitva. Ja pitam sta je to? Kaze dobio sam sjeme persina od Podravke.
Brdo kemije koju pucaju u US u svim segmentima prehrambene industrije je zabranjeno u EU, ne zato da se zaštiti tržište i sami proizvođači, već zdravlje populacije.Samim time, smanjuje se trošak i liječenja populacije.
Ako se takve prepreke maknu, US može preplaviti tržište konkurentnijim , ali proizvodima koji su štetniji za ljude. Konkurentniji su upravo zbog korištenja nedozvoljenih dodataka i procesa. S vremenom mogu uništiti EU proizvodnju koja ne može bitil toliko produktivna, niti jeftina jer ne koriste te "boostere". Trgovci se neće puno libiti da iskoriste priliku.
Slažem se da u EU ima birokracije i regulativa za svaki klinac, ali neke osnovne, bazične stvari (uključujući farmaceutsku industriju) važne za kompletnu populaciju trebaju biti regulirane od strane države/ EU, svejedno.
μολὼν λαβέ
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
To si u pravu, ali ja ne mogu komparirati EU i USA, jer ne znam njihovu regulativu oko kemije, GMO, herbicida, i slicno.Lemi_O2 wrote: neke osnovne, bazične stvari (uključujući farmaceutsku industriju) važne za kompletnu populaciju trebaju biti regulirane od strane države/ EU, svejedno.
EU je sad napala na sva kola olovnu sacmu, a ja osobno sumnjam u opci efekat tih restrikcija... a s tim u vezi, pocevsi od Kalifiornije i u Americi se siri ta ideja. Zelim reci, nisu standardi daleko jedni od drugih.
U off shore radim trenutno na Americkom standardu, i mogu reci da je strozi od EU standarda kad sam po njemu radio.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Hranu i poljoprivredu kompariram samo iz osobnog iskustva tamo i iskustva dijela famiije koja živi u US i Kanadi.jolly wrote:To si u pravu, ali ja ne mogu komparirati EU i USA, jer ne znam njihovu regulativu oko kemije, GMO, herbicida, i slicno.Lemi_O2 wrote: neke osnovne, bazične stvari (uključujući farmaceutsku industriju) važne za kompletnu populaciju trebaju biti regulirane od strane države/ EU, svejedno.
EU je sad napala na sva kola olovnu sacmu, a ja osobno sumnjam u opci efekat tih restrikcija... a s tim u vezi, pocevsi od Kalifiornije i u Americi se siri ta ideja. Zelim reci, nisu standardi daleko jedni od drugih.
U off shore radim trenutno na Americkom standardu, i mogu reci da je strozi od EU standarda kad sam po njemu radio.
Nije moje područje ali koliko sam shvatio, laički, glavna razlika je u pristupu odobravanja svih tih aditiva, procesa, općenito kemije.
Osnovni okviri su slični i usklađeni, kao i u mojoj struci (FAA i EASA). Naravno, nitko nije lud da svjesno ugrozi svoju ekonomiju i naciju.
FDA odobrava po principu "dozvoljeno dok netko nekad ne dokaže da je štetno", dok je na našoj strani bare, konzervativni pristup "dokaži Bogu i vragu da nije štetno pa ćemo ti odobriti nekad". Glavni driver za sve to kemijanje su: smanjivanje troškova proizvodnje, veći prinosi/ plodnost, trajnost proizvoda radi transporta, proizvodnja svega planirano i pod potpunom kotrolom u industrijskim količinama. Planirano i pod kontrolom. I to donekle shvaćam, posao je posao.
Ali onda kreće i ono što mi je presmiješno. Doslovno ubijanje kemijom da bi svaki plod prirode (voće, povrće, meso, jaja) bio isti, savšenog izgleda, što veći, "kao naslikan". Onda tu nastupaju umjetne boje, pojačivaći okusa i milijun drugih aditiva. Na primjer: korištenje Titan dioksida kod obranog mlijeka da bi bilo savršeno bijele boje (kod nas zabranjeno tek prije nekih 2-3 godine).
