Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
A Jugi je to još duže trajalolex-lutor wrote:A jes mu dugo trajaloMirok wrote:....Zaboravljaš da je upravo SSSR sklopio savezništvo sa Hitlerom.
Odnosno Staljin.a sto ne napises da je u toj igri potpisivanja bila i Yuga i da PArtizani nikada ne bi ni postojali da to nije krenulo po naredbi Rusa ..itd..itd..itd...
Ekipa se dogovorila kako ce raskomadati i podjeliti ...pa da Hitler nije pludio i krenuo na Staljina dans bi ovdje govorili tecni Ruski ...
Sad,ne znam,je li to opravdavanje svega što je Hitler napravio ?
Htio si reći da bi govorili tečni njemački, a ne ruski. Vjerojatno znaš, (a ako ne znaš educiraj se) dok Hitler nije krenuo na rusiju ovdje su bili Nijemci. I kao što si napisao Hitler i Staljin su bili saveznici u to doba. I to su bili sve do 22.6.1941, dok nije krenula Barbarossa.lex-lutor wrote:A jes mu dugo trajaloMirok wrote:....Zaboravljaš da je upravo SSSR sklopio savezništvo sa Hitlerom.
Odnosno Staljin.a sto ne napises da je u toj igri potpisivanja bila i Yuga i da PArtizani nikada ne bi ni postojali da to nije krenulo po naredbi Rusa ..itd..itd..itd...
Ekipa se dogovorila kako ce raskomadati i podjeliti ...pa da Hitler nije pludio i krenuo na Staljina dans bi ovdje govorili tecni Ruski ...
Do tada nikakvih partizanskih aktivnosti protiv Nijemaca nije bilo jer su, kao što pišeš, bili "pod naredbom" Staljina. A Staljinove saveznike Tito nije smio dirati.
I upravo na dan kad je krenuo Hitler na Staljina, kad se razvrgnulo savezništvo, tad je "prigodno" i krenuo ustanak Tita protiv Nijemaca. Prvi partizanski odred je osnovan baš na dan kad je Hitler krenuo u operaciju Barbarossa. Dakle 22.6.1941.
Provjeri datume. Educiraj se.
Ne znam kako bi onda govorili ruski. Govorili bi njemački jer su tu bili Nijemci, a ne Rusi. Da se Hitler i Staljin nisu pokačili nikad Rusi tu nebi došli jer su bili saveznici.
Ovo područje je bilo pod njemačko-talijanskom ingerencijom.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukr ... ostalo_d_0
Ukrajinci bi cenzurirali predstave po Hrvatskoj.
Imam osjećaj da će im, jednom kad sve pukne, EU zemlje i građani biti više krivi nego Putin.
Ukrajinci bi cenzurirali predstave po Hrvatskoj.
Imam osjećaj da će im, jednom kad sve pukne, EU zemlje i građani biti više krivi nego Putin.
Dogadja im se upravo ono sto su zasluzili i izazvali, ne zalim ih 1% pogotovo dok im svi mi placamo stanovanje i zdravstveno a oni se vozikaju po HR i susjednim drzavama sa auticima od 50K Eur na vise..
Nemoguće je Nemoguće
Normalno je da reagiraju ako ih se prikazuje u lošem svjetlu.
Da se nas tako prikazivalo 90ih,ne bi nam se svidjelo.
A imali smo mi Minhen bojnu......ja bih rekao diviziju.....
A kako se to nas prikazivalo ???Mirok wrote:Normalno je da reagiraju ako ih se prikazuje u lošem svjetlu.
Nisam nesto cuo da su nasi ljudi zivjeli u hotelima i apartmanima prvi red od mora sa poslugom , gdje dan kosta od 500 do 1500 Eur, kao sto je to slucaj sa njima?
Ako ti se ne svidja ponasanje zemlje u koju si dosao i jos uzivas X-benfita digni sidro i trazi drugu luku !!!
Nemoguće je Nemoguće
Jel ti imaš problema s razumijevanjem napisanog teksta?lex-lutor wrote:A kako se to nas prikazivalo ???Mirok wrote:...
Da se nas tako prikazivalo 90ih,...
...
Dakle, DA NAS SE TAKO PRIKAZIVALO, nebi nam se svidjelo.
Zorno prikazano, da se Vukovarske branitelje prikazivalo tako, nebi im se to svidjelo. Eto vukovarci su sami izazvali to što im se desilo. I sami su si krivi za Ovčaru, za vukovarsku bolnicu i grad sravnjen sa zemljom. Sami su si krivi za to.
Mislim, kao da pišem s petogodišnjim djetetom. Koliko ti uopće imaš godina?
Ne znam gdje si ti živio ????lex-lutor wrote:A kako se to nas prikazivalo ???Mirok wrote:Normalno je da reagiraju ako ih se prikazuje u lošem svjetlu.