Nije niti kod nas sve sjajno i bajno, naravno. I kod nas ima kemije koja je odobrena radi pritiska velikih kompanija usprkos smjernicama. S druge pak strane, oni imaju npr. omraženu Kaliforniju koja na nivou države ima veće restrikcije nego mi (ne samo što se tiče oružja). Pojednostavljivanje cijelog ovog trgovinskog problema, pogotovo između USA-EU je neozbiljno.
Ne mislim da je Trump skupa sa svojom administracijom lud, ali da povlači kaotične, proturječne poteze brzinom munje, to je činjenica. I to na ekonomskom i geoplitičkom planu.
Ovakvo nešto nije viđeno u postojećem svjetskom poretku (nakon WWII). Ili je najveći državnik novog kova ili se jednostavno "to tak ne dela".
μολὼν λαβέ
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
To se tak ne dela.
Neće biti dobro,radi se preko koljena.
Ovaj uvodi Kini carine 103% mislim,negdje oko 6 sati ujutro po našem vremenu.
Mišljenja sam da više neće ići natrag,Kina će odgovoriti.
A to je trgovinski rat.
Neće biti dobro,radi se preko koljena.
Ovaj uvodi Kini carine 103% mislim,negdje oko 6 sati ujutro po našem vremenu.
Mišljenja sam da više neće ići natrag,Kina će odgovoriti.
A to je trgovinski rat.
Trump je grobar amerike (US) kakvu smo znali do sada. Poslije njega ostat će da nasljednici zbrajaju štetu napravljenu njegovim mandatom.
Ne znam, mene su uvijek učili da kad nečega ima u izobilju, cijena tog nečega pada, a kad je nečega nestašica onda cijena tog raste. Al možda su me krivo učili cijelo vrijeme.
Prosječnom ameru kada uđe u dućan nije važno gdje je nešto proizvedeno nego koliko to košta. Isto kao kad dođe na benzinsku natankati.
Ako Kentucky fried chicken piletinu uvozi iz Kine jer je tamo jeftinija nego drugdje onda će cijena te piletine sada porasti. Ako prestane uvoziti iz Kine pojavit će se nestašica piletine. Kad je nestašica, kao što rekoh, učili su me da cijena raste.
Kako to riješiti? Pa proizvoditi će piletinu u US i zaposliti US radnike. No nestašica je i US proizvođač će naplatiti svoju proizvodnju deset puta više nego što inače košta. To je kapitalizam.
Kako riješiti da on to ne naplati deseterostruko? Pa, političkom odlukom ograničiti cijenu!
A proizvođač, kakva budala već i je, plaćati će iz svog džepa US radnike po američkim cijenama, a svoje proizvode naplaćivati po kineskim! Aha, moš mislit.
Otpustiti će radnike, ugasiti proizvodnju i time će, što? Cijena piletine pasti! Aha, moš mislit.
I onda prosječni amer dođe u KFC i porcija pržene piletine ga odjednom košta 10 puta više. O kako će sretan biti!
I kako riješiti taj pičvajz? Pa napraviti državne farme jeftine piletine!
Dobrodošli u komunizam i političku ekonomiju!
Ne znam, mene su uvijek učili da kad nečega ima u izobilju, cijena tog nečega pada, a kad je nečega nestašica onda cijena tog raste. Al možda su me krivo učili cijelo vrijeme.
Prosječnom ameru kada uđe u dućan nije važno gdje je nešto proizvedeno nego koliko to košta. Isto kao kad dođe na benzinsku natankati.
Ako Kentucky fried chicken piletinu uvozi iz Kine jer je tamo jeftinija nego drugdje onda će cijena te piletine sada porasti. Ako prestane uvoziti iz Kine pojavit će se nestašica piletine. Kad je nestašica, kao što rekoh, učili su me da cijena raste.
Kako to riješiti? Pa proizvoditi će piletinu u US i zaposliti US radnike. No nestašica je i US proizvođač će naplatiti svoju proizvodnju deset puta više nego što inače košta. To je kapitalizam.