Nisam nesto cuo da su nasi ljudi zivjeli u hotelima i apartmanima prvi red od mora sa poslugom , gdje dan kosta od 500 do 1500 Eur, kao sto je to slucaj sa njima?
Ako ti se ne svidja ponasanje zemlje u koju si dosao i jos uzivas X-benfita digni sidro i trazi drugu luku !!!
Austrijska odmarališta i skijališta su bila puna Hrvatina sa obiteljima.
Slično kao i u nekim drugim zemljama.
Obični ,prosječni,skromni ljudi su bili ostali i branili su Hrvatsku.
Kojekakvi su našli načine da izbjegnu obranu zemlje,vratili su se nakon svega i danas su na vlasti.
Ti i takvi nam danas govore kako se treba živjeti i nameću parametre domoljublja.
Ukratko,to je naša današnja slika i prilika,ako već otvaraš to pitanje.
SVATKO tko se usudi usporediti bilo sto iz domovinskog rata, tj sto se nama dogadjalo na prostoru Hrvatske sa situacijom u Ukraini ima problema sa zdravim razumom !Human wrote: Zorno prikazano, da se Vukovarske branitelje prikazivalo tako, nebi im se to svidjelo. Eto vukovarci su sami izazvali to što im se desilo. I sami su si krivi za Ovčaru, za vukovarsku bolnicu i grad sravnjen sa zemljom. Sami su si krivi za to.
Nemoguće je Nemoguće
E kada bi to bilo tako jednostavno !! Ti zaboravljas da kod nas jos uvijek NIJE zavrsio ni WW-II, budimo iskreni !Mirok wrote:...Ukratko,to je naša današnja slika i prilika,ako već otvaraš to pitanje.
Nemoguće je Nemoguće
Evo ,upravo si sam još u ww2lex-lutor wrote:A jes mu dugo trajaloMirok wrote:....Zaboravljaš da je upravo SSSR sklopio savezništvo sa Hitlerom.
Ne nisam, samo za raliku od tebe znam koji je drugi jezik osim Hrvatsko-Srpskog ili Srpsko-Hrvatskog bio nametnut u vecini Yuge !Mirok wrote:
Nemoguće je Nemoguće
I u putlerovoj glavi je još uvijek WW2.Mirok wrote:Evo ,upravo si sam još u ww2lex-lutor wrote:A jes mu dugo trajaloMirok wrote:....Zaboravljaš da je upravo SSSR sklopio savezništvo sa Hitlerom.
24.2.2022. je krenula denacifikacija ukrajinskih vešmašina i ostale bijele tehnike. Cilj je bio denacifikacija, demilitarizacija i neutralnost Ukrajine.
Baš je to zanimljivo kad se danas, tri godine poslije, više ne spominju ta tri cilja. Danas se za "prestanak agresije" spominje samo priznavanje ruskih teritorijalnih osvajanja. Priznavanje anektiranih ukrajinskih područja.
Denacifikacija ukrajinske bijele tehnike više nije cilj.
Ha,ha,ha....lex-lutor wrote:Ne nisam, samo za raliku od tebe znam koji je drugi jezik osim Hrvatsko-Srpskog ili Srpsko-Hrvatskog bio nametnut u vecini Yuge !Mirok wrote:
Lex,budi malo koncentriraniji...
Označio si ono što si ti sam napisao i ubacio kao da je to moj post
I onda si na to odgovorio
Znači,ne slažeš se sa samim sobom......
Vrlo cesto se i to dogodi ! Tebi ne ?Mirok wrote: Znači,ne slažeš se sa samim sobom......
Nemoguće je Nemoguće
Izgleda da je denacificiralo rusko skladište streljiva:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/gol ... itaj_jos_d
Pošteno ih denacificiralo.Human wrote:Izgleda da je denacificiralo rusko skladište streljiva:
Seizmografi kod Moskve i dalje bilježe potrese.
Ukrajinski dronovi dugog dometa nove generacije.
Ukrajinci ih samostalno proizvode.
DA nemaju mozda i svoje satelite za komunikaciju, za GPS navigaciju i svoju tvronicu FPGA chipova ?Mirok wrote:Ukrajinski dronovi dugog dometa nove generacije.
Cak i da slazu zadnju generaciju koja kombinira AI, senzore za opticko prepoznavanje i LIDAR sve nema smisla ukoliko im "netko " nije dostavio stvarnu sliku objekta tj. cilja a svi znamo tko to moze !
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Lex! Sta to pricas!lex-lutor wrote:
DA nemaju mozda i svoje satelite za komunikaciju, za GPS navigaciju i svoju tvronicu FPGA chipova ?
Zar sumnjas!!!!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”