Kako riješiti da on to ne naplati deseterostruko? Pa, političkom odlukom ograničiti cijenu!
A proizvođač, kakva budala već i je, plaćati će iz svog džepa US radnike po američkim cijenama, a svoje proizvode naplaćivati po kineskim! Aha, moš mislit.
Otpustiti će radnike, ugasiti proizvodnju i time će, što? Cijena piletine pasti! Aha, moš mislit.
I onda prosječni amer dođe u KFC i porcija pržene piletine ga odjednom košta 10 puta više. O kako će sretan biti!
-
Mirok
- Brigadni General

Upravo tako to ide.Human wrote:Trump je grobar amerike (US) kakvu smo znali do sada. Poslije njega ostat će da nasljednici zbrajaju štetu napravljenu njegovim mandatom.
Odlično napisano.
Ljudi, aj probajte si razjasniti jednu jedinu stvar za početak.
Carine, koje Amerikanci uvode, nisu novo, nisu prvi započeli.
Ljudi ne žele biti budale. Uvode carine s ciljem da budu jednaki kao i s druge strane.
Naravno da je cilj uravnoteženje VT bilance.
Stavite se u njihovu poziciju, prodaju auto koji košta ovdje 100% više nego u USA.
Istovremeno EU proizvođač prodaje auto koji košta >>MANJE<< u USA nego državi odakle je došao.
To što se ovdje to zove "otimanje" (otimanje=carina+PDV+PPVM+porez za uhljebe+porez za dobar auto+ekologija+itd) ne zanima nikog. Krajnjeg potrošača zanima cijena.
EU otimanje = USA tariffs. EU makne otimanje, USA makne tariffs. As simple as that.
To što EU ne može funkcionirati u tržišnim uvjetima je naš problem, a ne Trumpov, niti ga treba kriviti za to.
Porez je krađa.
Carine, koje Amerikanci uvode, nisu novo, nisu prvi započeli.
Ljudi ne žele biti budale. Uvode carine s ciljem da budu jednaki kao i s druge strane.
Naravno da je cilj uravnoteženje VT bilance.
Stavite se u njihovu poziciju, prodaju auto koji košta ovdje 100% više nego u USA.
Istovremeno EU proizvođač prodaje auto koji košta >>MANJE<< u USA nego državi odakle je došao.
To što se ovdje to zove "otimanje" (otimanje=carina+PDV+PPVM+porez za uhljebe+porez za dobar auto+ekologija+itd) ne zanima nikog. Krajnjeg potrošača zanima cijena.
EU otimanje = USA tariffs. EU makne otimanje, USA makne tariffs. As simple as that.
To što EU ne može funkcionirati u tržišnim uvjetima je naš problem, a ne Trumpov, niti ga treba kriviti za to.
Porez je krađa.
Put your money where your mouth is.
Bravo!Ariel wrote:Trumpu je problem PDV (VAT), smeta ga tih 19%. Da čuje za 25%, poludio bi. Iako PDV ne pravi razliku američke i europske robe, opet smanjuje potrošnju, a time i protok roba i usluga. Snižavanje PDV-a i ozdravilo gospodarstvo, ali bi trpjeli sisači proračuna.
Do te mjere ide mržnja prema Trumpu da ekipa u komentarima brani PDV, nisam vjerovao kad sam jučer vidio!
AKo nisi na državnim jaslama, PDV ti ne može biti saveznik. PDV sudjeluje s 1/5 u cijeni svega - svih proizvoda i usluga. Izuzev ono malo što je snižena stopa ili oslobođeno PDV. I to je razlog zašto npr. HS pištolj košta manje u SAD nego kod nas, uz sve cijene transporta i druge ruke. Reći ćete da nam PDV osigurava javne i zdravstvene usluge, kvalitetnu zaštitu policije i vojske. Pa se zapitajte o tome još jednom.
U SAD postoji carina koja je do sad redovito bila niža od ove u EU, a porez je cca 10%. Nama to još nije dosta, pa smo na aute uveli i PPMV.
Za EU bi bilo gotovo bezbolno 0 za 0 carina, jer je jako malo američke robe. Ali od PDV neće nikad odustati, jer bi to značilo i ukidanje PDV na robu neameričkog porijekla, pa i europskog. Inače bismo imali nejednakost. Ali nema smisla pričati, neće od toga nikad odustati jer bi se urušili državni aparati.
PDV je najgori oblik poreza, karakterističan za džamahirije, zaostale banana države, ovisnike o turizmu, nesređene financije, rad na crno i slično. Najgori oblik poreza je jer ima izrazitu regresivnost, a u biti je obični porez na potrošnju kojem je cilj velika baza i jednostavnost.
Pogađa debelo najviše najsiromašniji dio naroda.
ajmo probat s jednostavnom matematikomMirok wrote:Sve to znamo.
EU predlaže 0% za 0%.
Kramp kaže ne....!?
osnovica + carina + davanja državi= ukupna cijena
staro stanje:
1+0+0,5 = 1,5 USA proizvod u EU
1+0+0,1 = 1,1 EU proizvod u USA
1,1≠1,5
trenutno "Trump" stanje:
1+0+0,5 = 1,5 USA proizvod u EU
1+0,4+0,1 = 1,5 EU proizvod u USA
1,5=1,5
EU pristaje, Trump ne.
1+0+0,4 = 1,4 USA proizvod u EU
1,4≠1,1
EU za sad ne pristaje, Trump pristaje.
1+0+0,1 = 1,1 USA proizvod u EU
1,1=1,1
Da, to je računica za konačnu cijenu koju plaća kupac.
EU se opravdava da PDV ne diskriminira jer se jednako primjenjuje na sve (zanemarimo sad iznimke). Ukratko, naplaćuje se u EU i na američki i na europski proizvod.
Drugim riječima, EU poručuje SAD da ne brine što su američki proizvodi u EU i dalje skuplji, jer su i EU proizvodi u EU na isti način skuplji. Činjenično točna, ali porazna i plitka logika.
Pogotovo jer u SAD ne postoji toliko porez, pa će zbog niže konačne cijene Amerikanac i dalje kupovati više EU proizvoda, nego što će Europljanin kupovati SAD proizvoda, ako pretpostavimo jednaku kupovnu moć i usporedive proizvode.
EU neće odustati od PDV, iako zna da bi njihovim ukidanjem prodala u najmanju ruku više EU proizvoda unutar EU, a tu su i sekundarni efekti porasta prodaje na ostala tržišta, a pogotovo sad kad bi to značilo odustajanje od trgovinskog rata. Rađe će gušiti svoju industriju svojim PDV, jer od njega živi državni aparat. A i lakše je jamiti kad je kasa punija.
EU se opravdava da PDV ne diskriminira jer se jednako primjenjuje na sve (zanemarimo sad iznimke). Ukratko, naplaćuje se u EU i na američki i na europski proizvod.
Drugim riječima, EU poručuje SAD da ne brine što su američki proizvodi u EU i dalje skuplji, jer su i EU proizvodi u EU na isti način skuplji. Činjenično točna, ali porazna i plitka logika.
Pogotovo jer u SAD ne postoji toliko porez, pa će zbog niže konačne cijene Amerikanac i dalje kupovati više EU proizvoda, nego što će Europljanin kupovati SAD proizvoda, ako pretpostavimo jednaku kupovnu moć i usporedive proizvode.
EU neće odustati od PDV, iako zna da bi njihovim ukidanjem prodala u najmanju ruku više EU proizvoda unutar EU, a tu su i sekundarni efekti porasta prodaje na ostala tržišta, a pogotovo sad kad bi to značilo odustajanje od trgovinskog rata. Rađe će gušiti svoju industriju svojim PDV, jer od njega živi državni aparat. A i lakše je jamiti kad je kasa punija.
Siječanj 2025. 175 od 193 zemlje članice UN imaju PDV.timmy75 wrote:Bravo!Ariel wrote:Trumpu je problem PDV (VAT), smeta ga tih 19%. Da čuje za 25%, poludio bi. Iako PDV ne pravi razliku američke i europske robe, opet smanjuje potrošnju, a time i protok roba i usluga. Snižavanje PDV-a i ozdravilo gospodarstvo, ali bi trpjeli sisači proračuna.
Do te mjere ide mržnja prema Trumpu da ekipa u komentarima brani PDV, nisam vjerovao kad sam jučer vidio!
AKo nisi na državnim jaslama, PDV ti ne može biti saveznik. PDV sudjeluje s 1/5 u cijeni svega - svih proizvoda i usluga. Izuzev ono malo što je snižena stopa ili oslobođeno PDV. I to je razlog zašto npr. HS pištolj košta manje u SAD nego kod nas, uz sve cijene transporta i druge ruke. Reći ćete da nam PDV osigurava javne i zdravstvene usluge, kvalitetnu zaštitu policije i vojske. Pa se zapitajte o tome još jednom.
U SAD postoji carina koja je do sad redovito bila niža od ove u EU, a porez je cca 10%. Nama to još nije dosta, pa smo na aute uveli i PPMV.
Za EU bi bilo gotovo bezbolno 0 za 0 carina, jer je jako malo američke robe. Ali od PDV neće nikad odustati, jer bi to značilo i ukidanje PDV na robu neameričkog porijekla, pa i europskog. Inače bismo imali nejednakost. Ali nema smisla pričati, neće od toga nikad odustati jer bi se urušili državni aparati.
PDV je najgori oblik poreza, karakterističan za džamahirije, zaostale banana države, ovisnike o turizmu, nesređene financije, rad na crno i slično. Najgori oblik poreza je jer ima izrazitu regresivnost, a u biti je obični porez na potrošnju kojem je cilj velika baza i jednostavnost.
Pogađa debelo najviše najsiromašniji dio naroda.
Ujedno i sve OECD zemlje osim USA. Tako da….
μολὼν λαβέ
Krivo sam se izrazio, isprike.
PDV kao "workhorse" (glavni, najizdašniji) porez je karakteristika zaostalih država.
Jer je to u svojoj biti porez na potrošnju.
Ako imaš plaću 1000€, velika vjerojatnost je da si sve od toga dao za kruh, stan, auto, odjeću, obuću, gorivo, struju i sl.
Znači da je ta osoba dala 20% od svega što ima taj mjesec državi.
Ako imaš plaću 5000€, možeš nešto investirati, kupovati zlatio, dionice, obveznice i sl. I nisi sigurno dao državi 20% svega što imaš svaki mjesec.
PDV kao "workhorse" (glavni, najizdašniji) porez je karakteristika zaostalih država.
Ako imaš plaću 1000€, velika vjerojatnost je da si sve od toga dao za kruh, stan, auto, odjeću, obuću, gorivo, struju i sl.
Ako imaš plaću 5000€, možeš nešto investirati, kupovati zlatio, dionice, obveznice i sl. I nisi sigurno dao državi 20% svega što imaš svaki mjesec.
S time da ovaj prije nego vidi tih 1000 eura, država ga odere sa raznim porezima: porez na dohodak, zdravstveni porez, mirovinski porez (to su prava imena za te namete).
Najgore u ovoj državi prolaze visokokvalificirani radnici (zaposlenici na plaći), oni plaćaju najveće poreze.
Većina ostalih se nekako provuče: ovi na minimalcu su oslobođeni svačeg, ovi sa medijanom uz dvoje djece prolaze bez poreza na dohodak ili sa manjim porezom, oni sa velikim prihodima (uglavnom ljudi koji imaju svoje obrte/firme) imaju mogućnost manipulacije i upravljanja porezom pa plaćaju dosta manje, vlasnici kapitala također manje itd...
Prosječan visokokvalificirani radnik radi preko 4 sata dnevno samo da namiri državu, a ostalo za sebe.
ili:
Prosječan visokokvalificirani radnik radi preko 6 mjeseci godišnje samo da namiri državu, a ostalo za sebe.
Najgore u ovoj državi prolaze visokokvalificirani radnici (zaposlenici na plaći), oni plaćaju najveće poreze.
Većina ostalih se nekako provuče: ovi na minimalcu su oslobođeni svačeg, ovi sa medijanom uz dvoje djece prolaze bez poreza na dohodak ili sa manjim porezom, oni sa velikim prihodima (uglavnom ljudi koji imaju svoje obrte/firme) imaju mogućnost manipulacije i upravljanja porezom pa plaćaju dosta manje, vlasnici kapitala također manje itd...
Prosječan visokokvalificirani radnik radi preko 4 sata dnevno samo da namiri državu, a ostalo za sebe.
ili:
Prosječan visokokvalificirani radnik radi preko 6 mjeseci godišnje samo da namiri državu, a ostalo za sebe.
Tu se slažem. Imam mikro firmu pa točno znam, koliko gdje love mi ode.Ne bavim se trgovinom, pa me ovaj dio oko PDV-a ne boli toliko kao neketimmy75 wrote:Krivo sam se izrazio, isprike.
Ali, to ne može biti niti razlog niti opravdanje za ove poteze Trumpa i USA administracije.
Najsmjesnije je kukanje kako su ih svi iskorištavali. Really?
Za problem u kojem su se našli su sami krivi. Ovo lomljenje preko koljena meni sve više liči na pokušaj očajnika, a ne na nekakav dobro promišljeni “master reset” na poštene postavke.
μολὼν λαβέ
-
Mirok
- Brigadni General

Da,upravo tako.Lemi_O2 wrote:Tu se slažem. Imam mikro firmu pa točno znam, koliko gdje love mi ode.Ne bavim se trgovinom, pa me ovaj dio oko PDV-a ne boli toliko kao neketimmy75 wrote:Krivo sam se izrazio, isprike.
Ako imaš plaću 5000€, možeš nešto investirati, kupovati zlatio, dionice, obveznice i sl. I nisi sigurno dao državi 20% svega što imaš svaki mjesec.![]()
Ali, to ne može biti niti razlog niti opravdanje za ove poteze Trumpa i USA administracije.
Najsmjesnije je kukanje kako su ih svi iskorištavali. Really?
Za problem u kojem su se našli su sami krivi. Ovo lomljenje preko koljena meni sve više liči na pokušaj očajnika, a ne na nekakav dobro promišljeni “master reset” na poštene postavke.
Čudne su mi neke teze nekih prethodnika.
Ako da se predlaže da se ukine i PDV na američku robu?
A na našu i svu drugu da ga i dalje plaćamo...?
Mislim da to nije realno.
nit je normalno nit moralno nit pametno da se ukine PDV samo na američku robu. treba ga ukinuti za sve, svuda i uvijek.
nisam ni čuo da je to netko tražio.
jedini "pravedan porez", lol, je na dohodak i dobit u flat tax-u i da je što manji.
sve drugo (fiskalno, parafiskalno, direktno, indirektno, skriveno, prikriveno, ofarbano lažnim riječima) treba ukinuti.
porez je krađa.
jedini "pravedan porez", lol, je na dohodak i dobit u flat tax-u i da je što manji.
sve drugo (fiskalno, parafiskalno, direktno, indirektno, skriveno, prikriveno, ofarbano lažnim riječima) treba ukinuti.
porez je krađa.
-
Mirok
- Brigadni General

Jedno su lijepe želje.timmy75 wrote:nit je normalno nit moralno nit pametno da se ukine PDV samo na američku robu. treba ga ukinuti za sve, svuda i uvijek.
porez je krađa.
Stvarno misliš da je moguće kod nas ukinuti PDV?
Nemoguća misija, taman da se narančasti na glavu postavi.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Sve je moguce.Mirok wrote: Stvarno misliš da je moguće kod nas ukinuti PDV?
Nemoguća misija, .
Pitanje je jednako nezamislivo kao da je neko pred 50 godina rekao, moze li se ukinuti socijalizam.
Zivo se sjecam ministra Skegre kad je najavio PDV.
E, do tog trenutka zivjeli smo bez toga. Znaci, moglo se.
Turn better into best!